Er waren meer misnoegden in de zaal dan de optelsom van alle comités die in de vorige legislatuur hun ontevredenheid kwamen uitenDovnload 5.08 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte5.08 Kb.
t Kan verkeren
Was vanavond voor het eerst in lange tijd aanwezig op het ‘vragenhalfuurtje’ van de gemeente. Het nieuwe VCP en al de controverse errond was erin geslaagd mij tot daar te krijgen. Het was er broeierig warm – in alle opzichten! Wat stelde ik vast?

Er waren meer misnoegden in de zaal dan de optelsom van alle comités die in de vorige legislatuur hun ontevredenheid kwamen uiten.

Het schooltje aan de Kruisschanslei betaalt het gelag voor de verkeersluwheid van alle andere Kontichse scholen. Spijtige zaak noemt de meerderheid dat…..

Sander werd erop gewezen dat ze in hun communicatie aan de burger mist spuiten (tegen Ring terwijl door schepen Wevers (N-VA) werd gezegd dat dit plan slechts in afwachting is van de ring.)
Wat heb ik geleerd?

Dat de sukkelaars van de Edegemsesteenweg in kleine smalle huisjes moeten wonen waar het servies van de tafel davert. Weet de heer in kwestie wel wat een klein huisje is?Dat deze partijen die de mond vol hebben van langer werken en de combinatie gezin – werk het mensen die effectief werken gewoonweg pesten. Je zult maar een jonge moeder zijn die pakweg in Kontich Kazerne woont en ‘s morgens de peuter naar de crèche moet brengen, dan een andere spruit moet afzetten aan de kleuterschool, vervolgens moet zorgen dat ze om 8u30 op haar werk is in de stad. Bij haar terugkeer ’s avonds stelt ze dan vast dat ze overal te laat is omdat ze in file gestaan heeft vanaf de Delhaize tot aan het kruispunt van de Ooststatiestraat waar per licht gemiddeld vier wagens kunnen passeren, want alle andere invalswegen blijken geknipt. Zelfs de bakker is dan al gesloten. En voor de Colruyt moet een te grote omweg gemaakt worden. Stress – what stress?
WAT IK VOORAL GELEERD HEB IS DAT KONTICH STOPT TER HOOGTE VAN DE HOFSTRAAT. Kontich Kazerne (met een belangrijk station en 5000 inwoners) blijkt in heel het discours onbestaande. Ik nodig schepen Wevers graag uit voor een koffie bij de Italiaan op de hoek van de Kapelstraat zo tussen 7u30 en 9 u ’s morgens. Daar zal hij met eigen ogen Lint, Duffel en een stuk van Hove zien aanschuiven op zoek naar een opening om via - via de E 19 te bereiken of gewoonweg om een parkeerplaatsje te bemachtigen in de straten in en om het station. Ook Waarloos wordt nergens vermeld- ook daar wonen medeburgers die al wel eens in het centrum moeten zijn om hun kinderen af te zetten aan de school. Niet iedereen woont in pakweg de E. Tinellaan en is op een zucht aan de expresweg.
Hebben de heren die dit ingenieuze (maar vooral theoretische) plan verdedigen bvb al eens stilgestaan bij de vraag aan het OCMW van de firma’s die gehandicaptenvervoer organiseren? Om een minder-mobiele senior van a naar b te vervoeren moeten ze voortaan soms een paar km rond rijden. Dit kost niet alleen tijd, maar de extra kilometers worden ook wel gefactureerd! Of horen deze mensen maar thuis te blijven ?
Eliane De Boeck

Kontich Kazerne
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina