DeStem 12-12-2011 Heerle speelt niet goed maar wint welDovnload 58.54 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte58.54 Kb.
BN/DeStem 12-12-2011

Heerle speelt niet goed maar wint wel
door Wim van Nassau
HANDBAL - Op bezoek in Oss tegen een vrij jong Olympia speelden de mannen van Heerle geen al te beste wedstrijd, maar de punten werden wel mee naar huis genomen: 25-29. Na een gemiddelde eerste helft met uitblinker Stef van Wesel in het Heerlese doel stond het 11-16. Een opleving in de eerste tien minuten van de tweede helft zorgde voor het verschil (12-21) en Heerle leek vertrokken, maar de bezoekers lieten Olympia terugkomen in de wedstrijd.

Het werd 22-25, maar Heerle herpakte zich op tijd.

De vrouwen van Heerle mochten op bezoek bij koploper Hercules, dat enkele weken terug nog werd verslagen in de bekercompetitie. Dat kon niet worden herhaald, 33-24-verlies. Zonder de geblesseerde Esther de Kok startte Heerle best behoorlijk. Tot 5-5 was er nog niets aan de hand, maar te veel balverlies bij Heerle zorgde voor het verschil. Ook in de tweede helft bleef het tot 18-16 gelijk opgaan, maar daarna was het gedaan. Het slimmere Hercules liep uit naar 23-16. "Ze staan terecht bovenaan", concludeerde Erno Mulders.

BN/DeStem 04-12-2011

Ploegen Heerle succesvol
door Wim van Nassau
De handbalsters van Heerle ontvingen zaterdagavond in Wouw de nummer laatst Stompwijk'92. Het verschil was halverwege al overduidelijk (16-6) en de eindstand van 31-9 gaf het verschil nog beter weer.

Het gemis van vaste waarde Vera Adams en het uitvallen van Ellen Luysterburg maakten weinig verschil tegen deze tegenstander. Afgezien van de eerste tien minuten (3-2) was Heerle constant de bovenliggende partij. Vooral in de tweede helft, toen het 'arme' Stompwijk'92 slechts drie keer scoorde in een half uur. "Gelukkig bleven ze wel handballen, maar ze konden gewoon niet beter", aldus Erno Mulders.

Ook de Heerlese mannen kunnen terugkijken op een geslaagde thuiswedstrijd. Swift2000 uit Roermond werd een uur lang bestookt door Heerle, wat resulteerde in een 31-17-eindstand. Meteen vanaf de start werd er erg goed verdedigd, maar aanvallend was het allemaal iets te gehaast. In de eerste tien minuten na rust scoorden de gasten slechts één keer en werd het verschil steeds groter. Daarna stokte het enigszins bij 22-11, maar de laatste tien minuten werd er weer vol gas gegeven. "Dit was de eerste wedstrijd die we 60 minuten onder controle hadden. Opmerkelijk was wel dat onze rechterkant met Edwin Veerman en Richard Broeren veel effectiever was dan onze linkerkant", luidde de analyse van Rudi Ryckebosch.

BN/DeStem 27-11-2011

Nipte winst voor Heerle in Kwintsheul
door Wim van Nassau
Opnieuw een uitwedstrijd voor de Heerlese vrouwen.

In Kwintsheul werd Quintus3 met 22-24 geklopt. Na een goede felle start (1-4) werd het verschil steeds kleiner. De dekking bleef goed staan, Anita Vissers fel op de middenopbouwster, maar toch kwam de thuisploeg gelijk: 15-15. Daarna bleef het verschil klein, maar steeds in het voordeel van Heerle. Keepster Eslie Elst pakte onder andere twee pingels. "Cruciaal was het bij 19-20, toen wij in overtal kwamen te spelen", aldus een tevreden Erno Mulders.

De mannen van Heerle gingen op bezoek bij het Nijmeegse Ha-Stu. "Er werd slecht gespeeld, maar de punten gingen mee, 18-22. Winnen is winnen", aldus Rudi Ryckebosch.

In de eerste helft werden veel kansen gemist. De tweede lijn gaf niet thuis, maar de dekking stond goed. De stand bij rust was 8-11. In de tweede helft werd het verschil iets groter, maar daarna lukte er niets meer. De thuisploeg kwam zelfs met 18-17 voor. In de laatste tien minuten herpakte Heerle zich echter en kwam Ha-Stu niet meer tot scoren.WEER TWEE MAAL WINST VOOR HANDBALSELECTIES HEERLE

Zowel de mannen als de vrouwen van handbalvereniging Heerle wonnen zondagmiddag hun uitwedstrijden. De mannen op bezoek in Nijmegen bij Ha-Stu met 18-22 en de vrouwen in het Zuid Hollandse Kwintheul bij Quintus3 met 22-24.

Na vorige week uit met de schrik te zijn vrijgekomen in Waspik moest opnieuw een uitwedstrijd worden afgewerkt door de Heerle mannenploeg. Nu was het beduidend lager geklasseerde Ha-Stu de tegenstander maar dat grote verschil op de ranglijst was niet echt te zien. De verdediging met beide keepers stond beide helften best wel goed maar aanvallend was het duidelijk minder. De tweede lijn was de eerste helft onzichtbaar maar gelukkig bleef de schade beperkt tot de ruststand van 8-11. In het begin van de tweede helft werd de marge vergroot maar door een fase waarin veel teveel kansen om zeep werden geholpen kon de thuisploeg aanklampen. Wat heet: Ha-Stu kwam met nog tien minuten op de klok zelfs op voorsprong met 18-17. Pas toen gingen alle alarmbellen rinkelen en haalde Heerle het niveau van de start thuis tegen Internos. De ‘studenten’ scoorden helemaal niet meer en Heerle nog vijf maal. Eindstand derhalve: 18-22. ‘Dit was duidelijk een gevalletje van winnen is winnen maar soms tellen de punten meer dat hetgeen we op het veld hebben laten zien’ luidde de quote van Rudi Ryckebosch.

Ook voor de Heerlese vrouwen stond opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Dit keer werd het Zuid Hollandse Kwintsheul bezocht maar niet nadat er in thuishonk Harella een gezamenlijke lunch was genuttigd. In het kader van teambuilding was dat zeker een succes. Eenmaal aangekomen kende Heerle een goede felle start. Quintus3 had geen antwoord op het uitdekken van hun middenopbouwster door Anita Vissers. Mede daardoor kwam Heerle met 1-4 op voorsprong. Helaas bleef dat verschil niet staan want na ongeveer een kwartier kende Heerle een duidelijk mindere periode. Door teveel balverlies en het missen van open kansen kon de thuisploeg aanklampen en zelfs op voorsprong komen. Er verscheen 9-8 en ook 12-11 op het scorebord. Gelukkig herpakte Heerle zich op tijd en kon met een minimale voorsprong de kleedkamer opzoeken: 12-13. In de tweede helft bleef de Heerlese dekking goed overeind, Eslie Elst keepte beter en de thuisploeg had duidelijk moeite om uit reguliere aanvallen te scoren. Er werd door Heerle beter gecombineerd en ook de tweede lijn kwam in actie. Na 13-13 en 15-15 is het nooit meer gelijk geweest en bleef Heerle aan de goede kant van de score. Helaas werden er over en weer tijdstraffen uitgedeeld, Marijne Hamming mocht daardoor vertrekken met 3 x 2 minuten, maar uiteindelijk werd toen het verschil gemaakt want ook Quintus had daar last van. Heerle profiteerde dankbaar en nam de punten mee naar huis. Eindstand: 22-24. ‘Dit hadden we nodig want volgende week wacht thuis in Wouw de nummer laatst Stompwijk’92 en ook dan moeten de punten gepakt kunnen worden’ keek Erno Mulders alvast vooruit.

Doelpunten Heerle: Vera Adams 7, Ellen Luysterburg 6, Anita Vissers 3, Naomi Doggen 3, Caroline van Heijst 3 en Marijne Hamming 2.

BN/DeStem 20-11-2011
Heerle ontsnapt aan puntverlies in Waspik
door Wim van Nassau
In Waspik kwamen de mannen van Heerle zaterdagavond met de schrik vrij in de wedstrijd tegen Witte Ster, 22-23. Heerle kende een moeilijke start, maar herpakte zich op tijd.

Verdedigend klopte het wel maar aanvallend liep het niet. De tweede helft was veel beter en Heerle bleef constant twee doelpunten voor staan. "Het is dat wij acht open kansen misten en het verschil tussen beide ploegen in tijdstraffen (0-6) en pingels (9-1) extreem groot was, want anders was het verschil duidelijker geweest", aldus Rudi Ryckebosch.

De Heerlese vrouwen moesten gistermiddag door de mist naar Aalsmeer. De thuisploeg bleek uiteindelijk de meerdere: 27-20. Tot de rust speelde Heerle best goed. Ze bleven goed bij tot de ruststand van 10-11. Na tien minuten in de tweede helft was het gedaan. Aalsmeer2 liep uit naar een verschil van zes doelpunten, doordat de thuisploeg alle foutjes bij Heerle genadeloos afstrafte. Het opgebouwde verschil was niet meer in te halen. Ellen Luysterburg was met acht doelpunten topscorer bij Heerle.
BN/DeStem 14-11-2011
Vrouwen Heerle moeiteloos langs Velo
door Wim van Nassau
HANDBAL - Thuis tegen Velo 2 hadden de vrouwen van Heerle weinig moeite om de punten in eigen huis te houden en dat zonder de vaste keepster Eslie Elst die licht geblesseerd aan de kant werd gehouden.

Het werd uiteindelijk 25-22 na een 13-9 ruststand. Nadat afgelopen dinsdagavond in de bekercompetitie was gewonnen van koploper Hercules in Den Haag, had Heerle genoeg zelfvertrouwen getankt om nu Velo 2 te verslaan. Opmerkelijk: het eerste team uit Wateringen speelt ook regioklasse. In de eerste helft zat het bij de vrouwen van Heerle verdedigend redelijk dicht en konden er mede daardoor veel breaks gelopen worden. Pas vlak voor rust werd het echte verschil gemaakt. In een vrij rommelige tweede helft kwamen de gasten soms redelijk terug maar echt in gevaar kwam Heerle nooit.

Het was zeker geen hoogstaande partij handbal maar de beleving was goed bij alle speelsters. "We zijn nog steeds zoekende en dit was zeker geen geweldige wedstrijd", Erno Mulders die Kim Schuurbiers zes keer zag scoren.

Internos speelbal Heerle
door Wim van Nassau

Jeroen Machielse (blauw shirt) baant zich een weg door de verdediging van Internos. Paul van de Weyden en Mario Dirksen doen vergeefs een poging Machielse te stuiten. foto Peter van Trijen/het fotoburo

HANDBAL - De derby in de regioklasse B tussen Heerle en Internos bracht zeker niet hetgeen er vooraf van werd verwacht.

Heerle was overduidelijk veel beter en wist dat dan ook in de cijfers tot uitdrukking te brengen. Het eindigde bij 40-30 na een ruststand van 25-11.

Heerle had in de voorbereiding Internos al een keer verslagen. Toch was er vooraf sprake van enige onzekerheid. In competitieverband brengt zo'n derby immers altijd wat extra spanning teweeg.

Tijdens de wedstrijd was daar overigens weinig van te merken. Vanaf het eerste fluitsignaal was Heerle heer en meester op het veld. Internos had niets in te brengen.

Heerle profiteerde goed van de ruimtes omdat de linkeropbouwer van Heerle werd uitgedekt. Binnen acht minuten was het al 5-1 en dat verschil werd steeds groter.

Doelman Bram van de Broek stopte bovendien twee strafworpen waardoor Heerle nog verder uit kon lopen. Het maximale verschil was tot twee keer toe vijftien doelpunten. Vlak voor rust wist Stafan Koppejan het verschil iets kleiner te maken.

Heerle scoorde veelvuldig vanuit de snelle tegenaanval en opvallend was ook dat iedereen bij de thuisploeg scoorde. "Een eerste helft om in te kaderen", meende coach Rudi Ryckebosch.

Tijdens de rust liet Henny Koenraads van Internos zijn team weten dat sprake was geweest van een dramatische eerste helft.

De tweede was een formaliteit. Daar kwam nog bij dat Paul van der Weide, één van de echte steunpilaren van het Ettense team, al na een minuut uitviel met een knieblessure.

Heerle speelde de tweede helft met de opdracht het tempo uit de wedstrijd te halen en pas in de slotfase te versnellen. Dat lukte aanvankelijk goed want de voorsprong groeide uit naar een verschil van 17 doelpunten: 30-13. Daarna liet het thuisteam de teugels vieren en herpakte Internos zich enigszins. Het duel lag toen echter al lang en breed in een beslissende plooi. De laatste minuten ontbeerden elke vorm van spanning. "Maar dat mag je het team niet kwalijk nemen", analyseerde Rudi Ryckebosch na afloop.

"Ja de tweede helft hebben we gewonnen maar daar koop ik niets voor na zo'n eerste deel. Positief is dat Carlos Jansen zich in de tweede helft met zeven doelpunten goed heeft geprofileerd", aldus een teleurgestelde Henny Koenraads die ook routinier Duncan van Cauter na amper een kwartier niet meer in kon zetten.

Doelpunten Heerle: Richard Broeren en Stefan van de Sanden 6, Perry Broos en Jeroen Machielse 5, Edwin Veerman en Rick Verbunt 4, Kai Arnold en Perke Pellis 3, Sander Goorden 2, Koen van Eekelen 1 en Gerben van Loon 1.

Doelpunten Internos: Bjorn Santbergen 9, Carlos Jansen 7, Stefan Koppejan 4, Paul van der Weide 3, Rik Mulder 2 en Jorgen Schram 2, Thom Knubben 1 en Mike Knubben 1.
BN/DeStem 06-11-2011
Slotminuten nekken Heerle in topper
door Wim van Nassau
De topper in Boekel tussen Habo'95 en Heerle was zaterdagavond een prooi voor de thuisploeg: 31-27. Pas in de laatste minuten werd het verschil gemaakt.

Heerle speelde een sterke eerste helft, met een sterke keeper Bram van den Broek, maar vergat de kansen af te maken. Halverwege was het 13-13. In de tweede helft had Heerle geen antwoord op de aangepaste dekking van Habo. Toch bleef het verschil klein, 27-26. Even later was het gedaan. Heerle kreeg de enige twee tijdstraffen en de thuisploeg ging daar goed mee om. Volgende week is de derby tegen Internos.

Op bezoek in Den Haag bij Wings hadden de vrouwen van Heerle te kampen met enkele afwezigen door blessures. Ondanks dat had Erno Mulders niet het gevoel dat zijn team zwakker was. Helaas wezen de cijfers anders uit: 24-19 (12-9). In de eerste helft werd er te lief verdedigd en werden er aanvallend teveel kansen gemist. Dat veranderde in het tweede deel, waarin Heerle terugkwam tot 14-14. De beslissing viel toen Heerle een pingel miste en Wings drie keer op rij scoorde.
BN/DeStem 31-10-2011
Mannen Heerle scoren er op los tegen Swift2
door Wim van Nassau
HANDBAL - In een waar spektakelstuk met veel doelpunten wonnen de mannen van Heerle uiteindelijk met maar liefst 43-31 van AHV Swift2. Na dertig minuten was er al veertig keer gescoord, maar Heerle kon nog geen groot verschil maken.

In de tweede helft kwam de echte kanteling van de wedstrijd toen Heerle met vier tegen zes moest spelen. De thuisploeg scoorde drie keer en de gasten niet.

Ook de Heerlese vrouwen waren afgelopen zaterdagavond succesvol. Na twee verloren wedstrijden kwam het ongeslagen Westlandia2 op bezoek in Wouw. Die werden zonder punten weer naar huis gestuurd, 28-15. Nog even zonder Erno Mulders toonde de thuisploeg een enorme werklust en daardoor zat het verdedigend bijna potdicht. Aanvallend bleef Heerle scherp, loerend op de snelle tegenaanval maar ook geduldig zoekend naar grote kansen. Met name Vera Adams speelde een meer dan behoorlijke wedstrijd. "Minder balverlies en een betere communicatie", aldus Peter Pellis in zijn voorlopig laatste invalbeurt.

BN/DeStem 29-10-2011

BELACHELIJK GROOT AANTAL DOELPUNTEN HANDBALLERS HEERLE

In het tweede thuisduel voor de handballers van Heerle zijn zaterdagavond in Wouw extreem veel doelpunten gemaakt. De teller stokte uiteindelijk bij een eindstand van 43-31 na een ruststand van 21-19. De reserves van eredivisionist AHV Swift uit Arnhem kenden dus duidelijk niet hun beste avond. Ook de Heerlese vrouwen wonnen hun wedstrijd en dat waren pas de eerste punten in deze zaalcompetitie. Het nog ongeslagen Westlandia2 uit het Zuid Hollandse Naaldwijk werd ruim met 28-15 naar huis gestuurd.

Bij de mannen stonden zaterdagavond in Wouw twee ploegen tegenover elkaar die allebei tempo wilden spelen. Die gelegenheid kregen beide teams volop want beide dekkingen waren zeker niet op orde. Dat was ook terug te zien in de ruststand. Na 30 minuten was er al 40 keer gescoord: 21-19. Heerle was wel de bovenliggende partij maar kon dat niet uitdrukken in de stand.

Rudi Ryckebosch hoefde zijn team in de rust niet echt bij te sturen want het gevoel was nog steeds goed en de kansen bleven komen. In de tweede helft werd het verschil groter, vier doelpunten voor, toen de wedstrijd leek te kantelen. Heerle kwam met vier tegen zes te spelen en dat was de uitgelezen kans voor Swift om langszij te komen. Er gebeurde echter het tegenovergestelde. Heerle scoorde drie keer en de gasten nul!. Toen was de wedstrijd dus echt gespeeld en de resterende tijd werd er soms een echte show van gemaakt met Perry Broos in de hoofdrol. Heerle is nu de enige ploeg zonder puntverlies in de regioklasse.

Volgende week staat de topper uit tegen HABO op het programma, de nummer 2 tegen de nummer 1, gevolgd door de derby tegen Internos. Beide teams speelden zondag tegen elkaar in Etten Leur en een Heerlese delegatie was daar natuurlijk aanwezig.Doelpunten Heerle: Perry Broos 11, Kai Arnold 6, Gerben van Loon 5, Sander Goorden / Edwin Veerman / Rick Verbunt 4, Jeroen Machielse / Richard Broeren 3, Perke Pellis 2 en Koen van Eekelen 1.

Met voorlopig voor de laatste keer Peter Pellis aan het roer, Erno Mulders genoot van zijn welverdiende vakantie, ontvingen de Heerlese vrouwen de nog ongeslagen reserves van hoofdklasser Westlandia. Na twee verliespartijen was Heerle duidelijk toe aan de eerste punten. Meteen vanaf het begin was duidelijk wat de intentie was van de thuisploeg want via eerst 0-1 werd het 7-1 en 11-3 en halverwege de wedstrijd 12-5. In de tweede helft werd het verschil alleen maar groter want Heerle scoorde vier keer op rij, 16-5, voordat de gasten in overtal hun eerste doelpunt maakten in de tweede helft. Een tussenstand van 20-7 werd genoteerd en toen was het natuurlijk al gedaan. De hele bank kwam aan spelen toe maar het verschil werd niet kleiner. ‘Veel minder balverlies en een veel betere communicatie onderling’ was de eindconclusie uit het Heerlese kamp.Doelpunten Heerle: Vera Adams 7, Marijne Hamming 4, Ellen Luysterburg / Naomi Doggen / Caroline van Heijst / Christa Bastiaenen 3, Anita Vissers / Sandra Schoonen 2 en Mirte Huijps 1.

BN/DeStem 23-10-2011

Heerle haalt uit in eerste uitwedstrijd
door Wim van Nassau
De eerste uitwedstrijd dit seizoen voor de mannen voor Heerle pakte goed uit.

UDI'96 werd puntloos achtergelaten, 22-34. Zowel de eerste als de tweede helft werd met de stand 11-17 afgesloten.

In een bijzonder hoog tempo werd de thuisploeg kapot gespeeld, nadat in eerste instantie de dekking van Heerle niet goed stond. Na enkele wijzigingen ging het beter en kwamen de bezoekers niet meer in gevaar. "Een verdiende zege, waarin we zeker twaalf tegenaanvallen hebben gescoord en ook nu weer iedereen zagen scoren", aldus een tevreden Rudi Ryckebosch, die zijn team nu op de eerste stek ziet staan in de regioklasse.

Bij de vrouwen van Heerle gaat het moeizamer. Uit bij HWC werd verloren met 22-17. Door het slecht uit de startblokken komen van Heerle kon HWC uitlopen naar een verschil van zes doelpunten. Dat was halverwege iets minder (14-10). In het tweede deel kwam Heerle tot op drie doelpunten, maar een goed resultaat bleef ver weg. "Er is nog veel werk te verzetten", aldus gelegenheidscoach Peter Pellis.


BN/DeStem 17-10-2011

HMC is verder dan Heerle
Door Wim van Nassau


Karlijn Fens probeert uit een moeilijke hoek te scoren. Keepster Eslie Elst van Heerle probeert een treffer te voorkomen. Iris Luysterburg van de thuisclub (blauw shirt) kan niets meer uitrichten. foto Peter van Trijen/het fotoburo ;Karlijn Fens probeert uit een moeilijke hoek te scoren. Keepster Eslie Elst van Heerle probeert een treffer te voorkomen. Iris Luysterburg van de thuisclub (blauw shirt) kan niets meer uitrichten. foto Peter van Trijen/het fotoburo

HANDBAL - De vrouwen van Heerle kregen zaterdagavond in Wouw HMC uit Raamsdonksveer op bezoek. Vorig seizoen eindigden beide teams in de middenmoot van de regioklasse, zesde en zevende. Afgelopen zaterdag ging de winst naar de bezoeksters: 18-22.

De start van beide verenigingen is opmerkelijk. HMC kwam zonder sporthal, Heerle zonder trainer. In Raamsdonksveer wordt gezocht naar een oplossing, bij Heerle werd een alternatief gevonden voor Bouke Troost. Voor er één minuut in de competitie werd gespeeld, stopte hij al. Erno Mulders werd uit eigen gelederen aangezocht als trainer/coach.

Hoewel zonder hal, de start van de ontmoeting was overduidelijk voor de vrouwen van Arno van Zon. Binnen vijf minuten was het al 0-3. Pas daarna kam Heerle tot scoren. Het team miste echter overtuiging. Een enkelblessure van Joëlle Gademan bracht Heerle enigszins terug in de wedstrijd. Het uitvallen van Daphne van der Velden, een kwartier later, leek nog meer perspectief te bieden.

Bij 9-8 kwam het thuisteam voor het eerst op voorsprong. Op slag van rust miste Caroline van Heijst voor Heerle nog een strafworp waardoor het 10-9 bleef.

In de tweede helft veranderde er niet veel. Arno van Zon hield Daphne van de Velden aan de kant om haar in de slotfase nog te kunnen gebruiken. De overigen, veelal jonge A-speelsters, moesten het doen. Beide ploegen hielden elkaar tot 17-17 in evenwicht. Toen Heerle twee keer in ondertal kwam, maakten de bezoeksters het verschil 17-20. Het was de verdienste van Van de Velde dat het team uit Raamsdonksveer afstand nam. Haar ervaring kreeg Heerle op de knieën. Toen het thuisteam bij 18-20 opnieuw in ondertal kwam, was de wedstrijd beslist.

De kersverse trainer/coach van Heerle Erno Mulders die het team amper één week onder zijn hoede heeft, zag wel al positieve punten. "Er is nog te weinig samenhang, maar wel plezier en passie om er iets moois van te maken."

Doelpunten Heerle: Ellen Luysterburg 5, Anita Vissers 3, Esther de Kok 3, Caroline van Heijst 2, Marijne Hamming 2, Marieke Groffen 2 en Sandra Schoonen 1.

Doelpunten HMC: Daphne van de Velden 6, Kyra Nelissen 5, Joelle Gademan 2, Karlijn Fens 2, Denise Pagle 2, Lotte v/d Pluijm 2, Saar Oome 1, Stijn Oome 1 en Wies v/d Pluijm 1.Heerle kent een prima start van de competitie
door Wim van Nassau
In Wouw beleefden de mannen van Heerle afgelopen zaterdagavond een uitstekend begin van de competitie.

Het Limburgse Rapiditas uit Weert werd uiteindelijk ruim met 31-24 terug naar Limburg gestuurd.

Heerle startte best goed, maar toen er drie pingels werden gemist en Rapiditas met 4-6 afstand wist te nemen moest de thuisploeg aan de slag. Halverwege was er een voorsprong, 12-10. Dat was echter nog niet de ommekeer van de wedstrijd, want die kwam pas op het eind. Heerle bleef continu op voorsprong, maar vijf minuten voor het eindsignaal werd pas een marge van vijf doelpunten verschil bereikt. Toen Stef van Wesel een pingel stopte was het gedaan.

"Ik wil dat we als team gaan spelen en dat is vandaag zeker gelukt. Iedereen pikt zijn doelpuntje mee en dat is voor het team heel belangrijk", aldus een meer dan tevreden Rudi Ryckebosch.

Opmerkelijk was inderdaad dat van de tien veldspelers iedereen een doelpunt wist te maken. Als laatste in de rij was Richard Broeren aan de beurt, die de eindstand op 31-24 bepaalde.

BN/DeStem 12-10-2011

Rudi Ryckebosch alleen tevreden met een titel

Handbal - 'Zijn' vrouwen droegen hem op handen, maar aan het eind van het seizoen was Rudi Ryckebosch van mening dat de doelen bereikt waren, een frisse wind geen kwaad kon en hijzelf toe was aan een nieuwe uitdaging.

Hij moest er niet al te ver voor van huis. Bij de club HV Heerle, waar hij door de vrouwen met flink wat weemoed werd uitgezwaaid, werd hij met open armen ontvangen door het eerste mannenteam. Dat degradeerde na een tumultueus verlopen jaar uit de hoofdklasse en kent dit seizoen als enige opdracht het verloren terrein via een kampioenschap terug te pakken. "Over de doelstelling hoeven we het niet al te lang te hebben. Die is glashelder", zegt hij.

Al wil de 42-jarige Belgische beroepsmilitair er graag wat aan toevoegen. "Ik koppel aan een terugkeer naar de hoofdklasse een langer verblijf op dat niveau. De afgelopen vier jaar is het mannenteam twee keer gepromoveerd en twee keer gedegradeerd", zegt hij. "Dan ben je niet echt veel opgeschoten."

Aan zijn overstap van vrouwen- naar mannenteam verbond Ryckebosch wel enkele eisen. "Ik ben geen persoon die genoegen neemt met tachtig procent. Daarom heb ik met de mannen gepraat. Willen ze, is hun motivatie optimaal? Is er sprake van ambitie? Dat gesprek gaf me een goed gevoel."

Hoewel Rudi Ryckebosch de voorbije drie jaar met het vrouwenteam in de weer was, wist hij uiteraard wel wat er bij de mannen speelde. Terugblikkend op het afgelopen seizoen noemt hij de degradatie 'onnodig' en een 'mentaliteitskwestie'.

"Twee wedstrijden voor het einde stond het team nog twee en drie punten voor op de nummers voorlaatst en laatst. Toch degradeerde Heerle. Dan heb je het vooral over mentaliteit. Het team kreeg vorig seizoen gemiddeld 27 tegentreffers per wedstrijd om de oren. Ik wil niet zeggen dat daardoor het vertrouwen helemaal verdween, maar het deed wel iets met het team."

Het moet dit seizoen anders met HV Heerle waar Ryckebosch, zoals hij dat omschrijft, 'aan een project van twee jaar begint.' "Ik ben beroepsmilitair. Alleen de komende twee jaar heb ik de zekerheid dat ik de trainingen kan leiden. Daarna word ik wellicht weer uitgezonden."De strategie die de Belgische oefenmeester voor ogen heeft, is helder. "Ik ben geen trainer die zich richt op het individu. Ik wil het collectief beter en standvastiger maken. Winnen doe je namelijk niet alleen, verliezen trouwens ook niet."

Een keuze voor de mannen betekent dat hij de vrouwen los moet laten. "Dat klopt, maar aangezien de vrouwen hun thuiswedstrijd altijd voor de mannen spelen, zal ik er wel zijn. En vraagt een speelster me na afloop of ze het goed heeft gedaan, zal ik haar eerlijk antwoorden. Verder onthoud ik me echter van alle commentaar."
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina