Heusden- interactie tussen publiek en kunstenaars kan tot een bijzonder resultaat leiden. Dit blijkt uit de expositie die onder de naam “Adieu” vrijdag 2 nov. 2012 in Heusden bij galerie “lis viv’arte” werd geopendDovnload 5.35 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte5.35 Kb.
Unieke expositie Audieu bij “lis viv’arte” te Heusden
Heusden- Interactie tussen publiek en kunstenaars kan tot een bijzonder resultaat leiden. Dit blijkt uit de expositie die onder de naam “Adieu” vrijdag 2 nov. 2012 in Heusden bij galerie “lis viv’arte” werd geopend. Tijdens de opening waren er lovende woorden van Jan Hamming, burgemeester van Heusden, aan het adres van de kunstenaars.
De burgemeester toonde zich ingenomen over de interactieve opzet en noemde de

aanpak vernieuwend. “Een voorbeeld voor de toekomst” , aldus Hamming. Tijdens de

opening onthulde de burgemeester een kunstwerk dat de vergankelijkheid symboliseert. Lis viv’arte heeft belangstellenden het afgelopen half jaar gevraagd wat “adieu” voor hen betekent. Hierbij werden de sociale media ingeschakeld. Deze gegevens werden gedurende de zomer in een koffer verzameld en aan de acht deelnemende kunstenaars doorgeven. De betreffende kunstenaars komen uit verschillende disciplines: beeldhouwen, keramiek, glaskunst, textielkunst, schilderkunst en fotografie. Volgens galeriehouder Leo Gorter hebben de kunstenaars deze gegevens uitstekend in hun kunstwerken verwerkt.

Een periode waarin sommige kunstenaars in hun werk tot andere inzichten zijn gekomen betreffende de betekenis van Adieu. Leo Gorter: “Voor de een staat het voor verdriet, voor de ander voor een voortdurende beweging. Via filmpjes op YouTube kon het proces worden gevolgd. Voor de kunstenaars hebben de filmpjes bijgedragen aan kruisbestuiving van ideeën. Dat was een boeiend, uitdagend en intens proces. De waarden van kunst: schoonheid en troost komen in de kunstwerken sterk naar voren.”

De deelnemende kunstenaars zijn: José Bakker, Paula Couwenbergh, Jolanda van de Grint, Klaske Jasperse, Richard van der Koppel, lis, Toon Rijkers en Josemieke Segers.

De expositie is te zien tot en met zondag 16 december 2012 bij lis viv’arte te Heusden, Breestraat 23. Open vrijdag, zaterdag , zondag van 13 tot 17 uur en op afspraak.www.lisvivarte.com

Burgemeester Jan Hamming onthult een schilderij met het thema “vergankelijkheid”.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina