Een Circusdag van Circus Tadaa!Dovnload 13.79 Kb.
Datum19.12.2017
Grootte13.79 Kb.


Een Circusdag van Circus Tadaa!

Geachte mijnheer / mevrouw,


Hierbij ontvangt u de folder die wij normaal gesproken naar basisscholen sturen van Circus Tadaa!.

Sinds 1986 organiseert Circus Tadaa! circusactiviteiten zoals jongleren, acrobatiek, gooche­len, presentatie en clow­nerie voor en door kinderen, jongeren en volwassenen. Deze activiteiten worden begeleid door bevoegde docenten.


Circus Tadaa! verzorgt veel circusprojecten op basisscholen. De kinderen maken kennis met alle circustechnieken en sluiten de dag af met een door hen zelf gespeelde circusvoorstelling.

Om studenten van de PABO’s en sportopleidingen te laten zien wat je met het thema circus kan doen hebben we een speciaal actief circusproject ontwikkeld. Dit project is ook zeer geschikt de PABO studenten die de opleiding tot sportleerkracht volgen.
Op de achterzijde van deze brief staat beknopt hoe dit circusproject eruit ziet.
Tot slot willen wij wijzen op het uitgebreide programma voor de studenten. Zij maken eerst kennis met onze werkwijze (bijvoorbeeld door op achterzijde vermelde opzet) en gaan vervolgens onder onze begeleiding een circusvoorstelling maken met alle leerlingen van een basisschool.
Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@gielvandam.nl of tel. 030 2730648.

Voor recensies en reacties op de door ons gegeven projecten kunt u kijken op www.gielvandam.nl, klik dan op ‘gastenboek’.

Met vriendelijke groeten,


Giel van Dam


Bas Kleijnen

Jos DerksCircusdag op PABO’s en Sportopleidingen

Om een goed beeld te geven van wat je met circus kunt doen hebben we de circusdag die we op een basisschool geven voor de PABO’s en Sportopleidingen als volgt aangepast:

8.30 uur Opbouwen met enkele vrijwilligers
9.30 uur Op basisscholen wordt er op de avond voor het project een instructieavond

gegeven. Deze is voor volwassenen die de dag erna tijdens het project aanwezig zijn. Op deze avond krijgt iedereen uitleg over:  • de organisatie van het circusdag (iedereen krijgt te horen wat hij/zij moet doen)

  • er wordt verteld wat je kunt doen met de circustechnieken

  • en iedereen heeft aan het eind van de avond zin in de volgende dag

Deze ‘instructieavond’ wordt in aangepaste vorm gegeven aan alle deelnemende studenten. Tijdens deze instructie wordt verteld wat er op de circusdag gebeurt. Maar krijgen de studenten ook handreikingen over wat ze zelf met het thema circus op school kunnen doen.

10.30 uur  De studenten gaan in allerlei organisatievormen de verschillende circustechnieken uitproberen.

12.30 uur Pauze

13.00 uur  Uitleg over het maken van een circusvoorstelling.

Vervolgens kiezen de studenten dat onderdeel wat ze het leukst vonden, maken daarmee een act en gaan verkleden en schminken.

14.00 uur  De voorstelling, komt dat zien!


14.45 uur  Indien gewenst een evaluatie: “Wat neem je hiervan mee naar de praktijk?”
15.15 uur  Einde, samen opruimen

Het bovenstaande programma is een voorbeeld, deze opzet kan naar wens worden aangepast qua tijden en activiteiten. Zo is een programma dat meer is gericht op het geven van workshops ook mogelijk. Hierbij kan gedacht worden aan een workshop in één van de verschillende circusdisciplines zoals; jongleren, diabolo, acrobatiek, clownerie of goochelen. Of een workshop met een thema zoals; samenwerken, presenteren, competenties of vertrouwen. Maar ook een workshop hoe geef je circusles zonder circusmaterialen.De kosten:

30 tot 120 studenten 1 Docent € 995

140 tot 240 studenten 2 Docenten € 1525

250 tot 330 studenten 3 Docenten € 2050

340 tot 440 studenten 4 Docenten € 2575

450 tot 550 studenten 5 Docenten € 3100

(maximaal 1300 studenten)
De prijzen zijn exclusief de reiskosten en btw.

De opleiding zorgt zelf voor schmink. Maar eventueel kan Circus Tadaa! dit verzorgen.Circus Tadaa! neemt circusmaterialen, decor, kostuums en muziek mee.


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina