Dinsdag 10 juli 00 00 u. Vlaamse minister‐president Kris Peeters in De ochtendDovnload 38.48 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte38.48 Kb.
VRT viert Vlaamse feestdag met veel Vlaamse muziekDinsdag 10 juli

6.00‐9.00 u. Vlaamse minister‐president Kris Peeters in De ochtend
Daags voor het Feest van de Vlaamse gemeenschap is Vlaams minister‐president Kris

Peeters uitgebreid te gast in De ochtend op Radio 1.
Woensdag 11 juli

00.00‐00.00 u. 24 uur lang Vlaamse producties op Radio 2


Radio 2 speelt de hele Vlaamse feestdag, 24 uur lang, alleen maar Vlaamse producties, van Rocco Granata over Soulsister tot Clouseau.
6.00‐00.00 u. De hele dag Vlaamse producties op MNM
MNM brengt een hele dag lang alleen muziek gemaakt door Vlamingen. De luisteraars kunnen zich verwachten aan een fijne mengeling van Netsky, De Kreuners, Milk Inc., Get Ready, ’t Hof Van Commerce, Clouseau, Tom Dice, Natalia en alles daar tussenin.
7.00‐10.00 u. Special van Was het nu 80, 90 of 2000?
Op Studio Brussel presenteert Ilse Liebens een Was het nu 80, 90 of 2000?‐special met uitsluitend Vlaamse producties.

7.00‐23.00 u. Aandacht voor Vlaamse muziek op Klara

Klara heeft de hele dag lang aandacht voor Vlaamse muziek:


Evita Nossent serveert de luisteraars in Klara wakker (7.00‐9.00 u.) veel Vlaamse muziek en een gesprek met een van de belangrijkste hedendaagse koorcomponisten van Vlaanderen: Vic Nees.

In Brede opklaringen (9.00‐12.00 u.) verrast Katelijne Boon de luisteraars met heerlijke klassieke muziek en volgt ze de muziekactualiteit op de voet, op 11 juli onder meer met de Vlaamse muzikant Frank Agsteribbe. Hij zit in Aix‐en‐Provence voor een nieuwe productie van Mozarts La finta giardiniera.


Bart Stouten laat de luisteraars in Bellevue (12.00‐13.00 u.) meegenieten van enkele uitmuntende Vlaamse musici: Barthold Kuijken, Sigiswald Kuijken, Wieland Kuijken en Björn Schmelzer.
Anne‐Marie Segers kiest in Café Zimmerman (13.00‐16.00 u.) onder meer voor de tweede symfonie van Jef Van Hoof en muziek van Brahms door Benjamin Dieltjens en Thomas Dieltjens.
In Concerto (16.00‐18.00 u.), bij Sieglinde Michiel, horen de luisteraars onder meer het Veni sancte spiritus van Vic Nees door het Vlaams Radio Koor; het Strijkkwartet in D van Peter Benoit door het Gaggini Strijkkwartet en het Lyrisch gedicht voor klein orkest van Lodewijk Mortelmans door het Vlaams Radio Orkest.
In Zomerhuis (18.00‐19.00 u.) gaat Annemie Tweepenninckx op verkenning in het zomerhuis van de flamboyante Vlaamse pianist Julien Libeer, op zoek naar cruciale inspiratiebronnen, artistieke ervaringen, ontmoetingen en herinneringen.
In Jazz (22.00‐23.00 u.) gaat Lies Steppe voluit voor enkele jonge en een wat oudere leeuw: Robin Verheyen, Bruno Vasina en Toots Thielemans.08.00‐17.00 u. Bekendmaking genomineerden Radio 2 Zomerhit 2012 in de categorie Beste Nederlandstalige lied
Op 11 juli maakt Radio 2 doorheen de dag de tien genomineerden bekend voor Radio

2 Zomerhit 2012 in de categorie Beste Nederlandstalige lied. Dat doet de zender elk uur van de dag van 8.00 tot 17.00 uur, net na het nieuws.11.00‐13.00 u. Koen Fillet praat met Bruno De Wever in Touché op Radio 1
In Touché verwelkomt Koen Fillet op 11 juli Bruno De Wever, die Nieuwste geschiedenis doceert aan de Gentse universiteit. Dat is eigenlijk puur toeval; onverwacht kreeg hij een assistentschap aangeboden na het succes van zijn eindverhandeling over de geschiedenis van het V.N.V., Vlag, groet en leider. Dat onderwerp kende hij niet toevallig door en door, uit zijn jeugd en van thuis. De familie De Wever is en was erg geëngageerd in het Vlaams‐nationalisme. Vandaag schaalt De Wever zich in bij de sociaaldemocratie. Dat zat eraan te komen, want hij was al een rebelse trommeljongen op het Vlaams Nationaal Zangfeest, met een oorring en lang haar. Niet bepaald een modeljongen in die kringen. Nog een ander toeval; zijn broer heet Bart. Zou het toeval zijn dat Bruno De Wever te gast is op 11 juli, de Vlaamse feestdag ?

18.30‐19.00 u. Feest op Ketnet en karaoke met Vlaamse liedjes op Ketnet.be Vlaanderen feest op woensdag 11 juli en Ketnet feest mee. Wrappers Charlotte en Véronique maken er een echt ‘burenfeestje’ van, zoals er die dag overal in Vlaanderen gehouden worden. Geena Lisa komt langs om te praten over de

aflevering van Vlaanderen muziekland die ’s avonds op Eén wordt uitgezonden vanuitSint‐Truiden.
De website Ketnet.be zet op de Vlaamse Feestdag het karaokespel centraal, uiteraard met extra veel Vlaamse liedjes, onder meer van de Junior Eurosong‐kandidaten. Die kunnen de kinderen thuis en op het Ketnet‐feestje uit volle borst meezingen.
19.00‐21.00 u. Vlaamse artiesten treden op in Summerclub On The Road op MNM
Mathieu & Guillaume en beginnend talent Frimout zetten hun beste Nederlandstalige beentje voor op het podium van de Summerclub On The Road van MNM, die op 11 juli halt houdt in Mechelen.

19.00‐23.00 u. Exit brengt verslag uit van Feest in Brussel op Radio 1
Vorige week ging Floris Daelemans voor Radio 1 al een kijkje nemen op de repetitie voor het slotconcert van Feest in Brussel en op 11 juli is het voor echt. Exit luistert mee naar onder meer Senne Guns en Wannes Capelle en brengt verslag uit van het concert met Raymond van het Groenewoud en gastoptredens van Hannelore Bedert, Helmut Lotti, Stijn en Flip Kowlier.
20.30‐21.30 u. Vlaanderen Feest!‐special van Vlaanderen muziekland
Eén viert het Feest van de Vlaamse Gemeenschap met een live uitgezonden Vlaanderen Feest!‐special in Sint‐Truiden. Die staat helemaal in het teken van Nederlandstalige muziek, met optredens van Christoff, Günther Neefs, Els De Schepper, Luc Steeno, Wigbert, De Romeo’s, The Sunsets, Sugarfree en Monkey Boys.
Vlaanderen muziekland brengt die dag een eerbetoon aan Yasmine, die heel wat mooie en oprechte Nederlandstalige nummers maakte, voor ze in 2009 onverwacht overleed. Geena Lisa en Arne Vanhaecke brengen elk een van haar bekendste nummers.
Vlaanderen muziekland wordt gerealiseerd in samenwerking met Vlaanderen Feest!, de Vlaamse overheid en de gaststeden.
21.35 u. Canvas brengt verslag uit van Feest in Brussel
Canvas brengt op de Vlaamse feestdag rechtstreeks verslag uit van het concert van Raymond van het Groenewoud en zijn muzikale vrienden op de Brusselse Grote Markt. Het twee uur durende concert is het sluitstuk van de Vlaamse Feestdag in onze hoofdstad. Warre Borgmans presenteert het muzikale feestje voor fijnproevers.
Met Raymond van het Groenewoud als centrale gast belooft het een grandioos feest te worden. Hij brengt een fijne selectie van oude en nieuwe nummers. Ook Helmut Lotti, Hannelore Bedert, Stijn en Flip Kowlier storten zich gewillig mee in het feestgedruis.
Voor de begeleiding zorgen Cesar Janssens (drums), Bert Gielen (toetsen en muzikale leiding), Mich Verbelen (bas), Rik Aerts (gitaar), Pieter Van Bogaert (orgel en accordeon), Leander van het Groenewoud (toetsen, percussie, gitaar), Loesje Mahieu (zang), Naima Joris (zang en percussie), Isolde Lasoen (zang en percussie), Stefan

Bracaval (fluit), Pieter Lamotte (trombone), Carlo Nardozza (trompet), DieterLimbourg en Frank De Ruytte (saxen).
23.35 u. De loteling
Na het feestelijk concert vanuit Brussel volgt de Vlaamse filmklassieker De loteling, een historisch drama uit 1973 van Roland Verhavert. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Hendrik Conscience over de sociale wantoestanden in Vlaanderen in de eerste helft van de 19de eeuw. De hoofdrollen worden vertolkt door Jan Decleir (Jan), Ansje Beentjes (Katrien), Gaston Vandermeulen, Rudi van Vlaenderen, Gella Allaert e.a.
1833, ergens in de Kempen. De boerenzoon Jan moet naar de loting voor de dienstplicht. Jan heeft geluk en loot zich vrij. Maar voor een flinke som geld laat hij zich overhalen om de plaats van een rijke jongeman in te nemen. Al vlug betreurt hij zijn beslissing. Niet alleen wordt zijn geld gestolen in het leger, maar hij wordt er ook geconfronteerd met mensonwaardige toestanden. Gebrekkige hygiëne en slechte voeding maken hem uiteindelijk zelfs blind. Op het thuisfront heeft zijn verloofde Katrien het ook erg zwaar; ze is niet opgewassen tegen al het werk op de hoeve, zodat zij de pacht niet kan betalen. Daarop wordt de inboedel in beslag genomen. Wanneer Katrien Jan in de kazerne komt bezoeken, probeert ze hem mee naar huis te krijgen. De reis te voet wordt een ware helletocht ...
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina