Debuut Laurien VersteeghDovnload 5.63 Kb.
Datum28.08.2016
Grootte5.63 Kb.Debuut Laurien Versteegh

Van 23 september tot en met 15 oktober exposeert Laurien Versteegh met een serie zeefdrukken in de projectruimte van MLB Galerie. Het betreft hier een extra tentoonstelling die bovendien voor Laurien Versteegh haar debuut als exposerend kunstenares betekent.


Multitalent

Laurien Versteegh studeerde in 2006 af aan de Academie Minerva Groningen in de richting Theatervorming met een interactieve video installatie, waarmee zij de Academie Minerva Prijs 2006 won. Daarna begon zij haar master “Scenography” aan Central Saint Martins College of Art and Design in Londen met een studiebeurs van het Fonds BKVB. In september 2007 rondde zij haar Master succesvol af. Onderdeel van de studie was een stage in Krakow, Polen.


Eerbetoon in zeefdrukken

In de serie zeefdrukken die vanaf 23 september bij MLB Galerie te zien is, staan de eigen herinneringen aan die periode centraal. Het werk is gewijd aan de nagedachtenis van Mira Rychlicka, een Poolse actrice die de hoofdrol speelde in de voorstelling “A funeral for Don Quixote”, en die kort na de laatste voorstelling in Londen op 77 jarige leeftijd overleed. Laurien maakte “A Funeral for Don Quixote” samen met vier medestudenten uit Londen. De voorstelling ging in Krakow in premiere en werd vervolgens opgenomen in het Edinburgh Fringe Festival 2007 en later meerdere malen in Londen vertoond . Mira Rychlicka maakte grote indruk op Laurien.


Pakpapier als ondergrond

Toen Laurien in maart 2009 weer terugkeerde naar Nederland, maakte zij de serie zeefdrukken “Finding it” en “The Great Mira”, die dit najaar bij MLB Galerie tentoon worden gesteld. Het bijzondere van de serie “Finding it” is dat het bruine pakpapier waarop de zeefdrukken zijn gedrukt, het uitgangspunt van het werk vormt. Het pakpapier is bewust zichtbaar gelaten. De tekstuur en kleur van het papier zijn sfeerbepalend voor de hele serie. Het pakpapier draagt zo –niet alleen letterlijk- het werk. Laurien associeert de kleur van het papier met die van de jas die de actrice tijdens de voorstelling droeg.


Meer informatie is te vinden op www.mlbgalerie.nl, http://laurienversteegh.fresh.li en www.festivalwendingen.nlDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina