Elisabeth bracke persoonlijke gegevensDovnload 28.93 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte28.93 Kb.
CURRICULUM VITAE ELISABETH BRACKE
Persoonlijke gegevens
Naam: Elisabeth M.G. Bracke

Adres: Buizerdstraat 26

Postcode, plaats: 3910 Neerpelt

Land: België

Telefoon: 032(0)11/64.84.52 - 0032(0)499/36.99.76

E-mail: elisabeth.bracke@hotmail.com

Geboortedatum: 12 januari 1989

Geboorteplaats: Eindhoven (Nederland)

Nationaliteiten: Belgische en Nederlandse

Rijbewijs: Ja (sinds 2007)


Opleidingen
2012-2014 Master Kunst- en Cultuurwetenschappen, specialisatie Kunst, markt en

connaisseurschap (Vrije Universiteit Amsterdam)Tijdens deze opleiding bezocht ik wekelijks kunstbeurzen, kunstgalerijen en veilinghuizen en leerde ik over het aanleggen van een kunstverzameling en het behoud en beheer ervan via gastcolleges van galeriehouders, kunstadviseurs en museumconservators. Als keuzevakken volgde ik de volgende cursussen in het Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut in Florence (NIKI): Botticelli en zijn tijd, Leonardo da Vinci en Kunst en humanisme (deze cursus vond ook plaats in het KNIR te Rome). Mijn masterscriptie had als centrale vraag de beïnvloeding van Andrea del Verrocchio op Sandro Botticelli en besprak de mogelijke aanwezigheid van deze laatste in Verrocchio's werkplaats. Voor dit onderzoek verbleef ik met een NIKI-beurs gedurende 3,5 maand in het NIKI te Florence.

2011-2012 1 BA Conservatie/restauratie schilderkunst-polychromie (Artesis

Hogeschool, Antwerpen)

In dit jaar volgde ik vakken waarin onder meer het conserveren van een kunstwerk, het opstellen van conditierapporten, fotografische documentatie en archivering, preventieve conservering, materialenkunde en behoud en beheer aan bod kwamen.
2010-2011 Master Kunstwetenschappen (KU Leuven) - Cum Laude

Tijdens dit masterjaar koos ik voor de optie 'Museumstudies' waar ik leerde om kritisch te reflecteren over de positie en het maatschappelijk nut van musea. Voor mijn masterscriptie koos ik voor een modern thema en besprak ik de voorloperrol van COBRA-oprichter Christian Dotremont in de Land art.

2007-2010 Bachelor Kunstwetenschappen (KU Leuven)Tijdens het derde jaar koos ik voor de optie 'Museumkunde en tentoonstellingswezen' waar onder meer de historiek van het museumwezen, museumtypes, taken en beheer in een museum, collectievorming, inventarisatie, bewaring en restauratie, presentatie in de zalen, museumpedagogiek, publicaties, public relations, administratie en management aan bod kwamen. Op het vlak van tentoonstellingswezen werden praktische zaken zoals de organisatie en verloop van een tijdelijke tentoonstelling (zoals programma en inhoud, aanvragen van bruiklenen, vervoer, verzekering, presentatie, publiekswerking, publicaties, reclame en public relations) overlopen.

Tijdens de bacheloropleiding schreef ik een paper over de Kruisiging van Michiel Coxcie en een paper met als thema de situering van de Bruiloft van Kana (1597) door Maarten de Vos in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen in de 'portrait historié'-traditie.

Voor mijn bachelorscriptie koos ik voor een vroeg- middeleeuwse onderwerp en besprak ik de iconografische en iconologische verschillen tussen Noord en Zuid aangaande het Noli me tangere-motief.

2001-2007 Economie-moderne talen (Sint-Hubertuscollege, Neerpelt)Getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheer en informatica
Nota bij opleiding
Tijdens de laatste jaren van mijn opleiding heb ik mij toegespitst op de laat-middeleeuwse en vroege renaissancistische Italiaanse kunst. Mijn bachelorscriptie aan de KU Leuven betrof een iconografische en iconologische vergelijking tussen Noord en Zuid met betrekking tot het Noli me tangere-thema (o.l.v. Prof. dr. Barbara Baert) en mijn huidige masterscriptie (o.l.v. Prof. dr. Paul van den Akker) handelt over de beïnvloeding van Andrea del Verrocchio op Sandro Botticelli en zijn mogelijke aanwezigheid in Verrocchio's werkplaats. Om mij verder te verdiepen in de renaissance volgde ik in 2013 gedurende drie weken een werkgroep ‘Botticelli en zijn tijd’ in het Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut (NIKI) te Florence o.l.v. Prof. dr. Gert-Jan van der Sman en aan dezelfde instelling de werkgroep 'De spanning tussen theorie en praktijk bij Leonardo da Vinci' o.l.v. Prof. dr. Michael Kwakkelstein. In oktober van dat jaar volgde ik eveneens de masterwerkgroep ‘Kunst&humanisme’, een cursus onder leiding van Prof. dr. Kwakkelstein en Prof. dr. Marieke van den Doel die plaatsvond in zowel Florence als Rome. Ik attendeerde deze cursussen om mijn kennis van deze periode zo goed mogelijk aan te scherpen en om zoveel mogelijk de vroege renaissance te contextualiseren.

Ondanks deze specialisatie in de vroeg-renaissancistische kunst heb ik een brede cultuur- en kunsthistorische oriëntatie. Daarom koos ik ervoor om in mijn bachelor-scriptie en masterscripties erg diverse onderwerpen en tijdsperiodes te behandelen. Mijn brede interesse verklaart ook mijn werkzaamheid als medewerker in een veilinghuis en mijn masteropleiding Kunst, markt en connaisseurschap waarin verschillende periodes werden behandeld en waarin ik ook vertrouwd geraakte met kunst uit de Noordelijke Nederlanden.


Werkervaring
2010-heden Veilinghuis Bernaerts Antwerpen (B)

Branche: Veilingwezen

Functie: All round-medewerker

Werkzaamheden: Het houden van zaaltoezicht tijdens de expo-dagen, het aannemen van telefonische biedingen, bieden voor kooporders en hulp bieden aan klanten bij het afhalen van de verkochte loten.

Adres: Verlatstraat 16-22

2000 Antwerpen

België

Telefoon: +32 (0)3 248 19 21


zomer 2013 IJssalon De Potter Neerpelt (B)

Branche: Horeca

Functie: IJsscheppen

Werkzaamheden: Instaan voor de bediening van de klanten, schoonmaken en zelfstandig in de zaak staan

Adres: Marktplein 17

3910 Neerpelt

Telefoon: +32 (0)11 61 28 84


januari 2012 Canvascollectie M HKA Antwerpen Antwerpen (B)

Branche: Vrijwilligerswerk museum

Functie: Depotbegeleider

Werkzaamheden: Geaccepteerde kunstwerken aannemen van de kunstenaars, deze registeren en veilig wegzetten in het depot.

Adres: Leuvenstraat 32

Postcode: 2000 Antwerpen

Telefoon: +32 (0)3 260 99 99
oktober 2010 Veilinghuis Bernaerts (stage) Antwerpen (B)

Branche: Veilingwezen

Functie: All round-medewerker

Werkzaamheden: All round-medewerking aan de oktoberveiling; gaande van het noteren van beschrijvingen en taxaties van binnenkomende kavels, verwerking van de loten voor de veiling, het opbouwen van de veiling, het houden van zaaltoezicht tijdens de expo-dagen, het aannemen van telefonische biedingen, bieden voor kooporders tot hulp bieden aan klanten bij het afhalen van de verkochte loten.

zomer 2010 Taverne De Meerpaal Lommel (B)

Branche: Horeca

Functie: Serveerster

Werkzaamheden: Opdienen, afruimen en afwassen.

Adres: Lommelse Jachthaven

Boskantstraat 60


Postcode: 3920 Lommel

Telefoon: + 32 (0)11 40 36 57


juli 2007 Medisch secretariaat Cardiologie Catharinaziekenhuis Eindhoven (NL)

Branche: Medisch secretariaat

Functie: Assistentie

Werkzaamheden: Postbedeling, klaarleggen en ordenen van patiëntendossiers, nemen van ECG-opnames van patiënten en deze begeleiden.

Adres: Michelangelolaan 2

Postcode: 5623EJ Eindhoven

Telefoon: +31 40 2399111
Vrijwilligerswerk

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

februari 2014 - heden: Noodasiel Lommel (B)

Branche: Dierenasiel

Functie: Verzorger

Werkzaamheden: Verzorgen van de dieren en schoonmaken kooien

Adres: Vlasstraat 42

Postcode: 3920 Lommel

Telefoon: +32 (0)11 56 23 73
Profiel • Kritisch

 • Nauwkeurig

 • ZelfstandigTalen
Engels : Zeer goede beheersing in spreken, verstaan, schrijven en lezen

Frans: Zeer goede beheersing in spreken, verstaan, schrijven en lezen

Duits: Voldoende beheersing in spreken, verstaan, schrijven en lezen

Italiaans: Voldoende beheersing in spreken, verstaan, schrijven en lezen


Taalcursussen

 • Twee weken-durende intensieve cursus Frans aan het Centrum voor Levende Talen (CLT), Dekenstraat 4, 3000 Leuven in de zomer van 2010.

 • In het academiejaar 2010-2011 volgde ik aan dezelfde instelling vervolglessen Frans (vier lesuren per week).

 • In het academiejaar 2011-2012 volgde ik het eerste jaar Italiaans (A1) in de avondschool (CVO) te Antwerpen.

 • In de zomer van 2012 volgde ik een week Italiaanse les (A2) aan Ente Lombardo Lingua e Cultura Italiana (ELLCI), Via Niccolò Paganini 18, 20131 Milaan, Italië.

 • Van 1 t.e.m. 17 oktober 2013 volgde ik de vervolgcursus Italiaans aan Europass centro studi europeo, Via Sant'Egidio 12, 50122 Florence, Italië.

 • Van 3 t.e.m. 7 maart 2014 volgde ik een intensief taalbad professioneel Frans aan Syntra Hasselt.

 • Ik ben van alle cursussen in het bezit van een getuigschrift.


Varia
Diploma Beeldende Kunst in Deeltijds Kunstonderwijs (lagere, middelbare en hogere graad) aan het Noord-Limburgs Instituut voor Kunstonderwijs v.z.w. (NIKO) te Neerpelt (1995-2012). In de hogere graad volgde ik de richting tekenkunst.
Tentoongesteld werk op

 • Rebellen (Boon!) in ’t Gasthuys Stedelijk Museum te Aalst van 17 maart 2012 - 23 september 2012

 • Zomer in Rockox’ tuin in het Rockoxhuis te Antwerpen van juni-oktober 2012

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina