Het Dansblad Maandblad voor stijldansersDovnload 68.32 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte68.32 Kb.

oktober 2001


Nummer 27

H
et Dansblad

Maandblad voor stijldansersHet Dansblad is een maandblad voor en door stijldansers. Elke maand verschijnen hierin diverse onderwerpen over stijldansen. Ook is er een mogelijkheid voor het plaatsen van berichten en/of advertenties. Deze kunnen via e-mail worden doorgegeven.

Het Dansblad is een uitgave van:

Fred Bolder’s Ballroom Site


url: http://www.xs4all.nl/~fghb/ballroom.htm of

http://move.to/stijldansen

e-mail: fghb@xs4all.nl


Dit maandblad is als Word-bestand gratis te downloaden vanaf de bovengenoemde site.
Het Dansblad heeft ook een eigen domein.

url: http://www.dansblad.nlRedactie: Fred Bolder & Miranda Jager

Auteursrecht

Niets uit deze uitgave mag verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden d.m.v. druk, fotokopie, mikrofilm of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Fred Bolder’s Ballroom Site aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid van de in dit blad geboden informatie en eventuele schade veroorzaakt door deze informatie.


Inhoud

Inhoud 1

Latinsterren 2

De Jennifer Lopez quiz 4

Mijn eerste dansles 7

Shania Twain 9


Bladmuziek - Ballroom Favourites 2 10

Clubs voor stijldansers op internet 11

Strip 12

De Nederlandse Top 40 13

Berichten 14

Muziek van Latinsterren 18

Salsa open dag 19

Verhaaltje uit de krant 21

Leuke links 23


Latinsterren

Door: Miranda

De bekendste latinsterren van dit moment stonden onlangs in de Veronica-gids. Hieronder geef ik jullie een overzicht van de bekendste latin-sterren van 2000:
 • De Cubaanse Gloria Estefan werd geboren als Gloria Maria Fajardo in Havana. Op haar tweede verhuisde ze met haar familie naar Miami. Haar zangcarrière begon toen ze 18 was; Gloria zong op een bruiloft een paar liedjes met een lokale band. Bandleider Emilio Estefan was zo onder de indruk, dat hij haar niet alleen vroeg om bij de band te komen, maar ook om zijn vrouw te worden. Ze zei op allebei ja. Emilio Estefan schrijft naast nummers voor Gloria ook songs voor Ricky Martin en Jon Secada.
 • Luis Miguel is in Europa beter bekend als het vriendje van Mariah Carey, maar in (Latijns-)Amerika is Luis super hot. Deze Mexicaan is de enige zanger in de VS die met zijn Spaanstalige albums de platina status bereikte. Niet echt een kleintje dus.
 • Jon Secada is net als Gloria geboren in Cuba en verliet net als veel Cubanen het eiland op jonge leeftijd. Eenmaal gesetteld ging Jon aan de universiteit in Miami studeren en behaalde een graad in jazz muziek. Via via belandde Jon in het achtergrondkoor van Gloria Estefan, maar stiekem wilde de inmiddels 37-jarige zanger meer een solocarrière. Naast albums maken en optreden schrijft Jon ook songteksten voor Ricky Martin en Jennifer Lopez.
 • Jennifer Lopez is de hotste Latin babe van het moment. De in New York geboren zangeres/actrice van Puerto Ricaanse komaf begon haar carrière als Fly Girl (=danseres) in de populaire Amerikaanse komedie Living Color. Via diverse series werkte de 30-jarige Jennifer zich op tot de best betaalde latino actrice met een vraagprijs van meer dan een miljoen dollar per film. Films waar Jennifer in gespeeld heeft: Money Train, Selena, Anaconda, Blood & Wine, U-Turn, Out of Sight, Jack, The Wedding Planner en The Cell.
 • Marc Anthony is net als Jennifer van Puerto Ricaanse afkomst en groeide op in New York. Het is dan ook niet toevallig dat ze op Marc’s cd een duet zingen. Marc is de best verkopende salsa zanger in de geschiedenis en was de eerste salsa-artiest die Madison Square Garden (een sport en muziek arena in New York) uitverkocht. Hoewel acteren hem heel goed af gaat, wil hij zich voorlopig concentreren op zijn loopbaan als zanger. Een loopbaan die hem in 1999 ook een Grammy opleverde.
 • Julio Iglesias jr is de oudste zoon van Julio sr. Net als zijn vader komt hij uit Spanje. De inmiddels 27-jarige Julio verhuisde met zijn familie naar Miami toen hij nog klein was. Nadat hij afwisselend bij pa in de VS en bij ma in Spanje woonde, vertrok Julio naar San Francisco om daar communicatie wetenschappen te gaan studeren. Naast zijn studie deed hij modellenwerk voor Gianni Versace en presenteerde hij een tv-programma. Julio is misschien wel de lekkerste zoon uit de Iglesias familie, maar niet de beroemdste, want zijn broertje Enrique verkoopt heel wat meer plaatjes.
 • Enrique Iglesias is 1 meter 83 lang en stier van sterrenbeeld. Hij begon zijn professionele zangcarrière op zijn 20e, maar brak pas een paar jaar later door. Enrique heeft niet alleen albums in het Engels en Spaans opgenomen, maar ook in het Italiaans en Portugees. Hij houdt van sushi, windsurfen in de Caribiën, hamburgers en friet, tv bloopers en werken. Als de zanger een dag niets te doen heeft, wordt hij gek van verveling. Enrique’s eerste liefde was Marilyn Monroe. Zet dit nooit tegen Ricky:

  • Es agricola (zin) = je bent een boer

  • Irrumator = bastaard (letterlijk), iemand die niet uit te staan is

  • Leno = pooier

  • Impudens es leno! = jij ongelooflijke klootzak!

  • Orcae Ita! = hell yeah!

  • Perite = fuck off, ga weg

  • Spucatum tauri = bull shit (letterlijk)

Bron: Veronicagids, juli 2000


De Jennifer Lopez quiz

Door: Miranda

Jennifer Lopez is geboren in 1970. Toen ze 5 jaar was is ze al begonnen met dans- en zanglessen. Na de middelbare school kwam showbizz voor haar op de eerste plaats. Omdat haar moeder het maar niets vond dat haar dochter beroemd wilde worden, is Jennifer op haar 18e van huis weggelopen. Jennifer haar carrière heeft door de film ‘Selena’ een echte impuls gekregen. Tot nu toe heeft zij in 23 film- en tv-producties gespeeld en doet ze het in de muziekwereld ook heel goed. Ze bezit een hele negatieve eigenschap, namelijk dat ze heel negatief kan zijn over haar collega-actrices. Salma Hayek is hier een voorbeeld van. Jennifer Lopez werd een aantal jaren geleden nog beschouwd als sexsymbool, maar inmiddels heeft de Latino laten zien wat ze in huis heeft. Ze zingt, danst en acteert met veel succes! Haar liefdesleven laat echter wel te wensen over…


…dus als jij geïnteresseerd bent in Jennifer Lopez en wilt weten of je een kans bij haar maakt, doe dan deze test. Voor de dames die dit lezen: je kunt deze test doen om te zien hoe goed jij Jennifer Lopez kent…


 1. Daar zit ze aan het eind van de bar. Hoe afgezaagd ook, je weet op dat moment niets beters te verzinnen dan haar via de ober een drankje aan te bieden. Om wel te laten weten dat je smaak hebt of in ieder geval haar smaak weet, bezorg je haar:

  1. champagne

  2. ranja met een rietje, want de dame drink niet

  3. een sprankelend wit wijntje

  4. een cosmopolitan; haar favoriete cocktail
 1. Wilde geruchten over mogelijke ex-en van Jen doen de ronde, maar jij zegt haar te geloven als ze beweert dat ze allen wat heeft gehad met:

  1. Sony baas en Mariah Carey-ex Tommy Mottola

  2. Ojani Noa, model en voormalig werknemer van Gloria Estefans Cubaanse restaurant Larios in Miami Beach

  3. Latin Lover Marc Anthony

  4. Matthem McConaughey, haar charmante tegenspeler uit The Wedding Planner die reeds enige zoentjes van haar stal op de set
 1. Iets wat Jenny absoluut niet op prijs stelt, is/zijn:

  1. pistols bij the dashboardlight

  2. in bed with Madonna

  3. opmerkingen van welke aard ook, over de groene Versace-jurk die ze droeg tijdens de Grammy Awards van vorig jaar

  4. haar ‘La Guitar’ noemen; een bijnaam omdat ze het figuur heeft van een gitaar 1. Een dag die je niet mag vergeten is:

  1. 17 februari

  2. 15 juni

  3. 24 juli

  4. 12 augustus
 1. Want dan:

  1. komt haar nieuwe cd uit

  2. viert Puerto Rico Onafhankelijkheidsdag

  3. gaat The Wedding Planner in premiere

  4. is ze jarig
 1. En wanneer je een taart zou bakken met daarop de vlag van Puerto Rico om haar verjaardag of de onafhankelijkheidsdag te vieren, hoeveel sterren zet je er dan op?

  1. geen

  2. een

  3. twee

  4. drie
 1. Oké, ze is voor je charme gevallen. “Estas tan guapo que quisiera comerte”, fluistert ze in jouw oor, waarop jij zegt:

  1. nou, doe mij ook maar een boterham met kaas

  2. ik denk over een minuut of tien

  3. neem vooral een stuk van mijn hart

  4. o ja, ik ben gek op guapo’s
 1. Welke quote komt niet uit Jennifer’s mond:

  1. “Ik zou best geïnteresseerd zijn in een triootje met mijn toekomstige man. Maar alleen met een vrouw zodat mijn man ervan kan genieten”

  2. “Een vrouw in Hollywood kan niet zonder traangas”

  3. “Mannen hebben te veel nare gewoontes. Zichzelf voortdurend krabben bijvoorbeeld. Of winden laten in de buurt van meisjes en dan heel hard lachen. Walgelijk”

  4. “Salma Hayek beweert dat ik geen echte Latino ben, omdat ik geen accent heb. Wel, ik ben even Latino als mijn kont rond is”

ANTWOORDEN

1 a

2 b


3 a, b, c en d

4 c


5 d

6 b


7 c

8 d
RESULTAAT

Heb je 0 of 1 fout:

Gefeliciteerd, Jennifer is welbesteed aan jouw zijde. Niets houdt je meer tegen om direct door te stomen naar haar hart.


Meer dan 1 fout:

Sorry, maar we moeten je teleurstellen maar met jouw kennis van La Lopez ben je gewoon niet doortastend genoeg om deze dame te versieren.


Bron: Veronicagids, maart 2001 (test)

Troscompas, maart 2001 (inleidende informatie)


Mijn eerste dansles

Door: Fred Bolder
Dat is al weer meer dan 3 jaar geleden, maar ik kan me er nog veel van herinneren. Mijn ouders hadden me al eens op het idee gebracht om te gaan stijldansen. Ik was immers altijd met muziek bezig. Ik speelde ook wel eens op feestjes. De mensen vonden mijn muziek wel leuk, maar ze vonden het jammer dat ze er niet op konden dansen. Ik wist toen namelijk nog niet hoe je dansbare muziek maakt. Door danslessen te nemen zou ik gelijk kunnen onderzoeken hoe dansbare muziek in elkaar zit. Maar ja, dat was voor mij best een grote stap. Een collega van mij zit ook op stijldansen. Zij vertelde er wel eens wat over en toen ze merkte dat het me wel leuk leek begon ze er steeds meer over te vertellen. Ik had een heel verkeerd beeld van stijldansen. Door haar verhalen werd de drempel om te gaan stijldansen steeds kleiner. Ook kom je met stijldansen wat meer onder de mensen. Dit was voor mij ook best belangrijk, omdat ik altijd erg op mezelf was. Ik kon me door mijn vele hobbies thuis prima vermaken, maar ik begon te beseffen dat altijd thuis zitten ook niet goed is. Toen las ik in de krant een advertentie van dansschool “Peter de Vries”. Er stond dat je zonder partner naar een proefles kon komen. Dat leek me wel wat, maar ik wilde eerst wat meer informatie. Ik ben toen naar de dansschool gegaan en heb van alles gevraagd. Ik dacht altijd dat je bij dansen een supernet pak met stropdas aan moest. Peter vertelde me dat je zelf mag bepalen welke kleding je aan doet. Alleen bij speciale avonden kan er gepaste kleding gewenst zijn. Hij vertelde me ook dat hij zelf niet graag een stropdas draagt. Hier kon ik me wel in vinden, want ik heb zelf nogal een hekel aan stropdassen. Ook zat ik er een beetje over in dat ik geen partner had. Dit was geen probleem, hij zou wel een meid uit de kast trekken. Ik moest naar zoveel mogelijk proeflessen komen, zodat ik de juiste partner kon vinden. Het moet immers wel klikken. De eerste les was wel erg vreemd. We stonden allemaal in een kring rond de dansvloer. Hij begon iedereen gerust te stellen door te vertellen dat ze er bij de beginners lessen vanuit gaan dat je geen stap kunt dansen. Dansen lijkt veel op lopen. Als je kunt lopen dan kun je ook leren dansen. De leraar zette de muziek aan en tikte met zijn voet in het ritme van de muziek. Dit moesten we allemaal meedoen en dat was voor niemand een probleem. Daarna moesten we elkaar in een oefenhouding vasthouden en de hele tijd in een kring zij-sluit dansen. Op een gegeven moment begonnen we met de Quickstep. Hierbij danste de man voor-voor-zij-sluit-achter-achter-zij-sluit. We dansten de hele tijd recht tegenover de muur. Van Slow en Quick hadden we ook nog nooit gehoord en we dansten gewoon alles Slow. We begonnen heel simpel, want het was allemaal al eng genoeg. Als je een pas naar voren moest zetten dan was je namelijk bang dat je op de tenen van je partner zou stappen. De leraar zag ook dat de meeste paren voorzichtig hele kleine stapjes namen. We moesten steeds grotere passen nemen en zo overwonnen we langzaam maar zeker onze angst om op elkaars tenen te trappen. Bovendien moet je niet gaan dansen als je hier niet tegen kunt. We leerden de pasjes op het nummer “American Patrol”. Ik zal dat nummer nooit vergeten. Echt super langzame muziek die de leraar ook nog langzamer zette, maar voor ons was het snel genoeg. Als ik nu een beginners les zie dan lijkt het met die oefenhouding net slaapwandelen. Echt grappig! Toch komt het eigenlijk niet voor dat er tijdens een dansavond om de beginners wordt gelachen. Iedereen is zo begonnen. Tijdens de eerste dansles leerden we ook de basispas van de Cha Cha Cha. Eerst begon de leraar met het uitleggen van de heupbewegingen. Dit gaf lachwekkende situaties. Eigenlijk leek het veel op wat Miranda in het vorige dansblad over danslessen heeft geschreven. Het was nog best lastig terwijl de heupbewegingen eigenlijk vanzelf horen te gaan als je het gewicht naar je andere been verplaatst. Op die “snelle” muziek is dat natuurlijk nog veel moeilijker. In de pauze vond ik het ook best eng. Je zit opeens met zo’n meid opgescheept. Best gezellig hoor, maar als echte thuiszitter was ik dat dus helemaal niet gewend. Gelukkig had mijn partner dat wel in de gaten. Zij danste in een hogere groep. Voor haar was het dus allemaal niet zo spannend. Ze stelde me op mijn gemak en liet me gewoon mezelf zijn. Door dat dansen leer je wel om met mensen om te gaan. Ik ben nu lang niet meer zo verlegen als vroeger. Ook moesten we tijdens de beginnerslessen regelmatig even van partner wisselen. Dit is best goed, omdat je met iedereen moet kunnen dansen. Bovendien danst iedereen weer heel anders.

Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik met stijldansen ben begonnen. Het is heerlijk als ontspanning na een hele dag achter de computer zitten. Vaak ben ik erg moe als ik naar een dansavond ga, maar tijdens het dansen wordt ik steeds fitter. Ik kan het iedereen aanbevelen om te gaan stijldansen. Als je dat leuk lijkt, laat je dan vooral niet door mensen tegenhouden die dit stom of ouderwets vinden. Je kunt pas goed over iets oordelen als je het zelf hebt gedaan. Ook zonder partner kun je vaak bij een dansschool terecht. Er zijn wel meer mensen die aan het begin van het seizoen zonder partner zitten. Mijn ervaring is dat ze altijd hun best doen om een oplossing te vinden. Mensen uit een hogere groep vinden het vaak ook leuk om met beginners te dansen. Ik vind dit zelf ook erg leuk.


Als je het zelf ook leuk vind om iets over je eerste dansles te schrijven, stuur dan een mailtje naar fghb@xs4all.nl.


Shania Twain

Door: Fred Bolder
Op de meeste CD’s van Shania Twain staan wel een paar dansbare nummers, maar op deze CD staan er maar liefst zeven! Ook staat er een video clip op die je met je computer kunt afspelen.
Shania Twain

The woman in me


Dansen: Jive, Engelse Wals, Cha Cha Cha

1 Home ain’t where his heart is (anymore) - -

2 Any man of mine - -

3 Whose bed have your boots been under? Jive 33

4 (If you’re not in it for love) I’m outta here! Cha Cha Cha 30

5 The woman in me (needs the man in you) - -

6 Is there life after love? Engelse Wals 32

7 If it don’t take two Jive 28 (langzaam)

8 You win my love Cha Cha Cha 32

9 Raining on our love - -

10 Leaving is the only way out Engelse Wals 28

11 No one needs to know Jive 34

12 God bless the child - -


Bladmuziek - Ballroom Favourites 2

Door: Fred Bolder
In nummer 23 heb je het eerste exemplaar uit deze serie kunnen zien. Inmiddels is ook “Ballroom Favourites 2” verkrijgbaar. Ook deze keer staan er weer 17 medleys in. De muziek is geschreven voor keyboard en gitaar. Er staan akkoorden bij.

Ballroom Favourites 2
Dansen: Quickstep, Engelse wals, Slow foxtrot, Weense wals, Tango, Cha Cha Cha en Samba

Prijs: 36,75 guldenClubs voor stijldansers op internet

Door: Fred Bolder
Op tv zag ik wel eens reclame van Het Net. Ze vertelden dat er op internet voor iedereen een club is. Dit wou ik wel eens zien en dus ging ik eens kijken op http://www.clubs.nl

En ja hoor, ik vond ook een paar stijldans clubs. Helaas worden deze clubs nog niet zoveel bezocht waardoor er ook niet veel reacties van dansers op staan. Dit komt waarschijnlijk omdat de meeste dansers niet weten dat deze clubs bestaan. Om deze reden besteed ik nu wat aandacht aan deze clubs. Bij de meeste clubs moet je lid worden om alles te kunnen zien. Dit is best eenvoudig. Eerst moet je registreren bij Het Net en daarna kun je je aanmelden bij diverse clubs. Dit is gratis. Alle clubs zien er ongeveer hetzelfde uit. Bij de meeste clubs vind je berichten, foto’s en links. Het leukste is natuurlijk om met andere leden over dansen te schrijven.

Hieronder staan links naar diverse clubs die met stijldansen te maken hebben. Wordt snel lid, hoe meer leden, des te leuker! In de clubs heet ik DansFred.

Links
Het Net Homepage Het Net: Clubs

http://www.hetnet.nl http://www.clubs.nl

Ballroom Fun

http://www.clubs.nl/community/default.asp?club=Ballroom+Fun
Dance 4ever

http://www.clubs.nl/community/default.asp?club=Dance+4ever
Double V latin team Hoorn

http://www.clubs.nl/community/default.asp?club=Double+V+latin+team+Hoorn
D.S.V. Old Forest Oudenbosch

http://www.clubs.nl/community/default.asp?club=D%2eS%2eV%2e+Old+Forest+Oudenbosch
Strip"The forms of Tango are like stages of a marriage.

The American Tango is like the beginning of a love affair,

when you're both very romantic and on your best behaviour.

The Argentine Tango is when you're in the heat of things

and all kinds of emotions are flying: passion, anger, humor.

The International Tango is like the end of the marriage,

when you're staying together for the sake of the children."De Nederlandse Top 40

Door: Fred Bolder
Elke maand staat op deze pagina een overzicht van dansbare muziek uit de Nederlandse Top 40. Meestal staat er niet echt goede stijldansmuziek in de top 40, maar op de onderstaande nummers kun je ieder geval dansen. Het nummer achter de dans geeft het tempo aan in maten per minuut.


Ain't it funny Jennifer Lopez Samba 50

Another chance Roger Sanchez Cha Cha Cha 32

Butterfly Crazytown Quickstep 52

Family affair Mary J Blige Quickstep 47

It's raining men Geri Halliwell Cha Cha Cha 34

It wasn’t me Shaggy Quickstep 47

Little L Jamiroquai Cha Cha Cha 31

O-ayo Lauren Cha Cha Cha 34

Oops..! (hit em up style) Blu Cantrell Quickstep 45

Out of reach Gabrielle Rumba 23

Ride with me Nelly Quickstep 51

Ritmo Georgina ft. Janet Cha Cha Cha 34

Starlight The Supermen Lovers Cha Cha Cha 32

The real life Raven Maize Cha Cha Cha 32Radio
Radio 538 Vrijdag 14:00 - 18:00

Radio 538 Zaterdag 15:00 - 18:00 (non-stop)Televisie
TMF Zondag 15:00 - 18:00

TMF Woensdag 14:00 - 17:00 (herhaling)Links
http://www.wanadootop40.nl

http://www.cdnow.com
Berichten

Op deze pagina kun je gratis berichten en/of advertenties plaatsen. Stuur hiervoor een mailtje naar fghb@xs4all.nl .Te Koop BallroomJurk
Maat: 38

Kleur: Licht geel met wit

d
ubbele boa, diverse versieringen met multi color strass steentjes

I.z.g.s.(verkoop wegens ziekte)
Prijs:ƒ 1500,-

Afspraak maken om te passen/bekijken kan altijd

Info: Wendy Louwers 040-2516172, m.legierse@chello.nlDanspartner gezocht
Hoi! Ik ben een spontaan en gezellig meisje van 18 jaar en woon in Beuningen (ligt bij Nijmegen). Ik ben nu bezig met de zilver cursus en zoek hiervoor nog een danspartner.

Eventueel kan ik hoger instappen. Dat is geen enkel probleem en doe ik zelfs nog liever.

Ik zoek iemand die veel tijd in het dansen wil steken en wil proberen om met wedstrijden hogerop te komen. Heb je interesse? Bel of mail me dan zo snel mogelijk.

Groetjes Elleke van de Ven

e-mail: dansgekje@dolfijn.nl Tel: 06-18122400


T
e koop aangeboden


Blauw/paarse ballroomjurk maat 36/38 met lange mouwtjes en transparante bovenkant. Zo goed als nieuw. Vraagprijs: f. 1500,--Kijk voor foto’s op de danssite van Fred Bolder


http://www.xs4all.nl/~fghb/ballroom.htm

onder Afbeeldingen de foto's van Joris Harder en Miranda Jager.


Voor inlichtingen: 050-5492681 of 06-51586689
S
petterend seizoen Let’s Swing

De enige echte Rock & Roll dansschool van het Noorden heeft weer een spetterende agenda:

 • Open avonden op 11, 12, 18 en 19 september en maak kennis met Swingsession (deze dans is niet partner gebonden). Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in de Nieuwe Sint Janstraat 35.

 • Op zondagmidag 16 september kan iedereen vrijblijvend swingen vanaf 14.30 uur.

 • Zaterdag 27 oktober Boogie Woogie wedstrijd Groningen in The DanceFactory (Boterdiep 20a). Aan deze wedstrijd zullen diverse Nederlandse Toppers meedoen.

Tot ziens of tot swing bij Let’s Swing.Ik ben op zoek naar...JOU!
Mijn naam is Marijke ik ben een spontane meid van 18 jaar en omdat mijn vorige danspartner vanwege zijn studie moest stoppen met dansen ben ik op zoek naar een nieuwe danspartner. Ik heb een danservaring van iets meer dan 4 jaar en nog geen wedstrijdervaring, maar ik zou wel graag wedstrijden gaan dansen en deze ervaring op doen. Ik ben op zoek naar een leuke, spontane én gemotiveerde heer die langer dan 1,75 meter is (ik ben zelf 1,71 meter zonder schoenen), een aantal jaar danservaring heeft en het een uitdaging vindt om met mij de vloer op te gaan! Ik dans bij een kleine dansschool in 's-Hertogenbosch (daar woon en studeer ik ook), maar ik ben bereid om over te stappen naar een andere dansschool. Als dit bovenstaande je aanspreekt mail dan snel naar marijke654@hotmail.com dan kan ik je meer vertellen over mijn danservaring en wie weet staan wij dan snel op de (wedstrijd)vloer!
Groetjes Marijke

Dansjurk te koop

Dansjurk maat 36. Pas 10 wedstrijden in gedanst.

Prijs: notk

Informatie: bunnylove@wish.net Saskia

Telefoonnummer: 06-18397534

Uitvoering: Opvallende elegante jurk, rose met blauw, dubbele boa, mouwen vanaf schouderlijn, bewerkt met strass.Te koop ballroom jurk
tk. balroom jurk maat 40 laatste mode zie foto

f 1750.- zie foto tel.010-4324503
Muziek van Latinsterren

Door: Fred Bolder
Omdat Miranda een stukje over Latinsterren heeft geschreven leek het mij leuk om wat dansbare muziek van deze artiesten op een rijtje te zetten.

Gloria Estefan

http://www.gloriafan.com/
Bad Boy Quickstep

Mi Buen Amor RumbaLuis Miguel

http://www.luismiguel.org/
Mucho Corazon Rumba

Manana De Carnaval RumbaJon Secada

http://www.jon-secada.com/
Just Another Day Rumba

Stop SambaJennifer Lopez

http://www.JenniferLopez.com/
Ain’t It Funny Samba

Let’s Get Loud Cha Cha ChaMarc Anthony

http://www.marc-anthony.com/
I Need To Know Cha Cha Cha

No Me Conoces RumbaEnrique Iglesias

http://www.enriqueiglesias.com/
Bailamos Samba

Rhythm Divine Samba


Salsa open dag

Door: Fred Bolder
Woensdag 12 september ben ik met mijn zus Sandra naar de Salsa open dag van dansschool Cees de Vroomen geweest. We hadden hier namelijk een folder van in de bus gekregen. De open dag werd gehouden in het Cultureel Centrum Cascade in Hendrik Ido Ambacht en duurde van 19.30 tot 21.30 uur. Er was geen echte dansvloer, maar er was voldoende ruimte vrij gemaakt om te kunnen dansen. Er werden vele demonstraties gegeven door cursisten van dansschool Cees de Vroomen. De nadruk lag vooral op het groepsdansen. Ik kwam eigenlijk voor het partner dansen, maar het was in ieder geval heel leuk om te zien. Met het groepsdansen kwamen o.a. de Salsa, Merengue, Cha Cha Cha, Conga, Reggae, Jazz-Latin en Streetdance aan bod. Je kon de dansen er wel in terug herkennen, maar bijvoorbeeld de Cha Cha Cha was heel anders dan dat wij die leren. De line dansen zijn in Cuba erg populair. In nummer 17 van het dansblad heeft Miranda een stukje geschreven over het dansen in Cuba. Zij is hier namelijk met Joris op vakantie geweest. Misschien ga ik ook nog een keer naar Cuba, want in in de folder stond ook een stukje over dans vakantiereizen naar Cuba.

Op een gegeven moment gingen ze dansen op Nederlandstalige muziek en ze beelden daarbij de tekst in de dans uit. Ze dansten ook op Played-a-life van Safri Duo. De dans sloot prefect aan bij de muziek. Echt heel goed gedaan!! Gelukkig kregen we ook nog wat van het partner dansen te zien. Er dansten steeds drie paren verschillende figuren. We kregen o.a. de Salsa en Merengue te zien. Ze begonnen steeds vrij simpel en maakten het dan steeds ingewikkelder. Ze wisselden zelfs tijdens het dansen vaak van partner. Dit is best moeilijk, omdat ieder paar zijn eigen figuren danst. Het leek wel op de film “Dance with me” waar ik trouwens ook nog steeds een stukje over wil schrijven. Misschien in het volgende nummer. Als de leraar wat wilde vertellen dan gaf hij zijn partner door aan iemand anders die aan het dansen was. Die man danste dan dus met twee dames tegelijk.Na de demonstraties konden we een dansje leren. Dit reggae groepsdansje zit inmiddels bij mijn dans software danscad wat je kunt downloaden van mijn site. Het is een simpel dansje, maar in het begin had ik er even problemen mee. Als de leraar zij zei (dat staat grappig) dan bedoelde hij namelijk meestal een tap opzij. Doordat ik dan een pas opzij deed dan ging ik natuurlijk met het verkeerde been verder. Het was erg leuk en we hebben ons gelijk opgegeven voor de Salsa beginners cursus. Ik ben benieuwd wat voor figuurtjes we allemaal gaan leren. Het viel me trouwens op dat er ook aardig wat buitenlanders bij deze dansschool dansen. Bij stijldansen komt dat eigenlijk niet voor. Best vreemd eigenlijk. Hieronder staat het internet adres van dansschool Cees de Vroomen.
http://www.ceesdevroomen.nl
Eigenlijk was dit verhaaltje al af, maar intussen ben ik naar de eerste Salsa les geweest. Het leek me leuk om hier ook nog wat over te schrijven. Salsa is een verzamelnaam voor een aantal dansen waaronder de Merengue, maar ook de Salsa. Salsa heeft dus eigenlijk een dubbele betekenis. We zijn begonnen met het leren van de Merengue, omdat dit een vrij makkelijke dans is. We moesten eerst in een kring en dus zonder partner allerlei oefeningen doen. Er werd niet zoveel aandacht besteed aan de passen op zich, wat bij stijldansen wel duidelijk het geval is. Zo moesten we voorwaartse, achterwaartse en zijwaartse Merengue passen uitvoeren. Er werd niet verteld of je nu een zij of een sluit moet dansen, maar dat ging eigenlijk vanzelf. Ik heb ook de indruk dat hier niet zo veel op gelet wordt. Toch is het wel leuk om hier even bij stil te staan. Bij zijwaartse passen naar links begint de man met links en danst hij bijvoorbeeld zij-sluit-zij-sluit. Als hij hier gelijk achteraan zijwaartse passen naar rechts wil dansen dan is hij weer met zijn linkervoet aan de beurt. Je kunt die voet niet naar rechts opzij zetten en dus maak je een pas op de plaats. Je danst dan dus sluit-zij-sluit-zij. Ook bij het draaien van de dame komt niet zo nauw. Er werd wel duidelijk uitgelegd hoe je de dame moet leiden, maar niet in hoeveel tellen de draai uitgevoerd moet worden en wanneer je de draai moet inzetten. We mochten dat zelf bepalen. Bij het begin van de les werd ook al verteld dat alles kan en alles mag. Misschien dat er later in de cursus nog van alles gaat veranderen. Bij stijldansen beginnen ze meestal ook supersimpel. Ik ben in ieder geval erg blij met deze cursus, want als er nu een Merengue wordt gedraaid dan ben ik natuurlijk ook van de partij. Bij het dansen moesten we regelmatig van partner wisselen. Je moet immers met iedereen kunnen dansen en iedereen danst weer anders. Volgende week leren we waarschijnlijk wat Salsa pasjes.
Verhaaltje uit de krant

Door: Fred Bolder
Van Miranda kreeg ik pas een pagina uit de krant helemaal vol met verhaaltjes over stijldansen opgestuurd. Ik wou dat wij zo’n leuke krant hadden. Het leukste verhaal staat hieronder.

AL NA DE EERSTE LES SWINGEND DOOR HET LEVEN

Dansen is sfeer en gezelligheid
Dansen is tegenwoordig ontspanning. Gezellig met je partner op de dansvloer. Een beetje romantiek hoort erbij (velen hebben hier de partner van hun dromen ontmoet…) en lekker kletsen na afloop aan de bar. Maar wie goed wil dansen, moet het wel eerst goed leren. En juist die dansles is al direct een bron van plezier. Voor jezelf en voor je partner. Wie denkt dat dansles een stijf gedoe is, wordt in de dansschool al direct aangenaam verrast. De jaren vijftig zijn in de moderne dansscholen allang passé. Het dansen is met z’n tijd meegegaan en dus dus ook de dansles.
Dat maakt de moderne dansschool juist zo aantrekkelijk. Je kan kiezen uit een groot aantal verschillende cursussen waarin je in een prettig tempo klassiek of modern leert dansen.

Ondanks alle rages en nieuwe trends gaat de meeste belangstelling in de dansschool nog altijd uit naar de vijf bekende ballroom-dansen: Quickstep, Slowfox, Tango, Engelse- en Weense wals of naar de exotische ritmen van de Samba, Rumba, Cha Cha Cha, Paso Doble en Jive.

Daarnaast is er volop ruimte voor meer tijdgebonden of trendy dansen. Of het nu de Lambada, Merengue, een nieuwe Streetdance of Videoclipdansen gaat, wat in de mode is, vind je in de Swinging World dansschool. Dansen spreekt zowel jong als oud aan. Er zijn altijd leeftijdgenoten en gelijkgestemden aanwezig die hetzelfde doel nastreven, namelijk lekker een avondje uit zijn. Of je nu de draad weer op pakt na jaren afscheid van de dansschool, pas begint, of ergens tussen brons en goud zweeft, de deuren van de dansschool staan elke week wijd open.
Overal te leren

Danscursussen worden overal gegeven. In kleinere plaatsen misschien in de feestzaal of het dorpshuis, in grotere plaatsen in volledig geoutilleerde dansscholen. Bij de laatste krijg je net even meer. In zo’n gezellige dansschool hoef je ook niet altijd meteen weg als de dansles is afgelopen., want er zijn vrijwel altijd gezellige zitjes om een drankje te drinken, na te praten of naar de verrichtingen van nieuwe cursisten te kijken. En in de meeste gevallen is er naast de gewone danslessen in de dansschool van alles te doen. Dit varieert van een vrije dansavond waarin iedereen in het chic komt tot een gezellig wijnfeest waarbij natuurlijk ruimte is voor dansen. Mogelijkheden genoeg dus. En de prijs zal beslist niet de drempel zijn.


Op herhaling?

Ook bij dansen kun je op herhaling. Misschien was je 15 toen je op dansles zat, toen kwam disco en kwam van dansen niets meer. Maar straks zwaai je af of wil je vriendin of iemand anders een dansje met je maken op een feest. En daar sta je dan. Op herhaling dus, even samen tien weken les er tegen aan en je hebt het weer helemaal in de benen.Wedstrijddansen

Wie weet krijg je de smaak wel te pakken en wil je door. Een streep of een ster erbij: op naar de medaltest. Je kunt het hele scala afwerken: brons, zilver, goud. Danslessen met een stijgende moeilijkheidsgraad. Wie nog meer wil, zich meten met anderen, de techniek verfijnen of zelfs nog beter: perfectioneren, die kunnen meedoen aan wedstrijddansen. Want dansen kan je ook als sport beoefenen. Je gaat dan trainen voor wedstrijden en neemt extra lessen. Uiteindelijk win je altijd samen, want dansen doe je altijd met z’n tweeën.


Meer informatie

Als je zeker wilt zijn van een plaatsje bij een van de gezellige clubs en je winterseizoen dansend door wil komen, neem dan tijdig contact op met de dichtstbijzijnde Swinging World dansschool. Neem eens een kijkje tijdens het Open Huis. Het dansseizoen loopt traditioneel van augustus tot september. Het zou jammer zijn als er geen ruimte meer is omdat de cursussen vol zitten. Of je nu begint met dansen of opnieuw gaat dansen, meer informatie over de cursussen, adressen en prijzen van de Swinging World dansscholen kan je krijgen op http://www.swingingworld.nl.

Bron: COEVORDEN HAH - WOENSDAG 5 SEPTEMBER 2001

Leuke links

University of Saskatchewan Ballroom Dancing Club
http://duke.usask.ca/uofsbdc/music/

Dans muziek titelsFrequently Asked Questions about Lead and Follow

http://www.eijkhout.net/lead_follow/

Veel informatie over leiden en volgen


Feel the Beat

http://www.eijkhout.net/ftb/index.html

Muziek theorie voor dansers


Photo Album

http://www.menet.umn.edu/~uk/photos/photos.html

Mooie dans foto’s


Free Dance Clip Art

http://www.lanset.com/lfuller/Clipart.htm

Leuke clip art


UltraDanse

http://www.ultradanse.com/

Leuke site!


Ballroom MIDI

http://www.novalis.it/eng/download.htm

http://www.ultradanse.com/musique/midi.htm

http://home.thirdage.com/Community/richie10/midi.html
Salsa! Free Online Dance Lessons

http://www.bluewillowpages.com/salsa/index.html

Online Salsa lessen!


Select your dance

http://www-personal.umich.edu/~haagr/dance_select.htm

Danspasjes


Ballroom Fun

http://sport.clubs.nl/ballroomfun

http://www.clubs.nl/community/default.asp?club=Ballroom+Fun

Stijldans club

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina