Halleluja maskerDovnload 5.54 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte5.54 Kb.
AANBIDDING ZONDER “HALLELUJA MASKER”
"Het idee dat je voortdurend in een 'halleluja'-sfeer moet verkeren is niet het leven zoals het is bedoeld," zegt zanger Kees Kraayenoord. "Dat 'halleluja-masker' moet af, want je doet er God en jezelf mee tekort. David zegt in Psalm 51: 'Het offer voor God is een gebroken geest'. God verlangt ernaar dat we in onze gebrokenheid bij Hem terechtkomen."

"Ooit gaf ik een cursus over aanbidding als levensstijl," vertelt Kraayenoord. "Die cursus benauwde me soms, omdat ik sommige dagen vol van de Heer was en ik me andere dagen een 'doetje' voelde. Maar een leven van aanbidding houdt in dat je telkens opnieuw jezelf leert overgeven." Kraayenoord wijst op Romeinen 12:1, 'Met een beroep op Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u'.Aanbiddingshouding
"Ik ben veel met aanbidding bezig, maar een christen-bakker of christen-schilder kan met eenzelfde houding van aanbidding toegewijd zijn aan de Heer. Het liefhebben van onze Schepper en de relatie die we met Hem hebben is datgene wat aanbidding inhoudt. Aanbidding is heel breed en vertaalt zich in de persoonlijke omgang met God. Hij heeft ons het leven gegeven. We kunnen niet meer doen dan te leven naar Zijn wil. Als we in dit leven de weg met God bewandelen, eert dat Hem."

"God is het begin en het einde. Je kunt als 'pot' in discussie gaan met de pottenbakker over zijn werk, maar dat is zinloos. God heeft ons naar Zijn beeld en gelijkenis geschapen en heeft ons aanbidding als cadeau gegeven. Het kennen van God verrijkt ons leven. Dat Hij mij liefheeft is het enige dat telt. Ik heb in het leven leren ontdekken dat God van mij houdt. Het is net als in de Hof van Eden toen God tegen Adam zei: 'Waarom verberg jij je voor Mij? Kom maar te voorschijn'."

"De mooiste momenten van aanbidding vinden plaats wanneer we als gemeenschap samenkomen," vindt Kraayenoord. "Wanneer iemand tijdens een dienst niet meezingt met een lied, wil dat niet zeggen dat die persoon God niet aanbidt. Ik vind het juist frappant hoe snel mensen erin slagen wél een lied mee te zingen. Alsof je er een kwartje ingooit en de jukebox gaat draaien. Het luisteren naar liederen en muziek kunnen mensen ook erg mooi vinden. Daarin mogen we elkaar vrijlaten."

Cadeau van God
Volgens Kraayenoord is zingen één van de mooiste cadeaus die God heeft gegeven. "Daarin zijn wij het dichtst bij onze eigen gevoelens. Zingen is de taal van onze ziel. God heeft het zo gemaakt. Het is ook één van de meest bijzondere manieren om Hem beter te leren kennen en te verhogen." Maar Kraayenoord vindt het soms ook lastig om God te aanbidden. "Ik ben een emotioneel mens en ken pieken en dalen in mijn leven. Dan lijkt de hemel van koper. Dat zijn moeilijke momenten om God te aanbidden."

"Maar ik verkies het Woord van God boven emoties," gaat Kraayenoord verder. "Ten diepste zijn wij mensen die het allemaal graag zelf willen doen. Vaak denken wij op die sombere momenten: 'als ik nederig bent dan kastijd ik mezelf, waarmee ik vervolgens weer terug naar de Heer kan'. Maar daarmee schakel je de genade uit. Dat God zichzelf centraal zet is de grootste zegen die wij mogen ontvangen. De Heer zou ons tekort doen als Hij zichzelf niet het middelpunt zou zetten."De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina