De Wandeling door het Kempische landschap rondom MiddelbeersDovnload 8.38 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte8.38 Kb.
N.W. Aardbossenroute, Middelbeers, (4-6 KM) Route 32

De Aardbossenroute is een onderdeel van “de Wandeling door het Kempische landschap rondom Middelbeers” en is voor het grootste gedeelte gelegen in het dal van Grote- en Kleine Beerze. Oorspronkelijk begint de route bij Gasterij “de Kemphaan” aan de Willibrordstraat 12 gevestigd naast de Willibrorduskerk in Middelbeers. Parkeerterrein vóór de kerk/naast “de Kemphaan”. Omdat de eerste ca.2 km. van de route over verharde wegen gaat, rijden we met de auto’s over de Willibrordstraat naar “het Oude Kerkje”, (zichtbaar vanaf de parkeerplaats) en gaan daar rechts af de Sint Jorisstraat in. Deze rijden we helemaal uit en bij de eerst volgende splitsing gaan we links af de Huijgevoort op. Na ca. 300 meter slaan we links af een ongenaamde verharde weg in met na ca. 100 m. aan de linker kant een op een boerderij lijkend atelier van een kunstenares. Dit is in werkelijkheid het adres Huijgevoort 3 in Middelbeers.Navigatie: Middelbeers; Huijgevoort; no. 3;

Kort na het atelier/boerderij houdt de verharding op en wordt het een vrij breed zandpad. Na het oversteken van een bruggetje over de Groote Beerze begint het bos aan de rechter kant, tevens het begin van de wandeling. Let op: hier is géén parkeerterrein. Probeer zoveel mogelijk rechts van de weg te parkeren.

Op het kaartje hieronder is de route met de auto PAARS/BLAUW gekleurd en de wandelroute zoals we die al eens gelopen hebben ROOD.

De route terug naar de auto’s is GROEN.Beschrijving wandeling: Na het passeren van het ingangshekje volgen we het pad, herkenbaar aan blauwe stippen op de bomen.We volgen hierbij de beek “de Groote Beerze”. Halverwege het bos steken we deze een keer over via een bruggetje. Aan het einde van het bos gaan we links af, weer over een bruggetje en lopen via een smal pad, evenwijdig aan de Groote Beerze, naar de verharde Schepersweg. Die gaan we links af op en lopen ca. 400 m. naar de Westelbeersedijk. Deze steken we over en lopen links af een fietspad op en na ca. 35 m. een rechts gelegen bospad, de Kromvensedijk, in. Na ca. 300 m. gaan we links af een bospad in. (Dit is het begin van de verkorting van de originele route van ca. 10 km). Dit bospad volgen we, na een klaphek te zijn gepasseerd, naar het rechts gelegen “Kromven”. Als we geluk hebben horen we een geweldig kikkerkoor op de achtergrond. We blijven dit pad recht door volgen met na ca. 600 meter een bijna haakse bocht naar rechts, waarna we na enkele honderden meters weer door een klaphek gaan. Hierna links af. We lopen nu evenwijdig aan het terrein van een voor nieuwsgierige ogen goed afgebakend terrein van een naturistenvereniging. Aan het einde van de afbakening van dit terrein slaan we links af. Dit pad is genaamd de Jachtlaan, ondanks het feit dat dit niet via een straatnaambord zichtbaar is. Na ca. 500 meter is deze laan weer verhard en komen we langs een terreintje dat veel weg heeft van een picknickplaats. Hier kunnen we even uitrusten van de vermoeienissen. De Jachtlaan komt weer uit op de Westelbeersedijk. Hier slaan we rechts af. Dit is tevens de plaats waar de chauffeurs via de groene lijn op de kaart weer naar de auto’s kunnen lopen. De anderen kunnen de Westelbeersedijk verder aflopen en zijn na ca. 1 km. bij Gasterij de Kemphaan.

Hieronder 2 foto’s van de Groote Beerze die op een bijzonder mooie manier door het bos meanderd.Après Nordic Walking

Gasterij “de Kemphaan”Willibrordstraat 12 Middelbeers

Tel. 013 5142437

Let op: “de Kemphaan”blijkt niet altijd open te zijn. Dag van te voren even bellen!!

Navigatie: Middelbeers, Willibrordstraat; no. 12


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina