Editie: november 2009Dovnload 17.73 Kb.
Datum19.12.2017
Grootte17.73 Kb.EDITIE: NOVEMBER 2009

REDACTIEVan Linden Walter

Laarhofstraat 102

2627 Schelle

Tel.: 03/887.23.74

GSM: 0486/51.41.96waltervanlinden@telenet.be

www.creativaschelle.beBeste ouders en gymnasten,
 1. Lidgelden.

Het nieuwe seizoen (2009-2010) is van start gegaan op 1 september.

Onze verantwoordelijke voor de ledenadministratie (Rina Michiels) heeft alles in het werk gesteld om de nieuwe inschrijvingen in te brengen in het ledenbestand van de GymFed, maar toch zijn er nog altijd leden die hun lidgeld nog moeten betalen. Wij dringen er op aan om dit zo snel mogelijk te doen, in uw eigen voordeel, want geen lidgeld is ook geen verzekering en in geval van een kwetsuur zou dit ernstige gevolgen kunnen hebben.
 1. Dansgroep.

Vanaf dit jaar zijn we gestart met een HipHop dansgroep. Deze groep is voorlopig onderbemand, er zijn dus nog meerdere plaatsen vrij. Dans je graag op moderne, ritmische muziek, dan moet je zeker eens komen proberen. Zoals in alle andere groepen mag je eerst eens komen proberen alvorens in te schrijven. Je mag ook vrienden of vriendinnetjes meebrengen.

De lessen gaan door op dinsdag en woensdag telkens van 17.00u tot 18.30u
 1. Aerobic gymnastics.

Tijdens het vorige turnjaar zijn we gestart met een aerobicgroep (zie foto boven). Deze groep draait op volle toeren (ongeveer 20 leden). Zij hebben ook reeds hun eerste optreden achter de rug (Aktiva turnfeest) en het volgende optreden is gepland op 18 december in de Da Vinci school te Antwerpen.

Ondertussen heeft het bestuur voor deze dames 18 steps gekocht, zodat ze gedifferentieerd kunnen trainen. Indien er nog dames geïnteresseerd zijn om mee te doen, kunnen ze altijd komen kijken op zaterdagmorgen van 9.30u tot 11.00u en de stepaerobic traint van 11.00u tot 12.30u.
 1. Acrobatische gymnastiek.Vorig jaar zijn we ook gestart met een acrogymgroep. Deze groep telt momenteel een 10-tal gymnasten. Op het einde van vorig seizoen deden zij reeds hun eerste wedstrijd mee en ze werden prompt 4de in hun categorie. Ook deze groep worstelt, zoals zovelen met het probleem van onderpartners. Wij zijn op zoek naar jongens en meisjes van 14 jaar of ouder, die zich geroepen voelen om deze sport te beoefenen. Ook jongeren zijn uiteraard welkom.
 1. Inktcartridges

We zamelen nog altijd lege cartridges in om ze te laten recycleren. Voor elke bruikbare cartridge geeft een recyclagefirma ons een bedrag als sponsoring voor de club.

Twijfel dus niet en breng die lege cartridges mee tijdens de trainingen. Ook die van de buren, tantes, nonkels, van mama en papa hun werk, zijn welkom.
 1. Wedstrijdseizoen.


Vanaf eind november start het nieuwe wedstrijdseizoen. We starten dit jaar met de Hulshoutcup. Alle gegevens omtrent plaats, categorie en data van de wedstrijden werden reeds aan alle competitiegymnasten doorgestuurd.

Tumblers, vul deze formulieren vlug in, want we moeten inschrijven om te kunnen deelnemen. 1. 30-Jarig bestaan.

Turnkring Creativa werd gesticht door Walter Van Linden in 1979. We bestaan dus dit jaar 30 jaar. We gaan dit zeker niet zo maar laten voorbijgaan en hebben reeds het volgende gepland:

 1. Organisatie van het Vlaams kampioenschap dubbele minitrampoline alle categorieën op zondag 21 maart 2010

 2. Turnfeest in de sporthal Scherpenstein op zondag 30 mei 2010.

 3. Oprichting van de VZW Creativa Schelle. Om onze trainers en bestuursleden beter te beschermen, werken we hard aan de oprichting van de VZW. Eerstdaags zullen de statuten verschijnen in het Belgisch Staatsblad en komt er een einde aan een intense periode van vergaderen en overleggen.

 4. Behalen van het IKGym kwaliteitslabel: Na de oprichting van de VZW zal het bestuur alle formaliteiten vervullen om dit label te behalen. Dit label wordt uitgereikt aan verenigingen die moeite doen om kwaliteitsvolle lessen te geven aan hun leden. Het beloont ook verenigingen die een sterke structuur vertonen en die werken met geschoolde lesgevers. Ook dit worden weer vele vergaderingen en vele uren supplementair secretariaatswerk, maar we gaan er voor.

 5. Installatie van onze website www.creativaschelle.be: Heb je er al eens naar gesurft? Het loont de moeite en geeft een heel overzicht van onze activiteiten. Wim Robijn heeft hier hard aan gewerkt, bedankt Wim. Heb je suggesties om deze site nog te verbeteren, laat ze maar komen.

 6. Creativakrant: dit krantje zal regelmatig verschijnen. We proberen dit online door te sturen. Wie geen internet heeft, krijgt wel een papieren versie.
 1. WK Rusland.

Gedurende de week van 8 november tot 15 november zal onze hoofdtrainer Walter jureren op het wereldkampioenschap in Sint-Petersburg in Rusland. Walter werd door onze federatie aangeduid om ons land te vertegenwoordigen. De meeste lessen gaan gewoon door en er worden vervangers voorzien.


 1. Juryleden.

Tijdens de maand mei van vorig seizoen werd in Vilvoorde de internationale jurycursussen georganiseerd door de FIG (Fédération Internationale de Gymnastique). Aan deze cursus mogen enkel de betere juryleden deelnemen (geselecteerd door de GymFed). Aan deze cursus namen Walter en Evi Van Linden uit onze turnkring deel.

Evi behaalde categorie IV en Walter categorie II.

Wereldwijd is er enkel nog Anatole uit Rusland die een brevet categorie I heeft.

Momenteel telt onze kring 4 juryleden: Walter, Evi, Tim Busschots en Sven Van den Heuvel. Geen enkele Belgische vereniging beschikt over zulke luxe.

Verantwoordelijke uitgever: Walter Van Linden, Laarhofstraat 102, 2627 SchelleDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina