Donderdag 5 juli 2007 flyer'dam Rotterdam flyerculture from the 80's till nowDovnload 7.04 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte7.04 Kb.

Persberichtdonderdag 5 juli 2007
flyer'dam - Rotterdam flyerculture from the 80's till now

Aangezien al jaren niemand meer om flyers heen kan, en er over alle verschijnselen in onze Maasstad boeken verschijnen, is het de hoogste tijd om een boek te wijden aan het fenomeen ‘de Rotterdamse flyer’.


flyer’dam gaat over de opkomst van house, acid, gabber, illegale feesten, r&b, maar ook over tekno, drum ‘n’ bass, mtc party’s, hip-hop, breakbeatz, de alternatieve sector, easy tune, art pop feestjes en meer. Daarnaast zullen ook uitstapjes naar het ‘oude’ uitgaan niet ontbreken.

Dit boek is een caleidoscopisch overzicht van de typische Rotterdamse flyercultuur met flyers die Rotterdammers (en mensen van ver buiten de stadsgrenzen) aan het feesten kregen. Het focus van het boek ligt op de periode van de jaren tachtig tot nu, een periode waarin de flyer uitgroeide tot een onmisbaar fenomeen binnen de uitgaanscultuur. Alle stromingen van de jeugdcultuur en haar eigenheid in vormgeving van de flyer worden zichtbaar in flyer’dam.


Dit boek wil de sound en de beat van Rotterdam laten zien. En dan niet aan de hand van foto’s van bandjes of van het publiek of van interieurs van uitgaansgelegenheden, maar aan de hand van de flyers van de avonden in die clubs. Die vertellen heel veel over vormgeving, de liefde voor vorm, de vluchtigheid van het proces en de trends en verbeelding in een bepaalde tijd. Alle aspecten van de nachtelijke jongerencultuur en de nacht zelf passeren de revue. Flyers vertellen het verhaal zonder woorden; het zijn uitsneden van iets groters. (The La Rivière Tapes – flyer’dam)
Op 27 juli zal flyer’dam gelanceerd worden bij Showroom MAMA op de Witte de Withstraat in Rotterdam vanaf 19:00 uur. Wilt u het ons laten weten als u als pers aanwezig zal zijn bij deze presentatie. Vanaf 23:00 zal er in Cafe de Unie en in Bootleg DJ Cafe een afterparty plaatsvinden.
flyer'dam - Rotterdam flyerculture from the 80's till now

Edited by: Gyz La Rivière & Fleur Kolk

2007, 224 pagina’s

ISBN / EAN: 978 90 8690 107 4

Publisher: Veenman Publishers
Beschikbaar vanaf 10 Augustus 2007

available online at www.peekabooshop.nl

contact: gyz@gyzlariviere.com of fleur@hellomoose.nl

tel: 0641222655


Wij willen de verzamelaars bedanken die dit boek mogelijk hebben gemaakt.

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam dienst Kunst & Cultuur, Centrum Beeldende Kunst, Rotterdam Marketing, Showroom MAMA, Historisch Museum Rotterdam en Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst & Veenman Drukkers.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina