Het magische Verre Oosten De cruise aan boord van de ‘Crystal Harmony’Dovnload 9 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte9 Kb.
Het magische Verre Oosten
De cruise aan boord van de ‘Crystal Harmony’ was een schitterende reis met veel bezienswaardigheden en enorme contrasten qua architectuur. Hong Kong, de stad Shanghai, Peace Park te Nagasaki, de Verboden Stad en de Chinese Muur hebben een imposante indruk op mij nagelaten.

Hong Kong:

Hong Kong bestaat uit verschillende eilanden waaronder het schiereiland Kowloon en Hong Kong Island, het kloppend hart van Hong Kong. Hier vindt u o.a. het business district, ‘Repulse Bay’ met de luxueuste en duurste huizen van Hong Kong, gelegen aan het strand en de 2 enorme beelden van de vissersgoden ‘Kwum Yum’ en ‘Tin Hau’, Stanley Market en Victoria Peak. Vanuit Victoria Peak hebt u een schitterend zicht over Hong Kong. In Aberdeen kunt u een boottochtje maken met een ‘sampan’ langs restaurants en honderden vissersbootjes.


Nagasaki:

De stad oogt westers maar Nagasaki heeft een rijke geschiedenis. Ten noorden en ten zuiden van het stadscentrum liggen heel wat interessante bezienswaardigheden. Het leven in Japan is redelijk duur maar met de tram is het gemakkelijk en voordelig de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken zoals oa. Peace Park waar de 2de atoombom op 9 augustus 1945 is gevallen, Glover Park, Sofukuji Temple de oudste Chinese Tempel,….


Shanghai:

Shanghai is een stad met 2 tegenstrijdigheden. U ziet er enorm moderne hoge gebouwen maar ook veel armoedige huisjes. Waarschijnlijk zullen deze met de tijd verdwijnen en plaats moeten maken voor de hoge torens. Shanghai is één van de drie belangrijkste steden van China.

Op ‘The Bund’ vindt men ondertussen ook de meest exclusieve winkels zoals Cartier, Prada en Armani. Taxi’s zijn er voldoende en vrij goedkoop. Hiermee kunt u de stad op eigen tempo verkennen. Een bezoek aan de Tempel van de Jade Boeddha, de Bazaar met zijn talrijke kraampjes en de Mandarijn tuin met zijn vijvers en paviljoenen, zijn zeker de moeite waard. Bent u op zoek naar koopjes of is afdingen iets voor u, dan moet u zeker de Fashion Market bezoeken. Dit is een gigantisch grote openluchtmarkt waar u nog echte koopjes kunt doen!


Dalian:

Dalian behoort tevens tot China. Alle verkeersborden en reclameborden zijn in het Chinees maar als u de stad bezoekt krijg u niet meteen de indruk dat u in China bent. U vindt er nog Japanse, Russische en Europese invloeden. Dalian heeft één van de grootste havens van China.

T.o.v. van de andere grote steden in China is het in Dalian heel wat rustiger en ziet u er weinig (brom)fietsers, dat in Shangai en Beijing wel anders is.
Beijing/Peking:

De hoofdstad van China heeft ca. 14 miljoen inwoners en maakt zich klaar voor de Olympische Spelen in 2008. Door haar rijke geschiedenis is een bezoek van 3 dagen beperkt maar de hoogtepunten kunnen zeker bezocht worden; het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen-plein) waar zich o.a. het Mausoleum van Mao Zedong bevindt en de Verboden stad. Deze stad ligt in het centrum van Beijing, ten noorden van het Tiananmen plein en was het keizerlijk paleis tijdens de Ming & Qing dynastieën. De Chinese Muur of Grote Muur is één van de grootste wonderen in de geschiedenis. De lengte van de muur bedraagt ca. 6.400 km. Dit imposante bouwwerk is op verschillende plaatsen gerestaureerd en toegankelijk gemaakt voor toeristen, vergeet zeker uw loopschoenen niet! Ter afsluiting hadden we een diner met dé specialiteit van China ‘Pekingeend’ en een bezoek aan een acrobatische show, dat bij een bezoek aan China niet mag ontbreken.


Dieke LemmensReisadviesbureau:Robinson Cruise Away Bezoekadres: Charles Petitweg 17 NL-4847 NW Teteringen (Breda)

Telefoon: 076-5309988 Fax: 076-5145200 E-mail:info@robinsoncruiseaway.nl Correspondentie adres: PB 6520 NL-4802 HM Breda Bankrelaties : Rabobank  (NL): 1824.77.061 BBL : 320-0053936-74 BTW nummer NL 1409.05.212.B01 K.v.K. Breda 20107020 Website : www.robinsoncruiseaway.nl
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina