Het omzetten van uw aflossingsvrije leningdeelDovnload 23.92 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte23.92 Kb.
ONDERWERPDelta Lloyd Bank NV
DATUM

Het omzetten van uw aflossingsvrije leningdeel

ONDERDEEL
ONZE REFERENTIEHypotheken
Naam


Adres

Postcode WoonplaatsGeachte ,

Op 1 januari 2013 zijn de nieuwe regels met betrekking tot de woningmarkt ingegaan. In deze brief informeren wij u over wat deze nieuwe regels betekenen voor uw bestaande hypotheek. En willen wij u erop wijzen dat u uw aflossingsvrije leningdeel nog tot 1 april 2013 kunt omzetten naar een (bank)spaarhypotheek.


Wat betekenen de nieuwe regels voor uw bestaande lening?

Voor uw bestaande lening verandert er door deze nieuwe regels niets. De rente die u betaalt voor uw bestaande lening blijft aftrekbaar van de belastingen. Alleen als u uw bestaande lening verhoogt, gelden voor de verhoging de nieuwe regels. Vanaf 1 januari 2014 wordt het percentage waartegen u de hypotheekrente mag aftrekken in 28 jaarlijkse stappen van 0,5% verminderd. De hypotheekrenteaftrek wordt daarmee voor iedereen geleidelijk verlaagd van maximaal 52% naar maximaal 38%.


Wilt u meer zekerheid over het terugbetalen?

De huidige woningmarkt met dalende huizenprijzen veroorzaakt steeds meer onzekerheid. Zoals u weet, moet u uw lening aan het einde van de looptijd helemaal terugbetalen. U kunt dat doen met ander geld dat u dan hebt (bijvoorbeeld met uw eigen spaargeld) of een nieuwe lening hiervoor aangaan. Ook kunt u uw lening(deel) terugbetalen met de opbrengst van de verkoop van uw woning. Bedenk dan wel dat uw woning op dat moment minder waard kan zijn dan de hoogte van de lening. Het kan dus verstandig zijn om (een deel van) uw aflossingsvrije leningdeel om te zetten naar een aflosvorm die meer zekerheid over het terugbetalen biedt. U loopt dan minder risico dat u aan het einde van de looptijd nog een restschuld overhoudt.


Omzetten van uw aflossingsvrije leningdeel naar een KEW of SEW

U hebt nog tot 1 april 2013 de tijd om uw aflossingsvrije leningdeel fiscaal voordelig om te zetten naar een (bank)spaarhypotheek. Een (bank)spaarhypotheek wordt ook wel een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) of Spaarrekening Eigen Woning (SEW) genoemd. Met een KEW of SEW bent u er zeker van dat u het afgesproken deel van uw lening kunt terugbetalen. Daarnaast hebt u maximaal belastingvoordeel.


Delta Lloyd biedt hiervoor de ZekerPlusHypotheek Rekening of de Hypotheek SpaarVerzekering aan. Meer informatie over deze producten vindt u op deltalloyd.nl/omzetten. Zet u na 1 april 2013 uw aflossingsvrije leningdeel om naar een KEW of SEW? Dan zijn de mogelijkheden beperkt. Het belastingvoordeel voor een nieuw te sluiten KEW of SEW is dan vervallen.
Wat zijn de kosten voor het omzetten?

De kosten voor het omzetten van uw aflossingsvrije leningdeel naar een ZekerPlusHypotheek Rekening of een Hypotheek SpaarVerzekering zijn bij Delta Lloyd € 250,- . Daarnaast moet u rekening houden met hogere maandlasten en kosten voor het advies van uw financieel adviseur. Op deltalloyd.nl/omzetten vindt u een schatting van deze maandlasten.


Aanvraag voor 1 maart 2013

Een aanvraag voor het omzetten van uw aflossingsvrije leningdeel naar een KEW of SEW kunt u alleen bij ons indienen via een financieel adviseur. Wilt u dat wij uw aanvraag voor het omzetten van u aflossingsvrije hypotheek naar een ZekerPlusHypotheek Rekening of een Hypotheek SpaarVerzekering voor 1 april 2013 verwerken? Zorgt u er dan voor dat deze via uw financieel adviseur uiterlijk op 1 maart 2013 door Delta Lloyd ontvangen is.


Meer informatie

Wij raden u aan om uw wensen te bespreken met uw financieel adviseur. Voor een omzetting naar een aflosvorm met meer zekerheid is het advies van een financieel adviseur noodzakelijk. Hebt u vragen over deze brief of wilt u meer informatie? Kijk op www.deltalloyd.nl/omzetten. Hebt u geen financieel adviseur? Kijk dan op www.deltalloyd.nl/adviseur voor een adviseur bij u in de buurt.


Met vriendelijke groet,
Delta Lloyd Bank N.V.

Harry van der ZwanCommercieel directeurOmval 300
KvK Amsterdam 33191189

BLAD
Postbus 231
NL005601332B01


1000 AE Amsterdam

www.deltalloyd.nl/omzetten


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina