Grimbergen 29 augustus 2014Dovnload 5.69 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte5.69 Kb.

Grimbergen 29 augustus 2014


Beste leden, vrienden en belangstellenden, ”gij moet wel brave mensen zijn”

“Gij moet wel brave mensen zijn om zo’n schoon weer te verdienen” klonk het op het molenfeest vorige zondag. Hadden wij het mooie weer dan niet besteld? Erg weinig bestellingen werden echter goed afgeleverd deze zomer. Maar onder een deugddoend zonnetje vierden wij de derde editie van een gezellig en druk molenfeest. Minstens zoveel volk als vorig jaar kon rondkijken in de molen en de 16de eeuw. “Oren dicht en mond open” de beste manier om het bulderende kanon van die Hollanders te overleven. Of om te genieten van een pens of een goed glas Geuze of Kriek Boon.
Wij leggen weer een datum vast. De vierde editie van het Oyenbrugmolenfeest gaat door op 23 augustus 2015. De zeventiende eeuw, barok en contrareformatie, hoogdagen voor Grimbergen en zijn abdij. De Heyebeek wordt hergraven om de nieuwe molen, de huidige, te bouwen. Die heeft een waterwiel met een diameter van 470 cm. Hij kan 3 steenkoppels tegelijk aandrijven.
De realisatie van het project “Oyenbrug en omgeving” kan dan een feit zijn.

Het is een deelproject in de herwaarderingsplannen van de Maalbeekvallei. Op 9 september om 20u is er in de Charleroyhoeve te Grimbergen een publieke infoavond. Je kan er met ideeën, relevante informatie, wensen en vragen terecht. Het projectaem van Ann Voets maakte een gebiedsinventaris op en werkt aan een algemene beheersvisie voor het gebied. Graag tot dan.


Hierbij nog een foto van een bijzondere paddenstoel met een mooie naam. Aardster of gekraagde aardster. Bij rijpheid stervorming doordat de buitenwand inscheurt en de flappen naar beneden rollen. Waarna er in het midden een bolletje vrijkomt dat de sporen bevat. Ze groeien in het bosje op de maaldam dat wij enkele jaren geleden ontruimden van gedumpt groen- en ander afval. Er staan ook enkel wilde orchideën in zaad. Wespenorchis dat belooft.

Hartelijk,


Erik Van Hemelrijck Voorzitter. Linda De Wit, Secretaris.

www.oyenbrugmolen.be
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina