Donderdagmiddag 1 juli: alle groepen vrij Vrijdag 2 juli: schoolfeestDovnload 31.83 Kb.
Datum27.09.2016
Grootte31.83 Kb.

AGENDA

Donderdagmiddag 1 juli: alle groepen vrij

Vrijdag 2 juli: schoolfeest

Ma. 5 juli t/m vr. 13 augustus: zomervakantie

Maandag 16 augustus: eerste schooldag nieuwe schooljaarTREFWOORD

Voordat de schooldeur dichtgaat, kijken we terug op het voorbije schooljaar.

Nog even en de deur gaat dicht.

Het schooljaar is voorbij.

Ik heb er zin in, even niks,

vakantie, lekker vrij.

 

De deur gaat dicht en ik kijk terug:Hoe is het jaar geweest?

Hoe ging het spelen op het plein?

Hoe was het grote feest?

 

De deur gaat dicht en ik kijk terug:Hoe is het toch gegaan?

Hoe was het werken in de klas?

Hoe heb ik het gedaan?

 

De deur gaat dicht en ik kijk terug:Hoe was ik in dit jaar?

Hoe ging ik met mijn vrienden om?

Deed ik niet al te naar?

 

De deur gaat dicht en ik kijk terug.Het jaar vloog voorbij.

En op de drempel sta ik stil

en ik denk daar heel blij:

Dag school, dag jaar, dag oude klas.

Ik ga. Nu geen gezeur.

Maar na zes weken ben ik terug.

Dan open ik de deur.

ZENDINGSGELD

Zendingsgeld In de afgelopen maanden is maar liefst 161,18 euro opgehaald voor stichting Mukwano! Hartelijk dank hiervoor! Twee weken geleden is een mede-oprichter van de stichting in alle klassen geweest om te vertellen over stichting Mukwano. Hij had veel beeldmateriaal bij zich zodat de kinderen zich een goede voorstelling kunnen maken van het doel waarvoor ze sparen. We sparen na de zomervakantie nog een tijdje door voor dit doel.
AFSCHEID

Gisteren hebben we afscheid genomen van juf Fenneke Walvoort. Ze heeft dit jaar bij ons op school gewerkt op vervanging van juf Christien Wetsteijn. Vanaf mei heeft ze een (tijdelijke) baan op een Accent school in Lichtenvoorde. Fenneke, we bedanken je heel hartelijk voor je enorme inzet voor de kinderen van groep 1/2 en voor de Emmaschool in het algemeen. Voor ons was je, met je positieve uitstraling, een meer dan welkome aanvulling van ons team. Dank! 

Ook nemen we morgen afscheid van de kinderen van groep 8. Jelmer, Melanie, Timon, Jeffrey, Sanne, Bernhard, Yvet en Sander, jullie hebben gisteravond een topprestatie geleverd! We wensen jullie alle goeds toe op de nieuwe school!

NIEUWS VAN DE GGD

Nu de dagen weer zonniger en warmer worden kunnen we weer overlast verwachten van de eikenprocessierups.

De brandharen van de eikenprocessierups kunnen vervelende lichamelijke reacties geven bij mensen die ermee in aanraking komen. Na contact met de brandharen kunnen gezondheidsklachten ontstaan zoals enorme jeuk, een pijnlijke huid, ademhalingsproblemen en oogontsteking.

Wat kunt u zelf doen?

Raak de nesten, rupsen en nestdelen niet aan. Waarschuw voor bestrijding uw gemeente of het daartoe gespecialiseerde bedrijf. Meld de plaats waar u het nest vond. Bij contact met rupsen of nestdelen spoelen met veel water.

 

Meer Informatie.Meer weten over de eikenprocessierups? Op de website http://www.ggdgelre-ijssel.nl als ook op de website van de provincie Gelderland http://www.gelderland.nl vindt u hierover meer informatie.

 NIEUWS VANUIT DE BSO BEESTENBOEL

Vanaf november 2009 zijn we van start gegaan met de BSO in Henxel. Voor de kinderen was het eerst wel even wennen maar al snel voelden ze zich thuis. Tijdens de voorjaarsvakantie konden we open gaan en hebben we leuke activiteiten gedaan, een speurtocht, schilderijtjes verven en natuurlijk het uitstapje naar zwembad Jaspers. Maar ook het samen eten was een groot succes. Samen de tafel dekken, zelf je brood smeren en kunnen kiezen wat je erop doet, de boter doorgeven of het laatste plakje worst delen een hele sociale gebeurtenis. Ook kregen de kinderen nog iets extra’s, een knakworstje of ’n paar poffertjes. Heel bijzonder zo met z’n allen lunchen, en na afloop samen opruimen. Op zaterdag 27 februari hebben wij onze opening gevierd. De kinderen waren er erg bij betrokken en sommigen kwamen zelfs donderdags helpen om de hele ruimte te versieren, iedereen had er zin in. En het werd een feest voor iedereen, met hapjes, ballonnen, schminken en veel belangstelling. Vooral de bekendmaking van onze naam, BEESTENBOEL, met toespraken, foto’s en pers werd een succes, we kwamen in de krant en op de website van de Gelderlander (is nog steeds te lezen op www.gelderlander.nl/voorpagina/achterhoek/article6318343.ece ). Activiteiten De mogelijkheden bij de Emmaschool zijn enorm en we hebben daar al volop gebruik van gemaakt in de winterperiode veel naar de gymzaal, voetballen, volleyballen, estafettes, dansen en rennen op muziek maar ook heerlijk naar buiten in de sneeuw, sleetje rijden, sneeuwballen gooien en bunkers bouwen. Op 29 april hebben we Koninginnedag gevierd met Hollandse spelletjes zoals, koekhappen, flesplassen, popcornrace en snoephappen. Wat ’n lol. Vóór de zomervakantie willen we nog een vriendendag organiseren. Dat houdt in dat elk kind van de BSO een vriendje of vriendinnetje mag uitnodigen voor die middag en we iets speciaals gaan doen. Tijdens de zomervakantie gaan we 3 vrijdagen open en wordt er ’n lunch verzorgd door Bambi. Ook komt er nog een vakantieprogramma speciaal rond een thema. Informatie Mocht u ook interesse hebben in de buitenschoolse opvang dan bent u van harte welkom om op een vrijdagmiddag eens langs te komen. Of u kunt contact opnemen met Thea Lensink (0543-473288) of Bregina Kort (06-53526221) Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie!!

Vriendelijke groetjes, Bambi Buitenschoolse opvang - Anouk en Bregina

NIEUWS UIT GROEP 1/2

Op 17 juni mochten we bij boekhandel Kramer komen kijken wat er allemaal te koop is in een boekwinkel. Dat was behalve boeken nog veel meer. In de klas hebben de kinderen nu ook een boekenwinkel ingericht. Er worden soms tassen vol boeken gekocht! (We hopen als juffen natuurlijk dat het enthousiasme voor boeken zo groot blijft!)

Afgelopen dinsdagmiddag hebben we met de kinderen onze verjaardag gevierd. Het was een heel gezellige middag. Op school lekker patat gegeten en daarna naar de speeltuin ‘Hakkelerkamp’. Daar werden we verrast met heel veel leuke en lekkere cadeautjes. Langs deze weg willen we iedereen hier heel hartelijk voor bedanken!

Juf Fenneke en juf Nanja

 

Voor juf Fenneke was dinsdag de laatste dag in de klas. We willen haar heel erg bedanken voor het fijne jaar, waarin we veel leuke dingen hebben gedaan. We zullen nog vaak aan haar denken. En zij vast ook aan ons door de vlaggetjeslijn die we als aandenken voor haar hebben gemaakt. Ook als collega was het fijn om met je samen te werken. Bedankt!
NIEUS UIT GROEP 5/7

Vorige week donderdag vierden wij, de juffen van groep 5/7. onze verjaardag. Eerst zijn we enorm verwend met prachtige cadeautjes en kaartjes! Ouders en kinderen: heel erg bedankt! Ook waren er groepjes kinderen die een act voorbereid hadden. Vervolgens hebben we heel erg genoten bij het Hilgelo. Het was een schitterende dag om te zwemmen, te ravotten en spelletjes te spelen op het strand en in het water.

Het schooljaar is alweer voorbij en de zomervakantie staat voor de deur. Wij willen alle kinderen en ouders bedanken voor het prachtige schooljaar dat we samen hebben gehad!

groeten van juf Rinske, juf Annemarie en juf Anne-Malou


NIEUWS UIT GROEP 6/8

Het schooljaar is bijna voorbij en dan is het tijd om afscheid te nemen. Dat hebben we afgelopen vrijdag al gedaan. Meester Tijs, stagiaire van opleiding onderwijsassist, heeft afscheid genomen van de klas en de Emmaschool. Hij heeft de deur van de school dichtgedaan met een diploma op zak. Heel goed gedaan! Namens alle kinderen en leerkrachten gefeliciteerd, meester Tijs. Heel veel succes in de toekomst en bedankt voor al je hulp / inzet op de Emmaschool. Zo aan het einde van het jaar, is het vaak een moment van terugkijken. En ik kan terugkijken op een bijzonder, gezellig en prettig schooljaar. Daar wil ik alle kinderen en ouders van groep 6-8 heel hartelijk voor bedanken!!Juf Dorien


ALLEMAAL EEN HEEL FIJNE EN ZONNIGE VAKANTIE TOEGEWENST!


© ACCENT scholengroep 2010 | stuur een vriend | afmeldenaccentmail is de maandelijkse nieuwsmail van ACCENT scholengroep, met het laatste nieuws over onderwijszaken. Heeft u vragen of suggesties? Laat het ons weten!
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina