Extra oefeningen: Future Exercise 1



Dovnload 31.61 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte31.61 Kb.
Extra oefeningen: Future
Exercise 1:

Gebruik de future vorm ‘will’, ‘ll of ‘won’t’ in de volgende zinnen.

1: I think (go)……………………….to bed now.

2: I hope you (enjoy)……………………….your stay.

3: She hopes they (not, make)…………………….too much noise.

4: Tomorrow it (snow)……………………………..in the mountains.

5: We (not, wait)…………………………………..until she is back.
Exercise 2:

Gebruik de future vorm ‘be going to’ in de volgende zinnen.

1: Look out! The cup………………………. fall off the table.

2: You look tired. You …………………………….. need to stop soon.

3: Watch out! That bike…………………………….. fall on you within a minute!

4: She wants to pass the test. She…………………….. work very hard.

5: Tim’s house is for sale. They……………………………… move next month.
Exercise 3:

Verbind zinsdelen aan elkaar zodat er een goede zin ontstaat.

I’ve bought a guide book, I’m going to paint it yellow.

I’ve joined the gym club, I’m going to exercise regularly.

I’ve bought some nicotine patches, now I’m going to find a hotel.

He’s really annoying me, I’m going to take it to the car wash.

I’ve just bought a bike, I’m going to stop smoking.

Mission Impossible is on TV tonight, we’re going to get married in June.

My car is dirty, I’m going to cycle to work.

I’m going to redecorate the living room, I’m going to get angry.

We’ve just got engaged, are you going to watch it?
Exercise 4:

Vul de juiste vorm van de future vorm present simple in.

!. Your train ……………………… (arrive) at 9.03.


  1. The zoo ……………………… (open) at 9.30.

  2. We ……………………… (have) tea at about 4.30.

  3. The pub ……………………… (serve) lunch at 12.30.

  4. They ……………………… (feed) the lions at 10.

  5. The play ……………………… (start) at 1.20pm.

  6. Buses for the skating rink ……………………… (leave) every hour.

  7. Our plane ……………………… (arrive) at 5.30 pm.


Exercise 5:

Vul de juiste vorm van de future vorm present simple in.

1: The shops (close)…………………..at 5pm.

2: Lessons (last)……………………………60 minutes.

3: This term (end)…………………………….on 1 Frebruary.

4: The plane (depart)………………………….at 3.15am.

5: This train (arrive)……………………………..at 7.17pm.
Exercise 6:

Vul de juiste vorm van de future vorm present continuous in.

1: Lucy Silvast (perform)……………………tonight at Ahoy’.

2: Next week I (fly)…………………………….to New York.

3: Tomorrow they (play)………………………….against FC Groningen.

4: Afterwards he (see)………………………….his parents.

5: Lynn (have)……………………………………..a party next Wednesday.
Exercise 7:

Vul de juiste vorm van de future in. Kies uit ‘will’, ‘be going to’, ‘present continuous’ of ‘present simple’.


Hey Thomas!
How are you, mate? Things are pretty cool here, because next week I (1) ………………….(go) to Manchester to see my sister Jane. I think we (2) ……………….(have) a great time, because get this: Jane (3)……………….. (take) me to see a band!! Stereophonics (4) ………………(play) at The Dome, and it’s meant to be a secret gig. So I think there (5) (be) a huge crowd there. Wow! It (6) ……………(be) quite special. Apparently the gig (7) ………………(start) at midnight, which is quite late, but never mind. Tomorrow I (8) ……………………(go) shopping to get some cool outfit for next week! Ping me back an email as fast as you can!!!
Jef.
Exercise 8:

Kies de juiste vorm bij iedere zin.

1: This exam is very important. I…………………….very hard to pass it.

A) try B) am going to try C) will try

2: My brother……………on 1 April. It’s all arranged.

A) is getting married B) gets married C) will get married

3: I’m very tired. I think I…………………….for a while.

A) am going to lie down B) lie down C) will lie down

4: Look at what your friend’s eating! He…………………….really ill.

A) is going to be B) is being C) is

5: What time do you get to the resort? – Well, the plane…………..at seven thirty.

A) is going to land B) will land C) lands

6: They’re not a good match. I think they………….within a year.

A) will be divorced B) are getting divorced C) get divorced

7: Your homework looks really difficult. I……………..you.

A) help B) will help C) am helping

8: Hurry up! The bus…………..in five minutes!

A) is leaving B) is going to leave C) leaves

9: Are you free tomorrow? No. I……..Bob for lunch.

A) am meeting B) will meet C) meet

10: My little sister says that she……………….from now on.

A) is behaving B) is going to behave C) behaves.


Exercise 9:

Gebruik het werkwoord dat tussen haakjes staat om de juiste vorm van de toekomst in te vullen.


1: The train ………………… at 12.41am. (to leave)

2: On Sunday I……………………..my friend. (to meet

3: It…………………..in the mountains tomorrow evening. (to snow)

4: They………………….to London on Friday. (to fly)

5: Wait! I…………………….you to the station. (to drive)

6: The English lesson………………..at 11.50am. (to start)

7: I…………………..my sister in April. (to see)

Extra oefeningen: Future ANTWOORDEN


Antwoorden exercise 1:

1: will go

2: will enjoy

3: won’t make

4: will snow

5: won’t wait


Antwoorden exercise 2:

1: is going to

2: are going to

3: is going to

4: is going to

5: are going to




Antwoorden exercise 3:

I’ve bought a guide book, now I’m going to find a hotel.

I’ve joined the gym club, I’m going to exercise regularly.

I’ve bought some nicotine patches, I’m going to stop smoking.

He’s really annoying me, I’m going to get angry

I’ve just bought a bike, I’m going to cycle to work.

Mission Impossible is on TV tonight, are you going to watch it?

My car is dirty, I’m going to take it to the car wash.

I’m going to redecorate the living room, I’m going to paint it yellow.

We’ve just got engaged, we’re going to get married in June.




Antwoorden exercise 4:

1: arrives

2: opens

3: have


4: serves

5: feed


6: starts

7: leave


8: arrives

Antwoorden exercise 5:

1: close


2: last

3: ends


4: departs

5: arrives


Antwoorden exercise 6:

1: is performing

2: am flying

3: are playing

4: is seeing

5: is having




Antwoorden exercise 7:

1 am going; 2 will have; 3 is taking; 4 are playing; 5 won’t be; 6 is going to be; 7 starts


8 am going to go / will go
Antwoorden exercise 8:

Oefening 1:



1B

2A

3C



4A

5C

6A



7B

8C

9A



10B


Antwoorden exercise 9:
1: leaves

2: am meeting

3: will snow

4: are flying

5: will drive

6: starts



7: am going to see






De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina