Helmut tijdens het lopen van zijn rondes Driebergse Ann traint HelmutDovnload 6.78 Kb.
Datum24.07.2016
Grootte6.78 Kb.
De Kaap/Stichtse Courant. Driebergen-donderdag 2 oktober 2008
Helmut tijdens het lopen van zijn rondes
Driebergse Ann traint Helmut

Nieuw persoonlijk record


DRIEBERGEN - De bekende Duit­se ultraloper Helmut Hardy heeft een nieuw persoonlijk record op de 100 km gevestigd, Deze pres­tatie leverde hij dankzij de sche­ma's van de Driebergse trainster Ann Lens, Beide hardlopers ken­nen elkaar van het ultralopen. Bij deze tak van sport gaat het om afstanden die groter zijn dan de marathon (42 km). De Duitse ul­traloper vroeg aan Ann Lens of zij voor hem een schema kon ma­ken. waarmee hij zijn persoonlijk record op de 100 km zou kunnen aanscherpen. En dat bleek resultaat te hebben, Een week na deze prestatie gebeurde er echter iets waardoor Ann Lens de publiciteit heeft gezocht om een oproep te doen.
.

Helmut Hardy vestigde zijn record tijdens de 100 km in Winschoten. Hier werd het Nederlands kampioenschap georganiseerd. Maanden achtereen heeft Helmut de trainingen gevolgd en kwam hiervoor aantal keren naar Driebergen. Verder ging alles via de e-mail.”Helmut heeft zich ontpopt als een geweldige pupil" vindt Ann Lens “als ik bijvoorbeeld wilde dat hij een heuveltraining met een bepaald stijgingspercentage of een ­andere trainingsopdracht, dan zocht hij deze op met behulp van GPS”.


Vrijdag 12 september gingen Helmut en Ann naar Winschoten. Na maanden van trainen, brak eindelijk dag aan waarop het moest gaan gebeuren. Ann had enkele kratten gevuld met eten en drinken voor Helmut: babypap, bouillon, koffie, vijgen, sportdranken. "Want" zegt ze "je weet van tevoren niet waar je zin in kan krijgen tijdens 10 uur lopen". De start was 's morgens om 10 uur. De wedstrijd bestond uit één ronde van tien kilometer die tien keer achter elkaar gelopen moest worden. De kratjes stonden op 4,4 km en 9,4 km. Tussen deze twee posten heeft Ann steeds gefietst en kon Helmut haar zeggen wat hij wilde hebben. Zo ging het ronde na ronde. Hoewel Helmut het erg warm kreeg, bleef hij onder de aanmoedigingen van Ann lopen en bereikte tenslotte wat hij wilde. Zijn oude tijd stond op 10.12 uur. Nu kwam Helmut over de finish na 9.56.56.
Een week na deze fraaie prestatie kreeg Helmut het bericht dar een - andere bekende ultraloopster.' Shu Jung Lu Chiu, besmet was geraakt met een levensgevaarlijke bacterie. Hierdoor moesten haar beide benen worden geamputeerd; Shu Jung Lu Chiu wordt nog slapende gehouden maar heeft nog een lange en zware weg te gaan. Voor Shu Jung Lu Chiu wordt op 25 en 26 oktober een 24­uurs benefietloop georganiseerd. Helmut Hardy is hiervoor uitgeno­digd. Hij heeft ja gezegd, en hier­mee laat hij volgens Ann Lens zien dat hij niet alleen lichamelijk maar geestelijk goed in elkaar zit.
Ann Lens heeft deze krant de inter­netadressen gegeven waar meer in­formatie over Shu Jung Lu Chiu en de benefietloop te vinden is. "Deze vrouw zal nooit meer kunnen doen wat ze graag deed, maar u kunt haar wel met het geld de mogelijkheid ge­ven voor een paar kunstbenen "zegt Ann Lens "en als mensen nog andere positieve ideeën hebben voor Shu Jung Lu Chiu dan kunnen zij contact met mij opnemen via 0343-514970".
De internetadressen zijn http://www.cosibullig.de/132062/home.html en http://www.laufen-in-der-euregio.de/lt-beverau/benefizlauf.htmDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina