DoelstellingDovnload 5.23 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte5.23 Kb.
t Hoekske
Doelgroep

De bewoners van de leefgroep hebben een zware beperking zoals een aangeboren hersenletsel, een aangeboren spasticiteit of hersenletsels door medicatiegebruik. Vaak kunnen ze niet goed omgaan met groepsdruk.
Doelstelling

Accommodatie

Iedere bewoner heeft zijn eigen kamer die ze kunnen inrichten zoals ze willen. De begeleiders helpen met de inrichting zodat de zorgbesteding optimaal kan verlopen. Naast hun kamer hebben de bewoners een gemeenschappelijke ruimte, waar ze elk moment gebruik van kunnen maken.


Zorgbesteding

Er is altijd een verzorger beschikbaar die de bewoners via een bieper kunnen oproepen.
Tijdsbesteding

De bewoners gaan tijdens de week naar de ateliers. Op geregelde tijdstippen worden er activiteiten georganiseerd met de leefgroep zoals eens naar de cinema gaan, iets gaan drinken,…. De bewoners zijn vrij om hieraan deel te nemen, maar enkele uitstappen naar keuze zijn verplicht omdat dit de groepssfeer stimuleert. Wanneer de bewoners niet naar de ateliers gaan, mogen ze zelf hun tijd invullen. Ze kunnen op hun kamer blijven of naar de gemeenschappelijke ruimte gaan.
Huisarts

Er is een huisarts aanwezig in Dominiek Savio maar indien men dat wenst kan men beroep doen op een externe arts.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina