De Wijert Helpman Corpus Van Ketw. Verschuurlaan 90 Coendersweg 13 Canadalaan 2Dovnload 43.1 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte43.1 Kb.

De Wijert Helpman CorpusVan Ketw. Verschuurlaan 90 Coendersweg 13 Canadalaan 2

9721 SW Groningen 9722 GA Groningen 9728 EE Groningen

tel.: 050-5254159 tel: 050-5255346 tel.: 050-5263098

e-mail: info@tamarisk.nl info@tamarisk.nl info@tamarisk.nl

website: www.tamarisk.nl
Agenda Corpus


23-04 t/m 08-05

Meivakantie

09-05

Weer naar school!

10-05

Inspectie bezoek

15-05

1e Pinksterdag

16-05

2e Pinksterdag

17-05

Margedag, alle kinderen zijn vrij

19-05

Start Cultuurmarkt groep 1 t/m 4

20-05

Juf Iris gaat trouwen!

24-05

Praktisch verkeersexamen groep 8

27-05

Maandbrief juni


Thema Kiva in mei

Onderbouw

Wat kan ik doen als ik word gepest?

Bovenbouw

We lossen pesten als groep op


Nieuwe leerlingen

Jada en Jacob zijn nieuw in groep 1. Van harte welkom, we hopen dat jullie een gezellige en leerzame tijd zullen hebben bij ons op school.Wie zijn de jarigen?

01-05

Joost

Groep 3

01-05

Dean

Groep 3

02-05

Daniel

Groep 6

08-05

Anna

Groep 2A

08-05

Esmee

Groep 5

09-05

Naomi

Groep 2B

16-05

Zonayi

Groep 6

20-05

Tijl

Groep 2A

20-05

Jada

Groep 1

29-05

Julia

Groep 2A

29-05

Manoah

Groep 5

30-05

Chenaira

Groep 5

Alvast hartelijk gefeliciteerd!Mededelingen locatie Corpus

 • Alle leerlingen van groep 7 zijn geslaagd voor het schriftelijk verkeersexamen. Knap gedaan, toppers

 • Eindtoets groep 8. Op 19, 20 en 21 april hebben de leerlingen van groep 8 de eindtoets gemaakt.
  Ondanks dat het uitstroomniveau bekend is bij de kinderen, toch nog wel een spannende periode.


Leuke bijkomstigheid is dat groep 8 deze dagen hun telefoon mee naar scholen mocht nemen, zo konden zij tussen de toetsen door wat ontspannen. Verder mocht er ook kauwgom gekauwd worden, mits er niet gesmakt werd uiteraard. Uit diverse onderzoeken is namelijk gekomen dat kauwen helpt de concentratie te vergroten.

 • Cito eindtoets. De uitslag van de eindtoets verwachten wij in de week na de meivakantie. Iedere leerling

wordt dan schriftelijk op te hoogte gesteld.

 • Film. Op 4 mei om 15.30 uur wordt op NPO 3 de film Oorlogsgeheimen uitgezonden. Oorlogsgeheimen is winnaar van de Rembrandt Award 2015 voor beste Nederlandse jeugdfilm:

1943, Zuid Limburg. De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun idyllische dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuurs ouders gaan in het verzet terwijl die van Lambert lid worden van de NSB. Dan komt Maartje, een bijzonder meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z'n vriendschap met Lambert, maar ook z'n hele familie te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beide te redden.
Oorlogsgeheimen is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jacques Vriens.

 • Kubus. Op dinsdag 17 mei zijn de leerlingen vrij i.v.m een Kubus nascholingsdag van het team. De Tamarisk is sinds dit jaar aangesloten bij de stichting Kubusschool. Dit houdt in dat er per schooljaar minstens 2x een Kubusproject wordt gehouden. Het is de bedoeling dat vanuit een vraag uit “de praktijk”, de leerlingen zich bezig gaan houden met een “probleem”. Zij krijgen daarbij hulp van een expert. Door middel van het onderzoeken en ontdekken , proefjes, excursies etc dienen de leerlingen te komen tot een oplossing. De oplossing wordt dan weer gepresenteerd aan de vraagsteller. Dit schooljaar zijn de leerlingen van gr. 5 t/m 8 bezig geweest met de vraag vanuit “E-waste”: hoe kunnen kapotte apparaten her gebruikt worden en de vraag van de architect van onze nieuwe school: hoe kunnen we de benedenverdieping toegankelijker maken d.m.v. codering? Volgend schooljaar houden we dus weer 2x een kubusproject….u kunt ons hierbij helpen door alvast na te denken of er vanuit uw bedrijf/organisatie een hulpvraag gesteld kan worden, waar we op de Tamarisk mee bezig

kunnen.

op school langs zodat we haar kunnen bewonderen en een hele fijne dag kunnen wensen.

Meer informatie volgt na de meivakantie. • Verkeersexamen. Op dinsdag 24 mei zullen de leerlingen van groep 8 het praktisch

verkeersexamen afleggen. Hiervoor moeten ze een stukje door de wijk Helpman fietsen.

Medewerkers van Veilig Verkeer Nederland controleren dan langs de kant van de weg of de

leerlingen zich aan de Verkeersregels houden. De leerlingen kunnen zich voorbereiden voor dit examen middels de app VVN. Alvast veel succes met de voorbereiding groep 8!

 • Zomerlezen met de VakantieBieb! Door te lezen in de zomervakantie houden kinderen hun leesniveau op peil. Blijven lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk endat kan heel goed met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek. In de app staat een ruime selectie van digitale kinderboeken (e-books). Voor ieder kind vanaf zes jaar is wel iets leuks te vinden. Ook voor volwassenen is er genoeg te vinden. Het enige dat u hoeft te doen, is de app op uw tablet of smartphone te zetten en de e‐books te downloaden. Eenmaal gedownload kunt u de boeken offline lezen. Laat de zomer maar komen! De nieuwste versie van de VakantieBieb is van 1 juni t/m 31 augustus beschikbaar in de App Store of Google Play Store.
 • Denkt u aan het betalen van de schoolreis?

 • Boaz; met juf Marieke en Boaz gaat het goed. Juf Dineke heeft al flink met de kleine wereldburger geknuffeld en wij zullen er voor zorgen dat alle kaarten en cadeautjes bij juf Marieke terecht komen. Ook zal juf Marieke na de meivakantie een bezoekje aan de school brengen om hun prachtige zoon te showen aan de kinderen. Die zijn natuurlijk wel nieuwsgierig. En de juffen natuurlijk ook.

Wie de volgende zwangere op Corpus is, was een 1 april grap. Hier houden we het eerst maar bij juf Dineke, Juf Iris en juf Sanne. Maarrrrrrr op locatie de Wijert verwacht juf Geerte wel een kindje. Dus de Tamarisk heeft straks 5 baby-tjes om te bezoeken. Van harte ook voor juf Geerte en haar vriend!
Tip voor in de meivakantie

Spannende workshops bij De Jonge Onderzoekers over:  Wat voelt een vis in het water, hoe kijken  insecten en inktvissen? Of Maak je eigen selfie in stripstijl en ontwerp een zenuwspiraal, een hele dierenfamilie en leer 3 D modelleren.


Het is Meivakantie bij De Jonge Onderzoekers aan de Dirk Huizingastraat 13 in Groningen en op 28, 29, 30 april en 3 en 4 mei a.s staan er allerlei leuke en ook spannende workshops op het programma.
De inschrijvingen zijn begonnen. Voor meer info zie www.djog.nl


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina