Hee allemaal In het weekend van 21 maartDovnload 12.5 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte12.5 Kb.
Hee allemaal

In het weekend van 21 maart willen we weer een 24-uurs vastenactie houden.

Van zaterdag avond 18:00h tot zondagavond 18:00h in het parochiehuis te Ter Apel.

Je mag meedoen vanaf 11 jaar.


Wat is dat precies?

Een 24-uurs vastenactie houdt in dat je 24 uur je eten laat staan, je vast dus 24 uur.

In die 24 uur zijn er allerlei activiteiten die te maken hebben met het thema. Zondag avond om 18:00h sluiten we af door met z’n allen wat te eten.
Het doel

Het doel van onze vastenactie is Brazilië.

Daar worden boeren - die hun land niet hebben laten inschrijven - verjaagd door ‘superproducenten’ van soja. Dit betekent dat deze grote producenten het land van de lokale bevolking afpakken en op grote schaal soja verbouwen in het Amazone gebied. Daardoor wordt het bestaan van de lokale bevolking bedreigd en wordt het dorpsleven verstoord. De mensen verdienen geen of te weinig geld meer en moeten op zoek naar ander werk. Vaak moeten ze verhuizen en zo vallen dorpjes uit elkaar.

Daar komt nog bij dat de natuur in het Amazonegebied ook wordt bedreigd, omdat er veel bos wordt gekapt door ‘superproducenten’ om meer soja te kunnen verbouwen.

We willen geld in zamelen om de lokale bevolking te helpen bij hun strijd om hun land te kunnen houden.
Waarom zou je dat doen?

Op deze manier denk je ook aan iemand anders. Iedereen is gelijkwaardig en heeft dezelfde rechten, maar niet iedereen heeft het even goed. Ook gaat het er in verschillende culturen heel anders aan toe, dan wat wij gewend zijn. Die verschillen zullen er altijd zijn, overal op de wereld. Dat kunnen we niet ‘gewoon even’ veranderen en dat hoeft ook niet, maar we kunnen nu wel de mensen in Brazilië een beetje helpen. Niet alleen kunnen we door deze actie te houden wat doen voor de lokale bevolking in Brazilië, ook dragen we ons steentje bij aan het behoud van de natuur. We denken vaak niet echt na over wat wij kunnen doen voor een ander of voor het milieu. Wat kunnen wij veranderen, wat kunnen wij doen? Het hoeft niet iets groots te zijn, samen helpen alle kleine beetjes. Samen kunnen we heel veel! Dus, vul dat strookje in! En doe mee

De bedoeling is dat iedereen die meedoet ‘sponsors’ zoekt.

Je kunt je dan voor een vast bedrag laten sponsoren of iemand sponsort een bepaald bedrag per deelnemer, bijvoorbeeld een euro per jongere die meedoet.

Op die manier verdien je een bedrag dat vervolgens naar het goede doel zal gaan.

Hiervoor krijg je lijsten en meer informatie toegestuurd.


Afgelopen jaar

Vorig jaar is de actie voor het eerst georganiseerd. Het was een groot succes, we hebben toen met 16 jongeren en een heleboel hulp €2074,= opgehaald voor een project van Pater Hagen in Ghana.

En dat niet alleen, want het was ook nog eens super gezellig! Met z’n allen bivakkeren in het parochiehuis, sommige bedden waren al gesneuveld voordat het goed en wel was begonnen, maar lol hadden we zeker. De foto’s kun je vinden op www.willibrordus-terapel.nl onder het kopje ‘Jongeren’. We hopen natuurlijk dat het ook dit jaar weer erg leuk wordt en dat we ons steentje bij kunnen dragen, maar daar zijn we JOU hulp bij nodig!!!

Mail de opgavestrook ingevuld naar het e-mailadres hieronder.


Vragen?

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even bellen of een mailtje sturen;)

Telefoon: 06-11868836 of 0599-583679

E-mail: mariekewesten@hotmail.com


Opgavestrook

Naam:


Adres:

Telefoon:

E-mail:

Leeftijd:Extra info

Vastenactie 2009

De Vastenactie 2009 gaat over een omgang tussen mensen en volken die uitgaat van verdraagzaamheid en van respect voor ieders eigenheid en anders-zijn. Mensen zijn niet gelijk, maar gelijkwaardig. Niemand is meer of minder. We verschillen in huidskleur, cultuur, sexe, geloof en in de omstandigheden waaronder we leven.

Iedereen is anders, maar iedereen is evenveel waard. We zijn verschillend en kunnen daarvan leren, als we ook eens naar de ander kijken.


Brazilië: Help de lokale boeren om te overleven

Vastenactie werkt samen met Commissao Pastoral de Terra ( CPT) in de noordelijke deelstaat Pará van Brazilië (Cerradogebied en het Amazonegebied). Een


gebied waar door de enorme sojateelt op enorme schaal grond wordt onteigend, tropische bossen worden gekapt en de lokale bevolking wordt bedreigd in hun bestaan.

De meeste lokale boeren familiebedrijfjes worden opgeslokt door de grotere bedrijven en de bevolking komt vaak terecht in slechte arbeidsomstandigheden op plantages of verlaat het gebied en verdwijnt in de sloppenwijken van de grotere steden.

Vastenaktie steunt met CPT de lokale bevolking door middel van juridische hulp bij het verkrijgen van landrechten en het aansporen van het lokale bestuur om de sojaproblematiek op de politieke agenda te krijgen.
Daarnaast worden er trainingen en cursussen gegeven om de lokale boeren betere landbouwtechnieken te laten toepassen voor een beter gebruik van de grond voor een hoger inkomen.

Millenniumdoelen waar dit project een bijdrage aan wil leveren:Bron: www.vastenaktie.nl

Datum laatste wijziging: 10 oktober 2008De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina