Het recept voor twee krentenbrodenDovnload 6.53 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte6.53 Kb.
Beste Abbo

Vanavond vieren we je 51e verjaardag. Je weet dat dit een belang­rijke leeftijdsgrens is in met leven van de mens. Je bent nu de leeftijds­fa­se binnen­gegleden waarin je steeds meer de drang zult voelen je creatief te uiten. Je vermogen de materie naar je hand te zetten zal je steeds gemakkelijker afgaan. Het bakken van krentenbrood mag in dit verband zeker genoemd worden.


HET RECEPT VOOR TWEE KRENTENBRODEN.1.000 gram biologisch tarwemeel

500 gram biologische rozijnen

50 gram gist

50 gram (room)boter: zoek in eigen koelkast

300 gram gemengde noten: reeds in je bezit

250 gram turkse (gesneden) abrikozen

100 gram dadels (pitten verwijderen)

40 gram bruine suiker

7 dl. melk met yoghurt: zoek in eigen koelkast

6 gram zout


Los de gist op in een kopje lauwe melk.

Meng het meel met de gistoplossing en de boter in een kom. Voeg de rest van de lauwe melk toe. Na goed kneden het - met een natte doek afgedekte - deeg boven een hete bak water een uur laten rijzen. Voeg de rozijnen, de abikozen en de noten toe zonder echt het deeg te kneden.

Verdeel het deeg in twee stukken. Voeg de bruine suiker toe en vul de broodvormen. Plaats de vormen - afgedekt met een natte doek- in de oven op 50 graden en laat het deeg ca. 30 minuten rijzen. Daarna ca. 50 minuten bakken in de oven op 200 graden.
Gebruik voor het bereiden van het deeg de grootste kom uit de keukeninventaris.


Bij brood hoort ook een plank. De plank die wij voor je hebben uitgezocht is niet alleen te gebruiken als broodplank, maar kan ook voor meditatieve doeleinden worden gebruikt. Het enige wat je dan hoeft te doen is de plank om te keren en aan de muur te hangen.


Van harte gefiliciteerd met je verjaardag
Ida en JohanDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina