Hoe een filmpje (YouTube) invoegen in PowerPoint? Welke programma’s moet je hebben?Dovnload 12.15 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte12.15 Kb.
Hoe een filmpje (YouTube) invoegen in PowerPoint?

Welke programma’s moet je hebben?
1) Real Player (waarmee ik werk): http://netherlands.real.com/realplayer/. Heel eenvoudig.

 • Via YouTube zoek je een filmpje

 • Download met Real Player: door even op YouTube-filmpje te schuiven, verschijnt net daarboven een balkje van Real Player; klik op opnemen.

 • Schuif met de muis over opgenomen filmpje en dan verschijnt o.a. ‘Convert to…’. Klik hierop. Kies dan voor ‘convert to PC or Mac’ en kies in het balkje ‘Save in” voor ‘My video’. Klik nadien op de groene knop ‘Start’.

 • Eens geconverteerd (opgelet, bevestigen met OK!), open je Windows Movie Maker om de film te ondertitelen, verknippen enz… (zie verder); zo je dit niet wil kan je hem als zodanig invoegen in je PowerPoint.

 • Ga dan naar Power Point. Bovenaan zie je ‘invoegen’. Klik er op en je ziet o.a. de mogelijkheid ‘Film en geluiden’. Klik daar op en nadien op ‘Film uit bestand’… Klik op bedoelde film en hij verschijnt in de PowerPoint-presentatie. Je krijgt dan nog de keuze om te kiezen of de film onmiddellijk begint te spelen van zodra deze dia geprojecteerd wordt, dan wel of je zelf tijdens de presentatie moet klikken om te laten starten.

 • Het scherm van de film kan je zelf aanpassen, maar dat is bekend. Succes…

2) Windows Movie Maker Windows XP: Movie Maker 2.1 Download Windows Movie Maker makes digital home movies amazingly easy and fun. Download it today and see for yourself. www.microsoft.com/windowsxp/downloads/updates/moviemaker2.mspx
Hoe verder om een film te bewerken met Windows Movie Maker?


 • Eens de film geconverteerd, ga je naar het programma Windows Movie Maker.

 • Bovenaan zie je in een balk ‘Taken’; klik erop en dan krijg je 3 mogelijkheden: 1) video vastleggen, 2) Film bewerken, 3) Film afwerken. Klik onder 1) op ‘video importeren’.

 • Dan krijg je een scherm ‘Bestand importeren’ dat je zicht geeft op je opgenomen films in ‘My Videos’. Klik op bedoelde film en je zal merken dat hij geïmporteerd wordt in Windows Movie Maker. Klik alle sequensen van de film aan en sleep ze naar het onderste blauwe deel in de bovenste strook (links ervan staat ‘video’ vermeld).

 • De ganse film is nu in zijn onderdelen te zien. In de daaronder liggende blauwe strook zie je het geluid. En helemaal onderaan ‘Overlaytitel’ (Daar zal je titels kunnen toevoegen of ondertiteling enz… Ondertiteling'>Zie onderaan - Ondertiteling).

 • Om nu een sequens weg te laten of een stukje ervan weg te knippen enz…, schuif je met je muis even over de sequens en dan verschijnen rode pijltje. Door die links of rechts te vertrekken, knip je een stukje weg van de sequens. Om het resultaat te zien, zet je de muis op de gekozen sequens en kijk dan naar het groter scherm, rechts boven; klik op start of op stop enz…

 • Wanneer dat alles gedaan is, klik ik nog eens bij ‘2) Film bewerken’, op ‘een automatische film maken’ (ofschoon ik niet zeker ben dat dit noodzakelijk is).

 • Eens de film naar je zin is, moet je hem opslaan op deze computer [zie hierboven 3)]. Onder nr. 3 zie je die opdracht vermeld. Klik er op en dan verschijnt een scherm ‘Wizard Film Opslaan’; geef een naam aan de film en duid daaronder aan waar je hem wilt opslaan (‘My videos’). Klik dan onderaan op ‘volgende’, nadien nog eens op ‘volgende’ en dan zie je dat de film opgeslagen wordt. Ten slotte ‘voltooien’, waarna de film in z’n geheel wordt afgespeeld via Real Player. Slut dat maar.

 • Ga nu naar Power Point. Bovenaan zie je ‘invoegen’. Klik er op en je ziet o.a. de mogelijkheid ‘Film en geluiden’. Klik daar op en nadien op ‘Film uit bestand’… Klik op bedoelde film en hij verschijnt in de PowerPoint-presentatie. Je krijgt dan nog de keuze om te keizen of de film onmiddellijk begint te spelen van zodra deze dia geprojecteerd word, dan wel of je zelf tijdens de presentatie moet klikken om te laten starten.

 • Het scherm van de film kan je zelf aanpassen, maar dat is bekend. Succes…


Ondertiteling


 • Ga naar Movie Maker, haal de film op, sleep hem naar de blauwe strook onderaan (‘video’).

 • In de bovenste takenbalk klik je op ‘Extra’, dan op ‘titels en verantwoording’; dan krijg je de vraag ’Waar wil je de titel toevoegen?’; kies één van de mogelijkheden. Voor ondertiteling kies je ‘Titel op de geselecteerde clip’.

 • Klik eerst een clip aan (wat ik een sequens noemde) in de bovenste blauwe strook, maar opgelet, daarin moet je nog kiezen (vooraan of achteraan of…). Je kan de positie nauwkeurig kiezen door de verticale streep te verplaatsen (die vind je best door in de bovenste blauwe strook te kijken naar de seconden en minutentabel en daar te verslepen naar rechts).

 • Klik dan op ‘Titel op de geselecteerde clip’; je krijgt een invulscherm. Voor ondertiteling schrijf je dan onder de horizontale lijn (helemaal bovenaan, maar onder die lijn: groot schrift; hoe meer je naar beneden gaat: kleiner schrift).

 • Zo doe je maar voor allerlei clips.

 • Vergeet niet alles opnieuw op te slaan.

Succes!


Het lijkt bijzonder ingewikkeld, maar dit is het eigenlijk niet (alleen moet je toch iets meer dan een uurtje uittrekken om het in de vingers te krijgen). Natuurlijk zijn er nog tal van andere mogelijkheden, maar die ontdek je wel zelf.


svdkDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina