De wereld is een maagdendalDovnload 6.12 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte6.12 Kb.
Uit: Propria Cures, 70e jrg. nr. 3, 26 sept. 1959
De wereld is een maagdendal
De arme Kees Kelk zal er wel nooit van hebben durven dromen dat zijn dichtregel “De wereld is een maagdendal” nog eens de aanleiding zou zijn tot een lachwekkende rel tijdens de groentijd van de AVSV.

In deze uiterlijk uiterst nette vereniging is het al twee jaar lang verboden sexueel te ontgroenen. Voor de niet-ingewijde in deze aantrekkelijke term: hier worden geen vreemdsoortige defloraties bedoeld, noch voorlichtende cursussen (die komen pas na de inauguratie). Het is alleen streng verboden over sexuele onderwerpen te spreken en te vragen.

Dat levert natuurlijk al een vreemde situatie op, als men dit met de broedervereniging, het Corps, vergelijkt, waar het sexueel ontgroenen 80% van de gehele ontbolstering beslaat. Figuurlijk zou men kunnen zeggen dat men daar met het schuim op de lippen loopt, dat in de A.V.S.V. niet eens geklopt mag worden.

Kelks maagdendal werd tevoorschijn gehaald bij het dispuut Arktos waar men de groenen wat over deze dichtregel liet improviseren. Dat was uiteraard een nogal droevige vertoning, de arme wichten kwamen dan ook niet verder dan dappere, schrilgezegde aanvangen als: “Wij maagden...” of “De wereld is vol met maagden”. Zo’n opmerking kan een gezond meisje niet over haar kant laten gaan, er is dus heel wat afgelachen, maar ook werd er gevraagd: “Wat is een maagd?”. Met het antwoord “een jong meisje” was men bij Arktos al tevreden. De belachelijke vertoning nam dus pas een aanvang toen enkele der groenen gingen klagen. Een paar aanstaande Thetis-leden, novieten dus die zonder enige twijfel in deze dassendragende roeiploeg zullen worden opgenomen onder het zingen van het afstotende “Wij fiere Thetis-vrouwen”, vanwege hun oerhollandse bouw, hun blozende wangen en hun volkomen a-sexualiteit, dienden een klacht in bij de Commissie van Toezicht omdat er “sexueel gegroend” zou zijn. Men kan het deze wezens niet kwalijk nemen, die menen de waarheid te zeggen doch er in werkelijkheid al was het vliesdun van gescheiden waren.

De Commissie van Toezicht, onder aanvoering van Petra Dengerink, aarzelde niet. Daar zijn het dan ook de meisjes niet naar: netjes, conformistisch, en pinnig, oer-pinnig. Het gebeurde lag hen dan ook zwaar op de maag, en de deelname van Arktos aan de groentijd werd voor vijf dagen geschorst. Het bestuur van de AVSV stelde zich daar zonder meer achter. Dat viel te voorspellen: om lid van dit bestuur te worden moet men helaas van onbesproken gedrag zijn, zeer comformistisch en van eene reedelijke familie. Hoe men ook in dit bestuur intreedt – binnen een maand is men zo ethisch als de pest. Alles is dan ineens “zo goed” en “zo mooi”, wij moeten iets voor elkander overhebben zegt men dan en “zij is een goed meisje, deze week zag ik haar nog verkleumde vogels voederen”. Edele, nobele meisjes dus, waar de theorie van Freud nog volledig op van toepassing is.

Het ergste is echter dat door deze maatregel de gehele AVSV in het zo reine hemd is komen te staan. Op een klacht van het eerste het beste knullige groen dat wel van de klepel heeft horen luiden, maar niet weet waar hij hangt, wordt een heel dispuut zonder dat het zich kan verdedigen in de ban gedaan. Dat men aan de bewering van dit wezentje dat misschien niet eens lid zal worden na deze aanval op heur maagdendal geloof slaat en niet aan die van de eigen leden, in dit geval het dispuut Arktos – hoezeer het verleden zulk een geloof in de weg mag staan – is ronduit belachelijk, en een bewijs temeer voor de sexuele verkniptheid van de leidende figuren (en wat voor figuren) uit de AVSV.Eens te meer wordt bewezen dat, hoewel Amsterdam terecht geldt als de meest progressieve studentenstad, dit niet inhoudt dat het ASC en de AVSV de meest progressieve zijn van dit soort corpora en verenigingen. Met dit ridicule gedoe is dat opnieuw aangetoond. Als het AVSV-bestuur, in plaats van dit kleinzielige geknoei, eens werkelijk iets te zeggen kreeg, bij God de wereld werd een maagdendal.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina