Genietend fietsen!! Als laatste of bijna laatste kwam ik vanmorgen bij uwtc aanDovnload 9.44 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte9.44 Kb.
Genietend fietsen!!
Als laatste of bijna laatste kwam ik vanmorgen bij UWTC aan.

In de snelle begroeting zag ik al een heleboel fietsliefhebbers. Tijd voor koffie was er niet meer voor mij want het was 9 uur en dus tijd voor vertrek.

Vanuit de rennersgroep werd er “Oudewater” geroepen. Nou ja, waar of niet waar, je weet het nooit met de doorgewinterde voorrijders in de “ervaren groep “. Wat je wel weet is dat diezelfde doorgewinterde voorrijders er altijd een hele mooie rit van maken. Dat was vandaag zeker ook weer het geval.
Als ik goed heb geteld waren we vanochtend met een man of zestien, waaronder dan wel twee vrouwen. In het bijzonder wil ik die vrouwen toch weleens noemen.

Gerrie bijvoorbeeld (van Hans of omgekeerd). Als een “zwaan-kleef-aan” zit ze meestal vast op de tweede positie en volgt ze de kopman zonder ook maar enig moment van verval te laten zien. Nee, het is zeker geen Kenny van Hummel, de rode lantaarn is niet aan haar besteed.

Om Kenny echter niet tekort te doen moet ik wel erkennen dat er vandaag geen enkel bergje in zat dus dat maakte het wel wat simpeler.

En dan de tweede uit het z.g. zwakke geslacht, Trudie. Zo zwak blijken die dames toch niet te zijn.

Trudie, altijd in voor leuke ideeën, heel inspirerend voor iedereen (naar mijn mening) en ook zij kan er fietsend wat van.

Soms neemt ze echt een spurt en dan kan gewoon niemand volgen. Het lijkt dan wel een soort steekspel met heel af en toe zelfs een moment van “surplace”. Je kent dat wel bij de diverse profkoersen waar dan een kopgroepje niet wil rijden en vervolgens wordt ingehaald door het peloton. Tactiek heet dat. Nu, dat is bij Trudie ook het geval maar wel om een goede reden.

Naar later blijkt, staat ze dan de hele ploeg ergens verderop op te wachten voor een kiekje op de fiets. In principe is het handelen met voorkennis, iets dat toch niet mag maar ik ervaar dat het binnen de ploeg wordt gedoogd. Tenslotte komen de foto’s van de knapste mannen netjes op de website te staan en ze zorgt er voor dat het clubblad ook wordt gevuld. Mocht je jezelf nog niet op de site hebben gezien dan ben je niet knap genoeg of te snel om te fotograferen. Aan dit laatste is iets te doen.
Dan nu maar even de tocht zelf.
Er werd dus in Uithoorn geroepen dat Oudewater het doel zou zijn. In zo’n geval focus ik me dus op een route direct naar Oudewater. Dat blijkt niet goed te zijn. Er bestaan n.l. andere routes dan de rechtstreekse en blijkbaar had men vanochtend daarvoor gekozen.

De verbazing bij mij was dan ook groot toen we ineens rond Reeuwijk fietsten terwijl dat toch geheel niets met Oudewater heeft te maken in mijn beleving.

De schaduwzijde is het omrijden maar er zitten ook goede kanten aan een dergelijke omweg.

De omgeving van Reeuwijk is n.l. wel erg mooi en omdat het fietstempo het karakter leek te hebben van “komen we er vandaag niet, dan komen we er morgen wel” was het al fietsend, babbelend en kijkend erg genieten van de omgeving. Dus dat tempo was blijkbaar ook door de kopstukken bedacht en niet ten onrechte want er waren vandaag weer enkele teruggekeerde vakantiegangers bij die natuurlijk geheel geen conditie meer hadden.

Tussen al dat babbelen door was het wel zaak op te letten voor alle paaltjes of andere obstakels die wij op ons pad kregen en……….natuurlijk of Oudewater al in zicht was.

Onbegrijpelijk voor mij hoe ze het flikken, maar ze flikken het gewoon en op een zeker moment zaten we toch in Oudewater. Hans Klok heb ik niet gezien tussen de groep dus het kon geen goocheltruc zijn.

Enfin, Oudewater voor de koffie. Lekkere koffie met daaromheen veel zoemende wespen maar die lusten geen koffie dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Voor sommigen ook een appeltaartje met of zonder slagroom. Ja, ja het leven leek weer even zoals God in Frankrijk ons dat altijd belooft.

Na de koffie terug naar Uithoorn. Appeltje, eitje natuurlijk want na zo’n mooie rit, lekkere koffie, etc., moest dat laatste stukkie makkelijk te doen zijn. En inderdaad liet ook hier de omgeving zien hoe mooi Nederland wel kan zijn als het niet regent. We doorkruisten ondermeer Woerden, Kamerik, Kanis en Wilnis richting Uithoorn. De eindbestemming was in zicht en we waren beslist niet laat.

Reden voor de mannen van de Ouwe Bosgroep om bij de strooppot in De Hoef even van de derde helft te gaan genieten. Een prachtige locatie met mooi terras en voor de deur een kerk om eventueel boete te kunnen doen. Wat wil je nog meer?

Aangezien wij vieren meenden niets verkeerds te hebben gedaan hielden wij het maar bij een lekker biertje.


Na het intermezzo op het terras nam Remco het initiatief naar huis. Blijkbaar had hij iets in te halen want het tempo was ineens een geheel andere dan de uurtjes daarvoor. Nu bleek ook dat mijn conditie nog iets te wensen overliet dus toch maar even wat meer gaan trainen.
Ben en Mario, jullie hebben weer voortreffelijk het voortouw genomen en ons op een mooie tocht getrakteerd. Bravo!

En als ik culinair verslaggever zou zijn dan zou ik jullie de Strooppot van harte willen aanbevelen. Is het niet voor een biertje in de derde helft, dan zeker toch wel voor een overheerlijke pannenkoek. Deze zijn naar ieders wens in alle soorten te krijgen (kopen natuurlijk).À propos, ik heb geen aandelen!
HennyDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina