Een goed milieu begint bij jezelf Kia vermindert impact op milieu, terwijl verkoop is gestegenDovnload 15.3 Kb.
Datum14.08.2016
Grootte15.3 Kb.
Een goed milieu begint bij jezelfBreukelen, 15 juli 2016 – Het is een bekende uitdrukking: ‘een goed milieu begint bij jezelf’. En Kia neemt die ook ter harte. Kia stelt strenge eisen om auto’s zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren. Uit het jaarlijkse ‘MOVE’-duurzaamheidsrapport van Kia blijkt dat de impact op het milieu is afgenomen, terwijl wereldwijd de verkoop stijgt.
In 2015 steeg de wereldwijde verkoop van Kia met 0,3 % tot 3,05 miljoen auto’s. De Koreaanse Kia-fabrieken in Sohari, Gwangju en Hwasung waren in 2015 goed voor 56,5 % van de wereldwijde Kia-productie, wat neerkomt op 1,72 miljoen auto’s. Zelfs nu Kia wereldwijd meer auto’s verkoopt dan ooit, is de impact op het milieu afgenomen.
Dat komt doordat Kia wereldwijd continu streeft naar het verduurzamen van het productieproces van auto’s. Kia legt de focus nadrukkelijk op recycling, organiseert duurzaamheidsinitiatieven onder werknemers en past schonere en modernere productiemethodes toe. In de afgelopen twaalf maanden daalden hierdoor het waterverbruik, de hoeveelheid restmateriaal en de emissies aanzienlijk.
Recycling

Kia zet ook meer dan ooit in op recycling. Ongebruikt verzinkt staal gaat bijvoorbeeld naar staalproducenten in Korea, terwijl onbewerkt staal hergebruikt wordt in Kia’s fabriek in Gwangju. Kia heeft tevens programma’s in het leven geroepen om lakken en thinners te hergebruiken, terwijl ander restmateriaal zijn weg vindt in onder meer cement voor de bouw.


Lagere emissies per geproduceerde auto

De laatste cijfers van Kia tonen aan dat de CO2-emissie van het productieproces ook is gedaald. Kia is het eerste Koreaanse bedrijf dat de uitstoot van het productieproces door externe partijen laat evalueren. De gegevens worden gecontroleerd de Korea Energy Management Corporation. Kia’s totale CO2-reductie is het equivalent van de jaarlijkse CO2-opname door 48 miljoen dennenbomen.


Nieuwe milieuvriendelijke technologieën in fabriek in Mexico

Kia is onlangs gestart met de productie in een nieuwe fabriek in Monterrey, in de Mexicaanse staat Nuevo León. De fabriek maakt gebruik van de modernste productietechnieken om de milieu-impact te minimaliseren. De fabriek omvat bovendien een hypermoderne spuiterij de lucht reinigt voordat het in de atmosfeer komt.


De complete fabriek is gebouwd van duurzame constructiematerialen die de regulering van de temperatuur optimaliseren, uitgerust met energiebesparende LED-verlichting en een installatie om water te reinigen en te recyclen.
Om de milieu-impact nog verder te beperken, streeft Kia continu naar innovatie en verbetering van het productieproces in alle fabrieken wereldwijd. Het merk past eveneens alternatieve aandrijflijnen en recyclebare materialen toe in zijn modellen. Deze inspanningen blijven niet onopgemerkt. Het gerenommeerde adviesbureau Interbrand plaatste Kia op de 35e positie in het meest recente rapport Best Global Green Brands.
Cijfers in vogelvlucht

  • Benodigd materiaal per auto in 2015: -12,4 % t.o.v. 2014 (-21,5 % t.o.v. 2003)

  • Hoeveelheid staal per auto in 2015: -22,1 % t.o.v. 2003 (-11,7 % t.o.v. 2003)

  • Waterverbruik Kia-fabrieken in 2015: -5,5 % t.o.v. 2014 (van 6,3 miljoen m³ naar 5,957 miljoen m³)

  • Waterverbruik per auto in 2015: -6,5 % t.o.v. 2014 (-38,5 % t.o.v. 2003)

  • CO2-uitstoot per auto in 2015: -2,8 % t.o.v. 2014 (-29,6 % t.o.v. 2008)

  • Uitstoot vluchtige organische stoffen (Volatile Organic Compounds, VOC): -54,2 % t.o.v. 2005

  • Restmateriaal per auto: -1,2 % ten opzichte van 2014 (-30 % ten opzichte van 2003)

=========================================

NIET VOOR PUBLICATIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


Kia Motors Nederland B.V.

Tamara Oostveen

De Corridor 25

3621 ZA Breukelen

telefoon: +31 346 753 853

website: www.kia.comE-mail: t.oostveen@kia.nl
Volg Kia Motors Nederland ook op Twitter: http://twitter.com/Kia_Motors_NL
Kia Motors Nederland
Voor Kia is Nederland de zesde grootste markt in Europa, met verkopen van ruim 19.000 auto’s in 2015. Kia staat momenteel stabiel in de top 10 van best verkopende automerken in Nederland.

 

Kia Motors Europe
Kia Motors Europe is de Europese verkoop-, marketing- en servicetak van Kia Motors Corporation. Het Europese hoofdkantoor, gevestigd in Frankfurt (Duitsland), is verantwoordelijk voor 32 landen.
Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation – fabrikant van kwalitatief hoogwaardige auto’s – werd in 1944 opgericht en is de oudste autofabrikant van Korea. Kia produceert jaarlijks meer dan 3 miljoen auto’s in 10 productie- en assemblagefabrieken in vijf landen. Deze auto’s worden verkocht en onderhouden door een netwerk van distributeurs en dealers in 180 landen. Vandaag de dag biedt Kia werk aan meer dan 49.000 werknemers en de onderneming realiseert een jaaromzet van meer dan $45 miljard. Het merk is hoofdsponsor van het Australian Open. Kia is een officiële automotive partner van de FIFA, het overkoepelende orgaan van de FIFA World Cup. De merkslogan van Kia Motors Corporation – "The Power to Surprise" – staat voor de wereldwijde inzet van Kia om iedereen te verrassen met het leveren van opwindende en inspirerende ervaringen die alle verwachtingen overtreffen.


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina