Ex drummer scenario en regie van Koen MortierDovnload 145.44 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte145.44 Kb.

Leopold de Waelstraat 17a – 2000 Antwerpen

EX DRUMMER

EEN FILM VAN KOEN MORTIER


Vanaf 31 januari 2007 in de Belgische bioscopen


CCCP
stelt voor

EX DRUMMER

scenario en regie van


Koen Mortier


naar het gelijknamige boek van


Herman Brusselmans


met


Dries Vanhegen

Norman Baert

Sam Louwyck

Gunter Lamoot

muziek van


Millionaire


Flip Kowlier

Arno

Guy Van Nueten

productie CCCP


Eurydice Gysel

Distributie A-FilmTine Verschaeve

België – 2007 – 35 mm – langspeelfilm – 104 min.


SYNOPSIS


Ieder Vlaams dorp heeft een rock band, wereldberoemd onder hun eigen kerktoren pogen ze op een aandoenlijke manier de top te bereiken en kopiëren ze het drugmisbruik van hun idolen, maar het blijven losers tot het eind van hun dagen. Ze ondergaan dit schabouwelijke leven in de naam van rock & roll.

Drie gehandicapte gasten met een rockband zonder drummer op zoek naar een drummer, roem en succes. Ze vragen Dries, een bekend schrijver, hun band te vervoegen. Dries hapt toe en beslist dat zijn handicap zal zijn dat hij niet kan drummen.

Als een ultieme, maar tevens duivelse god daalt hij de berg af om zich te mengen met het hulpeloze klootjesvolk. Met de komst van deze manipulator wordt ook de toekomst van de band op het spel gezet en zal het niet lang duren voor de andere leden elkaars bloed kunnen drinken. Hun enige toekomst is uiteindelijk geschreven in menig punk lyrics : “No Future”… Jo VoetsCAST


Dries, de schrijver Dries Vanhegen


Koen de Geyter, de zanger Norman Baert
Ivan Van Dorpe, de gitarist Sam Louwyck
Jan Verbeek, de bassist Gunter Lamoot
Dorian Tristan Versteven
Lio Dolores Bouckaert
Christine Barbara Callewaert
Pa Verbeek François Beukelaers
Ma Verbeek Bernadette Damman
Dikke Lul Jan Hammenecker
Jimmy Wim Willaert
Stef Vandecaveye Sebastien Dewaele
De burgemeester, Pa Vandecaveye Eric Vanrenterghem
Jury 1 Flip Kowlier

Jury 2 Dubbe

Jury 3 Kurt Vandemaele
Bandleden “Dikke lul” Millionaire
En, in hun eigen rol, de muzikanten : Arno

Funeral Dress

Overdo Hykers

CREW


Regisseur Koen Mortier


Scenario Koen Mortier,

naar het gelijknamige boek van Herman Brusselmans


Productie CCCP

Eurydice Gysel

Koen Mortier
Executive producer Ruben Goots
1ste regieassistent Johan Seeuws
DOP Glynn Speeckaert
Camera-assistent Bart Bleuzé
2de camera-assistent Olivier Van Tendeloo

Sen Haeze

Steadycam Jo Vermaercke
Chef electro Dieter van der Eecken
Chef grip Philippe De Smet
Klankingenieur Marc Engels
Art Director Geert Paredis
Rekwisiteur Christophe De Belder

Toon Mariën


Setdresser Peggy Verstraeten
Make Up Mireille Hoetelmans
Styling Catherine Marchand

Ann Lauwerys


Algemeen opnameleider Wim De Waegenaere
 Jo Voets
Koen Mortier RegisseurIn 1996 draait de Belgische regisseur Koen Mortier zijn eerste kortfilm «Ana Temnei» . De film wordt onmiddellijk op verschillende festivals opgemerkt. Een jaar later draait hij een nieuwe kortfilm, «A Hard Day's Work» , waarmee hij een tiental prijzen wint en succesvol de wereld rondreist.


In 1998 richt Koen Mortier, samen met regisseur Joe Vanhoutteghem en producent Ruben Goots, het Belgische productiehuis CZAR op. CZAR wordt al snel een referentie in de reclamewereld. Onder eigen naam en samen met Joe Vanhoutteghem – onder het pseudoniem Lionel Goldstein - regisseert Mortier verschillende commercials die met belangrijke internationale prijzen bekroond worden, waaronder drie Gouden Leeuwen in Cannes (2002-2003-2005).
Tegelijk begon Koen Mortier aan het scenario van zijn eerste langspeelfilm, “Ex Drummer”, waarvoor hij een uitschrijfpremie krijgt van het NIPKOW PROGRAMM in Berlijn. Deze film is een adaptatie van het gelijknamige boek van Herman Brusseslmans en wordt geproduceerd door CCCP, dochteronderneming van CZAR.
Koen Mortier (vervolg)
Voor Koen Mortier ging het er niet om het beroemde boek gewoon in beeld te brengen, maar om het met zijn persoonlijke visie te confronteren en er een echte poëzie in te stoppen.

Ex Drummer” is voor mij aantrekkelijk op verschillende vlakken. Er is de rockcultus, wat op zich een uiterst kneedbare en een voor mij extreem dankbare arena is. Vooral het feit dat de meeste van die rockgroepen in kleine parochiezalen blijven spelen en hopen dat ze ooit op een dag zullen ontdekt worden, vind ik een grappig verschijnsel op zich. Ieder dorp heeft in Vlaanderen wel een rockgroep of twee die hopeloos wachten op de doorbraak en op een bizarre manier een soort van wereldberoemdheid zijn in hun eigen dorp. Ze beleven daarbij hun eigen cliché van de rock & roll band en stranden meestal in een waanzin van drugsmisbruik. De hoofdpersonages uit Hermans’ boek zijn net zoals die andere honderdduizend muzikanten op zoek naar roem en succes, naar hun “fifteen minutes”.


Het meest belangrijke en interessante element in de film is natuurlijk het hoofdpersonage. Hij beweegt zich door de leefwereld van de anderen als een soort van nieuwsgierige kleine prins. Een eerste oogopslag laat ons (ondanks enkele arrogante trekjes) een vrij sympathiek en menselijk individu zien. Hij leeft bijna claustrofobisch als een kluizenaar weg van drugs en drank, kortom weg van het “slechte leven”. Hij is één van die enkelingen die roem als een verlenging van zijn talent ziet. Hij ligt veilig te dobberen in de warme schoot van zijn geliefde Lio. Je denkt dat hij perfect gelukkig is met deze situatie. Hij is niet arm, heeft erkenning als auteur en partnert met één van de schoonste wezens die hij ooit ontmoette op deze aardbol. En toch verlaat hij zijn beschermd gebied, zoals de Griekse goden de Olympos verlieten, om een soort van voortdurende tweestrijd te zaaien onder het gepeupel (het klootjesvolk, volgens zijn eigen zeggen) die ook het vermaak als koppel (hij vertelt zijn geliefde over zijn escapades in het mensendom) zal vergroten. Hij simuleert zelfs een kwakkel van een handicap (hij kan niet drummen) om zich te kunnen mengen met het “volk” en dus één van de gebrekkigen te worden, om ze als dusdanig van vlakbij te kunnen aanschouwen en manipuleren.
Niet zelden is muziek één van de toonaangevende elementen van mijn films, als een persona non grata zweeft ze langs de klankband en belegert ze de onderlijnde situaties. Ex Drummer is een te lezen muziekstuk, dus wat mij betreft zal het een te horen film zijn. Eigenlijk kan het ook moeilijk anders aangezien een groot stuk zich in één of andere muziektempel afspeelt. Zo wordt de muziek van de hoofdgroep “The Feminists” vertolkt door DE talentrijkste Belgische band van dit moment: “Millionaire”. Terwijl hun grootste concurrent “Harry Mullisch” vertolkt wordt door “Flip Kowlier”. Ook dient ARNO tijdens deze West Vlaamse rock rally als afsluiter met een speciaal voor deze film geschreven nummer in het Oostends. Overige groepen die ondertussen de soundtrack aanvullen zijn: “Lightning Bolt (USA)”, “Madensuyu”, “Ghinzu”, “Mogwai” (UK), “Isis” (UK), “The Tritones”, An Pierlé, “The Experimental Tropic Blues Band” en “Augusta National Golf Club”. Feit is dat hun muziek dicht tegen de door mij gezochte sfeer ligt.
Koen Mortier (vervolg)

Filmografie
1996 Ana Temnei (kortfilm)

Internationaal Film Festival van Brussel 1996 – Sabam-Prijs

Festival du Film d'Action de Valenciennes (Frankrijk) 1997

Outer Space Film Festival (Zwitserland) 1997

Worldfest Houston (VS) 1997 – Golden Award for best experimental drama
1997 A Hard Day's Work (kortfilm)

Internationaal Film Festival van Brussel 1997 – Sabam -Prijs

Outer Space Film Festival (Zwitserland) 1997

Festival du Court Métrage de Mons 1997 – Gouden Aap (Beste Belgische Film) & Prijs van de Festivalvoorzitter

Internationaal Festival van Montevideo (Uruguay) 1997 – Prijs van de Jury

Worldfest Houston (VS) 1997 – Finalist Award

Message to Man Festival in Sint Hermansburg (Rusland) 1997 – Centaurus – Prijs voor de Beste Kortfilm (fictie) en Prijs van de Jury

Film Festival van Sarajevo (Bosnië-Herzegovina) 1997 – Prijs van het Publiek

Festival des Passions in Aubagne (Frankrijk) 1997 – Aubagne d'or voor de Beste Kortfilm

Internationaal Kortfilm Festival van Vila do Conde (Portugal)

Festival van Belgische kortfilms in Verona (Italië)

Film Festival van Huesca (Spanje)

Festival on wheels (Turkije)

Festival van Athene (Griekenland) – opening

Film Festival van Göteborg (Zweden)

Internationaal Film Festival van Rotterdam (Nederland)

Journées Cinématographiques de Solure (Zwitserland)

Internationaal Kortfilm Festival van Istambul (Turkije)

Mediawave 98 International Visual Art Festival (Hongarije)

11de Internationaal Film Festival van Singapore (Singapore)

10de Filmfest van Dresde (Duitsland)

5de Internationaal Mumbai Film Festival (India)

Karlovy Vary Film Festival (Tsjechië)

L'étrange festival (Frankrijk)

Festival International auteurs, acteurs (Frankrijk)

Popcorn Festival (Zweden)

Short Waves à Rome (Italië)
Van 1998 tot nu

Onder eigen naam en onder het pseudoniem Lionel Goldstein (Koen Mortier & Joe Vanhoutteghem), regisseerde hij talrijke reclamespots die internationaal in de prijzen vielen met het Best Director Award for the British Television Advertising Awards en drie Gouden Leeuwen op het Festival de la Publicité in Cannes in 2002, 2003 en 2005.


2006 Ex Drummer (langspeelfilm)

CCCP PRODUCTIE

Het Belgische tak van het Nederlandse productiehuis voor reclamefilms CZAR, werd in 1999 opgericht Koen Mortier, Ruben Goots en Joe Vanhoutteghem. CZAR België wist snel een stempel te drukken in de reclamewereld met talrijke nationale en internationale awards (drie Gouden Leeuwen in Cannes) en met regisseurs zoals Lionel Goldstein, Koen Mortier, Joe Vanhoutteghem, Toon Aerts, Lieven van Baelen, Lars Damoiseaux, Dimitri Karakatsanis,...


In september 2002 sticht het succesvolle CZAR een nieuw bedrijf, CCCP (Czar's Creative & Communicative Partner), met de bedoeling zich te concentreren op de productie van speelfilms en documentaires. CCCP ontwikkelt projecten van jonge, talentvolle en persoonlijke cineasten, en geeft hen de mogelijkheid om hun films in een soepel productiekader te draaien en met veel respect voor hun artistieke creatie.

CCCP produceerde de afgelopen vier jaar de theaterfilm «Maria-Dolores» van Wayn Traub en de dansfilm «Blush» van Wim Vandekeybus, evenals de documentaire reeks «Gas Station» van Luc Vrydaghs (vanaf januari 2007 te zien op Canvas) en de kortfilms «Carlo» en «The One thing to do», allebei van Michael R.Roskam. “Ex Drummer” is niet alleen het speelfilmdebuut van regisseur Koen Mortier maar ook de eerste bioscoopfilm voor CCCP.FILMOGRAFIE CCCP

2004 Carlo (kortfilm) van Michael R.Roskam

met Johan Vanswijgenhoven, Hans Knaepen, Sam Louwyck, Fabrice Boutique, Olivier Bony, Tibo Pringot

Prijs van het Publiek ACE, Festival Leuven Kort 2004

Prijs voor de Beste Fotografie, Kortfilm Festival van Brussel 2004

2004 Maria-Dolores (langspeelfilm) van Wayn Traub

met Marie Lecomte, Dolores Bouckaert, Jean-Benoît Ugeux

2004 Gas Station (documentaire reeks , 8x 26min & 3x 52min) van Luc Vrydaghs

Zilveren FIPA, Biarritz 2004

Vues d'Afrique, Montréal 2004

Internationaal Film Festival, Gent 2004

Festival Leuven Kort 2005

2005 The One thing to do (kortfilm) van Michael R.Roskam

met Serge-Henri Valcke, Tibo Pringot, Matthias Schoenaerts

Opening Festival Leuven Kort 2005

2005 Blush (dansfilm) van Wim Vandekeybus

met Laura Arís Alvarez, Elena Fokina, Jozef Frucek, Ina Geerts, Robert M.Hayden, Germán Jauregui Allue, Linda Kapetanea, Thi-Mai Nguyen, Thomas Steyaert, Wim Vandekeybus originele muziek van David Eugene Edwards

2006 Ex Drummer (langspeelfilm) van Koen Mortier Jo VoetsHerman Brusselmans SCHRIJVER

Deze populaire, in 1957 geboren Belgische schrijver, een echt fenomeen, heeft al heel wat inkt laten vloeien: opgehemeld door de ene, vervloekt door de andere. Brusselmans heeft een veertigtal boeken geschreven, waaronder «Prachtige ogen», «De man die werk vond» en «De droogte», en hij verkocht er meer dan een miljoen.


Hij werd al eerder door de filmwereld gecontacteerd, maar tot nog toe werd geen enkel boek van hem verfilmd.

De film «Ex Drummer» is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Herman Brusselmans, gepubliceerd in 1994.


“Hermans’ boeken kwamen er op een moment van literaire pauze in het Vlaamse boekenlandschap. Tot dan hielden schrijvers zich enkel en alleen bezig met nostalgische, geschiedkundige, sociale of romantische schrijverij, maar geen enkel auteur had op dat moment belangstelling om nihilistische humor te combineren met geweld, haat, liefde en jongeren. Het “adolescentengevoel” stond daardoor jarenlang in de literaire kou en Herman was de enige Vlaamse schrijver op dat moment die dit gevoel van de “lost-generation” naar literatuur vertaalde. Hij deed dit op een eigen, maar ondertussen de voor hem zo typische stijl, om hem heen schoppend. Eindelijk kon je als jonge gast onderwerpen lezen die dicht tegen je eigen gevoelens aan ankerden en die voor één keer niet geschreven waren door een filosofisch vaderfiguur. Nee, de man die dit schreef was één van ons. Hij beschreef gevoelens en frustraties die je zelf ook herkende, hij voelde zoals een generatiegenoot. Voor mijn generatie was een cultschrijver geboren. In zijn onderwerpen veegde hij de pan met gevestigde waarden (zowel culturele als sociale) en verklaarde op een vrij anarchistische wijze de oorlog aan klein Vlaanderen. Ondanks de controverse rond zijn figuur (ofwel haat je hem ofwel ben je fan) blijft Brusselmans tot op heden één van de meest gelezen schrijvers in de Nederlandstalige literatuur. De film wordt een ode aan zijn werk, maar geen blinde ode.”

Herman Brusselmans (vervolg)Gepubliceerde boeken (onvolledig)
1982 Het zinneloze zeilen (relaas)

1984 Prachtige ogen (roman)

1985 De man die werk vond (roman)

1986 Heden ben ik nuchter (roman)

1987 Zijn er kanalen in Aalst? (roman)

1988 De Geschiedenis van de Vlaamse Letterkunde

1988 Iedere zondag sterven en doodgaan in de week (novelle)

1989 Dagboek van een vermoeide egoïst (roman)

1989 De Geschiedenis van de wereldliteratuur (kroniek)

1990 Vlucht voor mij (roman)

1991 Ex-schrijver (roman)

1992 Het mooie kotsende meisje (relaas)

1993 Ex-minnaar (roman)

1994 Ex-Drummer (roman)

1994 Het oude nieuws van deze tijden (roman)

1995 De terugkeer van bonanza (roman)

1995 Vrouwen met een IQ (roman)

1996 Autobiografie van iemand anders (roman)

1996 Guggenheimer wast witter (roman)

1997 Meisjes hebben grotere borsten dan jongens (dichtbundel)

1997 Zul je mij altijd graag zien? (autobiografisch boek)

1997 Logica voor idioten (roman)

1998 Bloemen op mijn graf (bundel)

1998 Nog drie keer slapen en ik word wakker (roman)

1999 Het einde van mensen in 1967 (bundel)

1999 Uitgeverij Guggenheimer (roman)

2000 Vergeef mij de liefde (roman)

2001 Pitface, een parabel (roman)

2002 De kus in de nacht (roman)

2002 Mank (roman)

2003 De droogte (roman)

2004 Ik ben rijk en beroemd en ik heb nekpijn (novelle)

2005 Het spook van Toetegaai (roman)

2006 De dollartekens in de ogen van Moeder Theresa (novelle)
Dries Vanhegen rol van Dries, de schrijver
Jo Voets
Dries Vanhegen (geboren in Oostende op 8 juli 1967) studeerde aan het Antwerps Conservatorium, o.a. onder de leiding van Dora van der Groen. Gedurende drie jaar had hij zijn eigen toneelgezelschap, Het Manifest. Dries Vanhegen heeft vooral in Nederland gewerkt, in de Toneelschuur van Haarlem, in Noord Nederlands Toneel van Groningen en in het Nationaal Toneel van Den Haag.

Voor het ogenblik werkt hij als freelance acteur en heeft hij zijn eigen gezelschap “Mathilde Speelt”.


Dries Vanhegen is zowel actief als acteur, scenarist en regisseur. Het is dat dubbele facet acteur/auteur die Koen Mortier bijzonder aansprak om hem de hoofdrol aan te bieden van … een beroemd schrijver!

Selectieve filmografieAuteur - Monologen

Jenny (van Dries Vanhegen)

De Meester van Koekelare (van Dries Vanhegen)
Acteur – Toneel (selectie)

Geloof, Hoop en Liefde (van Horvath)

Anger (van Osborne en Dries Vanhegen)

De Kikvorskoning (van Grimm)

De Conciërge (van Pinter)

Knecht van 2 Meesters (van Goldoni)

Tsjechov (van Tchekhov)

Penetrator (van Nielson)

King Lear (van Shakespeare)
Regie - Toneel

De Ingebeelde Zieke (van Molière)

Oedipoes (van Sophocle)

Julius Caesar (van Shakespeare)

The Importance of Being Earnest (van Oscar Wilde)

King Lear (van Shakespeare)
Acteur - Film

1998 Emergo! (van Nathalie Beekman / Nederland)

2006 Ex Drummer (van Koen Mortier / België)
Norman Baert rol van Koen de Geyter, de zanger
 Jo Voets
Norman Baert werd geboren op 26 januari in Ekeren. Hij studeerde Plastische Kunsten in Gent, vooraleer een acteursopleiding te gaan volgen aan het Brusselse Conservatorium en het RITS.
In 1997 vertolkt hij de hoofdrol in Koen Mortiers kortfilm «A Hard Day's Work» dat zorgt voor internationaal succes. Nadien wordt hij gevraagd voor verschillende studentenfilms en speelt hij in enkele televisiereeksen en in reclamespots voor VRT Klara.
Op het toneel is hij vooral bekend van “Arca” en “Dood van een handelsreiziger”.

Selectieve filmografie
Acteur – Film

1997 A Hard Day's Work (kortfilm) van Koen Mortier

2006 Ex Drummer (langspeelfilm) van Koen Mortier
Acteur – Toneel

Saignant met het gezelschap De Legbatterij, Toneel Festival van Victoria en Toneel Festival van Oostende 2000

Ritter, Dene, Voss, eindwerkproject met professor Stany Crets

Firenze in Arca, Gent voor het Publiekstheater 2002

Dood van een handelsreiziger, Groot Huis, Publiekstheater 2002

De maan, Figurentheater Mechelen

Sinterklaasshow, Het Paleis Antwerpen

En meerdere stukken met het gezelschap Shett in Jette.


Acteur - Televisie

Voornamelijk in Spoed, Aspe, …
Sam Louwyck rol van Ivan Van Dorpe, de gitarist
 Jo Voets
Sam Louwyck is danser en choreograaf. Hij werkte mee aan verschillende stukken, zowel in België als in het buitenland. Hij creëerde o.m. de choreografie van «Flippers», «October 13th» en «Allein ist nur allein». Vorig jaar heeft hij een eigen stuk voorgesteld : «1-2-3 Propositions».
Sam Louwyck werkt ook regelmatig aan films mee. Behalve enkele kortfilms, is hij vooral bekend van zijn memorabele vertolking als Windman in de eerste langspeelfilm van Tom Barman, «Any Way the Wind Blows».

Selectieve filmografie

1991 The Hard Nut (langspeelfilm TV / Groot Brittannië) van Matthew Diamond

1996 Turnpike (kortfilm) van Tom Barman

2000 50CC (middellange film) van Felix Van Groeningen

2000 The Thread (kortfilm) van Lieven Van Baelen & Jan De Coster

2001 Oh My God?! (kortfilm) van Christophe Van Rompaey

2003 Any Way the Wind Blows (langspeelfilm) van Tom Barman

2004 Carlo (kortfilm) van Michael R. Roskam

2005 Live/Evil – Evil/Live (langspeelfilm / Portugal) van Bruno de Almeida

2006 Ex Drummer (langspeelfilm) van Koen MortierSelectie dans

1993-1996 Bonjour madame, comment allez-vous aujourd'hui, … (danser)

1995-1998 La Tristeza Complice (danser)

1996-1997 JaJaja – naar Macbeth (artistiek adviseur)

1996-1998 Flippers (concept & choreografie)

1997-2000 Iets op Bach (danser)

1998-1999 Mijn Blackie (artistiek adviseur)


    1. October 13th (concept & choreografie)

2000-2001 Allein ist nur allein (choreografie)

2002-2003 22 Blvd Lafayette (danser)

2002-2004 Visitors Only (danser)

2004-2005 1-2-3 Propositions (van en met Sam Louwyck)


Gunter Lamoot rol van Jan Verbeek, de bassist
Gunter Lamoot (geboren in Oostende op 13 augustus 1970) studeerde filmregie aan het Rits in Brussel. Hij werkte mee aan talrijke radio programma’s waar hij snel opviel door zijn bijzonder gevoel voor humor. In 1994 wint hij samen met Bart Vanneste en Piet De Praitere de Grote Prijs W.P. Stutjens op de Humor Wedstrijd van Studio Brussel. Het jaar daarop is hij coscenarist en acteur van de twee eerste seizoenen van Studio Kafka van Kamagurka op Studio Brussel. In 2001 ligt hij aan de basis van de beroemde, absurde road soap «Microkosmos», weeral op Studio Brussel. Jo Voets

Hij ligt ook aan de basis van meerdere humoristische shows. Gunter Lamoot is zowel de ‘darling’ van het publiek als van de kritiek. Vorig jaar werd hij bekroond met de Humo's Comedy Cup.


Radio

1994 Winnaar van Stu Bru’s humorwedstrijd "De Grote Prijs W.P. Stutjens"

1995 Coscenarist en -speler eerste twee seizoenen van Kamagurka’s "Studio Kafka”

2001 co-bedenker, -speler en monteur van de absurde road soap « Microkosmos » (13 episodes) op Studio BrusselTelevisie


1996 Wees blij met wat je hebt / VPRO (coscenarist en acteur)

sketchenprogramma van Kamagurka, Herr Seele en Patrick De Witte

2002 1 Uur Tijdverlies / TV6 (redactielid voor deze talkshow van Luc Alloo),

2005 Neveneffecten / Canvas (acteur in deze komische reeks)

Het Geslacht De Pauw / Eén (rol van Jean-Marie De Decker’s broer)

2006 Comedy Casino / Canvas (diverse prestaties)

Vaste gast in “De Laatste Show” op één.

Vaste gast in Comedy Casino op Canvas


Gunter Lamoot (vervolg)


Podium
1995 eerste deel van Kamiel Kafka's World Tour (een twintigtal live voorstellingen in verschillende Vlaamse culturele centra en theaters)

1997-1998 zanger van De Dokters in de zaal (Nederlandstalig combo met Tom Kestens / toetsen, Jan Bauwens / gitaar, Armand Bourgoignie / bas en David Van Belleghem / percussie)


Sinds 1999, een driehonderdtal prestaties in comedy cafés, jeugdhuizen, culturele centra, theaters, humorfestivals en live evenementen.
2000 winnaar Lunatic Comedy Award

2002-2004 Extra Ordinair

2003 opgemerkte deelname aan het Leids Cabaret Festival en regelmatig optredens in Nederlandse comedyclubs en theaters.

2003 finalist Humo's Comedy Cup

2005 Uw Beste Vriend

deelname aan «La Loteria», «het Sch(l)agerfestival» en «Baden-Baden» van het alternatief toneelgezelschap cirQ

winnaar Humo's Comedy Cup

2006 Show Wim Helsen (voorprogramma)Uw Beste Vriend

Tristan Versteven rol van Dorian
Tristan Versteven (geboren in Mechelen op 10 juli 1975) studeerde dramaturgie aan het RITS te Brussel. Vanaf 1990 is hij te zien in talrijke toneelstukken zoals « Raadseltjes » in een mise-en-scène van Piet Arfeuille of « Kale Koppen », in een regie Judith De Rijke.
In 2003 tekent hij « Sinterklaas is jarig », samen met Nele Goosens en David Cantens. Vorig jaar schreef hij samen met Jan Fonteyn «Barst!», waar hij ook in speelde.
Versteven werkt ook regelmatig voor de televisie.
 Jo Voets

Toneel

1990 Landschap van dromen Dramastudio en MJT

1992 Er zijn geen kinderen meer Dramastudio en MJT

1999 Motel (regie van Pietje Horsten) De Komeet en het RaamtheaterJacht (regie van Alain Pringels) Theater de Zwarte Meeuw

2000 Raadseltjes (regie van Piet Arfeuille) Het PALEIS, Theater de Schaduw en RITSLiefde (regie van Piet Arfeuille) Het Huis van Bourgondië en Marres in Maastricht

2001 Orestes, na de val van Troje (regie van Piet Arfeuille) Het PALEISWinter onder de tafel (regie van Peter De Graef ) Het PALEIS

2002 Romeo en Julia (regie van Piet Arfeuille) Het PALEISKoffers op reis (regie van Paulien Mol ) Het PALEIS

2003 Kale Koppen (regie van Judith De Rijke) Het PALEISWinter onder de tafel (regie van Peter De Graef) Het PALEIS

Sinterklaas is jarig… (van Nele Goosens, David Cantens, Tristan Versteven) Het PALEIS

2004 Da’isss..! (regie van Peter De Graef) Het PALEISWinter onder de tafel (regie van Peter De Graef) Het PALEIS

2005 Barst! (van & met Tristan Versteven en Jan Fonteyn) ChettFilm

Speelt in verscheidene eindwerken (RITS, Narafi, St Lucas, …)

Televisie

Voornamelijk in Buiten de Zone, Schalkse Ruiters, W817, Alle Maten, Hof van Assisen, De Jacques Vermeire-show, Verschoten en zonen, Kassa 4, Aspe, Zone Stad, De perfecte moord, Ruppel, Schuif Af, Kinderen van De Windt, Chris en Co.
Dolores Bouckaert rol van Lio, de geliefde van Dries
Dolores Bouckaert (geboren op 23 juni 1976 in Gent) volgde dramaturgie in Gent. Ze is vooral actief in het toneel, onder de leiding van o.m. Wayn Traub. Het is opnieuw Wayn Traub die haar de dubbele hoofdrol aanbiedt in zijn langspeelfilm «Maria-Dolores» die geproduceerd werd door CCCP en vorig jaar zijn release kende in de Belgische bioscoopzalen.
 Jo Voets
Toneel & perfomance

1990-1991 Godessa (van Sven Marievoet) met Eric Kameniers

1993-1997 Best off, kung fu (regie van Victoria, Felix Van Groeningen en

Pol Heyvaert), Europese tournee.

1997 Gij zult gezond worden (van Hans Bryssinck), Time Festival, met Eric Kameniers

2000 Echt gents theater : Romeo & Juliette, onder de leiding van Jacky Dewelke

2000 La grande bouche (van Wayn Traub)

2000-2002 Discothèque (van Victoria, Pol Heyvaert & Felix Van Groeningen)

2002 Les mise-en-traubes (van Wayn Traub), La grande bouche & Carmen

2003-2004 Salon-d (performance met foto, video, muziek & tekst, gedurende een maand in de Vooruit in Gent)

2004 En touche–pas (videowerk met Benny Vanden driessche)

2004 20-something : shadows of doubt (regie van Dolores Bouckaert en Mieke Deley)Film & Televisie

1999 Hotel, hotel / VRT (komedie, 3 eerste episodes)Heterdaad

1999-2004 video clips voor An Pierlé, Hooverphonic, Samanta-fu (Soulwax), Nova star, Blue note festival.

1999 Waynstorm van Wayn Traub, met Jane Birkin, Geert Bové

2004 Maria-Dolores (langspeelfilm) van Wayn Traub

2000 Truth or dare van Felix Van Groeningen

2004 Je veux quelque chose et je ne sais pas quoi (kortfilm) van Joanna GruzinskaIk kijk in de spiegel van mijn kamer (kortfilm) van Ingrid Vanderhoeven

2004 Het geslacht De Pauw (8 episodes, seizoen 1 & 2)

2005 Het einde van de rit (kortfilm) van Hans Van Nuffel, met Matthias Schoenaerts en Gunter Lesage


François Beukelaers rol van Pa Verbeek
François Beukelaers (geboren op 2 februari in Vilvoorde) speelde in een vijftigtal films, onder de leiding van talentvolle cineasten zoals André Delvaux («De man die zijn haar kort liet knippen», «Un soir, un train», «Belle»), Chantal Akerman («Toute une nuit», «Les années 80»), Dominique Deruddere («Crazy Love», «Wait until spring, Bandini», «Iedereen Beroemd»), Marc Didden («Brussels by Night») en Frank Van Passel.
François Beukelaers had al een rol in Koen Mortiers twee kortfilms, «Ana Temnei» (1995) en «A Hard Day's Work» (1997). Het is dan ook geen verrassing dat we hem terugvinden in Mortiers eerste langspeelfilm, in de rol van een krankzinnige militair.
Filmografie

1960 La tricheuse van E.G. de Meyst

1965 De man die zijn haar kort liet knippen van André Delvaux

1968 De Vijanden van Hugo Claus

Un soir, un train van André Delvaux

1973 Belle van André Delvaux

1979 Slachtvee van Patrick Conrad

Melancholy baby van Clarisse Gabus

1982 Toute une nuit van Chantal Akerman

1983 Brussels by Night van Marc Didden

Les années 80 van Chantal Akerman

1984 Le voyage d'hiver van Marian Handwerker

1985 Parade de quarte van Luc Petit

Istambul van Marc DiddenBabel Opera van André Delvaux

1986 Congo Express van Armand De Heselle & Luk GubbelsCaught (kortfilm) van Peter van Kraaij

1987 Crazy Love van Dominique Deruddere

1988 Eskorpion van Ernesto Tellería

1989 La nuit bleue (kortfilm) van Claude TracksLes lézards (kortfilm) van Misch Bervard & Beatriz Flores Silva

La danse (kortfilm) van Omar Al-Qattan

Cruel Horizon van Guy Lee Thys

Wait until spring, Bandini van Dominique Deruddere

1991 Comédie d'un soir (kortfilm) van Marianne Basler

1993 De smeerlappen (kortfilm) van Frank Van Passel

Mannen maken plannen van Marc Didden

Anchoress van Chris Newby

Oeroeg van Hans Hylkema

1995 Ana Temnei (kortfilm) van Koen Mortier

1997 Hombres complicados van Dominique Deruddere

A Hard day's work (kortfilm) van Koen MortierOesje! van Ludo Cox

François Beukelaers (vervolg)

1999 Kurrek & Co (kortfilm) van Ludovic Beun

Missing Link van Ger Poppelaars

2000 Verweesde liefdesbrieven van Saner DirickxIedereen beroemd! van Dominique Deruddere

2001 L'amour en suspens van Herman Van EykenPauline & Paulette van Lieven Debrauwer

2002 Up (kortfilm) van Jeroen Dumoulein & Dirk VerheyeDame blanche (kortfilm) van Miel Van Hasselt

2006 Ex Drummer van Koen Mortier (in productie)Filmografie - televisie

1988 't Bolleken van Marc Didden

1994 De Put (reeks) van Marc Lybaert

1995 Ons geluk (reeks) van Serge Leurs & Frank van Mechelen

1997 Terug naar Oosterdonk (minireeks) van Frank van Passel

Kongo (minireeks) van Vincent Rouffaer

2001 Veel geluk, professor (minireeks) van Kurt Vervaeren

2002 Dennis (reeks) van Guy Goossens


 Jo Voets
Jan Hammenecker rol van Dikke Lul

Jan Hammenecker lijkt even op zijn gemak in de Waalse als Vlaamse wereld. Hij is actief in theater, film en televisie. In 2001 stapt hij achter de camera voor de beroemde kortfilms “The Mini Cakes” waarvan hij ook het scenario schrijft en waarin hij acteert.

Hij speelde o.m. in «Blueberry Hill» van Robbe De Hert, «Max et Bobo» van Frédéric Fonteyne, «Hop!» van Dominique Standaert, «Rois et Reine» van Arnaud Desplechin, «Quand la mer monte» van Yolande Moreau & Gilles Porte en «Saint Jacques La Mecque» van Coline Serreau. Binnenkort vinden we hem terug in de nieuwe langspeelfilm van Guillaume & Stéphane Malandrin, «Où est la main de l’homme sans tête ?».


Filmografie – acteur

1988 Blueberry Hill van Robbe De Hert

1989 Koko Flanel van Stijn Coninx

1990 Ti Amo (kortfilm) van Frank Van Passel

1991 Beck van Jacob Bijl

1994 Stuck out, all alone (kortfilm) van Frank Devos

1998 Max et Bobo van Frédéric Fonteyne

La Dinde (kortfilm) van Sam Garbarski

1999 Pleure pas Germaine van Alain de HalleuxA Bugs’ Life (Vlaamse stem van Molt, onder de leiding van Dominique Deruddere)

2000 Chicken Run (Vlaamse stem van Mr. Tweedy, onder de leiding van Dominique Deruddere)

2001 The Mini Cakes (kortfilms) van Jan Hammenecker

2002 Merci! (kortfilm) van Christine RabetteFrench Fries (kortfilm) van Wendy Montellano

Hop! van Dominique Standaert

2003 Attraction Fatale (kortfilm) van Frédéric Fonteyne

2004 Les Parrains van Frédéric Forestier

Rois et Reine van Arnaud Desplechin

Quand la Mer Monte... van Yolande Moreau en Gilles Porte Choix Multiples (kortfilm) van Frédéric Eerdekens

Een Fameuse Dag (kortfilm) van Jean-Marie Buchet

2005 Sortie de Clown (kortfilm) van Nabil Ben Yadir

Saint Jacques de la Mecque van Coline Serreau

2006 Comme à Ostende van Delphine Lehericey & Frédéric FonteyneComme tout le Monde van Pierre-Paul Renders

Où est la main de l’homme sans tête ? van Guillaume & Stéphane Maladrin

 Jo Voets
Jan Hammenecker (vervolg)
Regisseur & scenarist - film

2001 The Mini Cakes (burleske kortfilms geproduceerd door Artémis):

Chez Dada / La Rosée / Qui a Bu Boira / Le Pied
Acteur - televisie

1990 De Bossen van Vlaanderen van Marc Lybaert

1992 Bex & Blanche – De Sikhstory van Frank Van Passel

1993 Het Verdriet van Belgie van Claude Goretta

1994 Novacek van Marc Lobet

1995 Keer uw boot om en bid van Dorothée Van den Berghe

1998 Making off ... van Jannin et Liberski

2003 T'as voulu voir la mer… van Christian Faure

2004 Twin Flix van Stefan Liberski

'Cosmos' van Astronaut (piloot) van Damien Nieuborg
Acteur - toneel

1992 Camping Sauvage, regie van E. De Staercke TOF Theater

1993 Haro, regie van Charlie Degotte Co. des Mutants

1994 Tarzan of de lof der lafheid (naar 'Tarzan'), regie van Mireille Verboomen, genomineerd voor de prijs “Tenue de Ville” 1996

Beste One man Theater 'Le Café' in Brussel

1995 Richter (van Dimitri Masyn), regie van Carina Van der Sande

Theater Teater in Mechelen

1996 Il n'y a aucun mérite à être quoi que ce soit (van Marcel Mariën), regie van Charlie Degotte, genomineerd voor de prijs “Tenue de Ville” 1996, Beste Voorstelling / Beste Regie, Atelier Ste. Anne in BrusselDe Verovering van de Zuidpool (van Manfred Karge), regie van Dirk Opstaele

Circus & Road Show (Blue Lemon), regie van Vincent Wauters

1997 Chantecler (van Edmond Rostand), regie van Charlie Degotte

1998 De Cid (van Corneille), regie van Dirk Opstaele CC Berchem, Antwerpen

1999 Der Tribun (van Mauricio Kagel), Ensemble Oxalys “Ars Musica 99”,

Le Retour du Koala ('Cake & Cake', regie van Mireille Verboomen genomineerd voor “Le Prix du Théâtre 99”, Theater Le Café in Brussel

Phi Phi (van Christiné), Dito’Dito Opérette légère, Beursschouwburg in Brussel

Les Revues du Café, regie van Charlie Degotte 1994-1999

2000 La Revue Lyrique, regie van Charlie Degotte, Chapelle des Brigittines in Brussel

Océ Prijs 2000, presentatie van de avond, mise-en-scène van Charlie Degotte,

Calcinculo (Feria Musica), regie van Dirk Opstaele

La Revue Historique, regie van Charlie Degotte Théâtre National in Brussel

2001 DéDé (van Christiné), Dito’Dito Opérette légère, Beursschouwburg in BrusselLe Village en Flammes (van R.W. Fassbinder), regie van J.M. D’Hoop

2002 Métamorphoses Nocturne (van I. von Wantoch Rekowski) BSBbis Brussel Bocas Locas (interventie & monoloog) project van City Mine(d) & Brussel behoort ons toe, Ninoofse Poort, in Brussel

Kamishibai, ABC (Art Basics for Children), naar een idee van Gerhard Jäger Bouche B. regie van Mireille Verboomen, MartiCo.Prod

2003 T’ijlland (van Willy Thomas), regie van Johan De Smet Kopergieterij - Gent Et Dieu !, regie van Charlie Degotte Théâtre Vidy-Lausanne, Théâtre de Namur OQT (van François Clarinval), regie van Lorent Wanson

2004 Marguerite, l'âne et le diable (I.von Wantoch Rekowski) Beursschouwburg BXL

Métamorphoses – Rubens (I.von Wantoch Rekowski)

2005 Tout Vu, Transquinquennal La Ferme du Buisson à Paris


Wim Willaert rol van Jimmy

Wim Willaert studeerde aan het Instituut Herman Teirlinck in Antwerpen. Hij is acteur en muzikant en is even aanwezig op het podium als voor de camera.

Dertien jaar geleden stichtte hij - samen met Wim Opbrouck - De Dolfijntjes, een band die optreedt in cafés, jeugdhuizen, theaters, festivals en televisieshows. Hij maakt ook deel uit van de big band van Peter Vermeersch, Flat Earth Society.
In het toneel speelde hij o.m. in «Escalatie Ordinair», «Een wereld van papier zal heel de wereld zijn», «De Broers Geboers», «Trage Kogels», «Maar Schaap Toch» en «MacBeth».
Hij speelde ook in televisieproducties zoals «Heterdaad», «Raf & Ronny», «Het Geslacht De Pauw», Erik Lammens televisiefilm «Nicolas» (2000) en de minireeks «Team spirit» (2003).
In de bioscoop was hij te zien in Frank Van Passels kortfilm «Smeerlappen» (1993). Maar het is vooral zijn vertolking van Dries in de langspeelfilm «Quand la mer monte» van Yolande Moreau & Gilles Porte, die hem beroemd maakt zowel bij het Vlaamse als het Franstalige publiek. Voor deze rol werd hij trouwens bekroond met de Gouden Bayard voor Beste acteur op het Internationaal Film Festival van Namen 2004.
Vorig jaar speelde hij ook in de opera «Heliogabal», een creatie van Peter Vermeersch, in een regie van Josse De Pauw.
 Jo Voets


Bernadette Damman rol van Ma Verbeek
Bernadette Damman is zeer actief in het milieu van het theater. Ze was o.a. regieassistente voor «De invreter» en «Uitvreten» in Theater Zuidpool. Met «Ex Drummer» verlaat ze de duisternis van de backstage en treedt ze voor de camera.

Barbara Callewaert rol van Christine

Barbara Callewaert (geboren op 24 januari 1980) studeerde aan de Kleine Academie in Brussel. Ze acteerde in meerdere kortfilms en deed heel wat ervaring op in het toneel, o.a. met de hoofdrol van Lady McBeth in een hedendaagse adaptatie van het beroemde stuk, of met het cabaretstuk “Maybe Yes” dat ze samen met Griet Desutter vertolkt. Sinds april 2005 maakt ze deel uit van het gezelschap de Zeepcompagnie, gevestigd in het Instaptheater.


Toneel & film

sinds 2002 diverse reclamespots voor Proximus, Studio Brussel, Interpolis, Volkswagen, etc.    1. Docent toneel aan het Danscentrum Aike Raes in Leuven

2003 medewerking aan meerdere kortfilms voor het Rits : Het klokje thuis tikt, Modern Talking

  1. Bedrijfstheater bij A.Hermes in Brussel

McBeth (hoofdrol van Lady McBeth in een hedendaagse adaptatie van McBeth) VZW Karavan, Theater Arenberg

Un, deux, trois, parti! (coscenariste en vertolking met Esther Molari) Kindertheater, VZW Pit

  1. Maybe Yes (eigen compositie) Finaliste Humorologie 2005

première in de Minard in Gand

Theaterkaroke (actrice), in het kader van Lovepangs in de Vooruit

actrice bij het gezelschap Zeepcompagnie, vooral in het Instaptheater.In de ban (televisieprogramma, samen met Urbanus), VRT Eén
Sebastien Dewaele rol van Stef Vandecaveye

Sebastien Dewaele (geboren op 6 maart 1978 in Oostende) studeerde dramaturgie aan het Gentse Conservatorium.


Vanaf 2000 speelt hij in toneelstukken zoals «Prinsessen in de Bossen», «K als een hond» en in een eigen creatie: «Onrust : variations on risks».

In 2002 is hij actief in het cabaret, met «Preuteleute», en in het toneel met «Don Juan» en «Dood van een handelsreiziger».


In 2003 speelt hij in de kortfilm «Alicante, Spain 1933» van Josse De Pauw & Wim Michiels. Hij is ook aanwezig in «La Loteria» en «Baden Baden» van vzw cirQ.

DE MUZIEK
Koen Mortier: « Niet zelden is muziek één van de toonaangevende elementen van mijn films, als een personage non grata zweeft ze langs de klankband en belegert ze de onderlijnde situaties. Ex Drummer is een te lezen muziekstuk, dus wat mij betreft zal het een te horen film zijn.»

«Het is mijn bedoeling om voor “Ex Drummer” beroep te doen op het vele talent dat we op eigen bodem vinden en het te combineren met enkele bestaande internationale songs, om niet het gevoel te krijgen dat de personages van de wereld afgesloten zijn. De film zal dikwijls met een vette knipoog de clichés van de rockmuziek bespelen. »
Voor de opnamen van de rockrally scènes spelen een aantal Belgische muzikanten live stukken uit eigen repertoire of stukken die speciaal voor de film gecomponeerd werden.

 Jo Voets
Millionaire

Hebben twee nummers en een cover gecomponeerd voor de hoofdband “The Feminists” in de film. Daarnaast zijn ze in de film te zien als muziekleden van de concurrerende band “Harry Mullisch”.Flip Kowlier


Heeft een nummer gecomponeerd voor de concurrerende band “Harry Mullisch” in de film. Hij speelt inde film mee als jurylid.

Arno


Zingt live in de film, met een nummer in het Oostends, dat hij speciaal voor de film geschreven heeft.
Funeral Dress

Speelt een nummer uit eigen repertoire gedurende de Rockrally.Soundtrack uitgegeven via PIAS met o.m.


“Lightning Bolt (USA)”, “Madensuyu”, “Ghinzu”, “Mogwai” (UK), “Isis” (UK), “The Tritones”, “The Experimental Tropic Blues Band”, An Pierlé en “Augusta National Golf Club”. Daarnaast schreef Guy Van Nueten ook nog originele muziek voor de film.


EX DRUMMER CREDITS

WRITTEN & DIRECTED BY Koen Mortier

BASED ON THE NOVEL “Ex-Drummer” by Herman Brusselmans

CAST Dries Vanhegen, Sam Louwyck, Norman Baert, Gunter Lamoot, François Beukelaers, Wim Willaert, Jan Hammenecker.

PRODUCTION COMPANY CCCP

PRODUCERS Eurydice Gysel, Koen Mortier

EXECUTIVE PRODUCER Ruben Goots

DOP Glynn Speeckaert S.B.C.

ART DEPARTMENT Geert Paredis

COSTUME DESIGN Catherine Marchand

SOUND ENGINEER Marc Engels

EDITING Manu Van Hove @ Het Digitaal Geweld

SOUNDDESIGN Senjan Jansen @ Senstudio

ORIGINAL MUSIC Arno, Millionaire, Flip Kowlier & Guy Van Nueten

MUSIC Lightning Bolt, Devo, Mogwai, Isis, An Pierlé, Ghinzu, Funeral Dress, Madensuyu, Augusta National Golf Club, Tritones,…

SHOOTING DATE February 2006 - 22 days in Ostend / Belgium on S16mm

LANGUAGE Flemish. English / Flemish / French subtitled

RUNNING TIME & FORMAT 104 minutes on 35mm – Dolby Digital

IN ASSOCIATION WITH: CZAR, Quad Productions, Mercurio Cinematografica, VAF / Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter

DISTRIBUTOR A-Film for Benelux

SOUNDTRACK PIAS

BELGIAN RELEASE 31 januari 2007

ALGEMENE INFORMATIE
Foto’s in hoge resolutie: www.exdrummer.com - press login

Gelieve bij publicatie van foto’s altijd  Jo Voets te plaatsen


Première 26 januari 2007

Release 31 januari 2007

Duurtijd 104 minuten

PRODUCTIEHUIS CCCP

Koolmijnenkaai 34

1080 Brussels

T +32 2 413 17 80

F +32 2 413 17 81

Contact Eurydice Gysel

+32 497 42 07 85

eurydice@cccp.be
WEB www.exdrummer.com

DISTRIBUTIE A-Film

Leopold de Waelstraat 17

2000 Antwerpen

T +32 3 259 45 30

F +32 3 259 45 31

Contact Tine Verschaeve

+32 473 68 14 06

tine@a-film.be
PERS Marie-France Dupagne

+32 477 62 67 70

mariefrance.dupagne@skynet.be
SOUNDTRACK Play it Again Sam

Release 22 januari 2007 Veeweydestraat 100

1070 Brussel

T +32 2 558 58 11

Contact Dis Huyghe
Single van Flip Kowlier “De Grotste Lul van ’t Stad” vanaf 3 januari 2007 op de radio en in de Itunes store via Petrol.
Heruitgave boek “Ex-Drummer” op 12 januari 2007

Uitgeverij Prometheus / Bert Bakker

Herengracht 507

1017 BV Amsterdam

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina