Het Mix-gedeelte een vrolijk maandbladDovnload 67.68 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte67.68 Kb.

Het Mix-gedeelte EEN VROLIJK MAANDBLAD

Hallo ML-ers,


Allereerst natuurlijk de oplossing van de puzzel van vorige maand. Nadat jullie je arme hersentjes talloze uren vaak nutteloos hebben laten inwerken op deze breinbrekende, zwaar psychologisch onverantwoorde puzzel, is dit de enige mogelijke oplossing. Onder de talloze inzendingen waren maar enkelen tot dit resultaat gekomen, velen hadden er al moeite mee om überhaupt één rechte lijn te trekken. Anyways, voor diegenen zou ik zeggen: Houdt deze oplossing er naast en probeer hem eerst foutloos na te tekenen in de Kringloper van november.
Mark


Suzan
VeraMarco
Eveline


Sandra

Wilfred


Manfr.

Jarno

Tamara

Rectificatie:

In de vorige Kringloper ontbraken bij de verjaardagen twee namen, of beter gezegd één hele familie. Het ging om niemand minder dan bestuurslid Mark van de Vegte en zijn jongere zusje Sanne. Mark was op 2 december jarig en Sanne op 9 december. Het is voor hun erg moeilijk te verkroppen dat er nu niemand op hun verjaardag is geweest. Over hoe dit heeft kunnen gebeuren bestaat maar één plausibele theorie:

Vroeger dachten de pioniers dat de wereld aan het eind van de Blokzijlerweg ophield. Men ging dan ook gewoon niet verder dan tot aan dat punt. Er was daar ook niet veel dacht men. Terwijl hier in Boet het leven met een rotgang werd genoten, bleken er zonder dat wij het wisten, ergens anders ook mensen te zijn die onbewust zin in hooifeesten kregen. Dat was aan de kust, de Blokzijler kust. Eén van die mensen die aan die andere kant woonde was Mark van de Vegte. Toen hij in zijn auto (met nieuwe deur) op weg was naar Londen (daar had hij immers een kaart vandaan gekregen die aan een vlieger was vastgebonden) kwam hij in Marknesse aan. Hij klopte bij de Boet aan om de weg te vragen en beleefde vervolgens een avond die hij alleen nog maar in films had gezien. Hij had nooit verwacht dat hij zo’n avond nog eens zou beleven, en toen hij wegging en naar het bordje ‘Boet’ boven de deur keek dacht hij: “zelfs je naam is mooi”, mooier dan die van de Bu*censuur*. Toen hij de volgende dag wakker werd zei hij tegen zijn zusje “ik ben mezelf in al die jaren dat ik naar de hooifeesten ging nooit geweest”. Ook de glimlach van Sanne, toen nog een kind, deed hem beseffen dat hij voor het eerst leefde. Mark werd lid van Mix ML en ook al heeft hij mensen voorgelogen, besodemieterd en bedrogen kwam hij uiteindelijk terecht in de kring der wijzen die zich ‘het Bestuur’ noemen. En hoewel hij heeft getwijfeld over NET, want dat Urks klinkt zo zacht is, is hij nou al enige jaren lid en is zijn zusje Sanne met rasse schreden in zijn voetsporen getreden.

Maar om weer even terug te komen op jullie verjaardag. Mark en Sanne, hoe vertel je iemand dat de aarde niet aan het eind van de Blokzijlerweg ophoudt, dat de vogels ook daar vliegen en de zon daar tegelijk met de maan verschijnt. Als jullie een manier weten om dit de leden te vertellen houdt de verjaardagco zich van harte aanbevolen om jullie namen de volgende keer wel te publiceren.

Maar ja, jullie huilen nu harder dan jullie erf aan de Ettenlandseweg aankan. Hopelijk hebben jullie wel wat visite gehad op jullie verjaardag, anders blijkt eens te meer dat vriendschap slechts een klein pakketje met een dun laagje chroom is. Mark en Sanne, haal alsjeblieft de Mix ML-foto’s niet van wand, alsof jullie zo vergeten kunnen, hoe jullie de Mix missen. Ook al is jullie verjaardag al geweest gelooft de mix nog steeds in jullie, zij ziet toekomst in jullie allebei en daarom zullen jullie namen hier verderop in de Kringloper alsnog gepubliceerd worden onder ‘de verjaardagen’. (zoz)
Ik zou zeggen: “Laat het gaan, laat het vallen, laat het los”. ♫
Groeten namens de verjaardagco, de puzco en de typco,

Siebrand.Razende Reporter Rick interviewt:

Pieter

Oosterbaan
Wie ben je?


Pieter Oosterbaan, 22 jaar oud en op dit moment woonachtig in Amsterdam (voor mijn stage).Ik ben bijna klaar met mijn studie Vrijetijdskunde. Hierover geslaagd voor de Havo en (zelfs) voor de lagere school!!! Nu ben ik dus bijna klaar voor het grote mensenwerk.

Waar kan iemand je in de nacht voor wakker maken?


Voor een goeie beurt van Miranda (ja excuses voor het taalgebruik maar dit komt echt uit de mond van Pieter, alhoewel anderen misschien anders zouden verwachten)

In welke commissies heb je gezeten?


Bestuur, Kerstco, Disco, Barco en Ontspanco (….)

Leukste?


Absoluut het Bestuur en Kerstco
Welk nummer zou jij zingen op je Idols Auditie?

“Ik heb hele grote bloemkolen” van André van Duin, omdat ik helemaal niet kan zingen. En er moet toch een feessie van worden gemaakt.Wat is je beste herinnering aan Mix-ML?


Heel veel, eigenlijk alleen maar goeie. De beste zijn van het Kerstvolleybal en het gourmetten, en ook die ene keer van het omroepen van een Dartfinale in dronken staat, ik weet geen eens meer wie er speelden.

Waarom ben JIJ nou hier op aarde?


Mijn ouders konden mij kennelijk niet terugdouwen. Maar ze zeggen ook altijd dat het middelste product ook altijd het beste is, hahaha.

Wat vind jij nou de beste film van de afgelopen tijd?


Filmpje van Paul de Leeuw, echt geweldig in een deuk gelegen. Maar die Flodder films waren ook altijd erg leuk.
Speciale vraag van Sjaak Koomen:

Waarom mis ik jou de laatste tijd bij feesten van Mix-ML?

Nou omdat ik stage loop in Amsterdam, en de weekenden eigenlijk ook voornamelijk daar blijf. Maar wees niet getreurd, de maand december ben ik weer volop in de Boet, vooral tijdens Gourmetten en Kerstvolleybal. Ik ben zelfs twee weken vrij om op te bouwen en af te breken…..Wie kies jij als volgende?


Pascal Vegterlo

Pieter wat wil jij weten van DJ P?


Of hij nou elke morgen zijn pedofielpasje mee moet nemen?
Jouw vraag aan Pascal kun je sturen naar:

razendereporterrick@hotmail.com


Van het Disco-front
Als je dit leest is het bijna zover: de Kerstmix! Wat? De KERSTMIX! Met de hele Mix ML gourmetten! Huh? Wanneer dan? Op 21 december, natuurlijk in de Boet. Aha, mooi joh. Hoe laat kan ik aanschuiven? Om 18.00 uur gaan we beginnen en kun je je stukje vlees, champignonnetje of uitje op je gourmetstel mikken. Natuurlijk onder het genot van een lekker glaasje Canei® of een Freddie®. Gratis en voor niks? Mwoh, bijna. Neem even 5 Eurie mee voor je vleespakketje en nog wat extra coins voor je consumpties. Klinkt goed, maar is het wel d e moeite waard? De moeite waard?! De Boet is aangekleed in kerstsfeer, we hebben een vrolijk kerstdeuntje op de achtergrond en je zit samen met nog 74 andere Mixers gezellig te eten! Oké dan, daar moet ik bij wezen! Waar kan ik mij opgeven? Op de opgavenlijst in de Boet. En als je een gourmetstel ter beschikking hebt, zet dat er dan ook ff bij. Een Kerstmix is natuurlijk niets zonder gourmetstellen he? Ja maar ik kom alleen in de Boet als er een feestje is. Dan geef je je toch bij mij op? Ik ben te bereiken op 06 13 74 94 19. Mooi, dan zet ik de 21ste in mijn agenda. Calc-u-later!
Nieuwe Disco-member

Oké mensen, allemaal opgeven dus voor de Kerstmix. Maar er gebeurt nog meer binnen de Discotheekcommissie dan het organiseren van deze activiteit. Zo heeft Peter V. alias DJ PeeVee een punt moeten zetten achter zijn Disco-carrière. Peter, bedankt!

Een opvolger hebben we alweer gevonden; het is Wilco M., bekend van zijn fototoestel waar hij bezopen ML’er mee vastlegt op feestjes. Hij heeft echter nog meer talenten en één daarvan is het draaien van muziek! Wilco, welkom bij de crew.
Voetbal is oorlog

Nog even kort iets over het Mix ML-zaalvoetbaltoernooi. We zijn met ons Front op volle oorlogssterkte de strijd aangegaan, maar het is ons helaas niet gelukt de slagroomtaart binnen te slepen. Net als Saddam’s leger zijn we onderdrukt, hebben we ons keihard verzet (1-0 tegen de Keet), maar zijn we uiteindelijk toch niet eerste geworden. Na een donderspeech van coach DJ Beenhakker hebben we ons maar gauw weer verscholen achter de cd-spelers.


Junkie ML, voorzitter.

De Keet wint ongeslagen het zaalvoetbaltoernooi
Van één van onze verslaggevers


MARKNESSE- 23 november werd het zaalvoetbaltoernooi gehouden onder de Mix-ML leden voor de kwalificatie van het zaalvoetbaltoernooi in Ens 2004

Er streden 6 teams, waaronder één damesteam, voor een rechtstreekse plaatsing.Elk team had evenveel kans om zich te plaatsen, maar het is De Keet die rechtstreeks, ongeslagen, naar de volgende ronde gaat. Voor de overige 5 teams is er nog hoop. De scouts van Mix-ML zijn op dit moment hard op zoek naar jong talent. Zij willen namelijk al hun teams verjongen, net zoals bij Oranje de 2e wedstrijd tegen Schotland, zodat er met 6-0 gewonnen kan worden. Zorg er dus voor da t je wordt ontdekt!

Toch was er ook een kleine terleurstelling. Het Disco-front was er zo van overtuigd om De Keet van de troon te stoten, maar op de een of andere manier is dat niet gelukt. Kwam dat misschien doordat DJeecko met z’n hoofd ergens anders zat…bij mevr. C.B. misschien? Of zou Cruiff hier toch een andere verklaring voor hebben gehad?

In ieder geval was het een geslaagd toernooi met niet al te grote rellen tijdens en na de wedstrijd. Wij willen dan ook alle teams (De Dames, Rasta Rockets, Robin en Co, De Keet, Disco-front en team Manfred) bedanken voor deze geslaagde middag.

De volgende sportactiviteit is de Dartembassy op 9 januari 2004 om 21.00 uur in de Boet. Dus noteer deze datum alvast in je agenda en wees erbij!!


Namens de Sportco,

Linda Schwering


Nieuws van de Verjaardagco….
Zoals velen van jullie weten organiseert het bestuur aan het einde van het seizoen altijd een commissie-uitje voor iedereen die in een commissie actief is. Zo organiseerde de Verjaardagco halverwege het seizoen een extra uitje voor zijn commissie. Want als je aan verjaardagen denkt, dan denk je aan feestjes, of niet soms?

Nu zijn jullie vast wel benieuwd waar het uitje naar toe ging. Hier het verslag…

Op een zaterdagavond vertrokken we met de commissie naar Arnhem. Waarom Arnhem? Omdat de voorzitster daar nu eenmaal op kamers zit, errug handig….;)

Eerst hebben we met z'n allen wat gegeten bij de pizzaria (allemaal pizza hawai, variërend dus). Vervolgens hebben we ons begeven naar de Korenmarkt, waar alle kroegjes naast elkaar zitten, dus we rolden de ene kroeg in en de andere kroeg weer uit. Er werd gedronken met maten (grote maten….). Nadat wij elke kroeg wel van binnen hadden gezien, en overal goed in de glaasjes (GLAZEN) hebben gekeken, was het op de terugweg tijd voor een broodje…Kebab (nee geen shoarma, dat eten we in Steenwijk wel). Na ons heerlijke broodje kebab (met knoflook) verplaatste we ons naar het Winkelcentrum van Presikhaaf (bij het winkelcentrum woont de voorzitster namelijk). Bij de flat aangekomen moesten we eerst nog 2 etages omhoog, en dat is zwaar na een avondje stappen. Eenmaal op de kamer aangekomen, hebben wij lekker geslapen in een kamer van zo'n 12 m2. Erg knus dus als je er met de hele commissie in ligt. De volgende morgen was er niks aan het handje en keerde we weer terug naar de polder, zonder de voorzitster want die bleef gelijk maar in Arnhem.

Als je nog wat details wilt weten, stap naar één van de commissieleden, wij kunnen je nog wel wat 'sappigs' vertellen!!

En dan nu de verjaardagen…….

December


Mark van de Vegte 02-12

Paul Broersen 05-12-’77

(de man uit Delft)

Jaap Laan 05-12-’85Sanne van de Vegte 09-12

Klaas Jurrien Zachariassen 12-12-’86

(een kertsco-lid)

Arnout Aarnink 22-12-’83

Kim Oosterbaan 28-12-‘86


Januari


Joost Neeleman 03-01-’86

(nummer 1….)

Ronald Bijsterveld 04-01-’85

Ronald Jager 08-01-‘86

Huub Hilderink 10-01-’70

Petra Verwer 11-01-’83

(maakt tegenwoordig Meppel onveilig)

Ronald Gielleit 18-01-’79

Cor Krijger 19-01-’72

(de oudste in dit rijtje)


Eline Moens-de Boer 19-01-’76

Eveline Neeleman 23-01-’82

(kijk aan, das nummer 2….)

Erik Groen 25-01-’81

(Dhr. Grün, alhoewel af en toe een beetje blauw)

Jeroen Schwering 25-01-’84

(inderdaad een………)

Peter de Boer 25-01-’87

(en dit is de jongste in de rij)
De verjaardagco (Linda)


Kerstco nieuwsTweede Kerstdag, 26 december, is ons jaarlijkse kerstvolleybaltoernooi en kerstvolleybalfeest.

Het Kerstvolleybaltoernooi zal plaatsvinden in de PWA-hal te Emmeloord. Dit begint om 11.00 uur en duurt tot ± 17.00 uur.

Uiteraard gaan wij hiervoor oefenen en wel op 14 en 21 december van 14.00-16.00 uur.

Heb je je nog niet opgegeven, dan kun je dat natuurlijk nog altijd doen. Zie de opgavelijst in de Boet of bel even naar Linda Schwering (0527-201882 / 06-12266357)

Na het gezweet van overdag, verwacht ons ’s avonds een spetterend feest in de Weevershal. Met een optreden van de band VOOM ALIVE!

Het kaartje voor deze avond kun je kopen bij Manfred Schleper tijdens de openingstijden van de Boet. Kaarten kosten 5,00 euro

Niet leden kunnen hun kaartje kopen bij Foto Jan Emmeloord en/of Café Henk Marknesse, kosten voor niet leden zijn 8,00 euro. Kaarten zijn vanaf 5 december verkrijgbaar.

De zaal is vanaf 21.00 uur geopend en legitimatie is verplicht! Geen legitimatie = niet naar binnen! Dus wees slim en neem je ID-kaart mee!Uiteraard kunnen wij ook nog hulp gebruiken bij het opbouwen van de Weevershal, dus heb je tijd en zin………kom ons gerust helpen! Tevens zoeken wij ook nog mensen die wel een uurtje achter de entree, kaartverkoop en bar willen staan.
Namens de Kerstco,
Linda Schwering


MilkshakeSinterklaas is een Turk!
Op het moment dat je dit leest, is Sinterklaas het land alweer uit en is die andere, de Kerstman, de wereld in beroering aan het brengen. In de Sinterklaasperiode, kwam mijn buitenlandse huisgenoot met de vraag wat het verschil is tussen Sinterklaas en de Kerstman. Hij dacht dat het twee en dezelfde dingen waren. Dus ik aan het uitleggen…
Sinterklaas is geboren in Zuid-Italie. Zo rond het jaar 300 na Christus was hij bisschop in Myrna (Turkije). Eigenlijk is Sinterklaas dus een Turk! Maar voor het gemak, zeggen we dattie uit Spanje komt met een lading Zwarte Pieten. Zwarte Piet is niet zwart omdat die met z’n snuiter in de schoorstenen neust, maar omdat die Spanjaarden, vroeger veel slaven in dienst hadden, voornamelijk uit Ethiopië. Maar goed, Sinterklaas is dus een Turk die met een stel Ethiopiërs met een stoomboot (hoe ouderwets) en een paard de Nederlandse kinderen voorhoudt dattie uit Spanje komt.
De kerstman (Santa Claus), is eigenlijk gek genoeg dezelfde man. Santa Claus en Sinterklaas hebben dezelfde voorgeschiedenis. Die Amerikanen konden waarschijnlijk niet wijsmaken aan de kids dat die beste man helemaal vanuit Spanje met de boot komt. Ook het verhaal met Ethiopische slaven ligt ietwat gevoelig in de USA. Daarom hebben ze er een verhaal van gemaakt van een slee met rendieren vanuit Lapland. Aangezien het daar kouder is, zijn de mijter en de mantel vervangen door wat warmers.
Die Nederlandse kinderen wordt dus eigenlijk twee keer hetzelfde verhaal voorgehouden van een Turk die de ene keer met Ethiopiërs vanuit Spanje met de boot komt en de volgende keer met een slee en rendieren uit Lapland.
Raar toch? Had mijn huisgenoot dus toch gelijk!

Moestafa Kemal alias Ata Turk (vader der turken) hier ook met een soort van mijter, net als de sinterklaas
Slodomien heeft een verschikkelijk visioen gehad over de toekomst van de ‘jongeren 19 nu’ en Lydwina komt een oude bekende tegen die de hele mix-ml de stuipen op het lijf jaagt. Lees nu verder in het volgende deel van:
Het Boetisme (2)
“Grosnelski is weer terug!” Zei Lydwina. De groep Mix-ml-ers wist niet waar ze het zoeken moesten. Om dit als buitenstaander te kunnen begrijpen moet je eerst iets weten over de historie van Lydwina en Grosnelski. Lydwina is als zuigeling ter vondeling gelegd door haar biologische ouders. De familie bij wie zij terecht is gekomen had ook weinig behoefte aan een pleegdochter, waardoor zij vervolgens weer ter vondeling is gelegd bij een andere pleegfamilie. Nadat dit ritueel zich enkele keren heeft herhaald, is Lydwina uiteindelijk op 12 jarige leeftijd met liefde opgevangen in een pleeggezin ergens in het oosten van Marknesse. Na enkele jaren kwam haar traumatische jeugdervaring echter naar boven. Lydwina was als kind al niet echt populair. Door het gebrek aan vrienden, is zij een denkbeeldig vriendje gaan creёren. Dit vriendeje, Grosnelski genaamd, is een belangrijke rol in haar leven gaan spelen. Er was echter nog een groter probleem, doordat Lydwina zo een ongelooflijk levendige fantasie heeft, is Grosnelski ook voor de andere ml-ers zichtbaar geworden. Nadat hij het leven van zo een beetje alle boetgangers heeft verpest heeft Grosnelski schepper Lydwina acties ondernomen. Na een lange therapie is Grosnelski uit de geest, en daarmee die van alle ml-ers, van Lydwina verbannen. Iedereen was daar natuurlijk erg gelukkig mee. Op één individu na dan. Deze persoon luistert naar de naam Joachim, de halfbroer van Lydwina. Nu kan er door een oplettende lezer gedacht worden ‘halfbroer?’, Lydwina is is toch een vondeling. Deze oplettende lezer heeft helemaal gelijk. De biologische moeder van Lydwina had er nogal een handje van om haar kinderen ter vondeling te leggen. Door deze merkwaardige hobby zijn Lydwina en Joachim toevallig bij één en dezelfde familie aanbeland.

Joachim was een van de beste maatjes van Grosnelski geworden. En door het jarenlange samenzijn is er een hechte band onstaan.Terug naar de parkeerplaats van de boet. “hoe komt het dat Grosnelski weer terug is?” vroeg Schelmik aan Lydwina. “Ik heb duidelijk geen idee Schelmik” was het antwoord. “maar het is in ieder geval zeker dat Grosnelski snode plannen heeft, ik heb al enkele dagen vreselijke, levensechte en angstaanjagende nachtmerries van hem, en ik vermoed dat Joachim hier ook een rol in gaat spelen.” “Wie is Joachim,” blaatte Vlork, het labiele stiefzusje van Erszébeth. Nadat iedereen Vlork een nietszegende blik van onbegrip had toegeworpen hervatte het gesprek zich. Voorzitter Erik die al enige tijd met slaapwekkende verveling naar het gesprek had geluisterd vond het mooi geweest. “Ik vind het mooi geweest” was zijn begrijpelijke opmerking. “Wat er ook aan de hand is we kunnen er nu niet veel aan doen. Morgen praten we verder.” Na enkele instemmende bevestigingen ging iedereen naar huis. Toch konden de Mix-ml leden de slaap niet vatten. Nadat een ieder enkele uren lang gewoeld had in de slaap kregen alle Ml-ers een universele droom………………. (word vervolgd)De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina