Geijsteren, 7 april 2015Dovnload 19.02 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte19.02 Kb.
Geijsteren, 7 april 2015


Afgelopen week zijn de NGF competitiewedstrijden van 2015 weer van start gegaan. Onze golfclub heeft maar liefst 17 teams die hieraan deelnemen!
De Technische Commissie (TC) wil alle leden graag op de hoogte houden van de uitslagen van standen door middel van een wekelijks kort verslag wat wij ontvangen hebben van de teamcaptains.
Liefhebbers kunnen de verrichtingen van de teams ook volgen via de NGF Golf App. Zie onderstaande afbeelding.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wensen alle team een succesvol en plezierig vervolg van de competitie toe!


Mede namens de leden TC, Ineke Giebels, Piet Knapen, Geert-Jan Verstraaten en Davey van Mulken.
Met sportieve groet,
Henk Steeghs (voorzitter TC)
Heren 1 (36 holes) standaard 1e klasse

Caspar Kipp (Captain), Charley Baars, Henri Camps, Willem Dittrich, Remo Hermans, en Lars Jansen.


Sallandsche 1 - Geijsteren 1 14-4
Helaas weinig anekdotes bij deze pot. Credits gaan naar Mike Kremers, voor een hele goede invalbeurt voor Henri Camps. Captain Caspar Kipp mocht, na zijn gewonnen single en foursome met Remo Hermans, als enige plaats nemen op het 4 punten bankje.

Heren zondag 18 holes Klasse 1 Poule H304

Hans de Bie (Captain), Erik Aerts, Hans de Bie, Han Hagedoorn, Rob van Heesch, Johan Philipsen, Barry Plooyer, Guido vd Steen en Bert Viersma


Dongen 1 - Geijsteren 1 33-3
We speelde op de Turfvaert in Rijsbergen, open baan met veel regen en wind.

Gelukkig was dit een oefenwedstrijd en was het niet noodzakelijk onder deze omstandigheden het beste te laten zien.

We speelde tegen Dongen met 3 single handicappers en een gemiddelde handicap die bijna 6 punten lager is.

De volgende 3 wedstrijden gaan pas tellen. We weten nu wat het is om competitie te spelen.Heren zondag reserve 3 36 holes, 3e klasse

Patrick Zwiers (Captain), Bram Berden, Guus van Bergen, Reno Berretty, Henk van der Heijden Elroy Jansen en Barry Jaspers


Toxandria 5 - Geijsteren 3 3-3
Na vijfenhalf uur in de stromende regen op de normaliter prachtige Eindhovensche was de tussenstand tussen Geijsteren 3 en Toxandria 5: 3-3.

Rond half 4 werd nog wel begonnen aan de singles, echter na enkele holes spelen werd de hoorn geblazen, en werd de wedstrijd afgelast aangezien door de overvloedige regenval de greens op diverse plaatsen volliepen, waardoor een eerlijk wedstrijdverloop onmogelijk werd.


Heren zondag 27 holes Klasse 4E Poule H244

Henk Steeghs (Captain), Charles van Elst, Peter Janssen, Sraar Poels, Pascal Smits, John Steeghs, Eric Vullings en Pieter Weijs


Efteling 2 – Geijsteren 1 7-11
De spanning dat alle spelers (uitgezonderd Charles) voor het eerst deelnamen aan een NGF competitiewedstrijd was onderweg naar Maastricht duidelijk voelbaar. Alle greensomes werden tot ieders verrassing door ons gewonnen. De singels werden gespeeld onder erbarmelijke weersomstandigheden. De greens waren niet of nauwelijks bespeelbaar door de grote hoeveelheid water en de ballen waaiden alle kanten op! We vonden het mooi om te ervaren dat de omstandigheden desondanks voor iedereen gelijk bleven en keerden moe, doorweekt en voldaan huiswaarts met onze overwinning op de achterbank.
Heren senioren vrijdag 27 holes

Fred van Kampen (Captain), Peter Basten, Pieter Gerrits, Dolf Matulessey, Egbert de Muinck Keijzer, Wim van Osch, Peter Price en Piet Vos


1ste wedstrijd op de Gulbergen.

Prise d’Eau 4 – Geijsteren 1 : 7-11


Voorspelen kon niet doorgaan, baan gesloten! Onze tegenstanders hadden een paar dagen eerder al wel kunnen voorspelen en dat was ook te merken. Zij hadden een beter inzicht waar de beste plekken waren om de bal neer te leggen. Zij hadden ook het ‘voordeel’ van 3 heren in handicarts die de enorme energy verspillende berg iets makkelijker op en af konden komen zonder buiten adem te raken. Niettemin speelden wij over het algemeen gewoon beter en terecht wonnen wij deze eerste match.
De baan was eigenlijk helemaal niet bespeelbaar, niets dan modder en water en bunkers die volledig onder water stonden.
Overigens maakte de ontvangst met vlaai en taart van de warme bakker, een uitstekende lunch met o.a. spaghetti op het menu en een rijkelijk 3 gangen menu met nog koffie na voor een ongelooflijk aantrekkelijke prijs, de dag tot een bevredigend geheel.
Dames senioren 1 donderdag 27 holes

Annemiek Dijkema (Captain), Nellie Basten, Truusje Beke, Birigt van Gasselt, Miriam Smeets, Jokie de Vos en Ans Zuidwijk.
Afgelopen donderdag hebben wij ( gelukkig met mooi weer ) alle dames ontvangen.
Dames senioren 2 donderdag 27 holes

Margriet van Grinsven (Captain), Liesje van der Geest, Ineke Giebels, Trix van der Mast, Eefje Pesch, Marie Louise Sala en Ingrid Swinkels.


Dames senioren 2 speelde de eerste competitie wedstrijd ,2 april 2015 tegen Haverleij 1 op Anderstein. Ondanks de zeer koude wind en natte baan hebben hebben we een uitslag 9-9 ,niet geweldig. ’s Morgens uit de greensome wisten we 3 punten te scoren en ’s middags uit de singles nog 6. Merkwaardig was dat alle vier de teams die er waren alle vier 9-9 scoorde,dus het wordt spannend. Volgende week zijn we gastvrouw.


Dames senioren 3 donderdag 27 holes

Anke van der Velden (Captain), Paula Admiraal, Lenie Hoogenboom, Wilma van Iperen, Barbara Reuwer en Riny van Sundert

Op de golfbaan De Dommel, die nu bestaat uit 18 holes, begonnen we met een aangename verrassing: geen regen!

Vol goede moed begonnen we aan de eerste 9 holes: helaas maar 1 punt binnen.

‘s Middags werd het voor ons nog erger: slechts 3 punten binnen. We hebben ons geweerd zo goed als we konden, maar onze tegenstanders waren echt een maatje te groot voor ons.

Golf- en Countryclub "Geijsteren”

Het Spekt 2, 5862 AZ Geijsteren

tel: 0478-532592 email: secretariaat@golfclubgeijsteren.nl


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina