E-tip 37 heeft u de aanslag ozb van uw bedrijfswoning al gecontroleerd?Dovnload 3.23 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte3.23 Kb.
E-TIP 37 HEEFT U DE AANSLAG OZB VAN UW BEDRIJFSWONING AL GECONTROLEERD?
Met ingang van 1 januari 2006 is het gebruikersgedeelte van de aanslag onroerende zaakbelasting (OZB) voor woningen verdwenen. Is uw aanslag ook verminderd wanneer uw woning een zogenaamde bedrijfswoning is?
Bij bedrijfswoningen moet u denken aan woningen op industrieterreinen, boven winkels en bij boerderijen. In het oorspronkelijke wetsvoorstel zou deze groep woningbezitters geen voordeel krijgen. Bij amendement is uiteindelijk besloten dat deze eigenaren ook de vermindering tegemoet konden zien. Deze toevoeging wordt overigens pas in de wet van 2007 opgenomen. Toch kunt u het verzoek al dit jaar doen. De afhandeling hiervan is aan de gemeenten overgelaten. Zij kunnen kiezen of ze u deze reductie automatisch geven of dit slechts op aanvraag doen. Het is dus mogelijk dat u wel recht hebt op mindering voor het woongedeelte, maar deze nog niet is uitbetaald, omdat u het verzoek niet hebt gedaan.
Tip

Controleer uw aanslag OZB van uw bedrijfswoning en kijk of u nog recht heeft op een (gedeeltelijke) teruggave va het gebruikersgedeelte.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina