Geachte ledenDovnload 25.81 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte25.81 Kb.

NIEUWSBRIEF MAART/APRIL 2015


GEACHTE LEDEN,

U heeft weer een nieuwe voorzitter.

Graag stel ik mij even voor: mijn naam is Hans van Leeuwen, mijn bouwjaar 1939 (een goed jaar) en ik ben een Weegschaal, dus dat betekent altijd een beetje wikken en wegen en balanceren.

Natuurlijk ben ik ook al met pensioen, maar dat betekent niet dat ik achter de bloemetjes zit. Ik werk nog zo’n 20 uur per week op een call-center, dat uitsluitend belt voor goede doelen, verder ben ik nog part-time actief als reisjournalist. Ik ben actief op sportief gebied en zit in het bestuur van de hockeyclub in Bloemendaal. Ik probeer ook zelf nog actief te hockeyen en ook als scheidsrechter mijn steentje bij te dragen.

Ik vind het een eer om Piet Dankelman op te volgen. Piet heeft naar mijn mening zo’n 12 jaar als voorzitter gefunctioneerd en dat is natuurlijk een geweldige prestatie! Het zal dan ook moeilijk zijn om hem op de juiste wijze op te volgen.

U kunt ervan verzekerd zijn dat ik daar mijn uiterste best voor zal doen.

Graag wil ik Piet voor al zijn activiteiten heel hartelijk danken en ben ik blij dat hij als adviseur nog aanwezig zal zijn.

Ik ben woonachtig in Velserbroek en u kunt mij bereiken onder tel.nr 023 5388593.

Mijn email: hansvanleeuwen1234@gmail.com

De kop is er alweer vanaf voor het jaar 2015.

We zijn al in de lentemaand aangekomen, maar op het moment dat ik dit zit te schrijven voelt het beslist nog niet als lente aan, maar ja, de voorbereidingen voor de Nieuwsbrief beginnen dan ook nog midden in de winterperiode! Maar de jarige leden vieren hun feestje vast in lentesferen.De jarigen in de maand MAART zijn:

01-03-1935 dhr. H.H. Diender

14-03-1924 mevr. C. Webbe

26-03-1923 dhr. A. van EsveldEn in APRIL zijn er geen verjaardagen te vieren.

Wij wensen allen een prettige verjaardag en dat u het fijn vindt dat u deze verjaardag weer mag vieren!

En ook u kunt nog altijd uw geboortedatum doorgeven aan Lydia van der Tuin als u het gezellig vindt om een kaart van het bestuur te ontvangen als u de kroonjaren 80, 85, 90 viert en daarna krijgt u elk jaar een felicitatie.
Samenstelling bestuur ANBO afd. Santpoort-Velserbroek

Voorzitter Hans van Leeuwen 023 5388593

hansvanleeuwen1234@gmail.comSecretaris Carmen Lo-A-Njoe 023 5378586

c.loanjoe@tele2Penningmeester Ida Vis 023 5370794

idavis@quicknet.nlBestuurslid Lenie Hagen 023-5373445

l.mhagen@hetnet.nlBestuurslid Minke Uytendaal 023-7522153

minkepiet@gmail.comBestuurslid Tiny Groot 0255-755461

tinyplijter@quicknet.nlBestuurslid Piet Dankelman 023-5375069

p.dankelman@quicknet.nl
Activiteiten en Afgevaardigden:

WMO-raad Lenie Hagen

SGOV overleg Piet Dankelman

Klaverjasreizen Minke Uytendaal

Dagtochten Carmen Lo-A-Njoe

Carine Timmers

Ledenadm. Tiny Groot

Nieuwsbrief / bezorging nieuwsbrief

Lydia van der Tuin 023-5381221

l.vandertuin@versatel.nlE-mail: anbo.santpoort.ca@live.nl
Adreswijzigingen Wilt u bij een persoonlijke- of adreswijziging dit doorgeven aan Tiny Groot of per e-mail naar anbo.santpoort.ca@live.nl. Onze afdeling zal zorg dragen voor het doorsturen van de wijziging naar het hoofdkantoor van de ANBO.
Hulp bij Belastingaangifte:

Ida Vis(023-5370794)


Overzicht ANBO activiteiten:

Dinsdagavond klaverjassen 20.00 -22.15 uur

Donderdagmorgen schilderen 10.00 -12.00 uur

Vrijdagmiddag klaverjassen 13.30 -16.15 uur

In het voorjaar (mrt/apr) en in het najaar (nov) organiseren wij een klaverjasweek. Tevens organiseren wij een dagtocht. Mededelingen hierover treft u altijd in de Nieuwsbrief aan.

U bent altijd vrij om eens binnen te lopen tijdens onze activiteiten.


Ouderen Adviseur: de afdeling Santpoort/Velserbroek heeft jarenlang een ouderen adviseur in de persoon van wijlen Jo Hengeveld binnen zijn gelederen gehad. Omdat tot nu toe geen vervanger in zijn plaats gekomen is doen wij een oproep aan de leden om deze plaats in te nemen.

Een mogelijkheid voor één van onze leden die beroepsmatig hiermee bezig is geweest of iemand die geïnteresseerd is in de hierbij behorende opleiding.

Wilt u meer weten, Piet Dankelman kan u informeren over de persoon die deze opleiding verzorgd.

Leden die ondersteuning nodig hebben kunnen ook via Piet Dankelman geholpen en eventueel verwezen worden.
HET KAN IEDEREEN overkomen dat je ergens lid van bent en je er eigenlijk nooit aan denkt om er gebruik van te maken, daarom willen wij wat aandacht schenken aan b.v. WonenPlus.

WonenPlus Velsen biedt praktische diensten die het mogelijk maken dat ouderen, met een beperking, zelfstandig kunnen blijven wonen. Het gaat niet om een luxe servicepakket, maar om een breed pakket van praktische diensten die door een vrijwilliger worden uitgevoerd. De diensten van WonenPlus zijn aanvullend op het aanbod dat er al is in de gemeente Velsen.

Gebruik maken van de diensten is alleen voor abonnees.

WonenPlus werkt nauw samen met: woningcorporaties, maatschappelijk werk, welzijn en zorgorganisaties.

Bent u lid dan kunt u van veel diensten gebruik maken, bent u géén lid, misschien is het de moeite waard om het te overwegen.

Bekijk de website www.wonenplus-velsen.nl


DE WEBSITE van de afd. Santpoort/Velserbroek is begin dit jaar geplaatst. U kunt hem bekijken via

www.anbo.nl/afdelingen/santpoort-velserbroek.

Vanuit het hoofdkantoor werd een cursus website-beheer aangeboden en omdat wij nog niet beschikten over een afdelings-website is hier door Piet Dankelman dankbaar gebruik van gemaakt en samen met Djemie Groot is een mooie website ontworpen. Djemie zal gedurende 1 ½ jaar deze site beheren en verzorgen. Het bestuur is bezig hier aanvulling aan te geven.BELANGRIJK NIEUWS VOOR DE DEELNEMERS AAN DE KLAVERJAS-WEEK !!!!!!!!!

Na divers overleg tussen de leiding van het hotel in het Sauerland en de organisator (Minke Uytendaal) van de klaverjasweek is men tot het besluit gekomen om de vakantie uit te stellen tot 7 april a.s. dat is de dinsdag na Pasen. Er zijn een aantal aandachtspunten ontstaan die om dit uitstel vragen. Alle gegevens blijven hetzelfde, nu echter van dinsdag t/m zaterdag!

Door deze verandering is er voor liefhebbers die nog meewillen de mogelijkheid zich in te schrijven. Neem contact op met Minke!!
DAGTOCHT : Op bezoek bij een kantfabriek

Donderdag 7 mei 2015 organiseert de ANBO Santpoort/ Velserbroek een dagtocht naar het Nrd-Limburgse Horst. Daar bezoeken wij een kantfabriek. Kant werd vroeger veel in heren- en dameskleding verwerkt, voor o.a. kragen, manchetten, langs de zomen van jurken en doopjurken. Werd het eerst handmatig gemaakt , later in de fabrieken machinaal. In Horst staat nog steeds zo’n fabriekje. Het is niet alleen museum, maar er wordt nog kant geproduceerd. Dames vinden het leuk om het prachtige kant te zien, en de heren vermaken zich vanwege de techniek . Het is een levendig gebeuren en onlangs uitgeroepen tot rijksmonument.

Onderweg gebruiken we om 10.00 uur de koffie met gebak in rest. De Tol in Meteren. Om12.30 uur wacht ons een 3-gangen diner in rest. Lijssels Vertier in Liesel. Daarna volgt het bezoek aan de Kantfabriek met rondleiding.

De prijs voor deze dagtocht is € 48.00 p.p.

VERTREK: om 8.00 uur vanaf NS Station Santpoort-Zd, vanaf NS Station Santpoort-Nrd om 8.15 uur en om 8.30 uur vanaf de Hofstede in Velserbroek.

Thuiskomst ca. 18.00 uur.INSCHRIJVING: 14 APRIL 2015

Van 10.00 tot 11.00 uur in Dorpshuis het Terras, aan de Dinkgrevelaan bij Carmen Lo-A-Njoe en in de Hofstede bij Carine Timmers.


Na zeven jaren met verlangen hebben uitgekeken naar het zolang geleden beloofde nieuwe onderkomen, is er nu weer een prachtig nieuw gebouwd Dorpshuis het Terras, waar we met elkaar tijdens onze activiteiten weer kunnen ontmoeten.

In alle dag- en weekbladen hebt u al uitgebreid hierover kunnen lezen.


Omdat de ANBO afdelingen niet verplicht zijn een Algemene Ledenvergadering te houden, heeft het bestuur besloten daarom daarvan af te zien.

Wel is een Jaarverslag van de secretaris gewenst en deze treft u als bijlage aan.

Mocht u een exemplaar van de Notulen van de laatst gehouden A.L.V. willen ontvangen, dan kunt u die op aanvraag ontvangen.
Begint het lenteweer te kriebelen en denkt u eraan te gaan bewegen? Gezond voelen? Fitter worden?

Kom dan eens een kijkje nemen bij de 50+ groep van Atletiek Vereniging SUOMI op het sportpark bij station Driehuis naast Tennisvereniging Brederode.

Heerlijk buiten aan de conditie werken en met energie opgeladen naar huis.

De start is maandagmorgen 9 uur onder leiding van Silvia Springveld, trainer van Suomi. Mensen met weinig sportervaring en degene die wel ervaring hebben worden professioneel begeleid.

Voor meer informatie kunt u Silvia telefonisch bereiken onder 06 4034665 en per e-mail silvia@springveld.nl

ANBO servicelijn: 0348 466 666 op werkdagen van 9.00-17.00 uur of via servicelijn@anbo.nl

ANBO online trefpunt:www.50plusnet.nl/anbotrefpunt

Rijbewijskeuring.


Er staan keuringsartsen vermeld op www.anbo.nl.

U kunt tijdens kantooruren een afspraak maken via 5258080 (Sport Medisch Adviescentrum, IJsbaanlaan 4, Haarlem.)

Maar ook bij Regelzorg Haarlem/IJmuiden 088-2323300 kunt u een afspraak maken.

Gemeente Velsen

De website www.velsen.nl is hét startpunt voor al uw vragen. Hier vindt u informatie over vergunningen, burgerzaken, buurtbemiddeling, sociale zaken en nog veel meer.

Kunt u iets niet vinden of heeft u een vraag? U kunt elke werkdag van 9.00 – 17.00 uur bellen met het Klant Contact Centrum : 14 0255.
Dorpshuis Het Terras

Met ingang van 27 maart a.s. Dinkgrevelaan, Santpoort-Noord.tel. 023 3031228


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina