Grandioos Succes tijdens het Federaal Kampioenschap Acrobatische GymnastiekDovnload 10.11 Kb.
Datum19.12.2017
Grootte10.11 Kb.
Grandioos Succes tijdens het Federaal Kampioenschap Acrobatische Gymnastiek
Afgelopen weekend 04/03/2007 werd het Federaal Kampioenschap Acrobatische Gymnastiek georganiseerd te Ekeren. De acrogymnasten van Sta Paraat Hasselt waren met zeven teams vertegenwoordigd en alle teams behaalde een podiumplaats. Meer informatie hieromtrent enkele lijnen lager.
Acrobatische Gymnastiek, afgekort ACRO, is niet zo’n bekende tak van de turnsport. ACRO is een combinatie van acrobatische oefeningen verweven met de klassieke gymnastiek. Waar klassiek gymnastiek een individuele sport is, is ACRO een teamsport die afhankelijk van de samenstelling beoefend wordt met 2 of 3 soms zelf met 4 personen. De ACRO oefening wordt uitgevoerd op instrumentale muziek waardoor choreografie ook belangrijk is. In deze discipline bestaan ook verschillende categorieën, elke categorie betekent een andere moeilijkheidsgraad en eventueel uitvoeren van meerdere oefeningen. In de categorie C en D kennen we maar één oefening die een combinatie is van balans en tempo. Vanaf categorie B en A zijn beide oefeningen gescheiden.
Nu terug naar de wedstrijd zelf, tijdens de wedstrijden voorafgaand moesten de verschillende teams zich plaatsen voor deze wedstrijd aan de hand van een minimum score. Voor de ACRO ploeg waren het zeven teams die STA PARAAT mochten vertegenwoordigen op het Federaal Kampioenschap. De categorie en C en D moesten reeds vroeg de verplaatsing aanvatten richting Ekeren waar zij werden verwacht omstreeks 08U00. Maar dat heeft hen niet nagelaten om een prachtige score te behalen de drie teams uit de voormiddag brachten twee eerste plaatsen en een tweede plaats mee naar Hasselt. In de categorie D juniores Meisjes Trio gingen Stefanie Daemen – Sara Schumacher en Silke Grootaers met de eerste plaats lopen in een sterk bezet veld van 12 deelnemers. Na een derde plaats op het Limburgs Kampioenschap van enkele weken ervoor werd er hard geoefend en dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Een trio om in de gaten te houden in de toekomst, jeudig enthousiasme gekoppeld aan durf kunnen wel eens een succes formule worden.
In de categorie C Juniores Meisjes trio werden Silke Wittebrood – Kathelijne Berx en Imaan Nulens verdiend tweede na een mooie oefening. Het team uit Oost-Vlaanderen blijkt terecht te sterk voor hen. Maar niet getreurd want dit trio dat voor het eerst in de C-Categorie uitkomt, werd dit jaar wel al Limburgs Kampioen. Men kan hier wel al spreken van een geslaagd debuut in deze categorie.
In de categorie C Seniores Meisjes trio werd het een thriller van formaat voor het trio Eline Leuchter – Stephanie Zels- Michelle Jason. Want uiteindelijk werd het een gedeelte eerste plaats met een team uit Oost-Vlaanderen. Een enorme vooruitgang heeft dit team gemaakt want ze vormen pas een trio sinds September 2006. Tijdens het Limburgs Kampioenschap werd de kwalificatie voor het federaal maar nipt afgewerkt met een 5de plaats. De trainingsarbeid tussen beide kampioenschappen heeft duidelijk geholpen en daarmee hadden we meer dan stralende gezichten. Een welgemeende proficiaat ook aan de trainster van de C en D gymnasten : Riskin Vanessa.
De dag kon niet beter starten dan een drie op drie, natuurlijk de overige vier teams van de namiddag hadden de moeilijke opdracht om hetzelfde resultaat mee naar huis te brengen . Zij mochten iets langer uitslapen maar hierdoor waren de zenuwen niet minder.
In de Categorie B Juniores Meisjes Paar was er een derde plaats voor Jolien Vanbrabant en Jente Willems. Na de eerste oefening stonden ze nog een tweede plaats maar tijdens de tweede oefening zakten ze een plaatsje. Met een tweede plaats van het Limburgs Kampioenschap meegerekend toch nog een mooi resultaat. Waarbij we zeker niet mogen vergeten te vermelden dat er meer punten werden behaald nu dan tijdens het Limburgs Kampioenschap. Dit geeft weer dat er hard gewerkt is en de vooruitgang nog steeds mogelijk is.
In de Categorie B Juniores Meisjes Trio werden Marijke Gielen – Annelien Brauns en Mirthe Wilmaerts aan de top verwacht. Ze losten de verwachtingen volledig in en beheersten zowel bij de eerste als de volgende dans hun klasse. En gingen met een overtuigende overwinning naar huis. Van een succes gesproken want eerder haalden zij ook de Limburgse Titel binnen.

Een team dat nu twee seizoenen bij elkaar staat en steeds ons verrast met mooie oefeningen die elke wedstrijd een betere score opleveren. Zelf zo’n hoge score dat ze met de overwinning zouden gaan lopen zijn in verschillende hogere categorieën. Maar hieraan kunnen zij niet deelnemen wegens de te jonge leeftijd van een van de partners.


In de Categorie A juniores meisjes paar was een tweede plaats weggelegd voor Charlotte Leuchter en Lonne Cosemans. Dit was hetzelfde resultaat als in het Limburgs Kampioenschap waarbij zo ook tegen een sterker team uit Waterschei gestoten zijn. Enkele kleine foutjes hebben daarbij natuurlijk ook geholpen. Maar ja blijven oefenen en werken is de boodschap, dan zal misschien eens die titel ook wel komen.
In de Categorie A Seniores meisjes paar was er een overwinning voor Ine Peyls en Galiene Thoelen, zij waren de enige deelnemers. En konden dit jaar eindelijk laten zien wat ze in hun mars hadden. Want net voor het Limburgs Kampioenschap heef een blessure hun kampioenschap in duigen laten vallen. Maar ze werden geselecteerd op eerder behaalde resultaten.
Dus aan het einde van een lange dag niets anders dan gelukkige gezichten bij de gymnasten en
hun trainster : Riskin Cynthia.

Dus iedereen met een voldaan gemoed de terug naar Limburg. Nogmaals een dikke proficiat voor alle gymnasten, de trainsters, de club en natuurlijk ook voor de ouders en supporters.Op naar nieuwe leuke oefeningen en momenten van intens geluk na een wedstrijd. Aan het foto album een impressie van ACRO gym.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina