Dvd-catalogus Volwassenen Aanwinsten juli – september 2005 5x2 : Cinq fois deux [dvd]Dovnload 96.94 Kb.
Datum03.10.2016
Grootte96.94 Kb.

DVD-Catalogus Volwassenen - Openbare Bibliotheek Malle – juli–september 2005DVD-catalogus
Volwassenen

Aanwinsten juli – september 20055x2 : Cinq fois deux [DVD]

Vijf maal twee, of hoe je leven met iemand te delen. François Ozon belicht in 5 fasen de relatie van een hedendaags koppel, Marion en Gilles . Ozon begint bij het einde, hun scheiding, en vertelt stapsgewijs terug naar de teloorgang van hun liefde, de geboorte van hun kind, hun huwelijksfeest en uiteindelijk de aanzet tot een eerste romance.

Acteurs: Valeria Bruni-Tedeschi, Stephane Freiss en Françoise Fabian

Regie: François Ozon

DVD volwassenen 5x2
Ad Fundum [DVD]

Drie eerstejaarsstudenten aan een Vlaamse rechtenfaculteit onderwerpen zich aan de sadistische ontgroeningsrituelen. Door overmatig drankgebruik en een fascistoide houding van een harde kern van oudere studenten loopt een en ander behoorlijk uit de hand, waarvan De Ridder het slachtoffer wordt. De universiteitsdirectie wil de zaak in de doofpot stoppen.

Acteurs: Tom Van Landuyt, Margot van Doorn en Stefan Perceval

Regie: Erik van Looy

DVD volwassenen Ad

After life [DVD]

Ergens tussen hemel en aarde, in niemandsland, bevindt zich een groot huis, een tussenstap voor hen onderweg naar het hiernamaals. Een plek waar men nog een week kan terugkijken op het aardse verleden. De opdracht voor ieder is het juiste moment te kiezen om naar de andere kant te gaan. Dit moment wordt hun persoonlijk paradijs. Voor wie niet kiezen kan, rest een eeuwig verblijf in deze transitzone.

Acteurs: Susumu Terjima, Erika Oda, Takashi Naito

Regie: Kore-eda Hirokazu

DVD volwassenen Afte

Alexander the Great [DVD]

Alexander was opgeleid door Aristoteles en hulpeloze getuige van de moord op zijn vader. Maar Alexander was ook een briljant technicus. Op zijn 25ste had hij de wereld veroverd en zijn naam al bezegeld als meest opmerkelijk historische leider ooit ! In het jaar 344 voor Christus besloot de toen 20 jarige koning Alexander van Macedonië de hele wereld onder één rijk te brengen. Gedurende de volgende twaalf jaar leidde hij een groot leger over meer dan 20.000 mijlen en veroverde uiteindelijk geheel Azië. Op 32 jarige leeftijd bezweek hij aan zijn lichamelijke wonden die hij opliep op het slagveld. Deze documentaire bevat grootse, met de computer geanimeerde reconstructies van de werkelijke gebeurtenissen uit die tijd.

DVD volwasenen 923.2

Battle of the Bulge [DVD]

Vijf maanden na D-Day denkt het gros van de Amerikaanse soldaten dat het Duitse leger op sterven na dood is. Een mening die de Duitsers niet delen. Ze willen tijd winnen om het luchtruim in te nemen met hun onoverwinnelijke nieuwe raketten en lanceren onverwachts een tegenoffensief : de Slag om de Ardennen, de “Battle of the Bulge”. De film is een epische verfilming van één van de belangrijkste confrontaties van de Tweede Wereldoorlog.

Acteurs: Henry Fonda, Robert Shaw e.a

Regie: Ken Annakin

DVD volwassenen batt

El Bonaerense [DVD]

Zapa leidt een rustig bestaan tot hij op een dag in de gvangenis dreigt te belanden en noodgedwongen zijn geboorteplaats moet verlaten. Wanneer hij terecht komt in de sloppenwijken van Buenos Aires zit er niets anders op dan zich aan te sluiten bij de beruchten politbrigade “El Bonaerese”. In deze verdorven wereld vol corruptei, onrechtvaardigheid en vriendjespolitiek leert hij al gauw hoe hij zijn voordeel uit het system kan halen.


Acteurs: Jorge Román, Mimí Ardú en Darío Levy

Regie: Pablo Trapero

DVD volwassenen Bona

Boys [DVD]

Net wanneer Peter bij het reclamebureau waar hij werkt de opdracht van z’n leven krijgt, laat Tanya hem, na vier jaar samenwonen, in de steek. Tom weet raad : hij sleept Peter mee naar Blankenberge. Boys is een heerlijke komedie over grote liefdes, vriendschap en condooms.

Acteurs: Michael Pas, Hilde Heijnen

Regie: Jan Verheyen

DVD volwassenen Boys

Bridget Jones The Edge of Reason [DVD]

Nadat Bridget Jones, inmiddels de dertig gepasseerd en ex-vrijgezel, in de knappe advocaat Mark Darcy eindelijk de perfecte man heeft gevonden, staat ze voor een nog groeter uitdaging:… hem niet verliezen!

Van genante situaties tot romantische misverstanden, de film zit boordevol lachwekkende scenes.

Acteurs: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

Regie: Beeban Kidron

Hoofdbibliotheek en Filiaal: DVD volwassenen Brid


Bye bye blue bird [DVD]

Twee meisjes komen aan op de Faroër Eilanden. Hip, grotestadsmodieus en begiftigd met de charmante brutaliteit van vriendinnen, zetten ze de boel al snel op stelten. Niet dat de eilandbewoners er werkelijk van onder de indruk zijn. Al bij het inchecken in het kleine pension, waar ze doen alsof ze Frans zijn, zet de receptioniste geroutineerd het Franse antwoordbandje aan. Al snel blijkt dat de moeder van de roodharige Rannva op het eiland woont, en dat die relatie niet optimaal is. Ook de zwartharige Barba – Louise Brooks kapsel – is bekend op het eiland. De meiden zijn, kortom, niet geheel toevallig op vakantie op het niet altijd even gastvrije eiland. Ze krijgen een lift van de onhandige Runi. Die heeft het toevallig even niet erg druk, ook al heeft hij op allerlei plekken nog wel wat zaken te regelen, voortdurend met pijnlijk weinig succes.

Acteurs: Sigri Mitra Gaïni, Peter Hesse

Regie: Katrin Ottarsdottir

DVD volwassenen Bye
Canada [DVD]

Een oorspronkelijker landschap dan Canada treft u nergens ter wereld aan. Dagenlang kunt u ongestoord genieten van aneengesloten vlakten met prachtig natuurschoon. Zonder ook maar een mens tegen te komen. Mensen genoeg in de grote steden, waar bijzonder veel te beleven is. Het is deze combinatie van wervelende wereldsteden met de rustieke schoonheid van diverse natuurparken die Canada zo bijzonder maakt.

DVD volwassenen Canada 992

The Company [DVD]

Na ‘Gosford Park’ is de vermaarde, veelzijdige cineast Robert Altman terug met een kleurrijk, levendig en indringend portret. Ditmaal schetst hij het dagelijkse leven van de leden van een gerenommeerd dansgezelschap en neemt hij een zeldzaam en ralistisch kijkje achter de schermen. Centraal in de film staat een jonge ballerina die alles op alles zet om soliste te worden. Maar om de top te bereiken, moet zij het hoofd bieden aan torenhoge fysieke én emotionele eisen.

Acteurs: Neve Campbell, Malcolm McDowell

Regie: Robert Altman

DVD volwassenen Comp

Diarios de Motocicleta [DVD]

Gebaseerd op de reisverhalen van Che Guevara, leider van de Cubaanse revolutie. In zijn memoires beschrijft Guevara de avonturen die hij samen met zijn beste vriend Alberto heeft gehad tijdens zijn tocht, begin 1952, door Zuid-Amerika met de motor.

Acteurs: Gael García Bernal, Rodrigo De la Serna en Susana Lanteri

Regie: Walter Salles

DVD volwassenen Diar


The Draughtsman’s Contract [DVD]

In het idyllische 17de eeuwse Wilthire, krijgt een ambitieuze tekenaar als opdracht het vervaardigen van twaalf tekeningen van een landgoed voor een vrouw van een aristocraat, in ruil waarvoor hij betaald zal worden met eten en een bed – de hare wel te verstaan. Extravagante costuums, een in elkaar gevlochten plot, elegant vormgegeven dialogen en een partituur door Michael Nyman maken de film een feest voor het oor, het oog en de geest.

Acteurs: Anthony Higgins, Janet Suzman

Regie: Peter Greenaway

DVD volwassenen Drau
The Emperor’s Wife [DVD]

De Keizer heeft zorgen. De Keizerin heeft hem nog steeds geen troonopvolger geschonken. De wet van het land van 1001 Nacht schrijft voor dat hij in dat geval na zeven jaar zijn vrouw moet verbannen en op zoek moet gaan naar een andere vrouw die hem een zoon kan baren. Na een intensieve selectie wordt de schone Sabah door de hofmaarschalk het paleis binnengesmokkeld. Echter de Keizerin is op de hoogte van het naderende onheil en laat zich niet zomaar aan de kant zetten. Terwijl ze wanhopig probeert om alsnog zwanger te raken, spant ze ook samen om de Keizer van de troon te stoten. Ze weet dat de hofmaarschalk een nieuwe Keizerin het paleis in heeft gesmokkeld en zet hem onder druk. Dat heeft ongekende gevolgen en gaandeweg ontvouwt zich een ware tragedie tussen de paleismuren. Wie triomfeert in dit spel vol leugens, intriges en verraad en zal uiteindelijk op de troon zitten ?

Acteurs: Jonathan Rhys Meyers, Max Beesley

Regie: Julien Vrebos

DVD volwassenen Empe
Eternal Sunshine of the Spotless [DVD]

Joel staat perplex wanneer hij ontdekt dat zijn vriendin Clementine haar herinneringen aan hun roerige relatie heeft laten wissen. Uit wanhoop neemt hij contact op met de uitvinder van deze ingreep, Dr. Howard Mierzwaik, om ook zijn herinneringen aan Clementine te wissen. Maar wanneer het geheugen van Joel geleidelijk wordt aangepast, krijgt hij weer z’n oude gevoelens terug voor Clementine.

Acteurs: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Elijah Wood

Regie: Michel Gondry

DVD volwassenen Eter
The Event [DVD]

De vrouwelijke officier van justitie Nick Di Vivo gaat op zoek naar de achtergrond van de vele zelfmoorden die de laatste tijd in New York plaatsvinden. Een daarvan betreft de HIV geïnfecteerde Matt Shapiro . Zijn achtergebleven moeder en vrienden willen weinig of niets kwijt aan officier Di Vivo, die er wel achterkomt dat de cocktail van medicijnen die Matt slikte langzaam zijn effect begon te verliezen. Geheel volgens de Amerikaanse wet staat Di Vivo op het standpunt dat zelfmoord geen oplossing biedt en dat euthanasie een misdaad is. Uiteindelijk weet Di Vivo een tape in handen te krijgen waarop Matts afscheidsfeestje ('the event') is vastgelegd. Maar meer nog dan dat videomateriaal is het de grenzeloze liefde van Matts moeder die de strenge officier van justitie een spiegel voorhoudt en haar confronteert met de ware keuze tussen goed en kwaad.

Acteurs: Parker Posey, Olympia Dukakis en Sarah Polley

Regie: Thom Fitzgerald

DVD volwassenen Even

Fat girl [DVD]

Twee zussen brengen in gezelschap van hun ouders een zomervakantie door aan de Franse kust. De twaalfjarige Anaïs is dik, ontevreden over haar uiterlijk en intelligent. Haar drie jaar oudere zus Elena is slank, mooi en een echte verleidster. Beiden zijn nog maagd. Anaïs kijkt lijdzaam toe hoe Elena het aanlegt met de Italiaanse rechtenstudent Fernando. Nauwlettend observeert ze haar zus in haar eerste liefdesnacht, waarin schaamte en lust om voorrang strijden. De volgende dag komt Elena’s liefdesaffaire aan het licht, waarop de ontstelde moeder van de meisjes de vakantie afbreekt. Onverwacht ontaardt de reis terug in een gewelddadige nachtmerrie…

Acteurs: Roxane Mesquida, Anaïs Reboux e.a.

Regie: Catherine Breillat

DVD volwassenen Fat
Ae fond kiss [DVD]

Casim, een Pakistaanse jongen van de tweede generatie, woont in Glasgow. Hij werkt al dj in Glasgow's `coolste' clubs, maar hij droomt ervan ooit zijn eigen club te hebben. Zijn ouders Tariq en Sadia zijn toegewijde Moslims en plannen een huwelijk voor hem met zijn mooie nicht Jasmine, die binnenkort naar Engeland komt. De plannen worden echter behoorlijk in de war gegooid als Casim Roisin ontmoet, een blank katholiek meisje.


Garage Olimpo [DVD]

In 1976 greep de militaire junta de macht in Argentinië. Politieke tegenstanders werden ontvoerd, gemarteld, verkracht en vermoord in talloze geheime gevangenissen verspreid door heel Argentinië. Maria, een jonge lerares die politiek actief is, woont met haar moeder in een groot huis, waarvan één kamer wordt verhuurd aan Felix, een verlegen jongeman die als nachtwaker werkt bij de Olimpo Garage. Althans dat beweert hij. Op een dag wordt Maria door soldaten gevangen genomen en meegenomen naar dezelfde Olimpo Garage, waaronder zich een gevangenis vol martelcellen begeeft. Vanaf dat moment probeert Maria alleen nog maar te overleven. Ze krijgt een sprankje hoop wanneer ze ziet dat de man die de opdracht krijgt haar te martelen, niemand minder is dan Felix.

Acteurs: Antonella Costa, Carlos Echever e.a.

Regie: Marco Bechs

DVD volwassenen Gara
Gaston & Leo – De Strafste TV Stoten! [DVD]

4 dvd’s met hun beste sketches

DVD volwassenen Gast


Gaston’s War [DVD]

In de zomer van 1942 smokkelt Gaston Vandermeerssche, een jonge Vlaamse verzetsheld, twee Engelse gevechtspiloten naar de Spaanse kust. Hij wordt hierbij geholpen door zijn vriendin en bondgenote Véronique Sanchez. Maar de vluchtroute dwars door bezet Frankrijk en de onherbergame Pyreneeën, is uiterst gevaarlijk geworden. Na het verlies van z'n dekmantel is de grond onder zijn voeten te heet geworden en daarom wil Gaston graag naar Londen. De Engelse coördinatiediensten van The Allied Special Operations hebben echter andere plannen met onze jonge held. Zij willen de Nazi's doen geloven dat de geallieerden een landing aan het voorbereiden zijn in de Lage Landen.

Acteurs: Werner De Smedt, Mapi Galán en Sylvia Kristel

Regie: Robbe De Hert

DVD volwassenen Gast
Geert Hoste patat [DVD]

In patat perst Geert Hoste grappen uit de feiten van 2004. En het was een rijke oogst: verkiezingen, gaontploffingen, folteringen in de Iraakse gevangenissen en het proces Dutroux. Hoste wordt met de jaren subtieler, harder en komoscher als hij het heeft over hoofddoekjes, tepelkapjes, maagringen, flip-flops en sex-smsjes. Zaken als doping, fileleed en het Vlaams Blok mogen op het eerste gezicht zure appels eijn, als Geert Hoste er zijn tanden in zet, vallen ze best te pruimen. In Patat deelt Geert Hoste serieuze peren uit.

Filiaal: DVD volwassenen Host
Gente Di Roma [DVD]

Gente di Roma is een ode aan de stad Rome doorheen een mozaïek van beelden, personages, buurten, verhalen. We volgen van 's ochtends tot 's avonds een bus die de stad doorkruist en ontdekken het Rome van vandaag. Scola laat ons als het ware een prentenboek doorbladeren over zeer uiteenlopende onderwerpen als het werk, de familie, de dialecten, vestimentaire gewoontes, eten, vrije tijd.

Acteurs: Monica Cervini, Anastasia Caratelli en Fabio Ferrari

Regie: Ettore Scola

DVD volwassenen Gent
Het Gezin van Paemel [DVD]

Vader Van Paemel is boer op de hoeve van baron de Wilde. Tijdens een mondaine jachtpartij op het landgoed van de baron wordt de zachtaardige Désiré Van Paemel zo zwaar gekwetst dat hij invalide blijft. Eduard, de oudste zoon, neemt actief deel aan de stakingen in de stad en is lid van de socialistische arbeidersbeweging. Tegen de zin van boer Van Paemel heeft de oudste dochter, Cordule, een verhouding met de vrijbuiter-stroper Masco en wordt de jongste dochter, Romanie, gedwongen als dienstmeid op het kasteel te gaan werken. Daar wordt ze verleid door Maurice, de zoon van de baron. Wanneer ook Kamiel de hoeve verlaat omdat hij onder de wapens wordt geroepen, gaat het door gebrek aan voldoende werkkrachten steeds slechter op de boerderij.

Acteurs: Senne Rouffaer, Mark Van Eeghem en Jan Decleir

Regie: Paul Cammermans

DVD volwassenen Gezi

Gods and monsters [DVD]

1957: de jonge ex-marinier Clayton Boone werkt als tuinman bij de gepensioneerde filmregisseur James Whale , maker van de beroemde Frankenstein films uit de jaren 30. Hoewel Whale in comfortabele afzondering leeft, gaat zijn gezondheid achteruit en wordt hij verzorgd door de beschermende huishoudster Hannah. Boone raakt gefascineerd door de verhalen van zijn werkgever over het 'oude' Hollywood, maar is zich er terdege van bewust dat de oude man homoseksueel is. Hij wordt dan ook achterdochtig als Whale hem vraagt te poseren voor schetsen in zijn atelier aan het zwembad.

Acteurs: Ian McKellen, Brendan Fraser en Lynn Redgrave

Regie: Bill Condon

DVD volwassenen Gods
Ghost Dog [DVD]

Ghost Dog woont boven de wereld, samen met een zwerm vogels, in een zelfgebouwd hok op het dak van een verlaten gebouw. Ghost Dog, moordenaar van beroep, laat zich leiden door een oude Samurai-tekst. Hij kan verdwijnen in de nacht en zich onopgemerkt door de stad verplaatsen. Op een dag wordt de code van Ghost Dog verraden door een gestoorde maffiafamilie die soms zijn diensten inhuurt. Hij reageert zoals een echte Samurai.

Acteurs: Forest Whitaker, Henry Silva en Cliff Gorman

Regie: Jim Jarmusch

DVD volwassenen Ghos
Guns of the Magnificent Seven [DVD]

Een nobele revolverheld en een groep huurlingen trekken naar Mexico om een aantal politieke gevangenen te bevrijden uit een Mexicaanse gevangenis en hen te trainen om weerstand te kunnen bieden. Tezamen vallen ze een Mexicaans fort aan, in een poging hun revolutionaire leider te bevrijden.

Acteurs: George Kennedy, James Whitmore

Regie: Paul Wendkos

DVD volwassenen Guns
Hector [DVD]

Hector werd verlaten bij de geboorte. Hoewel hij 35 jaar is woont hij nog steeds in het weeshuis omgeven door kinderen, zijn speelkameraadjes. Zijn leventje kabbelt op een vredevolle en zorgeloze manier verder tot Ella, een vergeten tante overvallen door moederlijke gevoelens, zich plots herinnert dat hij bestaat. Ella neemt hem mee naar de bakkerij van haar man Achille waar hij aan het werk wordt gezet. Jos, de zoon van Achille moet zich immers kunnen concentreren op zijn levensdoel, wielerkampioen worden. Ella heeft haar eigen ambities, zij wil filmster worden in Hollywood. Tot nader order moet ze zich echter tevreden stellen met het publiek van het plaatselijke theater. Hector toont zijn kwaliteiten aan de hand van onverwachte uitvindingen, zijn goede en kinderlijke humeur overwint elke weerstand en voert zijn hele entourage mee op het pad van het succes. Van nu af aan kan hij de liefde leren kennen.

Acteurs: Urbanus, Sylvia Millecam, Herbert Flack

Regie: Stijn Coninx


Heimat [DVD]
In 1979 begon regisseur Edgar Reitz aan een superklus : een overzicht van de politieke, culturele en sociale ontwikkelingen in het Duitsland van de twintigste eeuw, maar dan verpakt in details van het persoonlijke leven van verschillende mensen. De economische crisis, de opkomst van de NSDAP onder Hitler, het nazidom, de Tweede Wereldoorlog, de technologische innovaties en de vercommercialisering van een maatschappij die zich in een st’eeds hoger tempo ontwikkelt… al die zaken zijn sterk verweven met de gebeurtenissen in het dagelijkse leven van Maria en de mensen om haar heen.

In Heimat 1 : Eine Deutsche Chronik krijgt u een beeld van het leven op het platteland en volgt hij de belevenissen van Maria Simon, haar zoon Hermann en de inwoners van een klein dorpje op de Hünsruck, die op een of andere manier moeten zien te leven met de hectische gebeurtenissen in die periode. Maria, dochter van een rijke landeigenaar, wordt verliefd op Paul Simon, die net is teruggekeerd van de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Ze trouwen en krijgen twee kinderen : Anton en Ernst. Paul vertrekt plotseling met de noorderzon naar Amerika en laat niets meer van zich horen. Maria hoopt op zijn terugkeer, maar dat weerhoudt haar er niet van om samen met ene Otto nog een kind te krijgen, Hermann.


In Heimat 2 : 1960 – 1970 verlaat de jonge Hermann Simon zijn geboortedorp om in München te gaan studeren. Hij ontmoet Clarissa, zijn grote liefde, en beleeft de jaren van de contestatie en de opkomst van de tegencultuur. Jonge mensen wagen hun kans als filmmaker, artiesten zoeken alternatieve leefwijzen en studenten komen op tegen het establishment. Maar de studentenrevolte ontspoort geleidelijk in de eerste uitingen van geweld die de Duitse rechtsstaat op zijn grondvesten zal doen schudden : de Rote Armee Fraktion…
Heimat 3 : 1989 – 2000. Het laatste deel van de Heimat-trilogie begint op 9 november 1989 met de val van de Berlijnse Muur.
Hermann Simon en Clarissa Lichtblau zien elkaar na lange tijd terug. Iedereen is aangestoken door de euforie van de hereniging van West- en Oost-Duitsland. Het Günderrodehuis, hoog boven de Rijnvallei, dat Hermann en Clarissa liefdevol restaureren, vormt het middelpunt van deze kroniek. Er komen jonge arbeiders uit Oost-Duitsland werken, vrienden uit Berlijn en München vinden er elkaar terug, Russische Duitsers uit Kazachstan komen naar de Hunsrück en jonge mensen trekken het leven in. Iedereen wordt geconfronteerd met veranderingen in mobiliteit, telecommunicatie, jobs, levenswijze… Maar allen dromen van de nieuwe mogelijkheden die het nieuwe Duitsland hen kan bieden.

Hide and Seek [DVD]

Na de zelfmoord van zijn vrouw ontvluchten weduwnaar David en zijn dochter Emily de drukke stad en verhuizen naar het platteland. Al gauw creëert Emily een gestoord denkbeeldig vriendje genaamd Charlie dat zint op wraak. Het spel krijgt een onverwachte en angstaanjagende wending en haar vader en dokter beginnnen zicht zorgen te maken over Emily’s gruwelijke gewoontes.Honden van Riga [DVD]

Op een winterse dag drijft een rubbervlot met daarin twee dode mannen aan op de Zuid-Zweedse kust. Na een anonieme tip stelt de politie een onderzoek in. Inspecteur Kurt Wallander constateert dat de mannen op een vreselijke manier om het leven gekomen zijn. Identificatie aan de hand van hun gebit levert een spoor op, dat Wallander naar de Letse hoofdstad Riga voert, waar na de val van het communisme een strijd woedt tussen voor- en tegenstanders van de onafhankelijkheid.

DVD volwassenen Hond
The Hudsucker Proxy [DVD]

Na de zelfmoord van Waring Hudsucker, president-directeur van het megasuccesvolle Hudsucker Industries, komt de raad van bestuur onder leiding van Sidney Mussberger met een briljant plan waar ze veel geld mee hopen te verdienen. Ze stellen een randdebiel aan als hoofd van het bedrijf. Als de aandelen tot het nulpunt zijn gekelderd, kopen Sidney en zijn maten de boel voor een appel en ei op, waarmee ze het bedrijf in handen krijgen en het fortuin weer in ere kunnen herstellen.

Acteurs: Paul Newman, Tim Robbins

Regie: Joel Coen

DVD volwassenen Huds
L’Innocente [DVD]

Giancarlo Giannini speelt een laat 19e eeuwse, adelijke vrijdenker die erotische vrijheid beschouwt als zijn goeie recht. Zijn echtgenote is hem telkens een stap voor. Niet uit wraak, maar uit ingeboren onschuld.

Acteurs: Giancarlo Giannini, Laura Antonelli

Regie: Luchino Visconti

DVD volwassenen Inno


Istanbul [DVD]

Willy, een student, kapt met zijn vakantiejob om samen met de duistere maar fascinerende Klamski naar Istanbul te trekken. Op weg van Oostende naar Aarlen vormen toevallige ontmoetingen de stukjes van een morele en psychologische puzzel. Klamski blijkt een gekwelde, gewelddadige pedofiel te zijn, op zoek naar boetedoening in een Turkse cel. Willy keert echter met een gewetenloze onschuld de machtsverhoudingen om en verwezenlijkt zo zijn eigen droom van het exotische Istanbul ten koste van Klamski.

Acteurs: Brad Dourif, Dominique Deruddere

Regie: Marc Didden

DVD volwassenen Ista
Jamaica & Cuba [DVD]

Als Cuba al niet een zekere mate van populariteit bezat dan is dit toch zeker in een stroomversnelling gekomen na de ontdekking van de zwoele kenmerkende muziek van de Buena Vista Social Club. Het is het grootste eiland in de Caribbean en vormt een mix van paradijselijke stranden, swingende muziek en een rijke geschiedenis.

Zo ook Jamaica, eiland van de reggae waar u een ongekende verscheidenheid in het landschap zult aantreffen.

DVD volwassenen Jamaica 992


Les invasions Barbares [DVD]

Een bont gezelschap van linkse intellectuelen in Franstalig Canada komt na bijna twintig jaar weer bij elkaar wanneer één van hen, de gulle, bourgondische professor Remy Rémt een terminale ziekte onder de leden blijkt te hebben. Het idealisme van hun generatie is grotendeels verdwenen, het botst eenvoudigweg te veel met de wereld van nu. Toch houdt de emotionele band van vroeger ze nog bij elkaar.

Acteurs: Rémy Girard, Stéphane Rousseau en Dorothée Berryman

Regie: Denys Arcand

DVD volwassenen Inva

De kus [DVD]

Sarah is een mooi en getalenteerd meisje van bijna zestien. Ze heeft weinig vrienden en klampt zich vast aan haar droom: een professionele ballerina worden. Materieel komt ze niets tekort, maar van haar ouders kan ze weinig steun en genegenheid verwachten. Vader is altijd met zijn werk bezig en moeder heeft als grootste aandachtspunt zichzelf en ziet haar dochter eerder als een rivale. Als Sarah de knappe Vic ontmoet heeft ze eindelijk een zielsverwant gevonden, iemand die ze blindelings vertrouwt. Denkt ze, …want is Vic wel de charmante man die ze denkt te kennen ? En wil hij haar echt helpen ?

Acteurs: Marie Vinck, Jan Decleir

Regie: Hilde van Mieghem

DVD volwassenen Kus
One last Ride [DVD]

Michael en Gina lijken alles voor elkaar te hebben. Ze hebben het goed samen en Gina is in verwachting van hun eerste kindje. Michael heeft een goede baan en zijn baas is tevreden over hem. Maar Michael heeft een serieus probleem. Sinds zijn jeugd is hij verslaafd aan het gokken op paarden. Hoewel hij Gina heeft beloofd te stoppen heeft hij intussen hun hele vermogen verloren. Na zijn laatste salaris te hebben vergokt wil zijn geldschieter Tweet zijn geld terug hebben. Michael is radeloos. Als Gina’s leven wordt bedreigd, realiseert hij zich dat hij is overgeleverd aan Tweet.

Acteurs: Patrick Cupo, Robert Davi en Chazz Palminteri

Regie: Patrick Cupo, Robert Davi en Chazz Palminteri

DVD volwassenen Last

Un long Dimanche de Fiançailles [DVD]

1919, Mathilde is 19 jaar. Twee jaar eerder vertrok haar verloofde Manech naar het front aan de Somme. Net als miljoenen anderen is hij ‘gevallen op het veld van eer’. Het staat zwart op wit op het officiële overlijdensbericht. Maar Mathilde weigert het te geloven. Als Manech echt dood was, dan zou zij het wel weten. Ze klampt zich vast aan haar intuïtie al was het het laatste zijden draadje dat haar met haar minnaar verbindt. Een oud-sergeant houdt vol dat Manech gestorven is in het no man’s land van een loopgraaf met de naam Bingo Crépuscule. Hij kwam om in aanwezigheid van vier andere terdoodveroordeelden wegens desertie. Mathilde blijft evenwel het tegendeel geloven. De weg ligt bezaaid met hindernissen maar dat schrikt Mathilde niet af. Niets lijkt onoverkomelijk als je weigert je neer te leggen bij het lot…

Acteurs: Audry Tautou, Jean-Pierre Becker

Regie: Jean-Pierre Jeunet

DVD volwassenen Long
Long way Home [DVD]

Wanneer Victor door zijn beste vriend Harold betrapt wordt in Donna’s slaapkamer, raakt hij in paniek. Hij wil niet dat zijn reputatie hieronder lijdt en besluit om zijn zinnen te zetten op Judy, de natte droom van iedere jongen uit de buurt. Victor is door haar al enkele keren afgewezen en besluit om het deze keer op een akkoordje te gooien met haar jongere broer. Zijn plannetje lijkt te werken maar dan begint zijn oma zich ermee te bemoeien…

Acteurs: Victor Rasuk, Judy Marte

Regie: Peter Sollet

DVD volwassenen Long
Love Liza [DVD]

Wanneer zijn vrouw Liza zelfmoord pleegt, stort de wereld van Wilson Joel in elkaar. Hij zoekt troost bij zijn schoonmoeder, maar wanneer Wilson weigert Liza’s afscheidsbrief te openen, krijgt hij het deksel op de neus. Uiteindelijk grijpt Wilson dan maar naar geestverruimende middelen. Dit tijdelijk geluk vindt hij niet in de gebruikelijke middelen zoals alcohol of drugs. Neen, Wilson snuift benzine van modelvliegtuigjes en de wasem van jerry cans. Hij trekt op met lui die hun heil vinden in telegeleide modellen. Maar zijn eigen geluk valt in geen mijlen te bespeuren…

Acteurs: Kathy Bates, Erika Alexander, Philip Seymour Hoffman

Regie: Todd Louiso

DVD volwassenen Love
The Magnificent Seven [DVD]

Een groep bandieten terroriseert elk jaar een klein Mexicaans boerendorpje. De dorpsouden sturen sturen drie boeren naar de USA om huurlingen te vinden die ze willen beschermen. Ze vinder er uiteindelijk 7. Zij moeten het dorp klaarstomen om later tegen een leger van meer dan 100 man te vechten. Deze film is gebaseerd op Shichinin No Samurai

Acteurs: Yul Brynner, Steve McQyeen, Charles Bronson, Eli Wallach

Regie: John Sturges

DVD volwassenen Magn
The Magnificent Seven Ride! [DVD]

De zeven staan voor een zware opgave: ze proberen een klein dorp te beschermen tegen een bende Mexicaanse bandieten.

Acteurs: Lee Van Cleef, Stefanie Powers, Michael Callan

Regie: George McCowan

DVD volwassenen Magn

The Manchurian Candidate [DVD]

Nadat Sgt. Raymond Shaw, zoon van de machtige senator Eleanor Shaw, als held terugkeert uit de Golfoorlog, kunnen de andere leden van zijn peleton zich eigenlijk niet herinneren wat hij nou gedaan heeft voor zijn onderscheiding. Majoor Bennett Marco besluit Sgt. Shaw's bezigheden te onderzoeken. Welke geheimen worden er door de overheid en het leger achtergehouden?

Acteurs: John Voight, Denzel Washington, Meryl Streep

Regie: Jonathan Demme

DVD volwassenen Manc
Max [DVD]

Na een smartelijk ongeval van zijn echtgenote woont Max samen met zijn wrevelige vader Gaspard en zijn 16-jarige dochter Sofie. Max is niet de ideale persoon om de florerende familiezaak, een bekerwinkel, succesvol voort te zetten en zijn passie voor Latijns-Amerikaanse dansen is daar zeker niet vreemd aan. Ook zijn zoektocht naar een nieuwe danspartner bezorgt Max heel wat kopzorgen. Tot hij de goddelijk dansende Annie ontmoet die hem één en ander bijleert…

Acteurs: Jacques Vermeire, Greet Rouffaer, Danni Heylen

Regie: Freddy Coppens

DVD volwassenen Max
My girl [DVD]

De 20-jarige Jeab hoort dat zijn jeugdvriendinnetje Noi Nab gaat trouwen. Hij wil die bruiloft niet missen en keert ervoor terug naar het provinciestadje van zijn kinderjaren-in het thailand van de jaren tachtig. Onderweg draait hij muziek uit die tijd en alle herinneringen komen weer boven.


Mysterie Train [DVD]

Een Japans paar met een obsessie voor het Amerika van de jaren '50 reizen af naar Memphis. Toevallige ontmoetingen verbinden drie verschillende verhaallijnen die zich in de stad afspelen, met als overeenkomst de gruizige hotels waarin de verhalen zich afspelen.

Acteurs: Masatoshi Nagase, Youki Kudoh en Screamin' Jay Hawkins

Regie: Jim Jarmusch - DVD volwassenen MystNight on Earth [DVD]

Het verhaal begint bij zonsondergang in Los Angeles en eindigt met zonsopgang in Helsinki. De reis gaat via New York City, Parijs en Rome en overal maken we kennis met het geluk en ongeluk van vijf taxichauffeurs en hun klanten.

Acteurs: Béatrice Dalle, Winona Ryder

Regie: Jim Jarmusch

DVD volwssenen Nigh


Noord Amerika [DVD]

Amerika, land van de onbegrensde vakantiemogelijkheden. Van New York, de stad die nooit slaapt tot Las Vegas, de gokstad in de woestijn van Nevada.

En van sunshinestate Florida met wereldattracties als Disneyworld en het ruimtevaartcentrum van de NASA tot de bruisende wereldsteden San Francisco en Los Angeles in Californië.

Het beste wat de oost- en westkust van de Verenigde Staten tebieden hebben, staat op deze DVD.

Bevat informatie over: Florida, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Chicago, New York, plus extra’s

Hoofdbibliotheek en Filiaal: DVD volwassenen Verenigde Staten 992


Nowhere in Africa [DVD]

De joodse familie Redlich emigreert in 1938 naar Kenia. Hun huwelijk komt onder druk te staan wanneer de oorlog is afgelopen. Walter wil terug naar Frankfurt. Of zijn vrouw en dochter mee terug willen is nog maar de vraag.

Acteurs: Juliane Köhler, Merab Ninindze

Regie: Caroline Link

DVD volwassenen Nowh


Ocean’s Twelve [DVD]

Ze zijn er weer. En ze zijn met meer. Danny Ocean en zijn tien handlangers zullen de extra hulp goed kunnen gebruiken. Ze moeten hun stunt, het leeghalen van casinokluizen in Las Vegas, noodgedwongen overdoen. Want met 160 miljoen dollar heb je tegenwoordig je schaapjes niet echt op het droge. Toch niet als je op grote voet wilt leven en de gehaaide casinobaas Terry Benedict, de dupe van de eerste kraak, je op de hielen zit. Tot overmaat van ramp worden Danny en zijn crew gestalkt door een geheimzinnig personage. Hoog tijd dus voor een nieuw, en zo mogelijk nog spectaculairder plan. Of plannen. De actie verlegt zich van Vegas naar Europa, met schitterende locaties als Amsterdam, Parijs en Rome.

Acteurs: George Clooney, Catherine Zeta-Jones, Andy Garcia e.a.

Regie: Steven Soderbergh

DVD volwassenen Ocea
The Odd Couple [DVD]

Iedere tien jaar bestrijden twee bejaarde vechters elkaar op de toppen van de bergen. En iedere keer eindigt hun epische gevecht in remise. Als de twee strijders zich realiseren dat ze eeuwig aan elkaar gewaagd blijven, besluiten ze om allebei een student op te leiden. De leerlingen moeten het gevecht aangaan namens hun meesters en zo het conflict voor eens en altijd beëindigen. Maar het lot beslist anders. Een machtige tegenstander dwingt zowel de meesters als hun leerlingen de wapens op te pakken en ten strijde te gaan tegen de gezamenlijke vijand.

Acteurs: Sammo Hung

Regie: Lau Kar-Wing

DVD volwassenen Odd

Oesje [DVD]

Kamiel Spiessens leidt samen met zijn hond Walter een rustig leventje op z’n afgelegen boerderij. Hij wordt uit zijn normale doen gehaald wanneer burgemeester Stasse hem aankondigt dat er plannen zijn om een recreatiepark aan te leggen op zijn weiland. Kamiel verzet zich hevig, maar de Nederlandse investeerder besluit de zaak “Spiessens” persoonlijk te regelen.

Acteurs: Chris Van den Durpel, Geena Lisa, Jaak Van Asschen, François Beukelaers, Gert-Jan Dröge

Regie: Ludo Cox

DVD volwassenen Oesj
The Omen [DVD]

Hij werd geboren om 06.00 uur op de 6e dag van de 6e maand. De komst van Armageddon.De situatie van de onontkoombare confrontatie tussen de machten van goed en kwaad, als voorspeld in Openbaringen, zal beginnen met de geboorte van de zoon van Satan – in menselijke vorm. Niet bij machte om zijn vrouw Katherien het tragische nieuws te brengen over hun doodgeboren zoon, aanvaardt de Amerikaanse diplomaat Robert Thorn een pasgeboren weesje als zijn zoon. Mysterieuze sterfgevallen en vreemde angstaanjagende situaties … en de betekenis van het getal 666 …

Acteurs: Lee Remick, Gregrory Peck

Regie: Richard Donner

DVD volwassenen Omen
The Omen II : Damien [DVD]

Zeven jaar zijn voorbij gegaan nadat Damien ternauwernood aan de dodelijke handen van zijn eigen vader ontsnapte. Hij is thans 13 jaar oud en woont bij zijn oom Richard Torn en tante Ann en neef Mark. Wanneer Damien zijn krachten ontdekt en hoe hij deze moet gebruiken, waken machtige beschermers, de discipelen van Satan over de jongen.

Acteurs: William Holden, Lee Grant

Regie: Don Taylor

DVD volwassenen Omen
The Omen III : The final conflict [DVD]

De zoon van Satan is volwassen en hij speelt geen spelletjes meer. Damien Thorn is nu 32, een kil berekenend wezen met een kwaad credo, wiens ambitie het is de werld te beheersen en wiens enige loyaliteit hemzelf betreft en de vader die hij dient. Om zijn doel te bereiken zal hij iedereen die op zijn weg komt doden, vriend, vijand, discipel of geliefde.

Acteurs: Sam Neill, Rossano Brazzi

Regie: Graham Baker

DVD volwassenen Omen
Pope John Paul II : Builder of Bridges [DVD]

Paus Johannes Paulus II (Karol Joseph Wojtyla) was één van de meest geliefde personen van dez tijd. Zijn leiderschap en persoonlijke kruistocht tegn onrecht en onderdrukking vormden voor miljoenen mensen een bron van inspiratie. Hij was een ware wereldburger, sprak meerdere talen en reisde onafgebroken de wereld af om het Christendom te verkondigen. Dit intieme portret over het leven en werk van Paus Johannes Paulus II geeft een fascinerende kijk op zijn opvattingen over geloof en barmhartigheid.

Regie: Gordon Rothman

DVD volwassenen 248.5


Rasputin [DVD]

Omstreeks de eeuwwisseling deed de mysterieuze Rasputin zijn intrede aan het hof van de tsaar. Deze legendarische weldoenr, die zichzelf tot heilige had uitgeroepen, werd al vlug omschreven ald “de gekke monnik van Rusland”. Maar Rasputin was noch monnik, noch gek. Al snel werd hij de onzichtbare leider van een land, waar de 300-jarige dynastie in botsing kwam met nieuwe politieke ideeën

Acteurs: Alan Rickman, Greta Scacchi en Ian McKellen

Regie: Uli Edel

DVD volwassenen Rasp
Raymond Goethals de tovenaar [DVD]

Heeft er ooit een man bestaan die het voetbalspel beter kon doorgronden dan Raymond Goethals. Staat er ooit iemand op die zich de evenknie zal mogen noemen van de Brusselaar op het gebied van tactische en technische ontleding van de tegenstander? Wellicht niet. En mocht er toch iemand gevonden worden die dezelfde onmetelijke voetbalkennis bezit, zal hij er ons dan even onderhoudend, even passioneel en even grappig kunnen over vertellen zoals De Tovenaar dat kon? Zeker niet

Dvd volwassenen 619.14
Return of the Magnificent Seven [DVD]

Een dorp wordt overvallen door bandieten en alle mannen worden er weggehaald. Eén van hen is Mateos, lid van de beroemde club van zeven. Zijn vrouw gaat op zoek naar de andere zes leden om zo haar man en andere dorpsbewoners te kunnen bevrijden.

Acteurs: Yul Brynner, Robert Fuller, Warren Oates

Regie: Burt Kennedy

DVD volwassenen Retu
Shoah [DVD]

Claude Lanzmann gaat op zoek naar de geschiedenis en herinneringen van verscheidene overlevenden van de Holocaust. Ook enkele ex-Nazi's worden belicht. Lanzmann probeert vooral de omstandigheden destijds te verduidelijken waardoor men een beeld krijgt hoe het 'onmogelijke' makkelijker mogelijk werd dan men zou denken.

Regie: Claude Lanzmann

DVD volwassenen 928.8Spring, Summer, Fall, Winter…and Spring [DVD]

Een afschildering van een leven in vijf hoofdstukken. De lente toont geboorte en dood; in de zomer heersen liefde en obsessie; in de herfst is er pijn en woede en in de winter leegte en vrede. Niemand blijft onberoerd door de kracht van de seizoenen en de jaarlijkse cyclus van geboorte, groei en verval. Dit geldt ook voor een oude en een jonge monnik die een kluizenaarshuisje delen dat drijft op een grote vijver, midden tussen de bergen. Met het ontvouwen van de seizoenen wordt ieder aspect van hun leven doordrongen van een intensiteit die leidt tot een nog grotere spiritualiteit – en tragedie. De jonge monnik ervaart het ontwaken van liefde wanneer een vrouw zijn beschermde leven binnendringt. Hij voelt de dodelijke kracht van jaloezie en obsessie, de prijs van verlossing en de verlichting van ervaring…

Acteurs: Jong-ho Kim, Young-min Kim

Regie: Kiduk KimStranger than Paradise [DVD]

Eva verlaat op zestienjarige leeftijd Hongarije om haar neef Willie op te zoeken. Willie woont al tien jaar in de Verenigde Staten. Onbekend met de wereld en vol desillusies komen ze aan in Miami om het paradijselijke Florida te ontdekken. Florida blijkt het koninkrijk van het gokspel te zijn, de laatste troost voor een pijnlijke ballingschap.

Acteurs: John Lurie, Richard Edson

Regie: Jim Jarmusch

DVD volwassenen Stra
Titanic [DVD]

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt gedwongen om met Cal Hockley te trouwen. Tijdens een tocht op de Titanic, een gigantisch schip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ze worden verliefd.

Acteurs: Leonardo DeCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates, Billy Zane

Regie: James Cameron

DVD volwssenen Tita

Titus [DVD]

Het Romeinse rijk is verwikkeld in een bloedige oorlog met de Goten. Titus Andronicus keert terug van een veldslag met de Gotische koningin Tamora en haar zoons als krijgsgevangen. Wanneer hij de oudste zoon van Tamora in een rituele moord offert aan de goden, zweert de koningin dat zij de dood van haar zoon zal wreken. Ze bedenkt een duivels plan om zijn hele familie uit te moorden, maar Titus blijkt nog krankzinniger en bloeddorstiger dan ze had verwacht…

Acteurs: Anthony Hopkins, Jessica Lange

Regie: Julie Taymor

DVD volwassenen Titu
Toto le Héros (1991) [DVD]

Thomas en Alfred zijn ongeveer dezelfde tijd geboren. Door een brand in het kraamcentrum zijn alle baby’s door elkaar gehaald. Alfred heeft rijke ouders en Thomas raakt steeds meer ervan overtuigd dat ze vroeger verwisseld zijn. Hij geeft Alfred de schuld aan alles, zijn ongelukkigheid, de dood van zijn zus en zijn onvermogen om een relatie met Evelyn aan te gaan. Tegen het einde van zijn leven formuleert hij een wraakplan tegen Alfred, de man die zijn bestaan en leven gestolen heeft.

Acteurs: Tomas Godet, Jo de Backer, Michel Bouquet

DVD volwassenen Toto


Turkije [DVD]

Turkije is een zeer veelzijdig vakantieland, het heeft alles wat een toeristisch hart begeert: zon, mooie stranden, afwisselende natuur en een zeer vriendelijke bevolking. Door de eeuwen heen hebben diverse volkeren hun sporen achtergelaten en hun stempel gedrukt op de historie van dit land.

DVD volwassenen Turkije 992
Vietnam [DVD]

Vietnam staat bij velen in het geheugen gegrift door zijn recente geschiedenis? Maar wist u dat Vietnam een 4000 jaar oude intrigerende geschiedenis heeft? Vietnam is een land van mythen en legenden, van tradities en rituelen. U kunt de confrontatie met het verleden aangaan in de talloze musea of een bezoek brengen aan de indrukwekkende Vietcongtunnels. Vietnam herbergt ook fraaie tempels, ontelbare rivieren en ondoordringbare oerwouden. Een land nog niet ontdekt door het echte massa-toerisme

DVD volwassenen Vietnam 992
Wait until spring Bandini [DVD]

Deze sfeervolle film, gebaseerd op het gelijknamige boek van John Fante, verhaalt de kroniek van het gezin Bandini, een Italiaans emigrantengezin dat probeert te overleven in Rocklin Colorado tijdens de winter van 1925, gezien door de ogen van de oudste zoon Arturo. Hij houdt van zijn moeder Maria, zijn 2 broers en zijn vader Svevo, ook al verspeelt die zijn schaarse geld in de Imperial Pool Hall en zijn tijd bij een rijke weduwe. Zijn moeder laat begaan, terwijl de jonge Arturo ondanks alles de familie bij elkaar tracht te houden.

Acteurs: Joe Mantegna, Ornella Muti, Faye Dunaway

DVD volwassenen Wait


Whisky [DVD]

Jacobo is de eigenaar van een sokkenfabriek. Als zijn broer na jaren opduikt, wil Jacobo de indruk wekken dat zijn leven succesvol is. Hij vraagt zijn werkneemster Martha de rol te spelen van geliefde echtgenote.

Acteurs: Jorge Bolani, Mirella Pascual en Andrés Pazos

Regie: Juan Pablo Rebella en Pablo Stoll

DVD volwassenen Whis

Zuid-Afrika [DVD]

Zuid-Afrika: land van tegenstellingen. Aan de ene kant kunt u als reiziger de spanning opzoeken van een safari en genieten van de ongekende schoonheid van de ongerepte natuur, aan de andere kant kunt u de rust zoeken op het terras van een mondaine badplaats. Zuid-Afrika is een smeltkroes van mensen en culturen en daardoor één van de boeiendste vakantiebestemmingenDVD volwassenen Zuid-Afrika 992De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina