Er zijn in het verleden al verschillende grappen uitgehaaldDovnload 8.07 Kb.
Datum26.07.2016
Grootte8.07 Kb.
1 april
1 april, iedereen in Nederland weet dat je dan grappen mag uithalen. De meeste mensen halen de klassiekers uit de kast. De meeste kinderen zeggen dan ook ‘1 apri, kikker in je bil, die er nooit meer uit wil’. Anderen verzinnen weer iets nieuws.
Er zijn in het verleden al verschillende grappen uitgehaald.

Dit jaar had Yoda! bekendgemaakt dat de stem van Darth Vader (de slechterik uit Star Wars) baby’s gelukkiger zou maken.

Via de radio hadden Vroege Vogels bekendgemaakt dat er een plastic eiland was. Het zou voor de kust van Zandvoort liggen. Het zou bestaan uit drijvend, plastic afval. Dat bleek ook al een 1 april grap te zijn.

Ook was er in een VPRO programma een neppe Geert Wilders zijn excuses maakte voor zijn gedrag en zijn Polen meld punt.

Vorig jaar hadden ze in het jeugd journaal verteld dat een helm dragen op de schoolpleinen van basisscholen verplicht zou worden. Dat zou veiliger zijn voor de kinderen.

In 2010 maakte Diergaarde Blijdorp bekend dat ze van plan waren muilkorven om te doen bij haaien.

In 2005 zei Dierenpark Emmen dat er een speciale zebra was geboren, namelijk een geblokte.

Kortom, op 1 april is niemand te vertrouwen.Wat veel mensen zich afvragen is waar de traditie nou eigenlijk vandaan komt.

Dat is niet helemaal duidelijk. Vaak wordt de slag om Den Briel gezien als de oorzaak. Dat komt vooral door het gezegde ‘Op 1 april verloor Alfa zijn bril’Maar 1 april wordt ook ‘gevierd’ in landen als Frankrijk, Engeland, Duitsland en Rusland. Ze hebben er daar alleen andere namen voor. In Engeland en Amerika noemen ze 1 april bijvoorbeeld April fools day of All fools day, in Duitsland Narrentag en in Vlaanderen noemen ze 1 april weer Verzenderkensdag.

Anderen zeggen dat de wijziging in de gregoriaanse kalender in 1582 waar Paus Gregorius XIII voor had gezorgd de oorzaak van 1 april is. Eerst werd Nieuwjaar van 25 maart tot 1 april gevierd. De verandering zorgde ervoor dat Nieuwjaar naar 1 januari werd verplaatst. De mensen doe dat vergaten of niet wouden meewerken aan het nieuwe systeem werden gefopt.

Er zijn ook mensen die denken dat 1 april is ontstaan door een festival dat in de middeleeuwen werd gevierd: het feest van de Zotten. Het feest werd vooral veel gevierd in Frankrijk van de 5e tot de 16e eeuw. Het feest werd altijd gevierd rond 1 april. Er kwamen altijd veel rituelen in voor.

Ook zijn verklaringen bedacht waarin werd gezegd dat 1 april is ontstaan door het snel veranderende aprilweer, de paralellen, de Germaanse mythologie of bijbelse geschiedenis. Er is niemand op aarde die 100% zeker weet hoe 1 april is ontstaan. Iedereen kan geloven wat hij/zij zelf wil, of er niet over nadenken en gewoon van de dag genieten.Ik kijk nu al uit naar de volgende 1 april. Ik hoop dat jullie er ook al zin in hebben.


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina