Duurzame all-rounder Van werkvloer tot cleanroom: Rubber vloeren scoren punten in de industrieDovnload 13.05 Kb.
Datum27.08.2016
Grootte13.05 Kb.


Persbericht

Duurzame all-rounder
Van werkvloer tot cleanroom: Rubber vloeren scoren punten in de industrie
Kaatsheuvel, november 2013 – Industriële vloerbedekkingseisen zijn zeer uitdagend:

Ze moeten de veiligheid waarborgen voor hoogstaande technische apparaten, goed bestand zijn tegen slijtage en chemicaliën, ideale reinigende eigenschappen hebben, ergonomisch zijn voor de medewerkers en nog veel meer. Wat in deze veeleisende markt dan ook nodig is, zijn hoogwaardige producten zoals rubber vloerbedekkingen van nora systems.

Ze worden wereldwijd in vele industriële gebouwen toegepast: productie- en assemblage werkgebieden, cleanrooms, ESD ruimten, laboratoria en onderzoeksfaciliteiten, maar ook in kantoren en openbare gebouwen.
Vloerbedekkingen van nora zijn "Made in Germany" en vervaardigd uit hoogwaardig industrieel en natuurlijk rubber. De uitstekende kwaliteit van de eindproducten maken ze extreem slijtvast. Ze zien er nog uit als nieuw, zelfs na tientallen jaren in drukbezochte gebieden. Deze ongewone lange levensduur draagt aanzienlijk bij aan besparingen op exploitatiekosten en waardebehoud van gebouwen.
Oplossingen op maat voor elk gebouw
De voordelen van rubber worden volledig benut in industriële gebouwen met hun veelzijdige eisen ten aanzien van design en functionaliteit. Vloerbedekkingen van nora kunnen integrale ontwerpconcepten realiseren welke verschillende functionele eigenschappen opnemen. Architecten en ontwerpers kunnen uit het standaard assortiment kiezen uit meer dan 300 variaties van kleuren, designs en oppervlakstructuren. Dit betekent dat ten allen tijden aan individuele specificaties voldaan kan worden: Meer dan tweederde van de geplaatste bestellingen worden op maat gemaakt door nora systems. Ongeacht of er een speciale kleur nodig is of de oppervlaktestructuur van een rubber vloerbedekking gecombineerd moet worden met de technische kenmerken van een andere vloerbedekking – het nora team is expert bij de uitvoering bij op maat gemaakte oplossingen.

Ontwerpers van het bureau Bright 3D overwogen een vloer in expressieve, accent leggende kleuren om het innovatieve ruimteconcept te benadrukken tijdens het ontwerpen van de kantoren van Europa ’s grootste vliegtuigvluchten-zoekmachine, Skyscanner, in Edinburgh, Schotland. Een ander belangrijk aspect voor de ontwerpers waren de goede akoestiek, aangezien ongeveer 300 mensen in de kantoortuin werken. Bright 3D koos voor de rubber vloerbedekking norament 975 LL in serra design met reliëf oppervlak, maar gaf de voorkeur aan de kleuren van de norament 926 crossline collectie, die exclusief voor nora systems zijn ontworpen door ontwerper Lars Contzen. Geen probleem voor nora. Het Skyscanner kantoor is nu in norament serra uitgevoerd met speciale kleuren roze, groen en turquoise, wat zorgt voor een trendy omgeving en ultiem comfort.


ESD-bescherming voor gevoelige productieruimtes
Vloerbedekkingen van nora scoren punten, zelfs wanneer er speciale technische eigenschappen zoals elektrostatische ontlading capaciteiten zijn vereist. Keinath Electronic, bijvoorbeeld, een toonaangevende technologische consultant op het gebied van ESD-bescherming voor bedrijven in de elektronica-industrie, adviseert de producten van nora systems sinds vele jaren. "Door de materiaaleigenschappen van rubber vloerbedekkingen worden mensen en gevoelige elektronische apparaten goed beschermd, zegt Stefan Proba, technisch manager en geaccrediteerde ESD-consultant bij Keinath. Bij de renovatie van het eigen hoofdkantoor, zocht Keinath opnieuw hun toevlucht tot nora vloerbedekkingen en koos norament 928 grano ed, een zeer populair product in de elektronica-industrie.
Veiligheid voor cleanrooms
De in Weinheim gevestigde rubber vloerbedekking specialisten bieden ook de ideale oplossingen voor onderzoek en productie cleanrooms in de farmaceutische, medische apparatuur, levensmiddelen en diervoeder industrieën. De eisen waaraan voldaan moet worden in deze sectoren door de vloerbedekking zijn zeer streng: lage uitstoot van emissies, een niet-poreuze en antislip oppervlak, bestand tegen statische en dynamische belastingen en zeer goede reiniging en ontsmettingskenmerken. Geselecteerde nora vloerbedekkingen zijn door het Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation en gecertificeerd conform ISO klasse 2 en GMP klasse A. Ze zijn ook zeer goed bestand tegen biologische verontreiniging, chemicaliën en desinfectiemiddelen.
Eenvoudige en economische reiniging
Ongeacht de industrieruimte: Met hun duurzame en slijtvaste oppervlak kunnen nora rubber vloerbedekkingen perfect schoongemaakt worden vanwege het extreem gesloten oppervlak is een coating niet nodig. Dit heeft meerdere voordelen. In tegenstelling tot gecoate oppervlakken zijn nora rubbervloerbedekkingen immuun tegen lelijke intekeningen van zwaar verkeer. Maar wat nog belangrijker is dat de coatings van andere elastische vloerbedekkingen regelmatig vervangen moeten worden omdat ze snel slijten. Dit is niet alleen duur, maar leidt ook tot aanzienlijke operationele storingen. Vanwege de duurzaamheid en het schoonmaakgemak heeft het unieke rubberen oppervlak zichzelf bewezen in drukke productiegebieden, op trappen en in gangen. Dit wordt ook bevestigd door Thomas Volk, projectmanager bij de afdeling Facility Management van Bosch in Abstatt: ”De vloer die we in 2004 hebben geïnstalleerd is nog steeds als nieuw in de technische ruimtes. In 2009 was het dan ook een voor de hand liggende beslissing voor ons om nora rubber vloerbedekkingen in de nieuwe uitbreiding van het ontwikkelingscentrum toe te passen.” In totaal is er 16.000 vierkante meter aan vloeren in verschillende ruimtes geïnstalleerd. Dit gebied, gelijk aan ongeveer twee voetbalvelden, gaat om met de hoogste eisen, dag in dag uit.
* De tekst is vrij voor publicatie. Bewijsexemplaar gewenst.


Over nora systems

nora systems ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige elastische vloerbedekkingen en schoencomponenten onder het merk nora®. Het bedrijf met hoofdkantoor in Weinheim is in 2007 ontstaan uit Freudenberg Bausysteme KG en drukt al vele jaren als wereldleider zijn stempel op de ontwikkeling van rubber vloerbedekkingen. In 2012 behaalde de onderneming met ruim 1.100 medewerkers een omzet van 205,8 miljoen euro.
nora flooring systems B.V.

Belgiëstraat 14

5171 PN Kaatsheuvel

Tel.: 0416-286140

E-mail: info-nl@nora.com

Internet: www.nora.com/nl

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina