Hmc-bulletin Nummer 8 Week 49 – 2005 InhoudDovnload 80.91 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte80.91 Kb.
HMC-BulletinNummer 8
Week 49 – 2005

Inhoud:

● Scharrelen (column Peter van Raaij)

● Vrijdagavond 9 december geen clubavond

● HMC–Reünietoernooi

● Van thuisschaker tot clubschaker

● Verslag HMC Calder 3

● HMC-jeugd en het NK voor teams

● Twan Burg wint Combinatie-snerttoernooi

● Agenda

● Volgende week in HMC-BulletinRedactie:

Tim Mazajchik: tim_mazajchik@hotmail.com

Peter Mooren: pmooren@zonnet.nl

Ben Span: benspan@xs4all.nlScharrelen
Verleden jaar werd er door een landelijk dagblad aan de lezers gevraagd wat het mooiste woord was in de Nederlandse taal. De uitkomst was ‘liefde’.

Nou is die uitkomst wel verklaarbaar want liefde associeert men met geluk en een aangenaam gevoel.Maar daarom wordt het nog geen mooi woord. Gaat men uit van de klank van het woord dan vind ik hufter ook een mooi woord. In beide gevallen eindigt de eerste lettergreep op een f en dat spreekt lekker uit. Probeer het maar.Toch zal men er niet aan denken om hufter te kiezen als mooi woord. Je ziet dus dat de betekenis van het woord hier doorslaggevend is.

Ik zou niet voor liefde hebben gekozen maar voor scharrelen. Als je de betekenis niet zou weten dan voel je automatisch aan dat het iets gezelligs, onschuldigs, liefelijk en vriendelijk is.

We kennen tegenwoordig de scharrelkip, scharreleieren, scharrelvarken, scharrelkoe en scharrelvlees, allemaal namen die ontstaan zijn als een reactie op de legbatterijen en andere vormen van agrarische massaproductie. Vroeger was het niet nodig om scharrelkip te zeggen want alle kippen scharrelden er lustig op los. Ze liepen vrij rond en woelden met hun poten de grond los om wormen te zoeken. Dat zag er gezellig uit en we noemden dat scharrelen.

Maar het scharrelen bleef niet beperkt tot de kippen. Ook de mensen gingen scharrelen. Van iemand die het niet al te breed had zei men bijvoorbeeld: ‘hij moet alle moeite doen om zijn kostje bij elkaar te scharrelen.’ ‘Wat doet Jan tegenwoordig?’ ‘Oh, die scharrelt wat in oud ijzer.’ Zijn handel varieert dus, nu oud ijzer maar een half jaar gelden waren het misschien tweedehands auto’s.

Ik hoorde eens een vrouw zeggen: ‘onzen Toon zit de godganselijken dag in den hof te scharrelen.’ Hij was dus vaak in de tuin bezig met allerlei kleine bezigheden, hier een plantje verplaatsen, daar een perk wat veranderen, daar wat snoeien en meer van dergelijke werkzaamheden. Gewoon gezellig bezig zijn.Misschien herinnerde Toon zich hoe prettig het was toen hij als jongeman een kwartiertje in den hof met Anna mocht scharrelen voordat hij weer naar huis ging.

In deze betekenis was scharrelen een voorstadium van vaste verkering. Het was nog niet definitief maar een verkenningsperiode. Een beetje aftasten, wat knuffelen, een kusje, lieve woordjes fluisteren, een beetje voelen. En van iemand die nog al vaak van scharrelpartner wisselde zei men hij heeft weer een losse scharrel. Men andere woorden dat wordt toch niks. En een meisje dat erg actief was op dit gebied werd ook wel aangeduid als een scharrelmeid.

Maar in principe was scharrelen positief. Het was onschuldig, het was gezellig en het was leuk. Het spannende was ook dat het in sommige gevallen iets heimelijks had en wat stiekem gebeurt doet het hart sneller kloppen. Scharrelen was voorbehouden aan de jeugd maar een enkele keer kon het toch gebeuren dat er getrouwde personen bij betrokken waren. Op de feestavond van de harmonie loopt Wim in de gang achter de zaal tegen de vrouw van de bakker aan en omhelst haar en begint haar te kussen. Gedraag je Wim, zegt en ze duwt hem weg en loopt door. Even later zegt Wim vol trots tegen Kees: ‘weet je met wie ik net gescharreld heb, Toos van Bakel, de vrouw van de bakker.’ ‘Opschepper’ zegt Kees, ‘dat zou je wel willen.’

Wim was dus een scharrelaar, een soort Ruud Lubbers, maar Toos vond het niet de moeite om er een woord aan vuil te maken.

Zou er tegenwoordig nog gescharreld worden? Uit verhalen in de krant en op televisie krijgt men soms de indruk dat die periode overgeslagen wordt en men meteen aan het echte werk begint. Als dat werkelijk zo is dan is dat jammer want je hebt heel wat gemist als je nooit gescharreld hebt.

Scharrelen is een prachtig woord. Het klinkt lekker en het is lekker. Wat wil je nog meer.
Peter G. van Raaij

maart 2005Vrijdagavond 9 december geen clubavond!
Om misverstanden te voorkomen: Vrijdagavond a.s. 9 december is het geen clubavond. In De Biechten vindt dat weekend de jaarlijkse vogelbeurs plaats.

HMC-Reünietoernooi

Zondag 22 januari 2006 organiseert HMC een reünietoernooi.

De opzet van het toernooi is als volgt:

Er wordt gespeeld door teams van 2 personen.

Een team bestaat uit 2 spelers: een huidig lid en een ex-lid.

Een wedstrijd bestaat uit 4 partijen: lid – lid, ex-lid – ex-lid, 2x lid – 2x ex-lid.

Bedenktijd 15 minuten p.p.p.p.

7 ronden Zwitsers.


Hoe komen de teams tot stand?

a De huidige leden nodigen een ex-lid uit als teamgenoot.

Het organisatiecomité helpt u graag bij het zoeken. Bovendien beschikken wij over een adressenlijst, die hoewel niet actueel toch van pas kan komen.

Licht ons in als u iemand op het oog heeft of heeft gevonden, dat voorkomt dat een ander lid dezelfde persoon zoekt en/of uitnodigt.

Wekelijks publiceren wij in het Bulletin de deelnemende teamsb De huidige leden kunnen zich ook solo aanmelden, wij matchen u dan met eventueel zich solo aangemelde ex-leden (zie c).

c Half december nodigen wij de nog niet in punt a vastgelegde ex-leden uit per mail/brief/telefoon, en die kunnen zich ook solo aanmelden, waarna wij ze matchen met de solo eigen leden.

Uiteraard vragen wij u vooral methode a toe te passen.

Kosten per team € 10.

Voorwaarde is wel dat zich 20 teams hebben aangemeld, bij geringere belangstelling gaat het feest niet door. Uiterlijk 15 januari beslissen wij hierover.


Het Organisatiecomité

Henk Burg: HJBurg@home.nl

Peter Mooren: pmooren@zonnet.nl

Ben Span: benspan@xs4all.nl


Cursus van “thuisschaker naar clubschaker”

Vrijdagavond 13 januari 2006 starten we een cursus van “thuisschaker tot clubschaker”.

Probleem is bekend. HMC slaagt er maar moeilijk in beginnende schakers aan zich te binden. Idee is deze groep een omgeving/situatie aan te bieden waarin ze zich thuis gaan voelen en de tijd krijgen langzaam aan de club(avond) te wennen.

De cursus is bedoeld voor die mensen die de basisprincipes van het schaakspel machtig zijn en zich graag wat verder willen verdiepen in de schaaksport, maar voor wie de stap naar het clubschaak in de praktijk te groot is. Momenteel worden die mensen vaak geconfronteerd met een schier onoverbrugbare kloof met de ervaren clubschaker. HMC Den Bosch is ervan overtuigd met de cursus de stap van thuisschaker naar clubschaker aanzienlijk te vergemakkelijken.

Elke vrijdagavond van 20.00 uur tot 20.45 krijgen de deelnemers les.

Vervolgens spelen zij onderling een partij. Een aantal van die partijen wordt later weer besproken/geanalyseerd. Deel 1 van de cursus duurt tot eind juni en kost €60.


Belangstellenden kunnen terecht bij:

Henk Burg 073-5498976

Peter Mooren 073-6146009

Ben Span 0610057335Brent zet de trend (Schavo – HMC 3)

Piet van Eijndhoven

Rijmdwang in de Sinterklaastijd, zult u denken? Iets meer dan dat. Iemand merkte na afloop van de vierpuntenwedstrijd tegen Schavo op dat we met Brent in het team nu al twee keer gewonnen hebben. Brent zelf haalde trouwens ook al twee keer het volle pond binnen. Allemaal factoren waar een gedreven teamcaptain rekening mee houdt. Wordt vervolgd …

Promovendus Schavo stond net als wij op vier punten. Deze tegenstander hadden we twee jaar geleden nog in de eerste klasse ontmoet (4-4). Op het personele vlak verwachtten we op zaterdag 26 november geen verrassingen. Toch had Schavo er een in petto: aan bord 8 nam ex-Stukkenjager Ard van Beek plaats, die, zoals de ouderen nog wel zullen weten, Loek van Wely een tijdje heeft vergezeld op diens weg naar de top. Maar ik loop op de zaken vooruit, want op vrijdag 18 november had Dick Schenkeveld vooruit gespeeld tegen Bram van Huygevoort. Een partij in de bekende actieve stijl van Dick: de dubieuze openingsvariant die zijn tegenstander had gekozen, werd beantwoord met een koningsaanval. Toen wij al op het punt rekenden, ging er ergens iets mis. De aanval haperde en er moest een blunder in tijdnood (toren in zetten) aan te pas komen om Dick aan het volle punt te helpen.

Met zo’n 1-0 voorsprong is het prettig spelen. Ondergetekende kon bijvoorbeeld in afbraakstijl zijn theoretische ongelijk bekennen. Op aanraden van Kees van Oirschot had ik me op de Chigorin-verdediging van Jan Douwes geprepareerd. Tot mijn afgrijzen speelde hij echter het Aangenomen Damegambiet, dat ik natuurlijk niet had bekeken. Safety first, dacht ik, en vluchtte in stukkenruil. In een weinig opwindende stelling bood Jan na 14 zetten remise aan. De ideale oplossing: ik berokkende het team geen schade, kon alle partijen mooi volgen en nam om 15.00 uur maar eens een biertje.

Ook Frits Obers scoorde een remise. Hij bood de puntendeling aan op een goed gekozen tijdstip: hij stond op het punt een – overigens vrij nutteloze – pion te winnen. Rick van Loy accepteerde en zo waren we dan weer een halfje dichter bij ons doel gekomen. Over de partij meldde Frits dat een ongebruikelijke zetvolgorde hem parten had gespeeld, maar dat Rick daar weer niet van profiteerde.

Geen spectaculair begin, zeker. Maar spectaculair gunstig was de situatie op de andere borden: op vier borden (Brent, Wouter, Bas en Filip) stonden we beter en bij Daniël was het gelijk, al had hij wel weinig tijd. “Een ruime overwinning”, voorspelde Ben Span, die even was komen kijken.

Het eerstvolgende hele punt kwam van Bas. Hij had terecht het remiseaanbod van Ard van Beek afgeslagen in een partij die Bas van begin tot einde sterk speelde: het witte openingsinitiatiefje werd snel geneutraliseerd, Bas nam de leiding over en gaf die niet meer uit handen. Echt een partij, waar je als toeschouwer zorgeloos het weekend mee ingaat.

Daniël moest onder het juk door tegen Dennis Brokken: onbetwist Schavo’s sterkste speler. Na de opening leek de stelling gelijk, maar het was duidelijk dat Dennis zich toch wat meer op zijn gemak voelde. Daniël had veel tijd nodig en ging de bietenbrug op na een invasie van de zwarte toren en dame.

Jammer, maar nog steeds niets aan de hand. Wouter won bijvoorbeeld gewoon. Net als Bas moest hij er een remiseaanbod voor afslaan. Ook in zijn geval terecht: Bert-Jan Panjoel vermeed weliswaar Wouters Najdorf, maar stond na de opening al duidelijk minder. En ook hier was degelijkheid troef, wat met name het oudste toekijkende teamlid (bij afwezigheid van Kees nam ik de honneurs waar) veel genoegen deed.

4-2 en de vraag was alleen nog met hoeveel we gingen winnen. De meest ongewisse factor was nu Filip: de tactische verwikkelingen leken voor hem gunstig, maar zijn tijdgebrek was nijpend. Filip behield echter heel knap de controle over de partij; hij haalde de veertigste zet en hield een toreneindspel met pion meer over, dat hij soepel uitschoof.

Brent mocht als laatste scoren. De liquidatie van het witte centrum na 17…d5 zou Nimzowitsj zeker deugd hebben gedaan. Brent hield er een pion aan over. In de technische fase speelde hij het niet helemaal nauwkeurig; als Joost van den Bighelaar zijn f-pion niet had weggegeven, was remise waarschijnlijk moeilijk te vermijden geweest. Maar ook hier een partijbeeld dat de goedkeuring van oude omes kan wegdragen. Geen moment was Brent in gevaar; hij was de enige die deze partij kon winnen.

Hoe gaat dit verder? Ik zeg er liever niets over, want dat is de goden verzoeken ...


Opstelling en scores:

1 Daniël Schenkeveld 0

2 Wouter Langerak 1

3 Dick Schenkeveld 1

4 Frits Obers ½

5 Piet Eijndhoven ½

6 Brent Burg 1

7 Filip Borst 1

8 Bas Slikboer 1

Slotronden NK-jeugd voor teams

Ben Span

Komende zaterdag worden in Baarn de slotronden gespeeld van het NK voor teams.

Het HMC Calder C-team (t/m 14 jaar) en het D-team (t/m 12 jaar) staan in de finaleronde, waar 4 teams om de titel strijden. Het HMC Calder A/B-team t/m 20 jaar speelt er de slotronde en heeft uitzicht op een ereplaats. Kortom, een succesvol jaar voor de HMC-jeugd.

Als opwarmer voor zaterdag neem ik u mee terug in de tijd. Mee langs een lange rij HMC-successen.


In het seizoen 1990-1991 speelt voor het eerst in de clubgeschiedenis een HMC-team in de finale van het NK voor teams. Het C-team, bestaande uit Martijn van de Pol, ,Rurik van Opstal, Paul Span en Sander van de Vorst wordt 4e. De titel gaat naar OEW Leiden.
Een seizoen later mist het C-team bestaande uit Rurik van Opstal, Paul Span, Debby van Kessel en Guy Henckens door een erg ongelukkige nederlaag tegen Promotie Zoetermeer de titel op een haar.
Maar in het voorjaar van 1992 is het voor de eerste keer raak. In die jaren is er nog een NK voor voor de B-jeugd (t/m 16 jaar). Onder de bezielende leiding van teamleider Ben van Ginkel behaalt het team Martijn van de Pol, Robbert van Opstal, Sjoerd Huisman, Pieter van Ginkel en Jochen Kivits de eerste Nederlandse titel uit de clubgeschiedenis.
De tweede titel laat niet lang op zich wachten. In het najaar 1992 dendert het C-team van HMC bestaande uit Rurik van Opstal, Paul Span, Guy Henckens en Tim Remmel over al zijn tegenstanders en wint met overmacht de titel. Zelfs het ijzersterke OEW Leiden met oa. Erik van de Doel in hun midden moet er aan geloven.
In het seizoen 1993-1994 doet HMC een stapje terug. De pioniersgeneratie is te “oud” geworden, maar in Kamoen dient zich gelukkig alweer een nieuwe generatie aan. Het E-team Bianca Muhren, Niels Ondersteijn, Alexander van Ooyen en Tim Mazajchik wordt 4e.
Maar in het seizoen 1994-1995 is HMC weer terug op het voorste plan. Het talentvolle D-team met Erik Pot, Willem Muhren, Paul van der Aalst en Wouter Hommes is titelkandidaat maar blijft in de finale op de 4e plaatsen steken.

Voor een grote stunt zorgt echter het E-team. In een ijzersterk bezet toernooi begint de ploeg bestaande uit Bianca Muhren, Bob Jansen, Tim Mazajchik, Reinier van de Berg en Joris van de Berg mager. Maar dan begint het team onder aanvuring van Harrie Muhren aan een inhaalrace die met een spectaculaire zege op topfavoriet OEW Leiden wordt besloten. Een overwinning die als het “wonder van Tilburg” de geschiedenis inging.

In het seizoen 1995-1996 zorgt het HMC-team t/m 14 jaar, Erik Pot, Jos Kalb, Paul van der Aalst, Joost van de Muysenberg en Swatee Span, op papier geen favoriet, bijna voor een nieuwe stunt. Ze verrassen de ene favoriet na de andere. De titel lijkt binnen tot ze op het allerlaatste moment Probleem Amsterdam met 2-2 laten ontsnappen.

Het D-team moet genoegen nemen met een 4e plaats.


In het seizoen 1996-1997 staan zowel het C als het D-team weer in de finale.

Het C-team, Erik Pot, Willem Muhren, Wouter Hommes en Paul van der Aalst, zo goed op dreef in de voorronden, komt uiteindelijk niet verder dan de 3e plaats.

En ook het D-team met Bianca Muhren, Niels Ondersteijn, Tim Mazajchik en Bob Jansen dat met grote voortvarendheid de finale bereikt wordt daarin uiteindelijk 3e.
Een jaar later behalen Willem Muhren, Wouter Hommes, Niels Ondersteijn en Tim Mazajchik een 2e plaats in de categorie t/m 14 jaar.
In het seizoen 1998-1999 valt er weer een titel bij de E-jeugd te vieren. Nu vormen Wouter Langerak, Bas Slikboer, Twan Burg en Joris Broekmeulen onderwerp van de feestvreugde. Nationale titel nummer 4!

In de D-categorie moeten we weer eens het hoofd buigen voor Zukertort. Jasper Broekmeulen, David van Kerkhof, Melissa Muhren, Bas Ondersteijn, Wouter Langerak en Daryl Reeve worden knap 2e.

Een 3e plaats is er in de C-categorie: voor het team Niels Ondersteijn, Tim Mazajchik, Bob Jansen en Martijn Willems.
In het seizoen 1999-2000 is het weer prijs. Het D-team bestaande uit Jasper Broekmeulen, David van de Kerkhof, Melissa Muhren en Bart van Eerd behaalt de titel voor Leiderdorp. En dat is 5!

Bianca Muhren, Tim Mazajchik, Bob Jansen en Daryl Reeve vormen dat seizoen het C- team en doen het eveneens uitstekend door achter Katwijk fraai 2e te worden, voor het sterke Zukertort.

Tot slot behaalt het E-team bestaande uit Twan Burg, Brent Burg, Yvette Muhren en Puck Prince een fraaie 4e plaats.
In het seizoen 2000-2001 kan de vlag zelfs tweemaal uit. Het C-team Bianca Muhren, David van Kerkhof, Jasper Broekmeulen, Bart van Eerd en Daryl Reeve pakt met veel overtuiging voor Zukertort de nationale titel. Intussen al de 6e voor HMC.

Het feest is helmaal compleet als later ook het E-team met Henk Burg als teamleider Nederlands kampioen wordt. Brent Burg, Daniel Schenkeveld, Walter van de Griend, Karen Slikboer en Sebastiaan Weijer pakken even knap als verrassend de titel.

Het D-team haalt eveneens de finale maar meer dan een 4e plaats zit er voor Melissa Muhren, Wouter Langerak, Twan Burg en Joris Broekmeulen niet in.
Een seizoen later komt het A/B-team dicht bij de titel, maar Utrecht blijkt uiteindelijk toch een maatje te groot. Maar wat waren Willem Muhren, Bianca Muhren, Niels Ondersteijn, Jasper Broekmeulen, David van Kerkhof en Bob Jansen er dicht bij.

Maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door het D-team dat eeuwige tegenstander Zukertort achter zich liet. Henk Burg leidde het team Wouter Langerak, Twan Burg, Joris Broekmeulen en Bas Slikboer met vaste hand naar de titel. Nummer 7!

In het seizoen 2002-2003 lijkt het D-team zijn titel te prolongeren, maar uiteindelijk komen Twan Burg, Daniel Schenkeveld, Brent Burg en Sebastiaan Weijer net een half bordpunt te kort t.o.v. Schaakmaat Apeldoorn.

Het A/B-team doet ook lang mee in de titelrace. Uiteindelijk moet het team Willem Muhren, Bianca Muhren, Niels Ondersteijn en Robin Swinkels genoegen nemen met een 3e plaats achter Katwijk en Zukertort.

Het C-team bestaande uit Wouter Langerak, Melissa Muhren, Joris Broekmeulen en Bas Slikboer behaalt eveneens de finale maar kan daar geen potten breken, 4e.
In de seizoenen 2003-2004 en 2004-2005 zijn er voor de HMC-teams geen ereplaatsen weggelegd.

Wel wordt in het laatste seizoen het sterke A/B-team, Bianca Muhren, Jasper Broekmeulen, David van Kerkhof en Tim Mazajchik 4e.


Maar zoals gezegd dit seizoen doet HMC weer volop mee in de titelrace. Zowel het A/B-team, het C- en het D-team maken volop kans op een ereplaats, waarbij een titel zeker tot de mogelijkheden behoort.

Dat laatste geldt niet voor de A/B-jeugd. Met nog een ronde te gaan staan die op een onoverbrugbare achterstand van 3 punten op Bobby Fischer Wassenaar.

Maar een klassering bij de eerste 3 zit er voor de huidige nummer 3 van de ranglijst nog altijd in, maar dan moeten Jasper Broekmeulen, Twan Burg, David van Kerkhof, Bas Slikboer en evt invallers Wouter Langerak en Dick Schenkeveld wel winnen van de nummer 6 Schaakmaat Apeldoorn. In dezelfde competitie vecht HMC Calder 2 voor lijfsbehoud. Daarvoor is een overwinning noodzakelijk en weten Wouter Langerak, Dick Schenkeveld, Melissa Muhren, Koen Haast, Joris Broekmeulen en Rune Einarsen wat hun tegen Zukertort 2 te doen staat.
Wel om de titel strijden het C en het D-team. Het C-team heeft door in de eerste ronde van de finale met 4-0 van Botwinnik te winnen een eerste stap gezet. Ook al omdat de concurrentie tegen elkaar gelijk speelden, zodat de stand na een ronde is.
mp bp

1 HMC Calder 2 4

2 Zukertort 1 2

Messemaker 1847 1 2

4 Botwinnik 0 0
Kortom een fraaie uitgangspositie, maar Mark Haast, Daniël Schenkeveld, Brent Burg en Jiri Obels zullen zaterdag nog volop aan de bak moeten want Zukertort en Messemaker zijn lastige obstakels.
Het D-team bestaande uit Anne Haast, Lisa Schut, Pepijn Obels en David van Dongen speelt zaterdag een volledige finale van 3 ronden. Tegenstanders zijn Almelo, Moira Domtoren en SO Rotterdam.

Hoopvol teken is dat het HMC-team in de vorige ronden al eens heeft gewonnen van Rotterdam en Alemelo.


Zaterdag a.s. valt in Baarn de beslissing. Wilt u onze teams aanmoedigen, dat kan, vanaf 10.00 uur, Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4A, 3743 KN Baarn.


Jaar

A/B

B

C

D

E

1990-19914e1991-1992
1e

2e1992-19931e1993-1994

4e

1994-1995


4e

1e

1995-19962e

4e
1996-19973e

3e
1997-1998
1998-1999

1e

1999-20002e

1e

4e

2000-20011e

4e

1e

2001-2002

2e1e
2002-2003

3e
4e

2e
2003-2004
2004-2005
2005-2006
A/B jeugd = t/m 20 jaar
B - jeugd = t/m 16 jaar
C - jeugd = t/m 14 jaar
D - jeugd = t/m 12 jaar
E - jeugd = t/m 10 jaar


Twan Burg ongedeeld winnaar

door Jos Swinkels

Tegen Sinterklaas is het surprisetijd. En evenals vorig jaar waren er op het tweede Combinatie snerttoernooi de nodige surprises. Het was vooral de Brabantse jeugd die weinig ontzag had voor ratingcijfers. Vorig jaar won Dirk van Dooren van Harmen Jonkman. Nu versloeg Dirk in de eerste ronde Frans Cuijpers. Enkele ronden later won hij van Martijn Dambacher. Met de wp-punten van Dirk zat het al goed. De A-groep (boven rating 1900) was sterk bezet met 30 spelers. Na ronde 4 voerden Twan Burg en Dirk de ranglijst aan met een half verliespuntje. Nadat Dirk verloor kwam Twan na ronde 5 alleen aan kop gevolgd door Robin Swinkels en Boris Friesen. In ronde 6 viel Boris terug en Twan en Robin wonnen. In ronde 7 leek de loting nog voor spanning te kunnen zorgen, maar Twan won gewoon van Frans Cuijpers en werd met 6½ uit 7 knap eerste.


Agenda

Zaterdag 10 december:

Baarn: slotronden 7 en 8 Meesterklasse A/B-jeugd HMC Calder 1 en 2

Sliedrecht: slotronden 6 en 7 Promotieklasse A/B-jeugd HMC Calder 3

Baarn: slotronden 2 en 3 Finale Meesterklasse C-jeugd HMC Calder

Baarn: Finale Meesterklasse D–jeugd HMC Calder
Zaterdag 17 december:

Externe competitie: thuiswedstrijden HMC Calder, Hervion College, Hervensebaan 1, ’s-Hertogenbosch

HMC Calder 1 – SO Rotterdam

HMC Calder 2 – SMB Nijmegen 2

HMC Calder 3 – Garde Maarheeze

HMC Calder 4 – Waalwijk

HMC Calder 5 – Kentering Rosmalen

HMC Calder 6 – Het Kasteel

HMC Calder 7 – Garde Maarheeze 3
Zondag 22 januari:

Den Bosch, De Biechten: HMC–Reünietoernooi


Zondag 19 februari:

Den Bosch, Hervion College: HMC–KPN-jeugdtoernooi


Volgende week in HMC-Bulletin:

Terugblik NK-jeugdteams.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina