Hiphoplegendes Boogaloo Sam en Don Campbell komen naar ons landDovnload 12.79 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte12.79 Kb.
Persbericht Dansput vzw - 22 april 2013


Hiphoplegendes Boogaloo Sam en Don Campbell komen naar ons land
Hiphopppers van over heel het land zullen het weekend van 9 tot 12 mei 2013 vast al met stip in hun agenda hebben staan, want voor het eerst strijken deze twee pioniers van de hiphopcultuur neer in België.

Don Campbell en Boogaloo Sam, de uitvinders van locking en popping, zullen tijdens het hiphopevent van het jaar, Bigbang in Brugge, workshops geven, jureren, ….

Popping en locking

Popping en locking zijn onlosmakelijk verbonden met streetdance en hiphopcultuur. Bij popping laat je je lichaam schokken. Doordat je op een explosieve manier al je spieren aanspant krijg je een schokkend effect. Locking betekent “op slot doen”. Het komt erop neer dat je je lichaam tijdens het dansen “op slot doet” door plots even stil te staan in een coole houding en dan weer verder te dansen.


Beide dansstijlen zijn niet weg te denken uit tv-programma’s als So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle en groeien na zovele jaren nog voortdurend aan populariteit.

Don & Sam

In de jaren ’70 stonden Sam en Don aan de wieg van respectievelijk popping en locking.
Don Campbell Sam Boogaloo

Don Campbell (Saint Louis, USA, °1951) werd bekend dankzij het Amerikaanse tv-programma ‘Soul Train’ en zijn eigen dansgroep ‘The Campbellock Dancers’, later ‘The Lockers’. Hij stond aan de zijde van enkele van de grootste entertainers ter wereld, van Frank Sinatra, tot Aretha Franklin en Bill Cosby. Dons originele danstechniek doorstond de tand des tijds​​. Vandaag de dag is de stijl beter bekend als ‘locking’ en zijn nauwgezette bewegingen worden gebruikt door choreografen en streetdancers over de hele wereld. Kijk maar naar video’s van The Backstreet Boys, N'Sync, Britney Spears, Christina Aguilera, Wyclef Jean, Snoop Dogg, Janet Jackson, Michael Jackson en ga zo maar door.

Sam Boogaloo (Fresno, USA, °1957) richtte midden jaren ’70 de dansgroep “The Electric Boogaloos” op. Ze waren gespecialiseerd in de specifieke dansmoves die Sam zelf perfectioneerde. Geïnspireerd door ‘The Lockers’ van Don Campbell, gebruikte Sam moves van Chubby Checker, James Brown en cartoons om zo zijn eigen vreemde, impressionante dansstijl te ontwikkelen.

Tegenwoordig nemen Sam en Don de rol op van ambassadeur van de hiphopcultuur. Ze geven workshops en masterclasses, zetelen als jurylid bij belangrijke wedstrijden, … over de hele wereld.Bigbang

Nog nooit een battle popping of locking gezien? Trek dan van 9 tot 12 mei 2013 naar het Entrepot in Brugge voor de negende editie van het internationale streetdance event Bigbang. Topchoreografen en danscrews uit landen zoals USA, Zuid-Afrika, Nederland, Noorwegen, Engeland, Slovenië... zullen weer zorgen voor een onvergetelijke danservaring. Brugge zal vier dagen lang ondergedompeld worden in de heftige vibes van de hiphopcultuur en ook Don Campbell en Boogaloo Sam zijn van de partij.

Ook Danspunt, het steunpunt voor amateurdans in Vlaanderen en Brussel, grijpt deze gelegenheid aan om haar leden te laten inspireren door deze twee legendes en draagt financieel bij aan Bigbang en het internationaal bezoek.
Mis deze kans dus niet om oog in oog te staan met deze pioniers van de hiphopcultuur!
Bigbang, 9-12 mei 2013, Entrepot Brugge

Workshop/Meet & Greet Don Campbell: vrijdag 10 mei 2013 van 16 tot 17.30 uur

Workshop/Meet & Greet Sam Boogaloo: donderdag 9 mei 2013 van 18 tot 19.30 uur

Alle info: www.streetdancers.org en www.danspunt.be

Enkele quotes van bekende dansers m.b.t. Don & Sam:
Vincent Vianen (danser, choreograaf, winnaar The Ultimate Dance Battle 2012)

Don Cambell(Lock) & Boogaloo Sam zij legendarisch! Dit is een unieke kans om DE mannen te ontmoeten die aan de wieg stonden van van Popping, Locking en HipHop cultuur. Dit wil ik niet missen! Ik oefende altijd hun bewegingen, een van mijn favoriete moves is Boogaloo Sams 'old man' beweging. Het is een niet te missen kans om deze heren nog eens aan het werk te zien, gezien hun leeftijd.”


Mike Alvarez (danser, choreograaf, finalist Move Like Michael Jackson)

Don en Sam zijn twee boegbeelden die aan de oorsprong liggen van pop en lock onder de noemer funkstyle. Zonder deze twee grondleggers bestond deze dans niet eens!Het is belangrijk dat de jonge generatie dansers van hen leert en vooral ervaart wat de achterliggende gedachte is van de steps (‘the energy’) is in plaats van de steps gewoon te imiteren.

Don en Sam hebben mij geï,nspireerd om te doen wat ik vandaag de dag nog steeds doe: dancing and to be a funstyler!”

- EINDE PERSBERICHT -


  • Download via deze link (http://www.danspunt.be/documents/hiphoplegendes-boogaloo-sam-en-don-campbell-komen-naar-ons-land) het volledige persdossier: foto’s, uitgebreide info over locking, popping en beide pioniers
  • Interviews, opnames, … zijn mogelijk op zaterdag 11 mei en maandag 13 mei (andere momenten zijn overeen te komen)

Neem hiervoor contact op met Katrien Joris, 09 269 45 32 of 0497 48 38 91, katrien.joris@danspunt.be

  • Meer info over Bigbang: www.streetdancers.org
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina