Grote karekiet Acrocephalus arundinaceus



Dovnload 3.93 Kb.
Datum29.09.2016
Grootte3.93 Kb.



Grote karekiet

Acrocephalus arundinaceus

De grote karekiet is een zangvogel uit de familie van zangers (Sylviidae).

De leefomgeving bestaat uit riet aan de oevers van meren en rivieren. Zijn nest is vastgemaakt aan enkele rietstengels, op een hoogte van 50 à 100 cm boven het water. Hij heeft een schrille zang.

Grote karekieten komen tijdens het broedseizoen in vrijwel geheel Europa voor, met uitzondering van de Britse eilanden en Scandinavië.

Het aantal broedparen in Nederland neemt de laatste jaren erg snel af. Deze achteruitgang wordt gedeeltelijk veroorzaakt door het verdwijnen van geschikte broedgebieden met oud riet dat sterk genoeg is om het zware nest te kunnen dragen

© Harry Leurmans








De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina