Fitness bij Indoor Action sportklas 2sa en 2SBDovnload 5.87 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte5.87 Kb.
Fitness bij Indoor Action

sportklas 2SA en 2SB
Thema: “meten is weten, het menselijk lichaam”
Beste leerlingen, ouders / verzorgers,


Zoals jullie weten zijn we in deze periode met wat meer nadruk bezig met ons lichaam en onze conditie. Het werken met conditietesten en de hartslagmeters zijn daar voorbeelden van.


Bij dit thema vinden wij dat een bezoek aan een fitnesscentrum op zijn plaats is. We hebben dan ook een afspraak gemaakt met fitnesscentrum Indoor Action in de Boekhorstenstraat (een zijweg van de Steenstraat) om daar een aantal fitnessactiviteiten te gaan volgen.
De activiteiten waaraan we gaan deelnemen zijn:

  • Bodypump. In de Arena een centrale warming up.

  • Spinning. Op een soort home trainer wordt een interval training van 30 minuten afgewerkt. De bedoeling van deze vorm van fitness is om je uithoudingsvermogen (“conditie”) te verbeteren.

  • Kickfun. Bij deze zeer intensieve activiteit gaat het o.a. om het verbeteren van diverse stoot- en traptechnieken. Er wordt gewerkt met 2 tallen met muziek. Alle technieken worden uitgevoerd met behulp van een soort “staande bokszak”.


Dinsdag 24 februari verzamelen we om 12.20 uur in de aula. We lopen/fietsen om 12.30 uur naar Indoor Action. Het programma duurt van 13.00 -15.30 uur (5e t/m 8e uur). Na afloop mag je direct naar huis.
Begeleidende docenten: GRAS, ESIA en BERE.
LET OP: een handdoek en je sportklas tenue zijn tijdens de sportactiviteiten verplicht!!!
Veel plezier toegewenst.
Ernst Jan Berns

coördinator sportklassen ’t Venster VMBO
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina