Faq lijst van Kaartspel 10Dovnload 14.77 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte14.77 Kb.
FAQ lijst van Kaartspel 10

Deze FAQ lijst geeft antwoorden op een aantal mogelijke vragen die bij het kaartspel 10 naar boven kunnen komen.Fiches

Vraag

Antwoord

Als mijn fiches op zijn, wat doe ik dan?

Je moet zuinig zijn op je fiches, maar bij bieden en bluffen kan het voorkomen dat je geen fiches meer hebt. Je kunt nu nog meespelen, maar niet meer bieden. Hopen dat de andere spelers jouw kaarten niet steeds afpakken dus! Het kan in deze situatie voorkomen dat je een beetje voor spek en bonen mee speelt. Maar bij Poker was je al blut geweest of je auto al kwijt geweest. Als je het daar mee vergelijkt, mag je nog van geluk spreken.

 

Jokerkaarten

Vraag

Antwoord

Hoeveel jokerkaarten krijgen de spelers?

Eén kaart per speler aan het begin van het spel

Wat gebeurt er met de resterende jokerkaarten?

Deze worden buiten het spel gehouden.

 

Rondekaarten

Vraag

Antwoord

Als de speelkaarten op zijn, maar de rondekaarten nog niet. Wat gebeurt er dan precies?

Zodra er één speler is die zijn hand niet meer kan aanvullen, is het spel afgelopen. De verliezer van de laatste spelronde krijgt dan alle overblijvende rondekaarten.

 

Strafkaarten

Vraag

Antwoord

Wat is de functie van de strafkaart?

De strafkaart is bedoeld om de verliezer van de spelronde extra strafpunten te bezorgen. De strafkaart wordt verder als een normale speelkaart gebruikt.

Wat is de waarde van de strafkaart?

Vergelijkbaar met de normale speelkaarten. De waarde van een strafkaart wordt vermeld in de bovenste hoekpunten van de kaart. Het aantal strafpunten dat de verliezer van de spelronde met een strafkaart krijgt, wordt aangeduid met het aantal stippen in het midden van de kaart.

Wanneer deel je de strafkaart uit?

Je voegt de strafkaart toe aan de gewone speelkaarten en schudt deze stapel kaarten. Daarna deel je de kaarten: elke speler drie kaarten van deze stapel (+ elke speler 1 joker).

Kun je ook twee strafkaarten samen gebruiken om bijvoorbeeld “10” te maken?

Dat is mogelijk.

 

Twee spelers

Vraag

Antwoord

Hoe verloopt het bieden als je met twee personen speelt?

Wanneer 10 met twee personen wordt gespeeld en een speler kiest ervoor te bieden op de kaart van de tegenspeler, dan mag de kaartbezitter ervoor kiezen om over dit bod, op zijn of haar eigen kaart, heen te bieden. Alle fiches gaan dan naar de pot en mogen door de winnaar van die spelronde genomen worden. Wordt er niet overboden door de kaartbezitter dan verloopt het spel hetzelfde als deze met meerdere spelers gespeeld zou worden (zie spelregels).
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina