Highway Chile, een van de eerste heavyrock bands van Nederland (begin tot halverwege de jaren tachtig) maakt de podia weer onveiligDovnload 6.63 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte6.63 Kb.

Highway Chile, een van de eerste heavyrock bands van Nederland (begin tot halverwege de jaren tachtig) maakt de podia weer onveilig.
In deze jaren waarin het herenigen van bands uit de jaren tachtig helemaal in is, is het ook bij de Highway Chile-leden van het eerste uur, gitarist Martin Mens en drummer Ernst van Ee weer gaan borrelen. Beide heren zagen het helemaal zitten om het populaire Highway Chile-materiaal, dat destijds garant stond voor kolkende zalen, weer op de planken te brengen.
De band is gecompleteerd door niet de minsten uit de vaderlandse heavy rockscene nl. Edwin den Haag (basgitaar) van Blind Justice, Gert Nijboer (gitaar) van Mischief en Stan Verbraak als zanger, bekend van Helloïse.


Historie


Highway Chile heeft geopereerd tussen 1980 - 1985 en bracht in die tijd verschillende, zeer populaire platen uit zoals Storybook Heroes (1983) en Fever (1984). Er werd in die jaren intens getoerd en het podium werd o.a. gedeeld met grootheden als Motörhead, Whitesnake, Michael Schenker, Accept en Y&T. Een van de grootste fans van Highway Chile was Alfred Lagarde (†) die ook de Storybook Heroes plaat produceerde. Highway Chile was samen met Picture, Helloïse, Bodine, Vengeance en Vandenberg het topje van de vaderlandse heavy rock scene in de jaren tachtig.
Zoals wellicht bekend splitste de originele Highway Chile-line up in 1984 op in Highway Chile aan de ene kant (met daarin o.a. de latere Sleez Beez leden Jan Koster en Eric Karreman) en aan de andere kant Helloïse (opgericht door de Highway Chile-leden Ernst van Ee en Ben Blauw). Highway Chile hield het nog een jaartje vol in de nieuwe bezetting en Helloïse maakte furore maar splitste uiteindelijk in 1989 (om in 1996 weer samen te werken) maar is nog steeds succesvol.

Heden

Begin 2002 heeft de band een reunietoer gedaan met als afsluiting een opname van een live-cd met de toepasselijke titel "On the road again". Dit is de eerste live-cd ooit uitgebracht van een Nederlandse hard-rockband. Op deze cd is nog Robert Soeterboek als zanger te horen en het flitsende gitaarspel van Attila Szabo (beide zijn vervangen in 2003).
Door de respons die de band tijdens deze reunietour heeft gekregen is besloten om door te gaan en tevens aan nieuw repertoire te werken.


Het repertoire dat Highway Chile op de planken brengt stamt grotendeels uit de meest succesvolle periode tijdens de Storybook Heroes plaat. Krakers als Highway Chile is coming to get ya, Headbangers, Jesse James, Bite in anger en Carol worden gespeeld. Naast wat nieuw matriaal staan er op de setlist ook wat nummers van Helloïse en covers van o.a. AC/DC, Thin Lizzy en Y&T.
Dat het knalt is een feit.
De bandleden van Highway Chile zijn:

Martin Mens - Gitaar en zang
Ernst van Ee - Drums
Stan Verbraak - Zang
Gert Nijboer – Gitaar
Edwin den Haag - Bas

Voor info/boekingen : http://www.highwaychile.nl
ernst@highwaychile.nl of info@highwaychile.nl

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina