Gevlokte vloertegels 3 mmDovnload 22.46 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte22.46 Kb.


Flotex Tegels
01.10.12 Gevlokte vloertegels 5.3 mm
De tegel is een elektrostatisch gevlokte vloertegel die het comfort van een tapijttegel combineert met eenvoud in reiniging.
Meting : M², per vierkante meter, volgens type

Meetcode : netto oppervlakte


Materiaal:
De gevlokte tegel is een soepele vloertegel bestaande uit nylon 6.6 (100%) vezels die elektrostatisch gevlokt worden op een 2-voudig glasvezelversterkte, waterdichte vinyl (recycled PVC backing) Infratect-rug met bacteriedodende (Sanitized) toevoeging in het lijmbed.

De collectie bestaat uit 10 dessins die worden aangebracht dmv rotatiedruk.

Leverbaar op 50*50 cm. Dikte ca. 5.3 mm, gewicht 4.5 kg/m².
Technische eigenschappen:
Totale dikte EN 428: 5.3 mm

Hoogte vezels 2.0 mm

Totaal gewicht ISO 8543 4.5 kg/m²

Pooldichtheid: ca. 80 miljoen vezels per m2

Poolmateriaal: 100% Polyamide 6.6

Formaat tegels 50*50 cm

Verpakking 3m²/doos

Gebruiksclassificatie

NF-UPEC: U3SP3E1/2c

EN1307: klasse 4 – intensief gebruik

Commercieel zwaar gebruik EN 685 Klasse 33

Brandgedrag EN 13501 BFLS1

Akoestische eigenschappen

contactgeluidsreductie ISO 140-8 Lw = 17 dB

geluidsabsorbtie ISO 354 αw = 0,10

Behoud van uiterlijk

Hexapod ISO 10361 4,0 na 12000 toeren

Rolstoelgeschiktheid: geschikt, r ≥ 2.4 continu gebruik

Slijtweerstand EN 1963 < 35g poolverlies

Wira slijtvastheidstest: min. 60000 toeren

Warmtedoorlaatweerstand ISO 8302 0,0456 m2/Kw

Dimensionele stabiliteit EN 434 < 0,2%

Elektrostatische eigenschappen

oplading EN 1815: < 2 Kv

verticale weerstand ISO 10965: > 109 Ohm

Slipvastheid DIN 51097 droog en nat > 0,70

Kleurechtheden

wrijven droog EN ISO 105 X12: 4

wrijven nat EN ISO 105 X12: 4

lichtechtheid EN ISO 105 B02: 6

water EN ISO 105 E01: 5

Uitvoering en plaatsing
De plaatsing van de tegels beantwoordt aan de leidraad TV 241 voor de goede uitvoering van soepele vloerbekleding van het WTCB en conform de voorschriften van de fabrikant.

De bouwheer voorziet een ruimte om de tegels horizontaal te stockeren in een droog en verlucht lokaal waar de temperatuur minstens 17°C bedraagt.

Indien de temperatuur lager dan 15°C is, mogen de tegels niet geplaatst worden. Zorg voor een minimale vloertemperatuur van 15°C en een relatieve luchtvochtigheid van maximaal 75%, bij het egaliseren en het verlijmen. De ondervloer moet conform de WTCB adviezen zijn, te weten TV 189 en TV 193 en volledig vrij zijn om de werkzaamheden te kunnen starten. De plaatsing van de tegels omvat eveneens:


 • Het herstellen van de dekvloer met aangepaste mortels met een kogeldrukhardheid van 100 N/mm2 gemeten volgens de methode van Brinell.

 • Het controleren volgens de C.M.-methode van het vochtigheidsgehalte van de dekvloer. Voor een hechtende dekvloer moet eveneens het vochtigheidsgehalte bepaald worden van het isolatiebeton en van de draagvloer.

 • Het maximaal toegelaten vochtgehalte is 2 % voor cementgebonden dekvloeren en 0,5% voor anhydrietdekvloeren.

 • Het oppervlak van de vloer moet vlak en stofvrij gemaakt worden.

 • Er wordt steeds een primer aangebracht; de primer is aangepast aan de aard van de dekvloer en aan de aard van de egalisatieproducten. De primer heeft een soortelijk gewicht van 1 kg/ltr.

 • Bestaande egalisatieproducten die geen primer behoeven met een drukvastheid van 38,5 Newton/mm² en buigsterkte van 12,1 Newton/mm² volgens DIN 1164, zijn toe te passen bij navraag aan de fabrikant.

 • Het voorstrijken van de dekvloer uit synthetisch anhydriet met een aangepast voorstrijkmiddel op basis van acrylaatdispersie en een soortelijk gewicht van 1 kg/ltr. Dit product moet aanbevolen zijn door de fabrikant van de tegels.

 • De tegels dienen verlijmd te worden met een type lijm op basis van acrylaatdispersie met een soortelijk gewicht van 1.3 kg/ltr. Deze lijm wordt steeds aangebracht met een A2 vertanding en dient door de fabrikant goedgekeurd te worden.

 • De tegels moeten in een halfdroog lijmbed worden gelegd.

 • De tegels kunnen eveneens verlijmd worden door het gebruik van een fixeermiddel.

 • Dit laatste geniet de voorkeur; de tegels zuigen zich dan als het ware vast aan de vloer, maar blijven tegelijkertijd opneembaar en verwisselbaar.

 • Het verdient aanbeveling het werk te beginnen met het leggen van een hele tegel langs horizontale en verticale strepen. Bij het leggen vanuit deze krijtstrepen dient zorgvuldig tegel aan tegel te worden gelegd. Bepaalde dessins dienen volgens dambord te worden gelegd.

 • Het walsen met een wals van ca. 65 kg in twee richtingen, eerst in de breedte dan in de lengte van de gelegde banen. Waar de tegels niet gewalst kunnen worden met de grote wals gebruik maken van een handwals. Opkuisen en reinigen (neutraal reinigingsproduct)van de vloerbekleding, inbegrepen het verwijderen van de overtollige kit.


Bescherming

De vloerbekleding dient gedurende de volledige duur van de werfwerkzaamheden beschermd te

worden. De aannemer kiest hiertoe een aangepaste beschermfolie of gelijkwaardig, in functie

van de te verwachten belasting en werfverkeer. Doel is het behouden van het nieuwe karakter van de vloerbekleding, zonder krassen of andere mechanische beschadigingen.


Onderhoud & vloerverzorging:

Technische fiche met schoonmaakinstructies dient bezorgd te worden aan de architect en bouwheer tijdens de werfvergadering. Schoonmaakinstructies, door de fabrikant voorgeschreven, dienen accuraat opgevolgd te worden.


Preventieve maatregelen

Voorzie een getuft schoonlooptapijt met transparante schraapgarens van ca 10 mm dik en ca 3700 gram/m² met een 5/32” gesneden pool van 100% polyamide BCF Laufaron 20 en 420 dtex, pigment gekleurd en verankerd in een soepele en waterdichte vinyl backing. Het schoonlooptapijt is te voorzien aan alle ingangen van het gebouw, is aangepast aan de intensiteit van het verkeer en bij voorkeur telkens minimum 6 m lang.


Bijzondere garantieverzekering voor werven vanaf 2.000 m²
Een garantieverzekering van 5 jaar wordt voorzien door de fabrikant van de electrostatisch gevlokte vloerbekleding, zowel op het product als op de uitvoering (1ste 6 maanden à 100%, vanaf dan afschrijving van 20% per jaar).

De garantieverzekering is alleen maar toegekend indien er gewerkt is met een plaatsingsfirma die door de fabrikant erkend wordt.Te dien einde machtigen algemeen aannemer – opdrachtgever – plaatsingsbedrijf de fabrikant regelmatig de werf te controleren en dit volgens een vooraf vastgestelde procedure.
Procedure verzekerde garantie:


 1. Inschrijven in lastenboek

  1. Aanbesteding / prijsvraag algemeen aannemer

  2. Vraag opdrachtgever

 2. Schriftelijke aanvraag verzekerde garantie door het legbedrijf

 3. Technisch advies

 4. Nazicht vóór plaatsing

 5. Nazicht tijdens plaatsing

 6. Definitief nazicht en definitief verslag met inbegrip van het verzekerde bedrag

 7. Aflevering garantie bij postief advies aan het legbedrijf

 8. Mogelijke inspectie zolang de garantie loopt


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina