Fietsspektakel rond Stellingmaand Succesvolle eerste editie Rondje StellingDovnload 4.93 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte4.93 Kb.
Fietsspektakel rond Stellingmaand

Succesvolle eerste editie Rondje Stelling
Afgelopen zaterdag fietsten 350 wielrijders in het schootsveld van de verdedigingswerken rond de Stelling van Amsterdam. De eerste editie van deze nieuwe fietstoertocht, georganiseerd door de Uithoornse Wieler Trainings Club UWTC, werd een daverend succes. Het prachtige weer in combinatie met de uitdaging om de complete stelling in één dag te ronden trok deelnemers uit heel Nederland.
Start met kanonschot

In de vroege ochtend van zaterdag 1 september reden de eerste honderd wielrijders door het centrum van Uithoorn voor de openingsceremonie bij het fort aan de Drecht. Daar opende wethouder Jeroen Verheijen met zwaar geschut het nieuwe evenement door het afsteken van een saluutschot uit een oud kanon. Als geniesoldaat sprak hij onder het optrekken van de kruitdampen uit het kanon eerst nog de vertrekkende wielrijders bemoedigend toe. Bewapend met voldoende proviand moest door hen de heroïsche afstand van 170 kilometer langs de vroegere verdedigingswerken worden afgelegd. Over de Vuurlijn, Genieweg, Liniepad, Liewegje en meer identieke wegen in een ring rond Amsterdam.


Stellingmaand

Rondje Stelling is de eerste officiële fietstocht over het Unesco-monument. Het startschot van het Rondje Stelling is ook het officiële startschot van de Stellingmaand. Sinds de Stelling Werelderfgoed is geworden, zijn grote renovaties uitgevoerd aan de 46 forten, sluizen en batterijen. Dankzij deze miljoeneninvestering heeft de Stelling van Amsterdam een nieuw gezicht gekregen die het verkennen meer dan waard is. De hele maand september zijn in het weekend de forten geopend voor het publiek waar de sfeer van honderd jaar geleden ademt.


Jaarlijks terugkerend evenement
De organisatie spreekt van een ´knallend´ succes voor deze eerste editie van de fietstocht. De reacties van de deelnemers zijn bijzonder positief met name over de variatie van het landschap. Het uitzicht op schapen rond de forten en langs de dijk bij het IJsselmeer afgewisseld door het groene gras in polder De Ronde Hoep, het blauwe water in ´t Gein en de witte was die daar nog buiten hangt te wapperen. Naast de sportieve prestatie kregen de wielrijders een totaalbeeld van de linie. De enige associatie aan De Stelling van Amsterdam als ´het fort even verderop´ behoort na het rijden van de fietstoertocht definitief tot het verleden. Reden om het evenement jaarlijks op de kalender te zetten. Foto´s van deze en ontwikkelingen over de tweede editie van deze Klassieker zijn te vinden op www.rondjestelling.nl.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina