Het is meer een philosophie dan een vorm van vakantie: de camping-vakantie! Een “evergreen”, die nooit uit de mode raakt. In de regio Villach-Warmbad / Faaker See / Ossiacher See verheugen 29 campingbedrijfsleiders zich op de gastenDovnload 11.57 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte11.57 Kb.


Oostenrijk / Karinthië / Camping:

Campingvakantie op uitstekende plaatsen


Het is meer een philosophie dan een vorm van vakantie: de camping-vakantie! Een “evergreen”, die nooit uit de mode raakt. In de regio Villach-Warmbad / Faaker See / Ossiacher See verheugen 29 campingbedrijfsleiders zich op de gasten, die met eigen onderdak in hun bagage aankomen.
22 van deze 29 campings zijn zelfs in de gerenommeerde ADAC-Campinggids opgenomen. Maar er is meer: ettelijke campings mogen zich beroemen op de allerhoogste ADAC-onderscheidingen: 5 campingplaatsen hebben de ADAC-campingplaatsonderscheiding gekregen, wat betekent, dat ze bij de bezichtiging vorig jaar de beste of een na beste sanitaire classificatie bereikt hebben en op het gebied van “standplaatsconstructie” minstens een driesterrenniveau bezitten. De Seecamping Berghof aan de Ossiacher See werd zelfs tot de “ADAC-Superplaats” uitgeroepen, dat is de allerhoogste onderscheiding, die een campingplaats volgens de ADAC-criteria eigenlijk bereiken kan. En niet te vergeten is er het ADAC-milieu-symbool, waarmeer 7 plaatsen van de regio zich kunnen tooien. Criterium hiervoor is een orienterend milieubeleid, dat door de bedrijfsleiders gegarandeerd moet worden, zoals bijvoorb. ecologisch en zinvol gebruik van drinkwater, een eigen fietsverhuur, een bushalteplaats in de onmiddellijke omgeving en indien mogelijk een min of meer beperkt autoverkeer op het terrein.
Camping basisuitrusting. Het hindert niet, welke van de 3 plaatsen om de Afritzer See, of van de 8 plaatsen om de Faaker See, of van de 16 plaatsen in de regio van de Ossiacher See, of van de beide plaatsen aan de Vassacher See resp. in Villach men kiest: overal staat een overtuigende basisuitrusting garant met zelfs restaurants, supermarkten, meer dan luxe en comfortabele sanitaire voorzieningen, sportterreinen en animatieprogramma’s.
Vrijetijdsaanbod. Eén van de hoofdrollen spelen behalve de hartelijkheid en gastvrijheid van de bedrijfsleiders de strandmeren, waaraan grotendeels de campingplaatsen zich bevinden. De meren hebben drinkwaterkwaliteit en bereiken in de zomermaanden een temperatuur tot 28 graden Celsius. De watersport staat hier natuurlijk op de eerste plaats: zeilen, surfen, kanovaren en waterskien. En ook de vissers komen hier aan hun trekken.
Bergen en stad. Als men eens genoeg heeft van het water raden wij de Gerlitzen alpen, de Verditz, het Drielandenpunt en Natuurpark Dobratsch aan – de 4 belangrijkste bergen van de regio om uitgestrekte wandelingen te maken. Maar de stad Villach is ook zeer de moeite van het bekijken waard, dat men niet mag overslaan. Een boemel door de oude stad met haar bijna Italiaanse sfeer is altijd leuk, ook omdat de gemoedelijke café’s en restaurants van de stad grotendeels over terrasjes en tuinen beschikken.
Programma als het weer slecht is. Als het weer – zelden, maar het kan gebeuren – eens niet zou meespelen en men niet in het meer wil zwemmen, staan nog het in Warmbad-Villach en in Bad Bleiberg 2 overdekte thermaalzwembaden. ter beschikking. En ook de excursiemogelijkheden in de regio beloven veel afwisseling: op de Apenberg in Landskron ziet u leuke makake-aapjes, op de burcht Landskron vinden shows met alle soorten roofvogels (arenden, uilen, valken, gieren, etc.) plaats, Terra Mystica in Bad Bleiberg laat het montanistische verleden van de vroegere mijnbouwplaats zien en in de Miniwelt-spoorbaan aan de Faaker See kan men de kleine treintjes op een reusachtig veld met vele railsporen bewonderen.
„Kärnten Card“. Voor wie nog meer wil, de „Kärnten Card“ biedt vrije toegang tot meer dan 100 bezienswaardigheden in heel Karinthië. De kleine chipkaart is verkrijgbaar van 18 april tot 10 oktober en blijft 1, 2 resp. 5 weken geldig. De kaart kost € 34,-, € 42,- resp. € 53,- voor volwassenen en € 14,-, € 18,- resp. € 26,- voor kinderen (jaargang 1995 tot 2003).

Informatie en reserveren:

Villach-Warmbad / Faaker See / Ossiacher See Tourismus

Töbringer Straße 1, 9523 Villach-Landskron, Österreich

Tel.:+43 / (0)4242 / 42000 - 56, Fax: +43 / (0)4242 / 42000 - 42E-Mail: meissnitzer@region-villach.at, www.region-villach.at
Ons digitaal beeldarchief vindt u op www.region-villach.at!De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina