Don campbell (Saint Louis, usa, °1951)Dovnload 4.6 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte4.6 Kb.
DON CAMPBELL (Saint Louis, USA, °1951)

Don raakt tijdens zijn studentenjaren geïnteresseerd in dans. Zijn unieke kijk op dans deed hem exploderen op de dansvloer! Don bezocht dansclubs en perfectioneerde zijn unieke dans, "The Campbellock". In de clubs bleek Don onaantastbaar, hij won de ene danswedstrijd na de andere met zijn unieke stijl en flair.

Begin jaren ’70 werd zijn stijl nog populairder, dankzij exposure tijdens de geliefde tv-show "Soul Train" waarin hij als danser optrad.

Don nam een nummer op met de toepasselijke titel ‘The Campbellock’ dat bij zijn nieuwe dansstijl pastte. Daarnaast richtte hij een eigen dansgezelschap op ‘The Campbellock Dancers’ en later werd de naam veranderd in ‘The Lockers’.

Don en ‘The Lockers’ traden op met enkele van de grootste entertainers ter wereld: Frank Sinatra, Bob Hope, Sammy Davis Jr, Dean Martin, Doris Day, Bill Cosby, Roger Miller, Johnny Carson , Aretha Franklin, John Denver, Bette Midler, Michael Jackson, …. Daarnaast verschenen ze ook in ontelbare TV-shows. Begin jaren ’80 zette de groep er een punt achter.

Dons originele danstechniek doorstond de tand des tijds​​. Vandaag de dag is de stijl beter bekend als ‘locking’ en zijn nauwgezette bewegingen worden gebruikt door choreografen en streetdancers over de hele wereld. Kijk maar naar video’s van The Backstreet Boys, N'Sync, Britney Spears, Christina Aguilera, Wyclef Jean, Snoop Dogg, Janet Jackson, Michael Jackson en ga zo maar door.

Ook de nieuwe generatie streetdancers brachten de legendarische Don ‘Campbelllock’ Campbell en zijn revolutionaire dans weer tot leven. De dans vindt tegenwoordig weer zijn weg in de clubs, video’s, … en de straat. ‘Locking’ wordt beschouwd als een onderdeel van de hiphopcultuur.

Tegenwoordig neemt Don de rol op van innovatieve instructeur en ambassadeur. Hij heeft een videobiografie, geeft masterclasses, zetelt als jurylid bij belangrijke wedstrijden, … over de hele wereld.Meer informatie:

Facebook: https://www.facebook.com/donald.campbell.946Myspace: http://www.myspace.com/campbellock

Website The Lockers: http://www.thelockersdance.comDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina