De Witte ValleiDovnload 8.29 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte8.29 Kb.

Op 8 maart 2014 is het weer zover. In manege “De Witte Vallei ”te Asten-Heusden wordt dan voor de dertiende keer een wintershow gehouden. Tijdens deze wintershow komen ongeveer 120 zwart- en roodbonte koeien in de ring. De deelnemers aan deze wintershow komen uit geheel Zuid-Nederland.
De opgegeven dieren zullen in zwart- of roodbonte rubrieken apart gekeurd worden.

Vader Henk Pinckert en zoon Nick Pinckert zullen de roodbont koeien voor hun rekening nemen. De basis en kennis over exterieur van de koeien komt door het eigen melkveebedrijf gevestigd te Markelo. Beide jureren vaker op zowel regionale als landelijke keuringen en nemen ook deel aan keuringen met hun eigen koeien en dit niet zonder succes.

De zwartbont koeien zullen kritisch bekeken worden door Gerrit de Groot, melkveehouder in het plaatsje Herwijnen waar hij samen met zijn vader en oom, en inmiddels neef een groot melkveebedrijf runt. Hij zal samen met David Schakel eveneens afkomstig van een melkveebedrijf de zwartbontkoeien voor zijn rekening nemen. Beide juryleden hebben veel ervaring met het keuren van koeien.
Ook dit jaar wordt er binnen de rubriek van de oudere koeien weer een extra prijs

beschikbaar gesteld voor de hoogst geplaatste koe die meer dan 50.000 kg melk

geproduceerd heeft.
Voor wat betreft de gezondheidsstatus zijn er wijzigingen t.o.v. vorig jaar. In navolging van enkele grote keuringen, waaronder de NRM en een mogelijke landelijke aanpak m.b.t.

IBR en BVD willen wij als Zuid-Nederlandse Wintershow hier in meegaan.

Dit betekent dat de koeien IBR en BVD-vrij dienen te zijn en het bedrijf lepto-vrij.
IBR: De dieren dienen afkomstig te zijn van IBR-vrij gecertificeerde bedrijven of dat door bloedonderzoek vast is komen te staan dat de dieren IBR-vrij zijn. Een negatieve uitslag

van dit IBR onderzoek is twee maanden geldig.BVD: Alle dieren afkomstig van niet gecertificeerde BVD-vrije bedrijven dienen onderzocht

te worden op de aanwezigheid van het BVD-virus. Indien eerder een BVD onderzoek heeft plaatsgevonden, is de uitslag van dat onderzoek geldig, mits het rund op het moment van onderzoek ouder was dan 1 maand.


De opgegeven koeien dienen van tevoren door een dierenarts te worden gecontroleerd en

gezond verklaard te worden.


De opgave van de koeien graag via de website: www.zuidnederlandse-fokveedagen.nl of via em.hautvast@planet.nl.

(vermeld naam koe, levensnummer, lactatienummer, kleur, ubn-nummer en eventuele groep).Wanneer de opgave van uw dieren goed is verlopen, ontvangt u direct een bevestigings-bericht via e-mail.

De koeien graag opgeven voor 15 februari 2014.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina