Een wedstrijd met 2 gezichtenDovnload 7.39 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte7.39 Kb.
Een wedstrijd met 2 gezichten.
Op zaterdag 13 december ging de reis naar Oldenzaal voor de lastige uitwedstrijd tegen De Esch 2. De thuis wedstrijd werd immers met 0-5 verloren door de rood-zwarten. En gezien de stand was dit een zogeheten 6 punten wedstrijd. De Esch stond voor aanvang van deze wedstrijd 1 punt voor op DES 2.
Op een koude en gure zaterdagochtend eerst maar eens naar de kantine gebeld of de wedstrijd überhaupt wel door zou gaan. De velden waren keihard door de vorst, maar het ging gewoon door.
We kwamen aan in Oldenzaal waar bleek dat wij op het kunstgras veld moesten voetballen. Dit veld lag er beduidend beter bij dan het hoofdveld, waar ’s middags het eerste dan ook zou worden afgelast.
De wedstrijd werd begonnen in de volgende opstelling:

Doel: Peter vd Sluis

Achter: Roy Scholten, Thijs Broeze, Niek Fransen, Mathijs Ronner

Middenveld: Bastiaan Gerrits, Rob van Egmond, Patrick Schreurs, Floris Fransen

Aanval: William Rozendom, Michiel de Kleine
Wissels: Ronald Scholten, Jelle van Egmond en Robin ter Hedde
In het begin van de wedstrijd werd het al snel duidelijk dat DES niet van plan was om zich zo makkelijk over te geven als in de thuiswedstrijd. Er werd gelijk druk gezet en de tegenstander kwam er bijna niet aan te pas. Het doelpunt van DES was dan ook een verdiende, Floris ging goed door aan de linkerkant en Patrick was er als de kippen bij om de goede voorzet van Floris binnen te tikken. Hierna gingen we gewoon door. Het tweede doelpunt viel dan ook redelijk snel na de eerste. Nu was het William die een afgemeten harde voorzet langs het doel speelde waardoor Floris bij de tweede paal de bal binnen wist te werken. Met de comfortabele stand van 0-2, begon de tegenstander iets meer te drukken. Daardoor creëerden ze enkele redelijke kansen. Die gelukkig voor Des nog niet werden afgerond. Maar de dreiging bleef in de lucht. Het doelpunt kwam dan ook, een voorzet van de rechtshalf werd panklaar op het hoofd van de spits gelegd. Die wist hier wel raad mee, 1-2.
DES werd echter hierdoor niet van zijn stuk gebracht, en met de eerstvolgende aanval was het William die alleen door kon lopen op de keeper. Hij omspeelde deze, maar kwam iets te ver naar rechts. Daarna behield hij het overzicht en speelde de bal op de inkomende spits, Michiel. Deze ronde beheerst af, zodat we voorkwamen met 1-3. De kansen bleven hierna ook nog komen voor De Esch, maar door goed keepers en verdedigingswerk scoorden ze niet. Wij maakten nog wel een doelpunt. Een klutsbal die tussen de keeper en Floris inkwam, werd door goed doorzetten van Floris omgezet in een doelpunt. Floris wilde de bal intikken maar de instormende William duwde Floris met een goede schouderduw weg, om zo de bal voor de voeten van Floris erin te schieten. 1-4. Dit was dan ook de ruststand.
In de rust werd er gezegd dat de concentratie niet mocht verslappen, en dat we wedstrijd uit moesten spelen. De tweede helft begon redelijk, we creëerden wederom enkele mooie kansen. Maar gescoord werd er niet. William die op doel kopte en de lat raakte, werd door de verdediger op zijn oog geschopt. Hij werd dan ook gewisseld voor Ronald, en werd door zijn vader meegenomen naar het ziekenhuis.
Hierna kantelde de wedstrijd. De Esch deed een paar omzettingen en wissels erin. Daardoor kwamen we er niet meer aan toe om te voetballen. De aanvalsgolven bleven komen. Dit resulteerde dan ook in een doelpunt. Door niet kordaat ingrijpen in de zestien door DES kon een speler van de Esch de bal hard in de kruising schieten. Nog geen minuut later mocht een aanvaller zo door het centrum op Peter aflopen, deze ronde deze kans dan ook beheerst af. Toen was de stand ineens 3-4. 1 richtings verkeer werd het, en met veel voorzetten werd het DES doel bestookt.

Met samengeknepen billen, en hopen op een goede afloop werd de wedstrijd uitgespeeld. Het was meer tegenhouden dan zelf voetballen. Zelf kregen we ook nog enkele kansjes. Zo schoot Ronald nog op de lat en kon Michiel de rebound niet in het doel krijgen. We hielden stand, nog maar net. Maar de overwinning was binnen gesleept en met de belangrijke punten gaan we in de stand voorbij de Esch.Het is nu winterstop voor DES 2. In de 2e periode staan we er goed voor. Maar ook in de algehele stand gaat het goed. Laten we hopen dat de laatste serie wedstrijden, waarin niet werd verloren, wordt doorgezet tot het einde van de competitie. Al met al een redelijke eerste seizoenshelft. Waarin we vooral tegen een aantal tegenstanders het hebben laten liggen.
Namens DES 2 willen wij iedereen prettige feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar wensen.
: sitebuildercontent -> sitebuilderfiles
sitebuilderfiles -> Beeldonderwijs en didactiek
sitebuilderfiles -> ByGone Stitches
sitebuilderfiles -> Rood groeide soms zomaar op zijn hoofd… O
sitebuilderfiles -> Niels Wijkhuijs Studentnummer: semester: s 1 06/07
sitebuilderfiles -> Wervikse oldtimer liefhebbers
sitebuilderfiles -> Inkomsten van een voetbalclub 4 Voordelen en nadelen van aandelen 7
sitebuilderfiles -> De conclusie van dit onderzoek is dat de merkenstrategie is: van
sitebuilderfiles -> Kasjmir De aardbeving die op 9 oktober jongstleden Pakistan en India trof, heeft aan tienduizenden mensen het leven gekost. Daarnaast zijn nog eens duizenden mensen dakloos en afhankelijk van water, voedsel, medicijnen en andere noodhulp
sitebuilderfiles -> J. R. R. Tolkien, Biografie & Bibliografie J. R. R. Tolkien: schepper van Midden-aarde
sitebuilderfiles -> Inhoudstafel: 1 Waterkunde: Stilstaand water 2
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina