Helaas te veel wind vandaag dus niet gevlogenDovnload 6.9 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte6.9 Kb.
01-06-2006 Helaas te veel wind vandaag dus niet gevlogen.
02-06-2006 Vandaag gevlogen alleen dual want de landingen waren niet goed dus volgende week dinsdag gaan we het weer solo proberen.
06-06-2006 Eerst dual gevlogen met de instructeur en daarna solo noodlandingen geoefend in het laagvlieggebied. Er was erg veel thermiek en de wind was matig maar wel uit het noorden dus een volledig crosswind. Maar goed de landingen gingen goed.
07-06-2006 Vandaag mijn eerste Progress Check. Tijdens deze check vlucht mag je maar 3 S– hebben anders moet je de les over doen. De les ging op zich heel goed alleen de checklisten gingen niet goed. Verder was de shortfield Take-off en emergency landing niet op niveau dus daar moet ik nog aan werken. Verder alles goed dus nu gaan we eindelijk navigeren.
09-06-2006 Yeah voor het eerst genavigeerd het was geweldig. We zijn naar Stadtlohn gevlogen en hebben daar 2 circuitjes gevlogen met 2 touch en go’s. Tijdens het vliegen op Stadtlohn stond de PAPI aan. Aan de PAPI kan je zien of je op de juiste hoogte vliegt op final. In beide keren dat ik vloog zat ik te hoog maar goed uiteindelijk toch goed geland.
13-06-2006 Solo gevlogen in het laag vlieg gebied en ook op een hoogte van 3000 voet een stall oefening gedaan. Ging allemaal erg goed ook de circuitjes gingen lekker.
14-06-2006 Het was vandaag erg slecht weer. De bewolking hing erg laag op ongeveer 300 meters. In totaal maar 25 minuten gevlogen. Morgen maar even kijken of we nog kunnen vliegen, want morgen komen Sonja en haar vader plus mijn moeder en oom eric langs om te kijken dus het zou wel erg leuk zijn als ik dan kan vliegen.
15-06-2006 De familie is er maar helaas kan er vandaag niet gevlogen worden. De bewolking hing veel te laag.
16-06-2006 De les van de 14de afgemaakt en meteen even laten inplannen voor maandag om een navigatievlucht te gaan doen.
20-06-2006 Navigatievlucht 2. Eerst naar Hoogeveen gevlogen en daar 2 touch and go’s gemaakt. Daarna terug naar Teuge maar onderweg zoals in de les stond uitgeweken naar Lelystad. Ook daar 2 touch and go’s gemaakt. Alle touch and go’s gingen goed zowel op gras als op asfalt. Morgen weer solo en op naar mijn tweede progress check en einde Phase II.
23-06-2006 Eindelijk na 3 dagen slecht weer, maar weer eens het luchtruim gekozen. Eerder deze week al de planning naar Münster doorgesproken dus was de voorbereiding vandaag een stuk makkelijker. Het vliegen ging goed en in totaal 5 landingen gemaakt. Alle landingen waren echt goed dus voor het zelfvertrouwen was het een mooie les.
28-06-2006 De laatste solo voor mijn progress check gedaan vandaag ging erg lekker de oefeningen die ik moest doen gingen allemaal goed alleen waren de landingen aan de harde kant.
29-06-2006 Progress Check 2 vandaag gedaan. Het ging allemaal goed alleen de flapless landing ging niet helemaal goed dus heb ik daar een S- voor gekregen. Verder was alles S. Tijdens de vlucht ben ik naar Niederrhein toe gevlogen en net voor ik daar was ben ik uitgeweken terug naar Teuge. Ik heb ook voor het eerst contact gehad met de Duitse luchtverkeersleiding, wel eens waar in het Engels maar toch mijn eerste buitenlandse contact in de lucht.

Later op de dag kreeg ik mijn eerste diploma van Stella. Dit was voor het afronden van mijn ATPL theorie. Dat er nog maar veel diploma’s mogen volgen. Sonja en m’n moeder waren gekomen voor de diploma uitreiking en ook de BBQ daarna. Het was erg goed geregeld en er was genoeg te eten en drinken. 21 december is de volgende diploma-uitreiking, dan zal ik zeker mijn PPL diploma gaan ophalen en misschien nog wel meer.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina