DoorgeschotenDovnload 4.75 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte4.75 Kb.
Mirjam Mous

Mirjam Mous (Made, 1963) had thuis geen broers of zusjes, maar wel veel boeken, vol met personages met wie ze kon meeleven. Daarom besloot ze al vroeg dat ze wilde schrijven. Ze gaf twintig jaar les in het speciaal onderwijs, maar nu is ze full-time auteur.


Mirjam schrijft spannende en humoristische fantasieverhalen voor kinderen vanaf een jaar of acht. Zelf zegt ze dat haar boeken evenveel vaart moeten hebben als flitsende computerspelletjes en videoclips. Ze schrijf in een taal die dichtbij de kinderen staat, om hen te interesseren voor het lezen.
Ideeën voor haar boeken krijgt ze van de kinderen die ze in de klas heeft gehad, en van de verre reizen die ze maakt. Mirjam heeft verscheidene reeksen geschreven, zoals de Strandtent-boeken, de avonturen van de Maffe Meiden, en Pietje Prinses.
In haar verhalen voor kinderen boven de twaalf snijdt ze zwaardere thema’s aan, zoals invaliditeit en geweld onder jongeren. Zo is Doorgeschoten (2004) gebaseerd op de schietpartij op Columbine High School in de Verenigde Staten. Het boek werd getipt door de Jonge Jury.
“Tijdens het schrijven kan ik precies bepalen wat er gebeurt”, heeft Mirjam wel eens gezegd. “Hoewel... soms neemt een verhaal het van mij over en gaan de personages aan het muiten. Dan móet ik wel mee.”
Op de Kinderboekenbeurs zal ze ons met behulp van beeldmateriaal en vraag en antwoord vertellen hoe de serie Vigo Vampier tot stand kwam.


Website: www.mirjammous.nl
Andere boeken van Mirjam Mous:
- Maffe Meiden 4ever maf (2009)

- De Strandtent 5: over liefdesverdriet, erwtensoep met worst, foute pilletjes en nog veel meer snertdingen (2007)


- Een loeder van een moeder (2008)
- Top Secret: operatie hondendief (2010)

: evenementen -> boekenbeurs
evenementen -> De huizen waar u een kijkje kunt nemen zijn herkenbaar aan het Open Huizenlogo. De totale lengte van de route is ca. 9 km. Mochten er problemen zijn onderweg dan kunt u het volgende telefoonnummer bellen
evenementen -> De huizen waar u een kijkje kunt nemen zijn herkenbaar aan het Open Huizenlogo(zie watermerk). De totale lengte van de route is ca. 50 km. Mochten er problemen zijn onderweg dan kunt u het volgende telefoonnummer bellen
evenementen -> Open Huizenroute Venlo Belfeld en Reuver voor auto en bus
evenementen -> Evenementenkalender voorjaar 2016
evenementen -> Evenementenkalender voorjaar 2016
evenementen -> 13 maart: het programma ziet er als volgt uit: Come with me my love
evenementen -> Aanmeldingsformulier Themamiddag ‘Geschikt pensioenfondsbestuur’ Dinsdag 18 maart 2014, Postillion hotel Dordrecht
evenementen -> An Important message for all Swedish Music fans!
boekenbeurs -> De aardappeleters” een voorleesvoorstelling van Arend van Dam en Alex de Wolf
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina