Geachte Davidsfondsleden en FamilieDovnload 13.65 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte13.65 Kb.
Beselare, 17 juni 2011
Geachte Davidsfondsleden en Familie,
11 Juli: het feest van de Vlaamse Gemeenschap. Het Davidsfonds viert mee.

Zondag 10 juli
Om 10 uur: Plechtige H. Mis

voor de leden en overleden leden van onze verenigingmuzikaal opgeluisterd door het Grimmertingekoor uit Moorslede
daarna nodigt het bestuur u uit op een receptie in café De Geite
In de namiddag bezoek aan Tiegemberg

"De parel van de Vlaamse Ardennen"

onder de leiding van de plaatselijke gids Paul Verleyen


als start een koffie met streekgebak, vervolgens bezoek aan het

museum Staf Stientje, kunstschilder, het Sint Arnolduspark en zijn geschiedenis

en vele prachtige vergezichten op de Scheldestreek en Vlaamse Ardennen enz.
Afsluiter in 't Vossenhol met een goed drankje en eventueel een snack
Vertrek aan de kerk om 13u30 met het busje van de gemeente
We starten om 14u45 met een kopje koffie en een streekgebak in 't Vossenhol, boven op de Tiegemberg. Daarna worden we vakkundig rondgeleid op de flanken van deze berg (hoogteverschil 42 m) door de ervaren en plaatselijke gids en vrijgestelde van het DF, Paul Verleyen.
We wandelen richting Crypte Malpertuis. In de kelders van het voormalige huis van Staf Stientjes (pseudoniem van Gustave D’Haluin - Waregem 1883, Tiegem 1974) worden we ingewijd in het leven en werk van Staf.

Na dit bezoek trekken we het Sint-Arnolduspark in. Paul zal er ons onderhouden over de geschiedenis van de Sint-Arnoldus, de patroon van de brouwers, en zijn verering: er zijn de boskapel, het bronnenhuis, de vijvers en de kunstmatige grotten.

Via tegelpaadjes en holle wegen neemt Paul ons mee langsheen de voormalige kunstenaarswoningen van ondermeer Gustaaf Van de Woestijne, Valerius De Saedeleer, Firmin Colardyn en het vroegere café ’t Fonteintje waar Staf Stientjes samen met Modest Huys menig uur sleet.

Tijdens deze wandeling (totale lengte ongeveer 5 km) kan men genieten van mooie vergezichten op de Scheldevallei en de Vlaamse Ardennen langs de overkant.

Zo komen we stilaan terug bij het Vossenhol. Hier sluiten we af omstreeks 18u30.

Het bestuur biedt jullie een drankje aan en er is ook mogelijkheid om een snack te verorberen. Dit zal na deze wandeling zeker wel deugd doen. We duimen natuurlijk voor mooi weer.


Deelname in de kosten:7.00 (vervoer, inkom tentoonstelling, koffie en drankje achteraf inbegrepen) (niet leden €10.00). Kinderen € 4.00 (€ 5.00 voor niet DF).
Iedereen kan mee, breng gerust ook vrienden en kennissen niet-leden mee.
Inschrijven ten laatste voor woensdag 6 juli:.

bij Françoise Claudisse 057/466408, of bij Georgette Fontaine GSM 0496/792728, of bij Chantal Verstraete 057/468112, e-mail: chantal.verstraete@euphonynet.be of bij een ander bestuurslid of door storting van de som op DF-rekening 463-0111691-21 voor 5 juli.

N.B. doe het vlug, het busje heeft maar 29 plaatsen en om geen misverstanden meer te hebben geven we maar één e-mail adres op.

.Het bestuur============================================================================

Noteer nu reeds: zaterdag 27 augustus: onze jaarlijkse uitstap: we plannen we naar Brussel met bezoek aan Toutanchcanon , het Atomium, de authentieke oude gueuzebrouwerij van Cantillon, enz. enz..De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina